Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 15:48:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Urbane predrasude - Imamo li ih?  (Pročitano 29241 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Nokia 
Pa on voli sa te strane sto stvara, to je drugo...On je pristrasan, subjektivan...Ali za ljude koji ne vole muziku zato sto je stvaraju, za ljude koji su objektivni, ljudi koji ne stvaraju vec je uzivaju u njoj - e takvi ljudi koji se zadrzavaju na jednoj vrsti muzike, iskljucivo na jednom pravcu, koji dele muziku, su...manekeni?
Meni je to ograniceno, po meni je to pomodarstvo i bezveze..Kako neko moze voleti prema tome muziku?

Mislim...Formiran muzicki ukus? Sta to uopste znaci, i zasto je to uopste bitno?
To moze da ti bude samo plus tvom mentalnom sklopu ukoliko mozes da razumes i volis vise razlicitih i cesto na oko prilicno suprotnih i kontra  stvari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
Mislim...Formiran muzicki ukus? Sta to uopste znaci, i zasto je to uopste bitno?

Pisano je vec o tome u temi Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Nokia 
Vidim, spomenuo si neko prerastanje i igrao na kartu mladosti...Jedino sto mogu da ti kazem jeste da se lepljenje za odredjen zanr i njegove derivate prersta. To je klinacki, to je tuzno.
Kao kad vidis one likove sto imaju po 40 godina a i dalje se oblace kao Rockeri, i samo to slusaju, i za njih ne postoji nista vise sem rocka, glam rocka i Heavy Metala...To je tuzno...Oni ne znaju ni za sta drugo..Oni su siromasni.

Ono sto ja vidim jeste da si ti previse subjektivan u celoj prici i da ne mozes da shvatis kako neko npr moze da voli dva na prvi pogled potpuno oprecna muzicka pravca...Zasto? Svako od nas u sebi ima takve delice licnosti koji su medjusobno razliciti, koji se potiru, ponistavaju, koji su kontradiktorni...Muzika bi trebalo da bude ono sto nama odgovara, sto leze svakom tipu tih nasih delova licnosti...

Prosto, ne moze svako potpuno da se nadje u jednoj stvari...Ne samo u muzici, vec u svemu, inace...Ne vidim zasto bi to znacilo da neko nema izgradjen ukus, ili stav...Jednostavno - uziva u svemu sto mu se moze ponuditi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Vidim, spomenuo si neko prerastanje i igrao na kartu mladosti...Jedino sto mogu da ti kazem jeste da se lepljenje za odredjen zanr i njegove derivate prersta. To je klinacki, to je tuzno.
Kao kad vidis one likove sto imaju po 40 godina a i dalje se oblace kao Rockeri, i samo to slusaju, i za njih ne postoji nista vise sem rocka, glam rocka i Heavy Metala...To je tuzno...Oni ne znaju ni za sta drugo..Oni su siromasni.

Ono sto ja vidim jeste da si ti previse subjektivan u celoj prici i da ne mozes da shvatis kako neko npr moze da voli dva na prvi pogled potpuno oprecna muzicka pravca...Zasto? Svako od nas u sebi ima takve delice licnosti koji su medjusobno razliciti, koji se potiru, ponistavaju, koji su kontradiktorni...Muzika bi trebalo da bude ono sto nama odgovara, sto leze svakom tipu tih nasih delova licnosti...

Prosto, ne moze svako potpuno da se nadje u jednoj stvari...Ne samo u muzici, vec u svemu, inace...Ne vidim zasto bi to znacilo da neko nema izgradjen ukus, ili stav...Jednostavno - uziva u svemu sto mu se moze ponuditi.

Osma putnice, ako stvarno mislis da slusanje Ajs Nigrutina znaci izgradjen ukus --> Alal vera. Narvno da ce se to prerasti.

Ja nisam nista pisao o roku i derivatima osim da je tada qcko rekao da slusa to (ja sam samo primetio da je pomenuo rok i derivate). Posle je pisao sta jos slusa, itd itd... Nemoj da mi krivo tumacis postove Wink
Ispade sada da se ja zalazem da samo treba slusati rok i derivate roka  Smile

Pa i sam kazem da Volim Vangelisa, Jearre-a, volim Cash-a (country), klasiku, blues (narocito Gary-ja). Jazz ne volim ali postujem kao veliki pravac. (da se ispravim - volim da cujem zvuk saksofona Wink )

Ali metal ostaje kao dominantan pravac. Mrgec recimo 20 godina slusa death metal  Smile i za njega ne postoji nista jace.

Pa ne znam da li je neko siromasan ako tu tu muziku istinski voli, pronalazi se tu i to mu pricinjava srecu. Zasto bi taj neko bio siromasan ako je to cilj muzike? Pomenuo sam ovoga kompozitora koji metal ne moze da smisli...

Subjektivan jesam i ne mogu da shvatim kako neko moze da voli dva oprecna pravca. Tipa Metal i Grand... Za mene nepojmljivo... Takodje nepojmljivo da neko slusa Metal i Techno... Nikad nisam sreo takve osobe.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Nokia 
Vecina ljudi se vise namerno ogradi od drugih pravaca muzike nego sto stvarno voli istinski taj jedan pravac.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
mob
Samsung S8
Mnogo je to zajebano kada neko zapinje sa misljenjem, misleci da je samo njegovo ispravno. Smile
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Nokia N-shurnaest

Ja poznajem gomilu takvih, da ne kazem bajkera& rockera i pored togashto su najvetji carevi (po mojoj  knjizi) to su veome inteligentne, multitalentovane osobe sa izgradjenim nekonformistichkim stavom i samosvesnoshtju, jer su anarhisti (bar vetjina ) po defaultu.To shto su izabrali da ostanu ili se trude da izgledaju kao kada su bili "mladi" verovatno je usko povezano sa sindromom Petra Pana (ne odrasti nikad) i po meni mashtom koja ne jenjava pred svakodnavnim zivotnim sranjima.To je za respekt. To sho si ti napisala za mene nije tuzno nego, chita ignorancija.

Hajde da ne postoje pravci muzike jer je to sranje,hajde da nema crnih i belih,hajde da nepostoje dobri i loshi i da svi zivimo u divnom sharenom svetu bez bola i patnje.
vređanje  Smile

@ Philosopher .
Bravo.  Smile
« Poslednja izmena: 06. Nov 2009, 15:55:57 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
HTC Wildfire S
Današnji narodnjaci, kao spoj modernog elektronskog zvuka sa tradicionalnim etno vokalima je verovatno najsavršeniji žanr do sada smišljen, koji se neće prevazići još dugo vremena.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
@ WarBoss ti si mi falio  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Nokia N-shurnaest
Znam.  Smile
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 15:48:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.