Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 13:58:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Уметност?  (Pročitano 3890 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Fora je u tome sto sam opsednut tobom i pratim te po forumu, pa onda ti mislis da sam u svakoj corbi mirodjija.  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.97
mob
Samsung GT-S7580
"Liga stvarnih zlikovaca": Buš, Zakerberg, Hitler i Gadafi u istom društvu

Brazilski umetnik Marijano da Luz (“Mesar Bili”) predstavio je svoju vlastitu “Legiju zlikovaca” tako što je spojio loše momke iz stripova sa ličnostima iz stvarnog života, među kojima su bivši američki predsednik Džordž Buš, osnivač “Fejsbuka” Mark Zakerberg i ubica Džona Lenona Mark Čepmen.

"Poražavajuće je saznanje da svet i ne bi bio tako loše mesto kada bi nam superzloće iz stripova bili pretnja u stvarnom životu”, napisao je Da Luz u komentaru uz svoju listu hibridnih negatigaca.

Evo kako obrazlaže šta ga je navelo da napravi ove provokativne spojeve.

Mao Cedung / Darksajd

Da Luz: “Umetnik i stvaralac Džek Kirbi rekao je sedamdesetih godina prošlog veka da mu je kao inspiracija za lik vanzemaljskog diktatora Darksajda poslužio Hitler, a za njegovu planetu Apokolips nacistička Nemačka. Ali ja sam od početka imao drugačiju ideju za Hitlera, pa sam se setio Maoa. Darksajd ima lice koje izgleda kao da je od kamena - gotovo nikad ne menja izraz. Budući da je i Cedung izgledao kao da ima samo jedan izraz lica, izabrao sam njega.”

Osama bin Laden / Zeleni Goblin

Da Luz: “Zakleti Spajdermenov neprijatelj leti jedrilicom i baca bombe, pa sam tu uočio vezu.”

Muamer al Gadafi / Bizaro

Da Luz: “Izopačena varijanta Supermena iz paralelenog sveta, poznatijeg kao Bizaro, ima zatrašujuće četvrtasto lice i ne mogu da zamislim drugog čoveka koji bi više ličio na njega od zaista ‘bizarnog’ bivšeg libijskog diktatora.”

Adolf Hitler / Galaktus

Da Luz: Galaktus je kosmička zemlja iz Marvelovih stripova, poznata kao ‘Proždrljivac svetova’. Hitler je hteo da stvori novi poredak u Evropi, ali uveren sam da bi pokušao da napravi i novi svetski poredak da ga nisu zaustavili. Sa svom tom propagandnom mašinerijom, harizmatičnim govorima i oružanim snagama, on je jedini diktator koji je zaista mogao da ‘pojede svet’. Uza sve to, bio mi je potreban neko ko će biti dobro prepoznatljiv ispod šlema Galaktusa. Zanimljivo je da možete da ga prepoznate samo na osnovu očiju i brkova. Galaktusov šlem je zahvaljujući maloj izmeni pretvoren u kukasti krst.”

Čarls Menson / Džoker

Da Luz: “Gledao sam intervju sa Mensonom iz sedamdesetih godina i bio sam fasciniran koliko liči na Džokera, koga Hit Ledžer igra u ‘Tamnom vitezu’. Ta sličnost nije samo fizičke prirode; ona je prepoznatljiva i u izrazu lica, pokretima, govoru, glasu, svemu. Siguran sam da je to razlog što je rezultat tako briljantan i zastrašujuće stvaran.”

Mark Čepmen / Doktor Oktopus

Da Luz: "Čepmen i doktor Oktopus liče zato što su obojica debeli i nose naočare, ali ima tu još nečega. Kao što je Čepmen bio opsednut Lenonom, pa ga je na kraju i ubio, tako je i doktor Oktopus bio opsednut Spajdermenom i čak je našao način kako da zameni tela sa ovim herojem u novoj seriji pod nazivom 'Superiorni Spajdermen'.”

Džordž Buš / Dvolični

Da Luz: “Mnogo su me kritikovali zbog ovoga, ali ne zaboravimo da kada pomešamo ljude iz stvarnog života sa likovima iz stripova šezdesetih godina, sve to treba da deluje duhovito i otkačeno. Ne pokušavam da budem političan birajući strane ili partije, a nisam ni prvi koji je prikazao Buša kao negativca - bilo je toga i pre napada 11. septembra 2001.

Josif Staljin / Lovac Krejven

Da Luz: “Ova mešavina je tako savršena, da je možda i najsmešnija od svih. Oni toliko liče da je teško poverovati da lik nije inspirisan sovjetskim diktatorom. Ne znam da li je stvarno bio Rus, ali ako slučajno saznate da je Krejven Rus, onda tu više ništa nema da se kaže, slučaj je zaključen.”

Mark Zakerberg / Loki, Bog prevare

Da Luz: “Ovaj hibrid je možda najkontroverzniji od svih. Neki ljudi odmah shvate vic i ironiju, a druge ljuti što je Zakerberg prikazan među svim tim zlikovcima, kao što su Hitler i Bin Laden. Ali, oni očigledno zaboravljaju da u pravoj bandi treba da budu zastupljene sve vrste kriminalaca, a ne samo nasilnici. Bilo bi divno kada bi se među svim ovim ludacima našao i jedan potpuno neupadljivi kompjuterski zaluđenik koji nikada nikoga nije ubio, ali preko samo jedne mreže prikuplja lične podatke o ljudima svih krajeva sveta. Bio bi to genijalan zločinački plan.”

Radove brazilskog umetnika Marijana da Luza (“Mesar Bili”) možete pogledati ovde.

Izvor:Blic

Нема везе много са темом, али да не отварам нову. Добар је.  Smile
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

I am a naughty Leonora.

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 19397
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.97
mob
Nokia 
Јесам изабрала правог асистента, свака ми част  Smile
IP sačuvana
social share

Never stop showing someone how much they mean to you. 
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
mob
Samsung GT-S7580
Umetnost ili ludost, pitanje je sad

Jedna američka umetnica uz pomoć upaljenih motora mlaznih aviona slika svoja apstraktna umetnička dela.

Princes Tarajna von Anholt sa Floride, dok topao vazduh iz motora aviona snažno duva u njeno platno i preti da i nju odnese, bukvalno nabacuje boju od koje jak vetar stvara najrazličitije oblike.

"Ne razmišljam o opasnostima, hvatam trenutke u kratkom vremenu i ovo je nešto što jednostavno ne možete da uradite u stidiju. Moje četkice za slikanje su avioni od 10 miliona dolara."

Izvor: Mondo

Лудача.  Smile
« Poslednja izmena: 02. Maj 2013, 15:59:33 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Ima jos slika... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
teska glupost
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 8536.25
 Smile naravno da je umetnost,a ona preslatka umetnica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Лудача.  Smile

Samo se ti smej, takve slike dostižu cenu čak i do 50.000$
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

I am a naughty Leonora.

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 19397
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
mob
Nokia 
Лудача.  Smile

Samo se ti smej, takve slike dostižu cenu čak i do 50.000$
Vis ljudi iz doade jos i zarade pare  Smile
IP sačuvana
social share

Never stop showing someone how much they mean to you. 
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 13:58:04
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: umetnost

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.