Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ulični Muzičar - kao prosjak i kao ... car !  (Pročitano 155899 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 210
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 14.0.835.202
Pa, da, vidi se jasno...
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 210
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 14.0.835.202
VRATI MI MOJE PARE ILI ŽIVOT !

Majku mu, zaboravio sam da u prethodnom postu ( "I ovog leta..." ) pomenem i sledeće:

-One koji, da bi na miru telefonirali, izađu iz kafića ili restorana (koji je preko puta mene) i onda stanu blizu mene i viču u telefon (i meni u uvo).
-Takođe i decu koja pitaju roditelje "kako on to svira na dve gitare?", a oni ne umeju da im odgovore, pa onda, ono, tuc-muc...
-Zatim, kada me pitaju u vezi moje gitare: "Da li su to dve gitare u jednoj (napravljene da budu kao jedna), ili je jedna gitara, ali je kao dve, dupla?"
-Naravno, bilo je kol'ko 'oćeš i loših košarkaša, koji su promašivali kofer...
-Što se tiče šutiranja kofera, jedna je žena gurala kolica sa detetom, al' je bila slab vozač, pa je udarila u moj kofer, a onda je onako nogom pokušala da ga vrati tamo gde je bio. Što da se saginje...

Izvor: Ulicni Muzicar

Edit by Crowz: Molio bih da sledeci post ima ovakvu formu, kao ovaj iznad. Forma izvora:
Kod:
[b]Izvor[/b]: [url=kopirani link, odnosno adresa sajta]Ulicni Muzicar[/url]

[Edit by Crowz: Svaka poruka cija je svrha iskljucivo reklama komercijalnih sadrzaja, drugih foruma, drugih sajtova krsi Pravilnik Burek Foruma, i bice cenzurisana i reciklirana.]

« Poslednja izmena: 22. Okt 2011, 19:25:25 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 210
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 14.0.835.202
TRI GLUPE PRIČE

UPOZORENJE: Tri priče koje slede su mnogo glupe!
Osim toga, ovaj post nema ni jednu fotografiju (kad je bal - nek' je bal)...

"Policija i ja: igramo se žmurke"

Pre 3-4 godine...
On: " "Ne smeš ovde da sviraš".
Ja (počnem da se pravdam): "Pa, sviram već godinama ovde i nikad nije bilo problema. Ne galamim, ovi preko puta iz restorana me gotive..."
On: "Ne znam kako je ranije bilo. Ja sam novi šef policije ovde. Mora dozvola da se ima, a ti je sigurno nećeš dobiti..."
Ne znam šta sam ja rekao, ali on je odjednom ublažio ton, valjda je video da sam fin momak, he, he...U startu, kada me je video sa ovom mojom kosurinom, nisam mu se bio dopao... Reče da dođem u policijsku stanicu, pa ćemo da vidimo...

On je otišao, a ja nisam smeo da rizikujem i nastavim da sviram, ali mi je palo na pamet da je moguće da me lik zajebava. Već mi se dešavalo u jednom gradu da mi priđe jedan tip, pokaže mi na brzinu nekakvu legitimaciju, kaže mi da ne smem da sviram i ode... Ali, to je neki ludak bio...
Pa, to. Pomislio sam da je i ovaj bio neki pacijent tog tipa, pa sam, pošto već nisam smeo da sviram to veče, odšetao do policijske stanice.
Jao, zaboravio sam šta sam se folirao tamo. Nešto sam pitao u vezi njihovog novog šefa, a na kraju sam, kao usput, pitao "je l' to beše onaj mali crni...?" Jeste, on je, rekoše mi. Izgleda da nije pacijent...

Narednog dana dođem ja u polciju. Povedem sa sobom i sina, koji je tada imao 4 godine. To je bila fora, da ne budu strogi prema meni. Kao, familijaran sam čovek, nisam neki probisvet, he, he...
Puste me da uđem kod šefa. Onaj tip od sinoć unutra, u uniformi. Rekao mi je koja dokumenta da donesem (+ 4 fotografije), pa će mi dati dozvolu.

Odem ja, fotografišem se, donesem te slike (i još neka dokumenta što je trebalo) i pravo kod policajca (ne kod šefa, već u jednu drugu sobu) što je trebalo da mi da dozvolu. Baš mi je bilo cool da ja sad, kao, imam dozvolu od policije (još i besplatnu), jer je dozvole za te ulične rabote izdavala opština. A, meni će policija... wow!

Bilo je nekoliko pandura u toj prostoriji. Ovaj što je uzeo te papire koje sam  doneo, pitao me je gde ću da sviram. Ja sam mu odgovorio, a on: "Kako na ulici?"
Ja: "Pa, na šetalištu pored mora..."
On: "Aaa, pa mi dajemo dozvole samo ako će neko da svira u kafiću, restoranu..."
Ubacio se jedan stariji policajac: "Zabranjeno je to, ne možemo ti dati dozvolu da sviraš na ulici".
Policajac koji poznaje zakon...

I tako, nije bilo ništa od toga. Žao mi je samo bilo što sam potrošio 9 evra za slikanje.

Taj novi šef policije je stalno šetao gradom uveče. I uvek sam. Nije me dirao, osim jednom kada sam svirao u delu grada gde su prodavnice (obično sam pored mora), a bilo je kasno (prošla je bila ponoć). Samo mi je rekao "Znaš li koliko je sati?" U prevodu: "tutanj!" Šta sam mogao...

Prošle godine...
Prebacili su na lučku policiju sve nadležnosti... to da se 'aka' sa uličarima. Slikari, karikaturisti, tetovaže, spray-painting, razne tezge... Tako da su i mene proveravali. A, ja jadan bez dozvole.
Ništa, odišao sam narednog dana kod njihovog šefa i on mi je dozvolio da sviram, ali mi je dodelio i tačno mesto gde da guslam. Nije mi se dopadalo, ali bilo mi je interesantno da ja sad, kao, imam svoje zvanično mesto, gde mi niko ništa ne može! Ali, posle 2 dana sam ga napustio, jer mi je slabo išlo. Malo sam bio u jednom drugom grdau, pa se vraćao ponovo... Uglavnom, izvučem se ja nekako. Prođe i to leto, a ja svirao gde je meni bilo milo...

Ovoga leta...
Ponovo ti lučki policajci...
Ja im rekoh da mi njihov šef dozvoljava da sviram. Oni me obavestiše da imaju novog šefa, tj. šeficu, pa ne smeju da me puste da sviram bez dozvole.
E, do moj... Petak je veče. Znači, petak, pa subota, pa nedelja... Svirao sam na nekim 'glupim' mestima, šta sam mogao...
U ponedeljak sam im šarmirao šeficu [btw, liči na moju ženu Smiley], te mi je usmeno dozvolila da mogu da sviram. Jedino, reče, ako se neko buni - moram da odem. K'o da to nisam i sam znao...

U susednom gradu, takođe je lučka postala "Bog i batina" za ulične, ali nisam imao nekih problema. Zapravo jesam jednom. Reče mi "Lučki" da pređem sa druge strane ulice (tamo nije njihov reon)...
Ja sam ga u šali zamolio da "zažmuri" (da se pravi da me ne vidi kad prođe)... A, on: "Pa, kako da zažmurim kad si 10 metara od nas?"
Ha, ha... stvarno sam bio na 12-13 metara od one njihove kućice-kancelarije (na ulasku u luku).

iz "Tri glupe priče"( http://ulicni-muzicar.blogspot.com/2011/10/tri-glupe-price.html )
« Poslednja izmena: 24. Okt 2011, 20:42:59 od Ulični Muzičar »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 210
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 14.0.835.202
KOJU MUZIKU SVIRAŠ?

Da, najčešće pitanje na internet forumima, na kojima imam svoju uličarsku temu, bilo je: "A, koju muziku sviraš?" Možda je nekome izgledalo da izbegavam odgovor, ali zaista nikada nisam mogao u dve reči ili u jednoj  rečenici da opišem koju "vrstu muzike" sviram.

Postoje kolege uličari koji imaju snimljenu muzičku pratnju (neki samo jedan instrument, a neki i više njih), pa onda na svom instrumentu sviraju melodije. Ja, jadničak, ne da se ne ispomažem na takav način, već i ne koristim nikakve efekte. Znači, običan, čist zvuk na pojačalu, gitara i... vozi! Zbog toga mi generalno 'leže' laganije stvari, a ne 'leže' mi dinamičnije. Recimo, ona tema iz serije "Otpisani" ne može nikako kod mene da zvuči onako energično. Mogu ja da je sviram, ali...

Međutim, često mi ljudi traže da im odsviram nešto što nikako nije za 'samca' kakav sam ja. Vide da sviram sam, da nisam hobotnica (tj. imam samo dve ruke), da imam samo gitaru (dobro, dve spojene), da ne pevam...
Ipak, tražili su mi za ovih 20 godina... Ma, ne znam šta nisu!
Od tradicionalne muzike (koja se izvodi na starim instrumentima), pa do pitanja (što mi jednom reče jedan klinac) "Can Yuo play Rap?", bilo je svega.
Kako neki zamišljaju da im ja na električnoj gitari sviram te staritete ili da im "Repujem", nije mi najjasnije. Al', što kažu u LeskOvac: "Ima gi razni..."
Mnogi, kada vide električnu gitaru (a, i mene dugokosog), misle da sviram isključivo Rock. Ali, greše. Na početku karijere jesam svirao malo žešće, galamio sam više, imao sam prljaviji zvuk (zbog slabog kvaliteta pojačala), ali nije više tako. Godine...

Često mi 'naručuju' "Stairway to heaven" (ali, ja to više ne sviram, ima 10 godina). Vide gitaru sa dva vrata...

Devedesetih su mi tražili Nirvanu, Metaliku, Ganse (sada manje, nisu više toliko u modi).

Jedan klinac, jednom dok sam se pripremao za svirku: "Izvinite, je l' svirate lepe stvari?"
Ja: "Ne, ne... samo ružne".
Poverovao je da je moj odgovor bio ozbiljan... Smiley

Primetio sam i da mnogi od onih koji mi traže da im odsviram nešto određeno, samo hoće da mi stave do znanja koju vrstu muzike ONI slušaju.
Pa, dobro, poznato je da je većina ljudi ponosna na svoj muzički ukus... Kao kod pameti: niko ne misli da mu malo fali, niko se ne žali na nedostatak. Svi misle da je imaju dovoljno. Tako je i sa muzičkim ukusom: svi misle da je njihov na nivou.
I, naravno, oni što ne poznaju muziku iznutra (tj. ne znaju da sviraju neki instrument) ne priznaju muzičarima veću kompetentnost u proceni šta je to što je "dobra muzika" (znači, pravda za muzičare!).

Da se vratim na svoj repertoar...
Neke melodije u mom izvođenju lepo zvuče, a neke uopšte ne zvuče lepo. Ja otprilike unapred mogu da pretpostavim da li je neka stvar za mene ili nije, mada se dešava da budem siguran da je nešto baš k'o stvoreno za mene, pa se zeznem. Ili, obratno: iznenadim se kako mi nešto legne. U principu, treba mi dobra melodija. Po mogućstvu da nije prekratka i da ima više delova.
Najzgodnije su mi teme iz filmova (takođe i TV serija), neki hitovi klasične muzike, "The Beatles" i tako to, jer su ti zvuci poznati najvećem broju ljudi (a, na ulici je to važno). Znači, bilo koja vrsta muzika da se preferira, svima su, dajem primere, poznate melodije iz "Godfather", iz "Balkan Ekspres", "Za Elizu", "Turski marš", "Yesterday"...

Inače, repertoar mi se stalno menja, ali dosta sporo. Neke stvari postepeno ispadnu iz njega, ima "new entry"-ja (neki od njih uspeju da se 'uglave' za stalno, neki ne), i tako...
Nemaju ni sve pesmice isti status. Pojedine sviram češće, a pojedine ređe. Takođe, nekada razvlačim (kada znam da ću duže da sviram), a nekada sviram kraće verzije.

Dobro, da ne tupim više, u sledećem postu (narednog ponedeljka) napisaću ceo svoj repertoar. Kao što će se videti, ima u njemu svega i svačega...
Ipak, postoji 5-6 stvari koje sviram, a neće ih biti na tom spisku.
Razlog? Pa, ima ih nekoliko različitih... Wink

(tekst + fotografije na blogu:  http://ulicni-muzicar.blogspot.com/2011/10/koju-muziku-sviras.html  )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 210
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 15.0.874.106
Sa bloga, post "Repertoar": http://ulicni-muzicar.blogspot.com/2011/11/repertoar.html

Melodije koje su u ovom postu svrstane u određene grupe, zapravo sviram skroz pomešanim redosledom.
U mojoj glavi one su raspoređene sasvim drugačije, ali opet po nekakvim grupama (da bih ih lakše upamtio).
Jedino Bitlse, kada krenem, sviram (najčešće) u kompletu...
Podsećam: NE PEVAM! Sviram na dve spojene gitare: na gornjoj se pratim, a na donjoj sviram melodije. Klavirska tehnika, jednostavno...

***************************************************************************************************

THE BEATLES

Yesterday
Please, please me
Girl
All my loving
Hey Jude
Can't by me love
Let it be
She loves You
And I love her
O-bla-di o-bla-da
Help
Ticket to ride
Yellow submarine
From me to You
I wanna hold your hand
I feel fine
Michael
A hard day's night
Eleanor Rigby

***************************************************************************************************

FILMOVI, SERIJE, ŠPICE...

The deer hunter (Lovac na jelene)
The Godfather (Kum)
Love Story
Deca Pireja (iz filma "Never on Sunday")
Larina pesma (iz "Doktor Živago")
Donauwellen Walzer (poznat valcer, ima ga i u "Otac na službenom putu")
The third man (Treći čovek)
Amarcord (Felinijev film)
La vita e' bella (Beninjijev "Život je lep")
Meglio stasera (iz "Pink Panther")
Vruć vetar (scena u kafani, kada se Šurda upoznaje sa budućom ženom... igraju zajedno)
Više od igre (serija)
A, sad adio (iz "Vruć vetar")
Schindler's list (Spilbergov film)
Singing in the rain
Rain Drops Keep Falling on My Head (iz "Butch Cassidi and Sundance Kid", scena kada se voze na biciklu)
Titanic
Devojko mala (film "Ljubav i moda")
24.000 baci ("Venti quattro milla baci", iz "Sjećaš li se Dolly Bell")
Na morskome plavom žalu (takođe iz "Sjećaš li se Dolly Bell")
Samo jednom se ljubi (film)
Sabirni centar (pesma "Cveta trešnja")
U registraturi (serija)
Povratak otpisanih (serija, muzika na kraju epizode)
Kapelski kresovi (serija)
Kamiondžije (serija)
Bitka na Neretvi (koračnica iz filma)
Da sam bogat čovek ( "If i were a rich man", mjuzikl "Fiddler on the roof")
Grlom u jagode (serija)
Zvižduk u 8 (istoimeni film)
Vaga za tačno merenje (serija)
Još jedan prođe dan (iz serije "Pozorište u kući")
Balkan Express (film i serija)
RTS špica (najava programa)
Muzička slagalica (špica za kviz koji je bio preteča današnje "Slagalice". Simjanović ju je uradio, a ja za svoje potrebe doradio...)
Petrijin venac (film i serija)
Let the Sunshine in (film "Hair")
Aquarius (takođe, film "Kosa")
Dynasty (sapunica iz 80-ih, uvodna tema)

KLASIKA

Ljubavna Serenada
Za Elizu
Vinska pesma (tj. "Brindisi" iz opere "La Traviata")
La donna e' mobile (opera "Rigoletto")
Hanabera (iz opere "Carmen")
Adaggio (Albinoni)
Menuet (Boccherini)
Oda radosti (Bethoven)
Mađarska igra (Brams)
Menuet (jedan... od Mozarta)
Bourree in e-minor (Bachov, ali sam ga malo iskvario)
Adelita (Tarega, takođe iskvareno)
40th simphony (Mozart, verzija od "Shadows")
Turski marš (Mozart)
Na lepom plavom Dunavu

EVERGREEN, EUROSONG, RAZNO...

Apache (grupa "Shadows")
Johny guitar
Hit the road Jack
Oro (J. Tomašević, Eurosong 2008.)
Ba-ba-ba (??? ne znam naslov, ali je mnogo lepa melodija, ja je tako zovem: "ba-ba-ba")
El condor pasa (Kondorov let)
"Jugobanka" (ono odakle je ukraden početni deo za "In the deth car", u filmu "Arizona dream". Pre 25 godina je u reklami za "Jugobanku" išla ta muzika, pa je ja tako zovem, a mislim da je neka francuska pesma)
Paloma blanca
Wonderfull world
Besame mucho
??? (od George Gershwin-a, ne znam naslov, nije Rapsodija u plavom...)
Kantri "koktel" (4-5 stvari povezane)
When the saints go marching in
Ochi chernye (ruska)
Podmoskovske večeri (ruska)
Tamna je noć (ruska, obradila je i "Čorba")
Indijansko leto
Ballade pour Adeline
Lane moje (Ž. Joksimović, Eurosong 2004.)
Santa Lucia
Lasciatemi cantare (poznatija kao "Italiano", Totto Cutugno)
O, Sole mio
Nel blu dipinto di blu (čuvena "Volare")
My friend the wind (Demis Roussos)
O, bella ciao
Comandante Che Guevara
Nights in white saten
Summertime
Lili Marlen
Himne 5-6 država...

ROCK, POP... (strani, ex-YU)

Wind of change
Europe (Santana)
Samba pa ti
The house of the rising Sun (Animals)
Sound of silent (Simon and Garfunkel)
Another brick in the wall (Pink Floyd)
Jessica (Alman brothers band)
Light my fire (Doors)
Hotel California
Since I've been loving You (Led Zeppelin)
Leaf and stream (Wishbone Ash)
The final countdown (grupa "Europe")
Kumova slama (Leb i Sol, kao i narednih nekoliko)
Ručni rad
Uči me majko
Devetka
Ajde sonce zajde
Skakavac
Gipsy song (Vlatko Stefanovski)
Zajdi, zajdi (verzija: Smak)
Kosovski božuri (YU Grupa)
Burna pijana noć (Galija)
Gospi (Galija)
Decimen (Galija)
Za koji život treba da se rodim (Time)
Baki blues (ja ga tako zovem. To je ona stvar od "Point blank"-a, gde zvižduće)
Žute dunje (Indexi)
Balkan (Azra)
Mezimac (Kerber)
Koliko puta si ljubila stranca (Grupa "Film")
Vi prekrasni ljudi (grupa "Film")
Oprosti mi, Katrin (Balašević, takođe i te što slede...)
Baby Blue
Lagana stvar
Mirka
Svirajte mi jesen stiže dunjo moja
Neki novi klinci
Prva ljubav
Pesma o jednom petlu
Ti si mi u krvi (Čolić, kao i narednih nekoliko)
Lubav je samo reč
Produži dalje
Glavo luda
Ako priđeš bliže
Mađarica
Gori vatra
Ružica si bila, sada više nisi (i još par od "Dugmeta")
Sanjam (Indexi)
Kad hodaš, Plavi safir, Zažmuri i još nekoliko od Čorbe i Bajage
Silent inner cry (Muris Varajić)

STAROGRADSKE I "STAROSELSKE"

Svilen konac
Lihnida (Miki Jevremović)
Govori se da me varaš, Fijaker stari i još nekoliko starogradskih...
Ne idi od mene, zlato moje (Mirjana Beširević)
Kaleš, bre, Anđo (verija: Laza Ristovski)
Jovnano, Jovanke (verzija: Leb i Sol)
Makedonsko devojče
Eleno, ćerko
Vranjanka
Niška banja
Romane
i još neke...

Ja, kompozitor...

Prvi blues (onaj što je na YT, nema ime)
Blues za... (takođe nema još ime)
BB blues
La.... blues [cenzura Smiley]
Jagoda blues (inspiracija "Jagode i maline", od "Korni grupe")
Gustav blues (inspiracija: crtani film "Gustav")
Ricinus blues
Ljubavna Balada (U fazonu "Ljubavne serenade")
Kada si otišla... (u fazonu YU Grupe, sa sve tekstom, a može i kao instrumental)
Menuet 1
Menuet 2
Menuet 3
Valcer
Mediteranska
Pile moje (imitiram kokoške, he, he...)
Jonathan blues (ideja: Suzan Grujić, "Džonatanov let")
By night... (ideja: Nikola [Valderama] Tomić)

I JOŠ ŠTO-ŠTA... [cenzura, bato... Wink]

p.s. Iako nisam svirao na prostoru bivše Jugoslavije još od 1997. zadržao sam u repertoaru i te neke melodije koje nisu svetski poznate, ali su lepe (domaći filmovi, serije, domaća muzika)...

p.p.s. Imam još svoje muzike, ali je ne sviram na ulici... Smiley

p.p.p.s.. Gledajući neke stare spiskove (pripremajući ovaj post), prisetio sam se nekih melodija na koje sam potpuno zaboravio (gooodine su u pitanju), kao što su, recimo, muzika iz legendarne "Dinastije", iz "Bitke na Neretvi" ili iz filma "Kosa" i još 5-6... Ubaciću ih ponovo u repertoar.

p.p.p.s. Mnoge stvari koje sviram, trebalo bi malo da sredim, popravim greške... Neke druge (pak) već odavno želim da ubacim u repertoar, ali nikako da stignem. Razlog? Pa, nekako mi je muzika (osim u prvih nekoliko godina bavljenja njome) stalno bila na drugom mestu, večita druga. Uvek je postojalo (a, bilo je raznih stvari) nešto što mi je bilo prioritet. Šta da se radi...

Sa bloga, post "Repertoar": http://ulicni-muzicar.blogspot.com/2011/11/repertoar.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.1
BAS bi volio da cujem nesto od toga. (osim ono malo na YT)

Snimi nesto covjece   Smile ovako ostasmo samo na prici ko reklami. A ne znamo dje da te cujemo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 210
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 15.0.874.106

Snimi nesto covjece   Smile ovako ostasmo samo na prici ko reklami. A ne znamo dje da te cujemo.

Biće... problem je kako kvalitetno snimiti...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 210
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 15.0.874.106
-------------------------------
Tekst + fotosi na blogu: http://ulicni-muzicar.blogspot.com/2011/11/jesen-stize-gitarice-moja.html

JESEN STIŽE, GITARICE MOJA...

Skoro u svakom gradu postoji po neki dežurni pacijent, onaj ko se stalno muva po centru i ide kući samo kad mora da spava. One po manjim mestima sam već manje-više popamtio, tako da, kada posle duže pauze ponovo navratim u neki od tih gradića i vidim nekoga od njih, pomislim u sebi: "O, pa 'de si, bre, tečo... još si tu, vidim...".
Mnogi od njih se deru po ulici: ima jedan što voli da filozofira, ima jedan politički govornik (mnogo kivan na Ameriku), jedan što ide od radnje do radnje i ćaska sa prodavcima, jedan koga ja nerviram, pa uvek nešto mumla kada prolazi pored mog radnog mesta... itd.

Dobio sam kroasan od neke žene, pa mi je bio tu negde pri ruci (na vrhu ranca). Znam da po tom gradiću stalno 'švrlja' jedan debeli i visoki... aj, da kažemo prosjak, mada on meni izgleda samo kao neko ko ne j... ništa da radi, pa se onda 'grebe' celi život. Kada vidi nekoga ko mu je mušterija (znači, već mu je ranije davao neku siću), on brže-bolje do njega i, kao, "kako ste, šta radite...". Daju mu ljudi pare, ali slabo. On to svakodnevno radi, mesto je malo (možda 15-ak hiljada stanovnika), pa nije ni čudo. Kada prolazi pored mene, obavezno prođe sasvim blizu mog koferčeta i gleda kol'ko para ima unutra. Ne znam da l' je za sve ovo vreme već ukapirao da koristim mamac (videti tekst "Mamac"), al' sumnjam da se baš nešto detaljno bavio razmišljanjima o meni...

Elem, taj (gore pomenuti) kroasan nije mi bio uopšte bitan, jer obično u kombiju imam dovoljnu zalihu istih, pa sam bio isplanirao da ga dam njemu kad naiđe. A, naići će 100%, nema šanse da ne naiđe...

Na kraju nije im'o ko da traži BIS...
Ali, kada je počeo da ide gore-dole tom glavnom ulicom (milion puta), mrzelo me da prekidam svirku i zovem ga da mu dam taj drljavi kroasan. Gledam ga... taze podšišan, ima preko 120 kila (visok je oko 185cm), kad hoda malo je nagnut unazad (zbog balansa, jer ga stomak vuče prema napred)... Ma, taj (bre) živi bolje od mene. Ništa ne radi u životu, osim što se šeta. Ipak, i pored tolikih prepešačenih kilometara, on ima 40 kila viška. Zaključak: hrane mu ne nedostaje, sigurno. Pa, šta sad ima ja da mu pomažem da se dodatno 'tovi', je l' tako ili nije? Nije dobro za zdravlje. A, i nije mi se, kažem, prekidala svirka, jer mi je dobro išlo, iako nije bilo puno prolaznika.

Eno ga tamo kako 'snima' situaciju...
Znači, odustao sam od dobročinstva prema ovom pedesetogodišnjaku.

Da, još neštp: tu nedaleko bila je jedna kladionica i on je te večeri često (na svakih 10-15 minuta) navraćao do nje. Zastane, pogleda minut-dva, pa ponovo u šetnju. Stvarno ne znam kog je 'tatka' tražio tamo. Nije valjda da se uplatio nešto (bila je subota veče, kada se igra mnogo utakmica), pa prati rezultate? Ko zna...

Malo, po malo... ponestalo je prolaznika (rekoh već da je u pitanju bilo manje mesto), ali ja nisam posustajao. Svirao sam dok je bilo moguće. Dok i poslednji šetač nije, ili otiš'o svom toplom domu, ili ušao u neki od (malobrojnih) kafića u blizini.

Guslao bih ja još te večeri, ali mi nije dao jedan listić. Mali je pao je sa drveta, zaglavio se između žica na gitari i gledao me onako... žuto.

A, ja sam prepametno doneo sledeći zaključak:

Jesen stigla, gitarice moja...

Tekst + fotosi na blogu: http://ulicni-muzicar.blogspot.com/2011/11/jesen-stize-gitarice-moja.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.106

Biće... problem je kako kvalitetno snimiti...

E pa super. Jedva cekam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 210
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 15.0.874.121
E, pa stiglo vreme i za ispunjavanje muzičkih želja. . .

Izvor : ulicni muzicar

[Edit by Paralelni_Svet: Sledeci put stavi link u ovaj format ako nije problem 

« Poslednja izmena: 01. Mar 2012, 09:54:51 od Paralelni Svet »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.