Kada si ti otisla jedan se svijet zamijenio drugim, jedna je luka napustila brod, jedan brod svoga kapetana, i sve bijase samo jod i rana, kad si ti otisla.
Gdje su sada zvijezde bez neba, bez mora svoga, gdje su ptice bez krletke, gdje tvoje prazne oci bez moje duse i stotine drugih stvari toliko vaznih za mene, kada si ti otisla.
Sada te trazim izvan ovih prostora koji poznaju srecu, i izvan onih u kojima se otvaraju caske leptira. Pada crna kisa od smole i straha na tvoju vlaznu zemlju, sada, kada si ti otisla.
Kada si ti otisla, tvoja pjesma, tvoj glas odjekuje, odjekuje kao stup ognja zariven duboko u moju krv, u moje grlo, i ne govorim nego vicem bez mene ti ne postojis!
Ovo mutno lisce, ova sjena jeseni, ovaj oblik bola koji se mijenja i ne napusta me, sto ce mi pamcenje ili ruka, ili gorke usne, kad ni tebe vise nema, kad si ti otisla.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.