Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Nov 2024, 20:50:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uklanjanje virusa  (Pročitano 6512 puta)
Krajnje beznadezan

Out of Space and Time

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 10499
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Citat
Evo kako Panda definise Parite kao Threat level: Low.

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
I like to pretend I'm alone. Completely alone. Maybe post-apocalypse or plague... Whatever. No-one left to act normal for. No need to hide who I really am. It would be... freeing.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
HTC 
Sta je za Pandu jedan Parite, p****n dim  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Ma koja crna rasprava Smiley. Nemam pametnija posla nego da se raspravljam sa paranojom. Neka covek lepo javi da li zeli pomoc, da pokusamo da to ocistimo Ili neka slusa savet da ga stavi u bure, napise na njemu biohazard i baci ga ljudski u jezero, kao sto to cini i Homer Simpson.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1348
Zastava Сурдук
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia N97 Mini
Pozzz svima...

@genije1, Brat, evo krecem u akciju... Evo jos nekih info-a... Virus mi je injectovan u defaultni browser...
@sacage, Brat, hvala puno, ali genije1 je ovde ovlascen za tako to, i njegova pomoc mi uvek pomogne, tako da bih se vise oslonio na njega...

Dalje,
Kod:
Sta AV radi kada analizira neki file? Proverava potpise u svojoj bazi podataka.
Ako AV detektuje maliciozni file ,znaci on mora biti sposoban da to i ukloni.
Rekao si bolji AV. Ok,to je to.

Antivirusi su po tom pitanju prilicno kruti.
Ako detektuje fajl on ce da ga obrise bez da ga ukloni iz reg. baze.
Tako moze korisnika ostaviti bez neta, ili da sjebe boot sistema.
Apsolutno tacno...
Primeri:
Virus bude injectovan u defaultni browser... AV ce obrisati npr, lupam chrome.exe ili firefox.exe u koji je injectovan, a nece uraditi dezinfekciju...
Ili jos gore, ako je injectovan u neki System File, trazice restart, i onda ce obrisati sistemski fajl...

Dalje,
Ukoliko AV ukloni viruse, a lupam, u StartUp-u je dropper kog ne moze da ukloni, opet iz pocetka...
Svi .exe zarazeni, i mozemo opet u krug...

Kod:
A ti Milane pokusaj da instaliras neki AV koji je u to vreme kada se pojavio Parite.B
Genijalno Smile

Kod:
Inace, skenirao sam komp Avirom, ocisti svo sto je nasao, ali verujem da ima jos mali milion stvari u kompu...
Ovo zadnje sto sam rekao, mislio sam na Dropper-e i sta ti ja znam sta jos nema...

Pozzz svima...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Tvoj komp - tvoja odluka. Postujem. Samo sam nudio pomoc. Virusi se dezinfikiju. Ako AV samoinicijativno obrise fajl zarazen virusom, slobodno ga uninstall. A sto se trojanaca u start-upu tice... Sve sto je u start-upu, nije se rodilo u start-upu, i iz njega se moze ukloniti, a zatim i sa harda. Za mene end of topic.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1348
Zastava Сурдук
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.163
mob
Nokia N97 Mini
Moze se ukloniti iz StartUp-a... Ali defaultni browser... Dropper u milionima fajlova... Svasta se desava...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Out of Space and Time

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 10499
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
savage, druze, pratim tvoj rad imas kontruktivne postove, ali shvati da pricamo iz dugogodisnjeg i maltene svakodnevnog  iskustva Smile

AV programi po defaultu rade veoma lose proces dezinfekcije fajlova. Vecina njih osakati fajlove. Nazalost jbg. Cenim da postoji 20 % sanse da kompjuter radi normalno posle deinfekcije. Veruj mi.. Ti nisi svestan sta sve ima u payload-u tih gamadi(spyware, rootkit, keylogeri, trojanci, itd).

http://news.softpedia.com/news/File-Infector-Morphs-into-Financial-Infostealer-218987.shtml
http://blog.trendmicro.com/file-infector-uses-domain-generation-technique-like-downadconficker/

itd, itd... 
IP sačuvana
social share
I like to pretend I'm alone. Completely alone. Maybe post-apocalypse or plague... Whatever. No-one left to act normal for. No need to hide who I really am. It would be... freeing.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1348
Zastava Сурдук
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Nokia N97 Mini
Ajde mi recite ko je sada ovde lud..?

Digao sis... Boot scan... Nasao preko 1000 komada na D: xD...

Sve obrisao, i uzeo, stavio VB.NET, napravim Hello World aplikaciju, skeniram na VirusTotal, i ima sta da vidim....

Sta je bre ovo? o.O
http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=59a12b65eee607b4ed996a589bea31286dc5aad6d72ad106066b67c263381552-1316718885
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Out of Space and Time

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 10499
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.884.0
Ajde mi recite ko je sada ovde lud..?

Digao sis... Boot scan... Nasao preko 1000 komada na D: xD...

Sve obrisao, i uzeo, stavio VB.NET, napravim Hello World aplikaciju, skeniram na VirusTotal, i ima sta da vidim....

Sta je bre ovo? o.O
http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=59a12b65eee607b4ed996a589bea31286dc5aad6d72ad106066b67c263381552-1316718885

Ignorisi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1348
Zastava Сурдук
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Nokia N97 Mini
Kod:
Jiangmin 13.0.900 2011.09.22 TrojanDropper.MSIL.fab

Dropper?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Nov 2024, 20:50:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.