Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Okt 2025, 00:52:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li ste za to da se redovno sluzenje vojnog roka u Srbiji ukine?
Da
44%  (114)
Ne
52.1%  (135)
Nemam stav
3.9%  (10)
Ukupno glasova: 259
Idi dole
Stranice:
1 ... 73 74 76 77 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ukidanje vojske u Srbiji [anketa]  (Pročitano 78637 puta)
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Odsluzio sam JNA 12 meseci veza specijalnost relejac cim posaljes poruku ,vruc si kao ziska, trcis punim sprintom sto dalje ,pre nego sto se loguju na tvoju lokaciju,razvlacio sam kablove po svim vremenskim uslovima danju i nocu,puzeo sam,ukopavao sam se,pucao ,mesec dana straze ,prvih 6 meseci kakvo sranje 8 puta sam se potukao, zadnjih 6 meseci sam ga bas udesio na centrali ,delio sam svoju sobu i svoj gym samo sa jos jednim slovencem,maznjavao sam telefonske poene od oficira i sluzbenika pa sam otkidao i davao sam ih u zamenu za tusiranje kad god zelim,prvoklasnu klopu iz kuhinje naprimer salamu od 2 kila ili gajbu jogurta,Dva kabineta za odecu su uvek bila namestena samo za inspekcije u trecom  je bila klopa i pice a u cetvrtom odeca koju smo koristili ,nismo je nikada prali vec smo uvek dobijali novu i svezu naravno opet u zamenu za telefonske poene .Samo je troje oficira imalo tamo pristup pored inzinjera a oni su samo po jedanput bili.
Imao sam jedan ekstra talenat mogao sam do perfekcije da skinem i imitiram glas komadanta kasarne sto sam takodje naravno koristio ali pre nego sto bi to uradio znao sam u danom trenutku gde se tacno nalazi .
Do nas je bila bezbednjakova kancelarija sa koznim foteljama ,puno lepih biljaka ,slika i kabinetom sa zestokim picem od vodke pa do wiskija a po neki put smo koristili i njegov golf. Matore U Engleskoj bih zvrcnuo svega jednom mesecno po pet minuta jer stvarno nisam imao nista puno sa njima da pricam ,stvarno nikada nisam razumeo ove sto su zeleli da zovu kuci svakog dana,sta imas to tolko da pricas sa mamom i tatom covece
zar ne vidis da si  dosadan ,zovi neku devojku mamlaze,pa opet oni su bili moje najbolje musterije .

Pa opet video sam svasta,
Video sam dok sam bio u vojsci mentalno spore ljude i  skoro nepismene ljude ,Ljude koji nemaju nikakvu kulturu o licnoj higijeni i ljude koji nikada nigde nisu bili i koji nemaju nikakvo opste znanje .
Bilo je doduse i par dobrih momaka i drugara ali oni su svi polako pali u zaborav,
Ne mogu da se setim nekih skolskih a kamoli ovih iz vojske ,zabole me ,.ostalo je samo par smesnih anegdota
ali na kraju vazno je sto se kaze da sam skinuo to sa kurca i mogu da nastavim da zivim normalno.
Jedina stvar sto sam naucio je da cenim udobnosti obicnog zivota, sve drugo sam vec znao.

Vojska treba da bude za profesionalce sa normalnom prosecnom platom ,ljude koji vole to koji zele da im to bude profesija ,Armija oko 100 hiljada ljudi ali dobro obucena ,od toga bar 30 hiljada komandosa a ostalo podrska,dakle profesionalni inzinjeri,doktori,piloti,i drugo.
U zapadnoj vojsci  vojnik vise ne drzi metlu i ne namesta krevet nego imaju ljude koji su placeni za to.
« Poslednja izmena: 10. Apr 2010, 17:04:30 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Potpuno besmisleno trošenje  vremena na ništa.
ovde,i sada-da.
u normalnoj vojsci,i normalnoj drzavi-ne.

ili bar treba reci-kako kad,kako gde,i kako za koga.

@Alex-dobar tekst.
« Poslednja izmena: 10. Apr 2010, 14:08:59 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
vojska treba da ostane
ali ne sest meseci nego ona tri meseca obuke koja su stvarno zanimljiva
nevidim sto je nekom tesko da ode par puta na gadjanje,da baca bombu, da vozi tenk,da postavlja mine.....
mada vojska uglavnom najteze pada onim frajerima i kurcevitim ljudima iz kvarta,grad,sela
sise nemogu da izdrze malo ustajanja i ciscenja kruga i marsiranja

vazno je da znaju da izigravaju velike Srbe po evropi,a sise nece u vojsku
picke izdajnicke  Smile

Za tri meseca voziš tenk i postavljaš mine Smile..kako da ne...Mnogo igraš Battlefield drugi deo  Smile Smile
« Poslednja izmena: 10. Apr 2010, 14:10:21 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat
Vojska treba da bude za profesionalce sa normalnom prosecnom platom ,ljude koji vole to koji zele da im to bude profesija ,Armija oko 100 hiljada ljudi ali dobro obucena ,od toga bar 30 hiljada komandosa a ostalo podrska,dakle profesionalni inzinjeri,doktori,piloti,i drugo.
U zapadnoj vojsci  vojnik vise ne drzi metlu i ne namesta krevet nego imaju ljude koji su placeni za to.

Ko je za metlu nek se uhvati metle, ko je za pušku nek se uhvati puške, ko je za šrafciger nek se uhvati njega
itd... to je najefikasnije.

Citat
ovde,i sada-da.

Ovo što sam ja naveo je normalna država.
« Poslednja izmena: 10. Apr 2010, 14:12:30 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Ne mogu da se setim nekih skolskih a kamoli ovih iz vojske ,zabole me ,.ostalo je samo par smesnih anegdota
 ali na kraju vazno je sto se kaze da sam skinuo to sa kurca i mogu da nastavim da zivim normalno.
Jedina stvar sto sam naucio je da cenim udobnosti obicnog zivota, sve drugo sam vec znao.

Ziva istina. Ja sam svoje ne tako davno odsluzio, pre dve godine, i mogu ti reci isto sranje. To je obicna propaganda ovih sto hoce da nastave da ratuju ili sta vec kako vojska menja coveka i uci ga zivotu. Jedino sto mi je smetalo jeste sto mi je to bilo moranje, u sustini sve je to obicna glupost. Neposredno posle odsluzenja kada vise nemas tu obavezu pocnes ceniti blagodeti "slobodnog" zivota mnogo vise, ali ni taj "efekat" ne traje dugo. Evo ja danas nakon dve godine kao da nisam ni sluzio, potpuno sam ostao isti. Dakle, tamo sam uludo potrosio dosta vremena i zivaca sa kojekakvim umisljenim starcima kojima je cin u vojsci zamena za polni organ, a dobih samo jedno mucno, beskorisno iskustvo. No, valjda se ova zemlja menja u tom pogledu i nadajmo se da Sutanovac nije iluzionista kao i prethodnici mu koji su sve do jednog najavljivali profesionalizaciju i nista. Smetaju mi i ovi likovi sto misle ako su oni bili "muceni" sada bi trebalo sve muciti. Ja nisam za tako nesto, ako smo se mi nasli u pogresno vreme i prosli kroz sranje nemojmo i tu decu gurati u isto. Obezbedimo makar njima da prozive tih sest meseci bolje od nas.

Da se razumemo, ja nemam nista protiv vojske, ona treba da postoji kao garancija bezbednosti i faktor stabilnosti, no ovakva pilicarska vojska ne sluzi nicemu. Najbolje je unajmiti profesionalce, obuciti ih, platiti ih kvalitetno i sigurno cemo imati zglavnu vojsku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Onaj ko hoce neka ide onaj ko nece ne mora i kraj price... zasto nekog teratii i zasto nekog odgovarati...
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Onaj ko hoce neka ide onaj ko nece ne mora i kraj price... zasto nekog teratii i zasto nekog odgovarati...
slazem se.
profesionalna + oni koji zele da odsluze svoje pod oruzjem.to je najbolje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ko je za metlu nek se uhvati metle, ko je za pušku nek se uhvati puške, ko je za šrafciger nek se uhvati njega
itd... to je najefikasnije.

Citat
ovde,i sada-da.

Ovo što sam ja naveo je normalna država.

Пази. Smile
Ти си екстремног супротног размишљања од мене. Smile
Али. Smile
Ти немаш размишљање као Квладе. Smile
Поштујем твоју перцепцију да је ВС у овом облику сувишна. Smile

Али имамо проблем који се зове:
Шта уколико неко нападне државу Србију па број од 5 или 10 хиљада професионалаца постане
мален? Smile Не ради способности већ ради ширине простора гдје та количина војника не може
биолошки затворити простор.
Војска мора да постоји како би се обичан грађани (у рату резервиста)оспособио за одбрану
државе.
У скулучају да неко нападне државу (а да не постоји основна обука) њу неће имати ко да брани.
Не ради срца и жеље већ ради онеспособљености,односно ради не постојања обуке. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7289
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Neko kaze da je sluzenje vojske gubljenje vremena,opet "stara garda" kao sto je  moj matori i ta njegova generacija kazu da treba odsluziti...Treba profesionalna vojska da bude plus oni koji zele da sluze vojni rok pod oruzijem ali bi mi bilo ok da im se tih sest,ili koliko vec bude trajao vojni rok,uvede u radni staz da ne bude da im je stvarn to vreme izgubljeno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
slazem se.
profesionalna + oni koji zele da odsluze svoje pod oruzjem.to je najbolje.

ovo sa dobrovoljcima bi takodje bilo prihvatljivo, sa rokom od recimo 6-8 meseci, a od tih koji se bolje pokažu bi mogli dobiti vojne činove u rezervi.

a za profesionalce minimum od 3 godine na ugovoru, jer skupa obuka na skupim orudjima mora biti dovoljno isplativa u smislu roka obučenog i spremnog vojnika. naravno, da ti ljudi budu pristojno plaćeni, jer ako tenk košta preko 1 000 000 dolara i posadu tog tenka treba platiti.

A sistem obaveznog regrutnog pregleda za mlade momke od 18 godina bih ostavio, da se stekne uvid u slučaju opšte mobilizacije.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 73 74 76 77 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Okt 2025, 00:52:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.