Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ujedinjenje katoličke i pravoslavne crkve !?  (Pročitano 27036 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
Citat
6.cilj bi trebao biti ujedinjenje crkve, to i carigradski patrijarh i papa vide ali vi ne, vi ste pametniji i od jednog i od drugog

Pa i jednima i drugima muslimani skakucu po ledjima... nema tu nikakve duhovne dimenzije... samo strah za sopstvenu zadnjicu i prihode...

muslimani skakuću oduvijek pa se ipak crkve drže

panini: papa nije bezgrašan otkud ti to?
može se zvati kako se dogovore, meni svejedno papa ili patrijah
do raskola je došlo prije indulgencije
indulgencija više ne postoji Smile
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Citat
1. vi ste se nazvali pravoslavcima a engleski prijevod je "ortodox", to nema veze sa priznavanjem
orthos - прав
dox - вера
То је на грчком не на енглеском! Сама католичка црква је одступила од традиционалних вршења обреда које православна црква није хтела да одбаци! Дакле ниси упућен довољно добро о тематици!
Citat
2.odstupio od učenja nije nitko zato se sakramenti priznaju u obe crkve, crkva se podijelila na dva dijela, nitko nije otpao ni od koga
Ја нисам ни рекао да је ико одсупио од учења, већ да је одступљено од начина на каји се врши обред!Па нормално да су се међусобно признале цркве, па признале се међусобно православна и ислам и католичка и ислам, па што не би и православна и католичка!
Citat
3.kupovanje oprosta grijeha je nestalo u srednjem vijeku, zamisao nije bila loša: lupanje po džepu onih koji griješe (po džepu najviše boli)
Донекле у реду за ситне грехе али за убиство! ЈОК а то је било на ценовнику католичке цркве!Неком из џепа а неком у џеп (папи)!!!
Citat
4.pravoslavni svećenici bi bili izjednačeni i između ujedinjenog svećenstva bi se birao papa
па да били би поунијаћени! Ма може се само сањати о томе!
Прво уједињење свих православних цркава па онда евентуална сарадња са осталим хришћанским црквама и конфесијама! Након 1000 година раскола нема повратка на старо а да неко не буде оштећен и осакаћен, а зашто би православна црква након 2007 година традиције одступила у корист Ватикана! Може само католичка црква да се врати коренима!
Citat
5.di sam ja rekao da papa sebi imenuje nasljednika???
ево овди си рекао!

Citat
da papa pristane da carigradski patrijah bude vođa katoličke crkve ja bi to poštivao

Значи папа за живота да пристане да неко сруги буде поглавар, па ваљда ако дође не дај боже до свеопштег унијаћења се подразумева да поглавар може бити из реда православаца!
Како би се се звала та унијатска црква - католичка? нема шансе!
Citat
6.cilj bi trebao biti ujedinjenje crkve, to i carigradski patrijarh i papa vide ali vi ne, vi ste pametniji i od jednog i od drugog
На нашу срећу а папину жалост, цариградски патријарх представља јако мали број од васколиког православног света, тако да он у своје име може потписивати шта жели и са ким жели! Православне цркве су потпуно независне једне од других!
« Poslednja izmena: 15. Nov 2007, 14:46:26 od bambyle »
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
Citat
muslimani skakuću oduvijek pa se ipak crkve drže

Pitam se zasto... jel' zbog pokolja Mavara u Spaniji ili... ?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
bamby:

1.da bi poštivao da papa pristane da se crkve ujedine pod patrijahom kao vrhovnim svećenikom a ne da papa imenuje patrijaha za svog nasljednika to sam rekao

2.vi ste sami sebe nazvali ortodoksnima i pravovjernima, nismo mi to priznali, sami se možete nazvati i svemircima i uzeti grčku, englesku, njemački ili bilo čiju izvedenicu

3.jedno su grijesi po crkvenom nauku drugo su grijesi po kaznenom zakonu. ubojstvo je i grijeh i zločin i ako si već mogao u srednjem vijeku kupiti oprost od ubojstva nisi ga mogao kupiti od svjetovne vlasti koja je to kažnjavala zatvorom ili kako već
svećenik te odriješuje ali samo bog oprašta ili ne oprašta

4.a tvoje je znanje jako slabo o ovoj temi ako misliš da carigradski patrijarh predstavlja mali broj vjernika. on predstavlja gotovo sve vjernike

Kao prvi po časti među pravoslavnim episkopima (primus inter pares), carigradski patrijarh predsjeda osobno ili putem izaslanika svakim saborom pravoslavnih crkvenih poglavara, te ima ulogu glasnogovornika pravoslavlja, posebice u ekumenskim susretima s drugim kršćanskim crkvama. On ipak nema izravne jurisdikcije nad drugim patrijarsima ili autokefalnim pravoslavnim crkvama. Njegovo je pravo sazivati izvanredne sinode na kojima će sudjelovati poglavari ostalih pravoslavnih crkava ili njihovi izaslanici, gdje se raspravlja o iskrslim probelmima. Usto, od 1960-ih saziva i dobro posjećene svepravoslavne sinode.

Osim što je duhovni vođa oko 300 milijuna pravoslavnih kršćana u cijelom svijetu, on je i izravni poglavar pravoslavnih eparhija u Sjevernoj i Južnoj Americi, Zapadnoj Europi, Australiji i Novom Zelandu, Hong Kongu, Jugoistočnoj Aziji, Koreji i dijelovima današnje Grčke.

anea: shvaćam tvoju zabrinutost za maore koji su u miru i u slozi došli na pirinejski poluotok i donijeli europljanima bratstvo i jedinstvo arapskom tehnikom uvjeravanja
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
Tupko... Maori i Mavri su dva razlicita naroda...
Doduse... i nad Maorima je izvrsen pokolj... par vekova posle Mavara Smiley
Takodje, arapski naucnici su bili cuvari anticke nauke...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Citat
1.da bi poštivao da papa pristane da se crkve ujedine pod patrijahom kao vrhovnim svećenikom a ne da papa imenuje patrijaha za svog nasljednika to sam rekao
Па то једино исправно!
Citat
2.vi ste sami sebe nazvali ortodoksnima i pravovjernima, nismo mi to priznali, sami se možete nazvati i svemircima i uzeti grčku, englesku, njemački ili bilo čiju izvedenicu
А не , грешиш, ево БЈР Македонци називају себе "МАкедонцима" али их само пар земаља тако и признаје , док их Грци називају "Скопјанцима", дакле и те како је католичка црква признала правславну под тим именом у пуном смислу тог значења!Сам Ватикан признаје да је пре 1000 година хтео реформе, тј одрицање од традиционалне службе и осталог!
Citat
3.jedno su grijesi po crkvenom nauku drugo su grijesi po kaznenom zakonu. ubojstvo je i grijeh i zločin i ako si već mogao u srednjem vijeku kupiti oprost od ubojstva nisi ga mogao kupiti od svjetovne vlasti koja je to kažnjavala zatvorom ili kako već
svećenik te odriješuje ali samo bog oprašta ili ne oprašta
То си у праву, али католичка црква је давала ОПРОСТ за убиство ако се плати! Немој сад извртати истину!
Citat
4.a tvoje je znanje jako slabo o ovoj temi ako misliš da carigradski patrijarh predstavlja mali broj vjernika. on predstavlja gotovo sve vjernike
Е сад си тек ти показао своје (не)знање, Васељенски патријарх представља око 3 000 000 верника што јаааааааааако мали број од свеукупног броја православаца, назван је Васељенски јер је седиште у Цариграду у коме је некада било седиште Источног Царства и Источне цркве!То што је такав назив не значи аутоматски и да је представник свих православних цркава!Дакле, седи 1 , немаш појма, чак је и Грчка православна црква одвојена и самостална од Васељенске патријаршије!

Citat
On ipak nema izravne jurisdikcije nad drugim patrijarsima ili autokefalnim pravoslavnim crkvama. Njegovo je pravo sazivati izvanredne sinode na kojima će sudjelovati poglavari ostalih pravoslavnih crkava ili njihovi izaslanici, gdje se raspravlja o iskrslim probelmima
сам си написао, он нема де факто власт над свим православцима, он је само представник у виду првог међу једнакима али његов потпис ништа не значи без потписа свих православних патријарха из екуменске заједнице!Дакле, немој само преписивати са сајтова већ и читај шта пише!
« Poslednja izmena: 15. Nov 2007, 15:16:21 od bambyle »
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Tupko... Maori i Mavri su dva razlicita naroda...
Doduse... i nad Maorima je izvrsen pokolj... par vekova posle Mavara Smiley
Takodje, arapski naucnici su bili cuvari anticke nauke...

joj kad pile počne kokoš učiti kokodakati...

vi kažete mavri mi kažemo mauri (ja sam slučajno otipkao maori, maori su na novom zelandu)

a za tupko te puštam jer si žensko Smile
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
moraš više vežbati,mislim na tipkanje Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
bamby: pročitaj ponovo: OSIM što je duhovni vođa oko 300 milijuna pravoslavnih kršćana u cijelom svijetu, on je i IZRAVNI poglavar pravoslavnih eparhija u Sjevernoj i Južnoj Americi, Zapadnoj Europi, Australiji i Novom Zelandu, Hong Kongu, Jugoistočnoj Aziji, Koreji i dijelovima današnje Grčke.

sad zbroji osim + izravni i dobit ćeš koliko vjernika???

kakve veze ima makedonija? jedino grci gnjoje zbog imena makedonije i nitko više?

a kakva je danas situacija kad netko ispovjeda ubojstvo??? svećenik mu opet mora odriješiti grijehe a bog će mu suditi. svećenik ne smije reći da ne želi dati odrješenje

slab si mi u poznavanju religija, nešto jesi načuo ali je sve to nepovezano i prožeto dezinformacijama
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
lepo priznaj da pojma nemas o cemu pricas i sve ce biti u redu... Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.