Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ujedinjenje katolicanstva i pravoslavlja  (Pročitano 24141 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.01
Izgleda da je počelo onomad, još i pre 1054 god., kada je
Episkop Rima poželeo da on bude glavni po celom svetu (= Katoličanski)
a ostalih '456' Episkopa je želelo da i on prizna da je samo jedan od Episkopa.

carigradski "episkop" je takodje ima slichne ambicije ( vaseljenski )  ,a oba episkopa (rimski i carigradski) su imala podrshku jednog broja drugih episkopa da budu glavni ... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

FORZZA MILAN

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 355
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC smart
Pa ocigledno da mu nije uspelo da bude sam na vrhu, jer je to odvelo u odvajanje od Pravoslavne Crkve, a sto se tice finansije rimokatolici su daleko bogatiji od nas tako da oni i nemaju neki razlog da sklope uniju sa nama po tom pitanju, ali oni ipak hoce. Sto znaci da finansije nisu jedan od razloga!!!!
IP sačuvana
social share

Non sono interista, per fortune[img]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Pa ocigledno da mu nije uspelo da bude sam na vrhu, jer je to odvelo u odvajanje od Pravoslavne Crkve, a sto se tice finansije rimokatolici su daleko bogatiji od nas tako da oni i nemaju neki razlog da sklope uniju sa nama po tom pitanju, ali oni ipak hoce. Sto znaci da finansije nisu jedan od razloga!!!!
Naravno da rimokatolici ne misle da ce dobiti neke velike finansije na ovim prostorima nakon ujedinjenja, ali mogu dobiti najvece bogatstvo, a to su ljudi, i to oko 250.000.000 pravoslavnih.....
« Poslednja izmena: 27. Jul 2007, 16:41:07 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Zbog finansija i moci su se i podjelili, pa je to i glavni problem oko ujedinjenja... Mislim da se papa ne bi odrekao uticaja koji ima na katolike, ali ni ruski, grcki, srpski.... patrijarh ne bi tako lako napustio prostor na kome suvereno vlada...Niceova volja za moc je duboko protkala raskol crkve, a isti je uzrok glavna kocnica ujedinjenju
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

FORZZA MILAN

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 355
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC smart
Ne, ne ne razumete vi mene, nece ovaj papa da ostane na celu Crkve, ako bi doslo do ujedinjenja. Tacno je da bi sediste bilo u Rimu, ali episkop ne bi "vukao" na svoju stranu, ako tako mogu da se izrazim!!!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia N70
Posteno govoreci Srbima bi se vise isplatilo da postanu neo-katolici. Verovatno bi resili bar jedan od svojih latentnih sukoba koji dolaze sa Zapadne strane sveta?!

ALI!

Da li je to dobro ili lose, koliko mi dobijamo ili gubimo mozda bi trebalo pitati sve one Srbe na prostorima zapadno od Drine koji su primili katolicanstvo... i posle par generacija postali "pravi" Hrvati, jer ih njihovi Srbi (pravoslavci) nisu vise prihvatali. I svakih 30 do 50 godina se dokazuju!

Hriscanstvo kao institucija (ne kao religija) je sa imperatorom Konstantinom napravilo korak u nepoznato, ali sa raskolom napravilo drugi korak u haos i bezumlje. Katolici su tada bili najjaci u svom svetu, a glavni razlog su bili moc i pare. Ponovnom reintegracijom Zapadni svet verovatno hoce da ojaca svoje pozicije prema narastajucem islamu i posluzi nas kao topovsko meso Dzihadu (odnegde mi ovo poznato!).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

FORZZA MILAN

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 355
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC smart
To je vrlo diskutabilna tvrdnja!!! Ja licno nemam nista protiv ujedinjenja, ali d se Hrvati eliminisu!!!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia N70
Tvoj stav o Hrvatima mi je potpuno prirodan u svetlu nedavnih dogadjanja. Ne znam da li su se Hrvati ogresili o tebe, pa ne bih zeleo da ti pricam o bratstvu medju narodima koji imaju skoro isti jezik... i cija je samo crkva 'malo' razlicita.

Citao sam ranije u nekim novinama, mozda u NIN-u neki tekst gde je posle sra**a sa Hrvatima jedan nas novinar otisao u Osijek da se vidi sa svojim kolegom novinarom. Setaju oni tako, a onda samo sto ih nije pokupio novi crni Pajero. Ko li je ovo pitao se nas novinar? To je sef HDZ-a za Osijecku regiju rekao je kolega Hrvat. Hm, pa ima jedan nas samo sto ovaj vozi novi beli Pajero... pogodi ko?!

Takvi sitni skotovi su se znatno okoristili o sve ovo i oterali i nas i njih na rep civilizacije, da nas neko opet uci pameti. Ali su oni ipak sitne ribe koje sprovode neciju zamisao. Obicnom narodu je savrseno odgovarala stara Juga. A sada smo mi divne kolonije, prosto za pozeleti! Ono sto ne odradi lova, odradi politika, crkva...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Ah...

Kler i politika.  Smile

Gledah, skoro, hrvatski film Muskarac bez brkova (ili Sta je muskarac bez brkova?) i jedna scena... Divna.  Smile

Okupljanje, neko slavlje- da ne duzim- i sedaju u celo stola, tamo gde je jedna stolica- ministarka i svestenik- svecenik (nisam sigurna u naziv titula)

I prepusti se mesto crkvi. Lepa ironija.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Gospode pomiluj

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
SonyEricsson ne znam koji
Ljudi od ujedinjenj nikada nece nista biti i to je tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.