Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 01:20:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ujedinjeni regioni pobedili u Boru  (Pročitano 10182 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Пред изборе су купили 10 огромних рударских камиона из Белорусије и један џиновски багер Komatsu, потписали пар уговора за изградњу нове топионице и то је било довљоно да их народ изгласа.
Динкић је гарантовано разочаран, очекивао је много више, ово је први пут да је заправо нешто и "дао" пред изборе осим шарених уговора... Наравно он нема никаквих заслуга, то је обична амортизација, замена дотрајале механизације али добро дође за скупљање гласова на изборима, све је приписао себи.

У суботу 19. јуна, дан пред гласање нов багер је пуштен у рад.

Овако изгледају белоруски камиони

« Poslednja izmena: 22. Jun 2010, 23:05:39 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ma, Dinkili je neuništiv.  Smile

Sad će još da se primi, pa da traži rekonstrukciju vlade i premijersko mesto.   Smile
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 6300
Лабусеее, врати сеее!!! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Alcatel 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Alcatel 
Došlo je vreme vrednih
P. VASILJEVIĆ | 22. jun 2010. 20:50

Mlađan Dinkić, ministar ekonomije: Kada bi se PDV povećao za tri odsto, od građana i privrednika bi se isisalo dodatnih milijardu evra

DRŽAVA neće povećati PDV u naredne dve godine. Ministri i poslanici G 17 plus za takav predlog sigurno ne bi glasali - izjavio je za ”Novosti” Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade i lider ”Ujedinjenih regiona Srbije”.

* Ali, ministarka finansija najavljuje povećanje PDV za tri odsto?

- Neodgovorno je da bilo ko, pa i resorni ministar, već dve godine, iz meseca u mesec, pominje povećavanje PDV, kada se zna da se to neće dogoditi do kraja mandata ove skupštine i vlade. Na taj način se iritiraju i građani i privrednici. Unosi se neizvesnost u poslovanje, što je najgore za ekonomiju.

NIJE BONUS, NEGO REGRES
* Sporite se unutar Vlade i oko isplate bonusa u javnom sektoru...
- To je pogrešno nazvano bonusom. Radi se o regresu za godišnji odmor. Smatram da svi u školstvu, policiji, vojsci, zdravstvu, osim državnih funkcionera, treba da dobiju po 5.000 dinara, a da isplata bude početkom jula. O tome sam se i dogovorio sa MMF, a novac u budžetu postoji. Ministri iz DS tek treba da izađu sa svojim stavom o ovom pitanju.

* Zašto bi bilo pogubno da se povećava PDV?
- Kada bi se PDV povećao za tri odsto, od građana i privrednika bi se dodatno uzelo milijardu evra. To je ogromna cifra, danas, kada su zamrznute plate i penzije. Takvo rešenje, jednostavno, ne dolazi u obzir! Stavljam tačku na tu temu!

* Znači li to da nećete ni razgovarati sa koalicionim partnerima o promeni poreskih stopa?

- Istog sam mišljenja kao i premijer da reforme u poreskom sistemu treba posmatrati dugoročno u procesu od pet godina. Sada nije vreme za tektonsku poresku reformu. Naredna vlada imaće mogućnost da sagleda koja su to najbolja nova rešenja, kad kriza prođe.

* Da li su vam porasli politički apetiti posle ubedljive pobede vaših ”Ujedinjenih regiona” i SDPS u Boru?

- Zadovoljni smo da politika pomoći običnim ljudima i bavljenje takozvanim malim temama daje rezultate u odnosu na priče o visokoj politici. Pokazali smo da se treba okrenuti rešavanju konkretnih problema ljudi, jer to oni od političara traže. Pobedili su oni koji rade, a ne oni koji samo pričaju.

* Verujete li da je Bor ogledalo vašeg rasta u celoj zemlji?

- Rekao sam svim saradnicima da ne smeju da zapadnu u euforiju. Treba da nastavimo da radimo najbolje za građane i da budemo svesni da su ovo bili samo jedni izbori u jednom gradu.

* Protivnici tvrde da ste pobedili zbog potpisanog ugovora za RTB Bor u jeku kampanje?

- Ponosan sam na taj ugovor, na kome smo radili skoro godinu dana. Pripremali smo taj posao kada nismo ni znali da će biti izbora. ”Ujedinjeni regioni” i SDPS nisu ni bili u lokalnoj vlasti koja je raspuštena. Nismo se mi pitali kada će biti izbori u Boru. Potpisali bismo ugovor sa Kanađanima nezavisno od toga da li ima izbora ili ne.

* Ali, izbori su vam baš lepo legli?

- Tačno je da su se poklopile okolnosti. Smatram i da je dobro da birači nagrađuju one koji rade i donose konkretne rezultate. Tako je bilo i u Kragujevcu, posle ”Fijata”. Ne treba nikog da iznenadi ni ako postignemo odličan rezultat u Rači, gde smo dobili ”Juru” i preporodili tu fabriku, ili u Kuršumliji, gde smo oživeli proizvodnju, ili u Leskovcu, gde smo doveli ”Falke” i od kog ponovo pravimo ”srpski Mančester”... O EU i KiM svi imamo isti stav, razlikujemo se po konkretnim rezultatima.

* Koliko vam znače lokalni lideri u političkim ambicijama?

- Naša namera je da damo šansu najboljim ljudima u lokalnim sredinama. Pokušavamo da okupimo izvorne lokalne lidere koji bolje poznaju mesto gde su rođeni i više ga vole od političara iz Beograda. Lokalne probleme najbolje umeju da reše lokalni ljudi. Hoćemo da im damo šansu da vode svoje gradove uz našu pomoć, ali i da se njihov glas jače čuje u Beogradu.

* Da li je realna vaša koalicija sa Rasimom Ljajićem za parlamentarne izbore?

- Veoma smo zadovoljni saradnjom sa Ljajićem. Lično smatram da je pošten i jako vredan čovek. On je neko ko se svakodnevno suočava sa najbolnijim problemima društva, od kojih svi dižu ruke, i hrabro ih ”napada”. Čast mi je što smo bili zajedno u koaliciji. Što se tiče ”Ujedinjenih regiona”, Ljajić je više nego dobrodošao partner.

* Opozicija tvrdi da će izbori biti u martu?

- Unutar vladajuće koalicije se uopšte ne razmišlja o izborima. Čini mi se da će ovo biti prva vlada koja će raditi pun mandat.

* Opozicija traži izbore, skupljaju potpise, prete i mitinzima...

- Izbori su prirodna želja opozicije. Ali, serija lokalnih izbora pokazuje da oni gube na popularnosti.

* Pobedili su nedavno u Aranđelovcu...

- Čak su i u Aranđelovcu imali manje glasova u zbiru od vladajućih stranaka. Problem Srbije je što ima lošu opoziciju. Mnogo brže bismo se razvijali da imamo jače političke oponente sa originalnim i produktivnim idejama.

* Koliko polemike unutar vlasti mogu da poljuljaju Vladu?

- Te javne polemike nisu dobre. Potrebno je da usaglašavamo razlike u stavovima svakodnevno, ali ne putem medija.

* Zašto opozicija kritičke strele najubojitije usmerava prema vama?

- Stalno su govorili da smo slabi, a najviše su nas napadali. Pobeda u Boru je pokazala zašto su nas napadali.

* Kada ćete obelodaniti koncept decentralizacije i regionalizacije Srbije, koji ste najavili?

- Na jesen. Regionalizacija i suštinska decentralizacija će biti ključ našeg političkog programa. Sa tom platformom idemo na naredne izbore. Već na jesen je moguće odlučiti o vraćanju imovine lokalnim samoupravama, dok ćemo političku regionalizaciju suštinski započeti sa novim mandatom vlade.

* Zalažete li se za promenu Ustava?

- Najverovatnije će promene u Ustavu biti neophodne.

* Koliko regiona će imati Srbija?

- Do svih rešenja doći ćemo sveobuhvatnom javnom raspravom i posle širokog političkog konsenzusa. Smatram da je za Srbiju najbolji model sa sedam političkih reg
iona
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
mob
Nokia 
INTERVJU, ALEKSANDAR VUČIĆ,ZAMENIK PREDSEDNIKA SNS

Aleksandar Vučić: Spreman sam i na štrajk glađu

Spreman sam i glađu da štrajkujem ako se ne utvrdi ko je i po čijem nalogu organizovao izbornu prevaru u Boru, ko je organizovao deljenje lažnih uplatnica SNS-a. Tražimo od vlasti konkretnu i brzu istragu

Štrajkom ne štitim svoju stranku, nego demokratiju u Srbiji... Aleksandar Vučić spreman da ide do kraja

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić otkrio je da su pred lokalne izbore poštari u Boru raznosili lažne uplatnice kojima su naprednjaci navodno od građana tražili novac za troškove kampanje! Vučić traži da se hitno utvrdi ko je i po čijem nalogu organizovao ovu veliku izbornu prevaru, kao i da se krivci najoštrije kazne. Ako država to ne učini, Vučić kaže da je spreman i da štrajkuje glađu!
- Čujem da je pokrenuta istraga i da su neki pozvani na informativni razgovor, ali mi tražimo konkretnu i brzu istragu. Ovo u Boru nije bio faul koji naprave političari kad se potuku ili svašta jedni drugima kažu u kampanji. Ovo je bila zloupotreba državnih resursa da bi se namestili lokalni izbori! To je potpuno nedozvoljeno i ako ova krađa prođe nekažnjeno, onda demokratije u Srbiji više nema!

Остатак
------------------------------------
 Smile Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Alcatel 
Gladovanje nije loše, smanjiš pritisak i holesterol. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Gladovanje nije loše, smanjiš pritisak i holesterol. Smile

A šta bi ti izabrao, dobrovoljni post i celivanje ruke ocu uz blagoslov, ili prisilno zatvorska čorbica i vaspitna palica bez olakšavajućih okolnosti.

vidiš da su zatvori postali pretesni, puni VIP klijentele.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
U Boru nisu pobedili Dinkić i Ljajić

Kako komentarišete pobedu Dinkićeve i Ljajićeve liste, koja je sve iznenadila?

- Nije to pobeda Dinkića i Ljajića, oni ne bi ni cenzus prešli. To je pobeda Blagoja Spaskovskog i RTB-a „Bor". Svi ljudi rade tamo, a vi kandidujete direktora. To takođe nije dozvoljeno i to se dešavalo, ali na to smo već navikli...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0
mob
Alcatel 
 BEOGRAD  23. 06. 2010

PRESS

Intervju, Aleksandar Vučić,zamenik predsednika SNS
Aleksandar Vučić: Spreman sam i na štrajk glađu
Spreman sam i glađu da štrajkujem ako se ne utvrdi ko je i po čijem nalogu organizovao izbornu prevaru u Boru, ko je organizovao deljenje lažnih uplatnica SNS-a. Tražimo od vlasti konkretnu i brzu istragu
Štrajkom ne štitim svoju stranku, nego demokratiju u Srbiji... Aleksandar Vučić spreman da ide do kraja
Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić otkrio je da su pred lokalne izbore poštari u Boru raznosili lažne uplatnice kojima su naprednjaci navodno od građana tražili novac za troškove kampanje! Vučić traži da se hitno utvrdi ko je i po čijem nalogu organizovao ovu veliku izbornu prevaru, kao i da se krivci najoštrije kazne. Ako država to ne učini, Vučić kaže da je spreman i da štrajkuje glađu!
- Čujem da je pokrenuta istraga i da su neki pozvani na informativni razgovor, ali mi tražimo konkretnu i brzu istragu. Ovo u Boru nije bio faul koji naprave političari kad se potuku ili svašta jedni drugima kažu u kampanji. Ovo je bila zloupotreba državnih resursa da bi se namestili lokalni izbori! To je potpuno nedozvoljeno i ako ova krađa prođe nekažnjeno, onda demokratije u Srbiji više nema!
Da li je policija pokrenula istragu izborne prevare u Boru?
- Gospodin Dačić me je obavestio da jeste, a mi čekamo rezultate.
Imate li neka svoja saznanja ko stoji iza toga? Sumnjate li na nekoga?
- Imamo određena saznanja, nagoveštaje i poluinformacije, ali ne želimo da se bavimo time, već insistiramo da policija radi svoj posao. Izvesno je da su lažne uplatnice stigle iz Beograda za Niš, a odatle su prosleđene za Bor. Treba da se utvrdi ko je sve u tome učestvovao. U pitanju je velika prevara, a MUP je već napisao krivične prijave protiv NN lica zbog krivičnog dela prevare.

Šta ćete kao stranka preduzeti tim povodom?
- Ukoliko se ovo ne razjasni najkasnije do petka ujutro, podnećemo krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova, jer na njemu je da to istraži. Pošto su neki pomislili da će sve da se završi na konferenciji za novinare, na jednoj priči koju će oni uspešno zataškati, mi ćemo preduzeti sve mere da ova prevara bude istražena do kraja.

Šta to podrazumeva? Već ste najavili proteste u Beogradu...
- Ako ne bude moglo drugačije i ne bude dovoljno pameti i razuma kod ljudi iz vlasti da se obračunaju sa kriminalcima, spreman sam i da štrajkujem glađu! Mora se utvrditi ko je građanima slao lažne uplatnice, ko je naredio da poštari, dakle državni službenici, bez plaćene poštarine raznose građanima te papire...

U Boru nisu pobedili Dinkić i Ljajić

Kako komentarišete pobedu Dinkićeve i Ljajićeve liste, koja je sve iznenadila?

- Nije to pobeda Dinkića i Ljajića, oni ne bi ni cenzus prešli. To je pobeda Blagoja Spaskovskog i RTB-a „Bor". Svi ljudi rade tamo, a vi kandidujete direktora. To takođe nije dozvoljeno i to se dešavalo, ali na to smo već navikli...

Spremni ste da idete tako daleko? Štrajk glađu je, ipak, krajnja mera...

- Jeste, krajnja je mera, ali tim činom ja ne bih štitio ni stranku, niti bilo šta drugo. Ovde mora da se zaštiti dostignuta vrednost demokratije u Srbiji, jer je reč o stvari koja je nedopustiva.

Plašite li se da će neko da vam kaže da kopirate Šešelja?

- Ne kopiram ja nikoga. Borim se za svoja prava, a Šešelj se borio za svoja. Rekao sam da ta odluka još nije doneta i da je to krajnje rešenje. O tome nisam još razgovarao ni sa Tomislavom Nikolićem.

A ako Toma kaže „ne"?

- Veoma ga poštujem, ali i on mene poznaje. Bio sam odgovoran za stanje u Boru. Naši ljudi su radili vredno i pošteno u nemogućim uslovima. Tukli su se sa milionima obećanih i potpisanih evra... E, kada učestvujete u takvoj utakmici i neko vam ovo uradi, onda je to vaša odgovornost. To nije Tomina odgovornost, nego moja.

A kako ovo, prema vašem mišljenju, treba da se reši? Ponavljanjem izbora u Boru?

- Nije to suština. Svi znamo zašto su takvi rezultati i to ne možete da promenite. Za nas ja važno da se razotkriju, pohapse i odgovaraju za to zlodelo ljudi koji su u tome učestvovali. I da svi znaju da tako nešto nigde više ne sme da se ponovi. To radimo zbog budućnosti ove zemlje, a ne da bismo terali mak na konac ko je pobedio na izborima.   

MIODRAG MARKOVIĆ
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 01:20:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.