Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Držanje za ruke nakon "sto godina" veze  (Pročitano 844 puta)
06. Jun 2008, 15:31:56
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Često se priča o problemu parova koji su već jako dugo zajedno da održe seksualni život aktivnim i strastvenim. Ono na šta se u takvim pričama neretko zaboravlja jeste da već i "obična" nežnost i maženje i te kako zbližavaju i održavaju bliskost.

Jedna od najlepših stvari u vezi nije samo ta da imate stalnog seksualnog partnera/partnerku već i ta da uvek imate s kim da se mazite. Nekog s kime ćete se držati za ruke, ko će vas zagrliti, koga ćete vi držati u zagrljaju, nekog da se s njim/njom ušuškate na kauču, u krevetu, neko uz koga se možete priljubiti, oko koga se možete obmotati... Takvi trenuci razmene nežnosti mogu da budu nešto što radite satima, možete biti obmotani jedno oko drugog cele noći, a može da bude i nešto što učinite na nekoliko trenutaka, prosto jer vam je tako došlo.

Seks zbližava, nesumnjivo, ali za njega se nekad zaista nema vremena i/ili energije. Razmena nežnosti takođe zbližava, nekad čak i više od seksa, a ima i još jednu prednost: pošto se radi o nečemu što može da traje samo nekoliko sekundi i što i mrtvi umorni možete da uradite (zaista, koliko vam je snage potrebno za jedan zagrljaj ili da voljenu osobu pomilujete po obrazu?), i pošto se radi o nečemu što je lepo i kad se vidi sa strane, "Nemoj, mogu deca da upadnu", "Nemoj pred svetom", "Umoran/umorna sam", "Boli me glava" i slično nisu nikakvi razlozi da se to ne uradi.

Da ne bude zabune, ne želimo da kažemo da razmena nežnosti i maženje mogu ili treba da budu zamena za seks, i seks je neophodna komponenta ljubavne veze između dve odrasle osobe (može da bude, iz ovih ili onih razloga, perioda kada u vezi nema seksa, ali neće ići ako seksa nema uopšte, nikad). Ne kažemo ni da prija kada je neko 24 sata dnevno "zalepljen" za vas i samo bi se mazio, osim ako se ne potrefi da ste oboje baš takve osobe. Ali, maženje i razmena nežnosti je način zbližavanja i održavanja bliskosti koji možete upražnjavati praktično uvek i svuda u bar nekom obliku, pa nema razloga da to i ne činite u onoj meri koja vam oboma prija, nakon "sto godina" veze isto kao i na početku. A ako se ta vrsta bliskosti održi, obično se ni seksualna želja ne ugasi.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.