Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 03:13:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 133 134 136 137 ... 139
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen vođa "Obraza" Mladen Obradović.  (Pročitano 152797 puta)
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Nokia 
ДАНИЛО ТВРДИШИЋ:
ПОВОДОМ СУЂЕЊА МЛАДЕНУ ОБРАДОВИЋУ
ponedeljak, 18 april 2011 21:05

Ко год је тога дана присуствовао суђењу, био је сведок отворене нетрпељивости према свему што има предзнак српског и православног

У среду 13. априла у Палати правде у Београду присуствовао сам суђењу Младену Обрадовићу, Милошу Поповићу, Дамиру Грбићу и још осморици припадника Образа који су оптужени за организовање нереда током геј параде 10. октобра. Оно што сам том приликом чуо и видео више је за рубрику веровали или не него за неку иоле озбиљнију анализу. Али, с обзиром да судбина многих грађана Србије зависи од ове несретне риплијевске власти, дужни смо ипак да на ово озбиљно укажемо. 

Идемо редом. У поседу првооптуженог Младена Обрадовића у тренутку привођења пронађен је „друштвено опасан, оптужујући" материјал. Међу „компромитујућим" докуменатима, као што су програмска начела покрета, пажњу судског већа и тужилаштва посебно је привукло „молитвено правило за победу над безбожницима" (текст молитве које је тужилаштво приложило суду можете прочитати у додатку на крају текста). Молитва у двадесет првом веку? Како то мрачно и анахроно звучи за наше другове и другарице из Палате правде... 

„ПОМАЖЕ БОГ" - ЗАБРАЊЕН ПОЗДРАВ Ко год је тога дана присуствовао суђењу био је сведок отворене нетрпељивости према свему што има предзнак српског и православног. Када су се првооптужени и један од сведока поздравили речима „Помаже Бог", судија је шокирао присутне својом реакцијом. Грубо и комесарски бахато је прекинуо оптуженог рекавши му да се не налази у Централном затвору ни на улици, већ у суду и да такви поздрави, док је он судија, неће бити дозвољени... 

Нетрпељивост је потом јасно дошла до изражаја после гласног коментара из публике. Судија је то искористио као повод да из суднице удаљи књижевницу Лјиљану Булатовић. Случајна грешка или „грех" ове књижевнице, познате по својим књигама посвећеним српским хашким оптуженицима. На висини хашког задатка, овај представник правосудног система дели правду. Како? Можемо само да претпоставимо...

Евидентно је да свако ко се бави „мрачном и антиевропском" делатношћу која се зове молитва или ко изговара „помаже Бог" на јавном месту, а да то јавно место није затвор, по аршинима судије Данка Лаушевића мора бити процесуиран. Не би ме чудило да овај ревносни демократски кадија изјави да је и електрична столица мала казна за такав злочин против хуманитарног права и демократских слобода једног грађанског друштва. 

Тешко је поверавати до које мере иде терор нових комунистичких комесара. Овакав „ортодоксни криминал"  по њима се по сваку цену мора сузбити! Мислите да претерујем? Можда је електрична столица „пасе", али погледајте нпр. снимак хапшења због молитве са београдског Трга Републике: снимак , па закључите сами. 

Сведоци смо да се у Србији повампирило време када се масовно иде у затвор за вербални и(ли) писани деликт.

АПОКАЛИПСА ДАНАС Елем, одбрана је предложила да се прочита молитвено правило, како би се добио јасан увид у „апокалиптичну опасност по поредак и систем" коју оно представља, што је судију јако узнемирило. Видно променивши боју лица, рекао је да нема потребе читати поменуто штиво. Као да је изношењем доказног материјала, а у овом случају изговарањем текста молитве, постојала реална опасност од појаве нове Фукушиме у Палати правде, у срцу Београда. Молитвену радијацију судија је као „савестан делилац правде" морао да спречи. Нама остаје да добро запамтимо име овог савесног грађанина. Данко Лаушевић. 

Идемо даље са навођењем за суд компромитујућег материјала. Поред молитвеног правила за победу над безбожницима, друштвено опасан је и флајер са Породичне шетње одржане дан пре несретне геј параде, нађен код оптужених. Ову манифестацију организовао је Српски сабор Двери, уз учешће преко 20 хиљада људи. На флајеру је писало нешто, изгледа, недопустиво: „Све су уништили - породицу не дам!" 

А зар нису уништили све чега су се дотакли? И зар сада не насрћу на породицу свим средствима, на ту последњу линију одбране сваког друштва?

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ Сада долазимо до риплијевски занимљивог дела а темеља оптужнице против Младена Обрадовића и осталих припадника Образа: организовање нереда путем СМС комуникације између ухапшених. Том комуникацијом је, према наводима тужилаштва, 10. октобра Младен Обрадовић организовао нереде и координирао читавом акцијом. Кључна нелогичност овог процеса је на самом почетку, у потпуној неодрживости оптужнице у самом њеном темељу.

Наиме, мобилни телефони су одузети оптуженима у моменту привођења у Полицијску станицу 29. новембар. Привођење је извршено у периоду од 8:30, када је ухапшен Младен Обрадовић, до 10:00 када су притворени остали оптужени у овом процесу. СМС саобраћај (телефонске поруке) одвијао се посредством истих тих телефонских апарата, што представља темељ оптужнице, у периоду између 11:00 и 14:30 часова, веровали или не!

Дакле, ако је тачно да су на овај начин оптужени организовали нереде, онда су то морали да учине на неки тајанствени начин, користећи већ одузете мобилне телефонске апарате. Према логици оптужнице, можемо лако и недвосмислено да закључимо да је главни кривац за нереде у Београду, који су жестоко уздрмали власт, у ствари Паја Патак. Нема сумње да је он ухапшенима помагао у организацији целог подухвата, али поступак против њега је обустављен јер се истрагом дошло до оперативног сазнања да је у питању лик из цртаног филма. 

У епилогу овог судског процеса, ове фарсе правосудног система који све више личи на прогон класних и идеолошких непријатеља из времена комунистичких судова и њихове правде, недостаје само да неко компонује песму у стилу: „Друже Боки, ми ти се кунемо да са безалтерантивног ЕУ пута не скренемо". Тада би доживљај био потпун.

П. С. Текст „компромитујућег материјала"  који је подигао на ноге тужилаштво и власт у Србији можете пронаћи овде, а текст молитве у наставку.

Молитва против безбожника

Псалам 3: Господе, како је много непријатеља мојих! Многи устају на мене. Многи говоре за душу моју: нема му помоћи од Бога. Али Ти си, Господе, штит који ме заклања, слава моја; Ти подижеш главу моју. Гласом мојим вичем ка Господу, и чује ме са свете горе своје. Ја лежем, спавам и устајем, јер ме Господ чува. Не бојим се много хиљада народа што наваљују на мене. Устани Господе! Помози ми, Боже мој! Јер Ти бијеш по образу све непријатеље моје; Ти разбијаш зубе безбожницима. Од Господа је спасење. Нека буде на народу твом благослов твој. 

Псалам 69: Боже, похитај да ме избавиш; Господе, да ми помогнеш! Нека се постиде и посраме који траже душу моју! Нека уступе натраг и осрамоте се они који ми зло желе! Са стидом нека се врате натраг и осрамоте они који ми говоре: тако, тако! Нека се узрадују и узвеселе Тобом сви који траже Тебе, Боже, и који воле спасење твоје; нека стално говоре: велики је Господ. А ја сам сиромах и бедан, Боже, помози ми! Ти си помоћ моја и избавитељ мој, Господе, не закасни!

Псалам 141: Гласом својим ка Господу вичем, Гласом својим Господу се молим. Изливам пред њим мољење своје, тугу своју пред њим казујем, кад изнемогне у мени дух мој. Ти знаш стазу моју. На путу којим ходам, сакрише ми замку. Погледам надесно, и видим да ме нико не зна; нестаде ми уточишта, нико не мари за душу моју. Вичем к теби, Господе; велим: Ти си уточиште моје, део мој на земљи живих. Чуј јадиковку моју, јер се мучим веома. Избави ме од оних који ме гоне, јер су јачи од мене. Изведи из тамнице душу моју, да славим име твоје. Око мене ће се окупити праведници када ми учиниш добро.

Теби, Богородице, Војвоткињи која се бори за нас, ми, слуге твоје, узносимо победне захвалне песме јер смо се избавили од зала; но и сада, пошто имаш моћ непобедиву, ослободи нас од свих опасности, да ти кличемо: радуј се, Невесто неневестна!

http://standard.rs/vesti/36-politika/7121-danilo-tvrdii-povodom-suenja-mladenu-obradoviu-.html
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Nokia 
Пресуда вођи 'Образа' Младену Обрадовићу

Виши суд у Београду требало би да данас изрекне пресуду вођи организације ''Образ'' Младену Обрадовићу и још једанаесторици оптужених за организовање нереда поводом "Параде поноса", 10. октобра прошле године у Београду.

Обрадовићу и припадницима његове организације прети казна до 12 година затвора због кривичног дела насилничког понашања на јавном скупу.

Више тужилаштво у Београду предложило је у завршној речи да се Обрадовић и остали прогласе кривим и осуде по закону, јер је доказано да су организовали нереде за које се терете, док је одбрана затражила ослобађајуће пресуде и да им се укине притвор у коме се налазе од 10. окобра прошле године.

Заменик вишег јавног тужиоца Вера Станић је у завршној речи истакла да су наводи оптужнице током поступка доказани и да је, "иако су окривљени тог дана лишени слободе, њихова улога била да организују нереде, што је потврђено "комуникацијом (мобилним телефонима) између њих".

Последице би биле веће да полиција није реаговала на време, додала је она, наводећи да се "они не обазиру на то да неко може да има став и опредељење другачији од њиховог".

Обрадовићев бранилац Горан Петронијевић предложио је суду да донесе ослобађајућу пресуду и укине притвор оптуженима, истичући да се "не суди за индивидуалну кривичну одговорност, већ се суди омладинској, патриотској организацији коју власт види као политичког противника".

"Да су они (образовци) повезани са Отпором, не би били на оптуженичкој клупи, већ у скупштини", истакао је Петронијевић.Суђење Обрадовићу и његовим сарадницима Милошу Поповићу, Дамиру Грбићу и Крсту Миловановићу, као и још осморици припадника "Образа", почело је у марту .
http://www.tanjug.rs/vest.asp?id=11845
------------------
Част- Образ- Слобода
Све за Образ, Образ ни за шта
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Vođi "Obraza" dve godine zatvora

Vođa desničarske organizacije "Obraz" Mladen Obradović osuđen je danas na dve godine zatvora zbog organizovanja nereda povodom "Parade ponosa", 10. oktobra prošle godine u Beogradu.

Istom presudom ukinut mu je pritvor u kome je proveo više od šest meseci i pušten je da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Njegova supruga Jelana Obradović osuđena je na godinu dana kućnog zatvora, jer je trudna.

Članovi "Obraza" Krsto Milovanović i Damir Grbić osuđeni su na po godinu i šest meseci zatvora, dok su ostali optuženi za učestvovanje u neredima osuđeni na kazne od osam meseci do godinu zatvora.

Sud ih je oglasio krivim zbog izvršenja krivičnog dela nasilničkog ponašanja na javnom skupu, za koje je zaprećena maksimalna kazna od 12 godina zatvora, a na ovu presudu oni imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka.

Sudija Danko Laušević rekao je da je Obradović sa još trojicom kolovođa organizovao nerede, odredivši grupe koje će činiti nasilje radi izazivanje mržnje na diskriminatorskoj osnovi.

Suđenje Obradoviću, koje je počelo u martu, okončano je po hitnom postupku koji je predviđen za tu vrstu krivičnih dela izmenama Zakona o krivičnom postupku od 2009.godine.

Izricanje presude prošlo je bez incidenata u prisustvu više desetina prijatelja i članova porodica optuženih, a onima koji su uspeli da uđu u sudnicu oduzeti su mobilni telefoni.

Na snazi su bile pojačane mere obezbeđenja, a ispred i u zgradi suda red je obezbeđivalo više desetina policajaca i pripadnika sudske straže.

U neredima na beogradskim ulicama 10. oktobra prošle godine povređeno je više od 140 ljudi, od kojih 124 policajca i pričinjena je velika materijalna šteta.

Izvor: Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Motorola 

"Да су они (образовци) повезани са Отпором, не би били на оптуженичкој клупи, већ у скупштини"

Neoboriva istina.
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Alcatel 
Čudna je zemlja Srbija, štrajkovalo se, rušilo, palilo, tuklo, a neko ode u zatvor , a neko i ne. Kriterijumi su valjda nekom poznati? Ne mislim time da organizatori ovih poslednjih nereda nisu zaslužili kaznu, već ima koji su je zaslužili, a nisu dobili.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
Njegova supruga Jelana Obradović osuđena je na godinu dana kućnog zatvora, jer je trudna.

изгледа да је и цеца трудна Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung Galaxy IIs
Kazna je suvise niska. Da li treba da cekamo da ti obrazovci ubiju nekoga ?
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
treba da ocekujemo obradovica kao ministra mup-a
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80

нешто се не сећам нацисто да си то изјавио за твог љубљеног готовину Smile
« Poslednja izmena: 20. Apr 2011, 18:14:50 od mrgec »
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
LG Nexus 5

нешто се не сећам нацисто да си то изјавио за твог љубљеног готовину Smile

Gotovina je njegov heroj, nemoj tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 133 134 136 137 ... 139
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 03:13:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.