Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 23:56:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 235 236 238 239 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen Ratko Mladić!  (Pročitano 509693 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
Citat
Naravno da nije nepobitno dokazano, zato je i otišao na suđenje, a ne na izvršenje kazne. Tek treba biti dokazano, mi pričamo o tome šta stoji u optužnici, sud će doneti presudu.

Tačno. Medijska slika je sasvim drugačija, složićeš se. Pa sam predsednik ga je nazvao ratnim zločincem. Teren je pripremljen...teško da presuda suda može da bude drugačija od one koja je unapred određena.

Naravno da postoji jasna medijska slika, koja je zasnovana pre svega na jačini dokaza. To ne sme da utiče na presudu, ali ako osuđujuća presuda bude donesena, to neće značiti da je to urađeno pod pritiskom javnosti, već zbog jasnih dokaza. Da tih dokaza nema, ni medijska slika verovatno ne bi bila takva.
Opet, 21. vek je, mediji već odavno za svaki slučaj, od pljačke banke do genocida unapred osuđuju nekoga. To se ne može i ne treba promeniti jer bi uticalo na slobodu medija, ali se prilikom donošenja odluka mora zanemariti. Pre svega, zaista ne mislim da mediji imaju veću snagu od hiljada i hiljada stranica dokaznog materijala.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 193
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
...
Ne, ne kažem da ne postoje predrasude, da nije slika o naciji izmenjena. Samo da moralna odgovornost ne postoji. Jasno je da postoje posledice koje se vuku, ali najbolji način za razbijanje istih je suočavanje sa prošlošću, a ne bežanje od iste.

Ово је једна добра идеја. Знаш у чему је проблем? У том што у данашњој Србији постоји цензура за све догађаје који нису у складу с пропагандом газди. Да ли си тог свјестан?
IP sačuvana
social share
Гамби и Nksamsj - нисам заборавила. Smiley Молим вас да ми опростите и не питате (засад) за разлоге.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E

Razlika je u kvalifikaciji dela i onome što je dokazano. Nije dokazano da je učestvovao ili naredio izvršenje dela već samo da je imao informacije o činjenju istih i nije pokušao da ih spreči. Na dve godine je osuđen.
Sa Mladićem je druga priča, komandovao je nad izvršenjem dela, imao direktnog učešća u planiranju i izvršenju, a obzirom na sve okolnosti, kvalifikacija dela je genocid.
Cekaj bre malo jel ti to mene zezas pa na svim snimcima u periodu kada su vrseni masakri u toj demilitarizovanoj zoni Srebrenice vidi se Naser Oric o cemu mi pricamo ovde, kako nije znao ili nije bio prisutan??? Iz te zone godinama su muslimani napadali Srbe, radili stravicne zlocine a bili su kao nenaoruzani i pod kontrolom plavih slemova, Oric je bio glavno komandujuci nad muslimanskim snagama u toj zoni kako nije znao ili nije dao naredjenje ne razumem na osnovu cega temeljis svoje tvrdnje Smile
Zlocin u Srebrenici po medjunarodnom krivicnom pravu i obicaju ratovanja nema elemente genocida, to da znas.. pitaj bilo kog profesora medjunarodnog prava reci ce ti isto sto i ja, jer ovo nisam ja izmislio ovo sam slusao od pametnih i ucenih ljudi sa pravnog fakulteta!

Mislim da je sudjenje Seselju najbolji dokaz verodostojnosti Haskog suda Smile Samo to sudjenje pogledas i apsolutno nista vise ti ne treba. Coveku su prekrsena sva prava koja taj sud kao propagira.
To je najbolja slika sposobnosti i verodostojnosti Haskog tribunala, jel treba jos nesto da dodamo Smile
« Poslednja izmena: 31. Maj 2011, 18:54:43 od Dominick »
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Citat
Pre svega, zaista ne mislim da mediji imaju veću snagu od hiljada i hiljada stranica dokaznog materijala.

Ne mislim da će medijska slika kreirati presudu, već da je presuda već kreirana, a medijska slika je samo refleksija.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Борис Тадић и Изудин Алић

Љубиша Ристић   
уторак, 31. мај 2011.

(www.serb-victims.org)

Никада председник Србије и председникови људи нису тако лако „скинули љагу са Србије, свих грађана Србије и свих припадника српског народа где год да тај наш српски народ живи“[1] као што је то нехотично учињено у случају Изудина Алића.

Ко је Изудин Алић?

Свој морални гнев поводом ове личности најпре је у тексту на сајту „Пешчаника“[2] образложила Биљана Србљановић:

„ПС: Сећате се оног плавокосог детета, што га, на једном од безброј пута поновљених снимака, "генерал" милује по глави? Годинама председникови људи приватно тврде да му је лобања нађена само неколико стотина метара даље. Кладим се да ће сада, по први пут, о томе да проговоре и јавно, да запечате исправност председничке одлуке. Исплатиће се њима свака, па и та глава.“

Исти морални гнев поводом „плавог дјечака“ истресао је два дана касније сарајевски „Дневни аваз“[3] али је при томе направио „грешку у корацима“: отишли новинари у Сребреницу, нашли Изудина Алића живог и здравог и написали како он не воли сећање на сусрет са генералом Младићем.

„Плавог дјечака којег Ратко Младић 12. јула 1995. године у Поточарима руком тапше по образу и распитује се за његово име и године, јучер смо пронашли у једном селу у околини Сребренице. Зове се Изудин Алић и не воли, каже, да се присјећа тренутка сусрета с Ратком Младићем.“

Схватила је, „врлине пуна“ Биљана Србљановић, да простом свету није лако објаснити како је неко истовремено и жив и није жив. Можда би та ствар са Председником и „председниковим људима“ некако и прошла, али обичан свет то не разуме. Зато је пожурила да брзо објави[4] „релативно добру вест“:

„ПС: Пријатељи из Дневног Аваза, јавили су релативно добру вест. Онај плави дечак са снимка је ипак жив, упркос морбидним гласинама обавештених људи.“

Прича је, након „релативно добре вести“ да је „дечак са снимка ипак жив“, застала на најважнијем месту. Очекивали смо, исто као и Биљана Србљановић, да председникови људи „проговоре и јавно запечате исправност председничке одлуке“ поводом хапшења генерала Младића. То се, међутим, није догодило.

Понекад се слика целине открива у детаљима. Баш такав детаљ је прича о Изудину Алићу. На њима је заснована структура моћи у свету, моралност Хашког трибунала, Резолуција о Сребреници, Тадићево поклоњење у Поточарима, будућност српског народа, положај Републике Српске.

Али нисмо сазнали одговор на најважније питање: ко су људи Бориса Тадића који већ „годинама приватно тврде да је лобања нађена само неколико стотина метара даље“?

Пошто искључујемо претпоставку да је Биљана Србљановић патолошки лажов који измишља шта јој „председникови људи приватно тврде“, закључујемо да је држава Србија у опасности.

Зато би Борис Тадић морао да разјасни овај неспоразум у погледу деловања свијих сарадника. Уколико се он не огласи, тада би Биљана Србљановић морала да нам каже њихова имена.

Ако и Биљана Србљановић буде ћутала, ми ћемо размотрити неке раније искључене претпоставке у погледу њене личности.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Covek ima iste argumente kao klitoris Smile Bukvalno isti nacin price i 'argumentovanja'...  Ista skola ili nesto drugo jebem li ga.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E
Citat
Pre svega, zaista ne mislim da mediji imaju veću snagu od hiljada i hiljada stranica dokaznog materijala.

Ne mislim da će medijska slika kreirati presudu, već da je presuda već kreirana, a medijska slika je samo refleksija.
Naravno da je kreirana, pa kad sam predsednik drzave i njegovi inistri ga nazavaju ratnim zlocincem onda je sve jasno i to bez dokazane optuznice bez sudjenja bez icega... Sta da misle stranci o nama kad mi sami o sebi ovako mislimo, sami sebe satiremo... koje i kakvo postovanje moze da ima takav narod? Mozes da zamislis da amerikanci isporucuju tamo nekom sudu svog generala... Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Motorola 
Zaista mi je mučno baviti se više ovom temom i zato tvrdim da bi apologete hapšenja i izručenja trebalo da mole Boga da taj čovek premine pre nego mu suđenje i započne.On bi preminuo kao nevina osoba,a njegova odbrana (za koju mislim da bi bila ozbiljnija od većine dosadašnjih,jer je ne bi optuženik lično vodio) ne bi stigla da pobije "dokaze" o mirnim srebreničkim civilima i 8.000 njihovih leševa.
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
...
Ne, ne kažem da ne postoje predrasude, da nije slika o naciji izmenjena. Samo da moralna odgovornost ne postoji. Jasno je da postoje posledice koje se vuku, ali najbolji način za razbijanje istih je suočavanje sa prošlošću, a ne bežanje od iste.

Ово је једна добра идеја. Знаш у чему је проблем? У том што у данашњој Србији постоји цензура за све догађаје који нису у складу с пропагандом газди. Да ли си тог свјестан?

Sasvim mogu da podržim stav da mediji u Srbiji nisu nezavisni, ali su u mnogo većoj meri nezavisni nego što su to ranije bili. Cenzura? Šta je onda sa Pravdom, Pečatom i sličnim medijima? Kako njih ta cenzura ne dotiče?

Slažem se da situacija mora biti bolja, da se razumemo.

Razlika je u kvalifikaciji dela i onome što je dokazano. Nije dokazano da je učestvovao ili naredio izvršenje dela već samo da je imao informacije o činjenju istih i nije pokušao da ih spreči. Na dve godine je osuđen.
Sa Mladićem je druga priča, komandovao je nad izvršenjem dela, imao direktnog učešća u planiranju i izvršenju, a obzirom na sve okolnosti, kvalifikacija dela je genocid.
Cekaj bre malo jel ti to mene zezas pa na svim snimcima u periodu kada su vrseni masakri u toj demilitarizovanoj zoni Srebrenice vidi se Naser Oric o cemu mi pricamo ovde, kako nije znao ili nije bio prisutan??? Iz te zone godinama su muslimani napadali Srbe, radili stravicne zlocine a bili su kao nenaoruzani i pod kontrolom plavih slemova, Oric je bio glavno komandujuci nad muslimanskim snagama u toj zoni kako nije znao ili nije dao naredjenje ne razumem na osnovu cega temeljis svoje tvrdnje Smile
Zlocin u Srebrenici po medjunarodnom krivicnom pravu i obicaju ratovanja nema elemente genocida, to da znas.. pitaj bilo kog profesora medjunarodnog prava reci ce ti isto sto i ja, jer ovo nisam ja izmislio ovo sam slusao od pametnih i ucenih ljudi sa pravnog fakulteta!

U vezi Orića, tvrdnje temeljim na presudi, koja je opet bazirana na dokaznom materijalu. Ja ne mogu da tvrdim ovo ili ono, ali na sudu nije bitno šta se desilo već šta se može dokazati. O tome govorim, a bio bih idiot ako bih smatrao da imam bolje informacije od ljudi koji su godinama radili na određenom slučaju.

Što se tiče kvalifikacije zločina genocida, ironije li, sutra imam test iz toga na predmetu međunarodno javno pravo. Elem, slučaj se karakteriše kao genocid jer je utvrđeno da je postojala jasna namera uništavanja jedne grupe sa jedne teritorije, a broj ubijenih je "značajan u odnosu na broj stanovnika područja". Arbitrarno je šta "značajan" broj predstavlja, ali ako se pogleda u odnosu na taj okrug, složićeš se da je cifra značajna u odnosu na broj stanovnika pre nego što se zločin desio.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.12
mob
I-mate 30 Pro
Ma on nece ni da dozivi tu presudu....
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 235 236 238 239 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 23:56:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.