Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 09:59:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 142 143 145 146 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen Ratko Mladić!  (Pročitano 505773 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 455
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
pitam jel znate po kome je selo lazarevo dobilo ime?

Po tvom dedi...

"Lazarevo, selo malo, Partizanu svome dalo, najboljega svoga tića, centarfora Bjekovića". To je navijačka pjesma iz sedamdesetih putem koje je selo u kojem je uhapšen najpoznatiji haaški bjegunac ušlo u kolektivnu popularnu kulturu. Ime mjesta zvuči temeljno srpski, ali su ga utemeljili – Nijemci. Kolonizacija ogromnog imanja Janoša Lazara od Ečke, započela je 1809. godine, i većina stanovnika tog mjesta sve do kraja Drugog svjetskog rata pripadala je njemačkoj etničkoj manjini, koja je pobijena i protjerana, pa je sela u plodnoj vojvođanskoj žitnici trebalo naseliti novim stanovništvom.Odakle drugo nego iz BiH i Crne Gore, pa su tako u Lazarfeld, kako se mjesto zvalo do 1922. stigli i Mladići i Bjekovići, prvi iz Kalinovika, a drugi iz Pljevalja.

Ima neke čudne, dijabolične pravde, građe za bildungsroman, u tome da je Mladić uredno sve ove godine sjedio i čekao da dođu po njega u njemačkom selu koje je to prestalo biti zbog etničkog čišćenja. U Lazarevu, sve do kraja devedesetih nisu imali čak ni pravoslavnu crkvu, nego je za potrebe nove religije prepravljena stara, njemačka, protestantska crkva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Ja ne vidim kako ce to spreciti multifunkcionalno karanje?

Mozda i nece ali bar da pokazes da neces da "vodis ljubav" s njima, nego da si svestan da je u pitanju silovanje
Onda moramo da napravimo neko ostrije karanje, da njih naguzimo, jer ovako vise ne ide
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Prijatelju, ništa ja ne govorim, samo konstatujem. Pogledajmo samo vaš odnos prema Dukljanima. Guze bi im dali da se vrate u zajedničku državu, svršavate na njih. Hrvati su vam simpatični. Srbi prečani mogu da se nadaju odnosu kao prema crncu, ili ciganu u najboljem slučaju.

Opet se vracamo na staru pricu. Ne zelim da ulazim u privatnost, ali brate, vec ti rekoh da imas cudnu familiju pa zbog njih vidis crno.
Ovo za Milogorce si debelo dezinformisan a u to mozes da se uveris i preko turistickih statistika. Pre neku godinu, bukvalno je vise Srba letovalo na Zlatiboru nego u CG!

A Hrvate ne znam ko voli, ali poneki imaju ala "sta-to-ima-veze-sto-nas-kolju" stav, koji je neshvatljiv pa upada u oci ali se pogresno shvata.
Niko zdrav u Srbiji ne moze vise da voli Hrvata ili Milogorca od Srbina iz RS!

Ja cak otvoreno kazem da od svih srpskih zemalja najvise volim onu koja mi najbliza - dakle Beograd/Sumadija a zatim RS.
RS vise postujem i od Kosova i ako mora da se bira - izabrao bih RS s' lakocom.

Onda moramo da napravimo neko ostrije karanje, da njih naguzimo
Jes, pa da dobijem neku boles' koju su zakacili od Serza Bramerca

« Poslednja izmena: 27. Maj 2011, 21:53:38 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy IIs
Ispitati Mladića u vezi sa ubistvom gardista
N. Jaćimović | 27. 05. 2011. - 14:02h | Komentara: 15

Hapšenje Ratka Mladića moglo bi da pomogne u rasvetljavanju slučaja ubistva gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića u kasarni na Topčideru pod uslovom da se on sasluša, kaže za “Blic” advokat Predrag Savić , zastupnik porodica ubijenih gardista.
Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni su 5. oktobra 2004.

Advokat Savić kaže za "Blic" da bi nadležni organi trebalo da ispitaju Mladića  pre izručenja Haškom.

“Mladić treba da odgovori na pitanja da li je on ili neko od njegove pratnje bio u kasarani u 5. oktobra 2004. godine kada su vojnici ubijeni", kaže on i ističe da je hapšenje Mladićaprilika da se dobiju odgvori na neka pitanja koji bi mogli da posluže u daljoj istrazi.

Advokati porodica su najavili i podnošenje ustavne žalbe Ustavnom sudu, zbog kršenja prava na pravično suđenje u razumnom roku kada je u pitanju slučaj Topčider.

Advokati u saopštenju podsećaju da je prošlo 18 meseci kako je odbijen "nepotrebni i neshvatljiv" predlog Tužilaštva za dopunsko saslušanje pojedinih veštaka, ali i da se dalje od toga nije oišlo.

Oni su istakli da se ne postupa po zahtevima za sprovođenje istrage protiv odgovornih u gardijskoj brigadi koji nisu preduzeli neophodne mere obezbeđenja vojne jedinice, niti, u postupku protiv tadašnjeg sudije Vuka Tufegdžića zbog nesavesnog rada prilikom sprovodjenja istrage.

Izvor: Blic

IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

Citat
Pre neku godinu, bukvalno je vise Srba letovalo na Zlatiboru nego u CG!

Vise je Crnogoraca letovalo na Zlatiboru nego u Crnoj Gori Smile A i stvarno ne znam odakle ravenu informacija da neko gotivi milogorce, ustase i muslimane Smile U Uzicu je bas daleko od toga.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 455
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
Prijatelju, ništa ja ne govorim, samo konstatujem. Pogledajmo samo vaš odnos prema Dukljanima. Guze bi im dali da se vrate u zajedničku državu, svršavate na njih. Hrvati su vam simpatični. Srbi prečani mogu da se nadaju odnosu kao prema crncu, ili ciganu u najboljem slučaju.

Opet se vracamo na staru pricu. Ne zelim da ulazim u privatnost, ali brate, vec ti rekoh da imas cudnu familiju pa zbog njih vidis crno.
Ovo za Milogorce si debelo dezinformisan a u to mozes da se uveris i preko turistickih statistika. Pre neku godinu, bukvalno je vise Srba letovalo na Zlatiboru nego u CG!

A Hrvate ne znam ko voli, ali poneki imaju ala "sta-to-ima-veze-sto-nas-kolju" stav, koji je neshvatljiv pa upada u oci ali se pogresno shvata.

Ja cak otvoreno kazem da od svih srpskih zemalja najvise volim onu koja mi najbliza - dakle Beograd/Sumadija a zatim RS.

Jes, pa da dobijem neku boles' koju su zakacili od Ketrin Eston

jel to srbi nisu odje nisu postojali sve dok se nije usposavila rs? šta potenciras te nebuloze?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17

Jes, pa da dobijem neku boles' koju su zakacili od Ketrin Eston

Svi znamo ko je prvi kriv za "20 godina patnje Srbije". Bosanci i Krajišnici, izbjeglice, u Vojvodini hercegovački kolonizatori. To bi bio sasvim razumljiv stav da nas Srba ima jedno 100 miliona i da živimo na teritoriji veličine Sibira pa da čovjek shvati tu želju za komadanjem i cijepanje ali sirotinja od 8-9 miliona pa je još treba usitniti  Smile Što reče Kovačević, kad potrošimo sve podjele, podjelićemo se Srbi na Srbe.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Svi znamo ko je prvi kriv za "20 godina patnje Srbije". Bosanci i Krajišnici

A od tebe covek uvek cuje nesto novo..

Odoh,  pozz svima
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.68
mob
Tel.Me Your.Number
« Poslednja izmena: 27. Maj 2011, 21:59:58 od LaserXP »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Jel ovaj obojeni zna gdje je Bosna na karti?  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 142 143 145 146 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 09:59:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.