Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ugrožena reproduktivna prava  (Pročitano 8908 puta)
28. Mar 2018, 14:14:56
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Broj raznih prava koja razni zahtevaju a mi moramo da se povinujemo njihovim željama se polako umnožavaju od trenutka kad je nekome palo na pamet da svi ljudi imaju prava bez obzira na trenutno važeće zakone i običaje.

Zato evropski komesar za ljudska prava Nils Muižnieks izjavljuje da se „sprečavanjem ženama da pristupe legalnom prekidu trudnoće ugrožavaju njihova ljudska prava“.

Reč je ponovo o Poljskoj u kojoj je već drastično ograničeno legalno vršenje abortusa a sada postoji predlog zakona da se pravo na abortus ograniči i u slučaju anomalija kod fetusa.

https://www.danas.rs/svet/protesti-protiv-potpune-zabrane-pobacaja-u-poljskoj/

''Hiljade ljudi širom Poljske i dalje protestuju ogorčeni zbog predloga zakona kojim bi se još više ograničila ženska reproduktivna prava.''

Ko je i kada odlučio da postoje reproduktivna prava i da u ta ženska prava spada i zahtevanje od doktora da vam ubije nerodjeno dete, što se popularno zove abortus, kiretaža, prekid trudnjoče ili pobačaj, istina izazvan?

Da se razumemo. Ja nisam protiv abortusa. Ali ne smatram da neko može imati ljudsko pravo na abortus.
Zakonsko pravo na abortus utvrdjuje država.
« Poslednja izmena: 28. Mar 2018, 14:42:28 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile

feminizam u punom svetlu... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Углавном та феминистичка идеологија иде на карту дизања у небеса и неповредивости такозваних женских репродуктивних права, право на аутономију тела итд. а потпуно дехуманизују фетус...и онда кажу откуд тако велики број абортуса... Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
pa kolko se ja razumem u tematiku zaista velikom broju muskaraca je izuzetno odgovaralo to sto je u nekim trenucima njihovih zivota abortus bio legalan i dostupan.

al ajd sad, sto da kvarim pricu o zlim feministkinjama time ili drugim nekim primerima
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Па наравно да је одговарало...и мени одговара да одем у продавницу и узмем а не платим...вероватно и држави одговара сутра да побије све пензионере и не мора им плаћати пензију...

Људи и врше абортусе јер им одговара...то јест не одговара...односно да би избегли одговорност за своје поступке... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
znači slažemo se ... da nisu feministkička ideologija uzrok broja abortusa
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Читај шта сам написао...УГЛАВНОМ ТА феминистичка идеологија...највећи борци и активисти што се тиче абортуса и права за абортус су управо припадници те феминистичке идеологије и левичари генерално...

Противници су углавном конзервативци, десничари, класични либерали итд...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
napisao si i

.и онда кажу откуд тако велики број абортуса... Smile

bez spominjanja ičega sem feminizma al ajd sad. nije to ni bitno.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Па то је феминистички дискурс...да је абортус женско право...а на овој теми се ради некаквим угрожавањима права...шта друго да спомињем...

Лична одговорност наравно да игра улогу и о томе сам и говорио у већини тема о абортусу.Људи су себични и лакше им је да убију кад могу него да хране и брину о детету 18 година плус друштво не осуђује као да је убиство у питању тако да је много лакше...

Али наравно то нико неће да каже...јер колико толико људи још увек имају неке моралне стандарде па ту наступају феминизам и разне идеологију које говоре о правима на аутономију тела, репродуктивна права итд...

Значи имаш идеологију која сматра да је фетус у нивоу тумора, абортус је женско репродуктивно право итд...стварно мислиш да такав однос према абортусу не погодује повећању броја абортуса? Smile

Наравно свеукупно на број нежељених трудноћа утиче највише сексуална образованост и доступност контрацепције.

« Poslednja izmena: 28. Mar 2018, 16:57:21 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
Pa sad, to je malo kontroverzno pitanje svugde. Liberali smatraju da je ljudsko pravo, konzervativci smatraju da je fetus zivo bice i da je abortus jednak ubistvu. S obzirom da je

Citat
Poljska, u kojoj se 96 posto stanovništva deklariše kao katoličko

ne cudi previse da ovi drugi preovladavaju i da im je takav i zakon.

Licno, kao neko ko je radio sa decom sa smetnjama u razvoju, tezak je to zivot i za dete i za roditelje. To bih uvek dozvolio ukoliko se odluce za isto ali to im je i dozvoljeno za sada.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.