Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 30. Nov 2020, 02:04:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ubistvo carske porodice Romanov  (Pročitano 39598 puta)
18. Dec 2007, 21:19:51
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Ubistvo carske porodice Romanov

Pred ubistvo carske porodice Romanovih se u jednoj od susednih soba kuće Ipatjeva okupilo 11 krvnika koji
su te noći streljali carsku porodicu sa njenim slugama.


Evo njihovih imena: Jankelj Haimovič Jurovski,  Nikulin, Stepan Vaganov,  Pavel Spiridonovič Medvedev i Laonis Gorvat,  Anzeljm Fišer,  Izidor Endeljštejn,  Emilj Fekete, Viktor Grinfeljd,  Imre Nađ i Andreas Vergazi  (plaćenici – Mađari).

Svaki od njih imao je revolver nagan sa sedam metaka. Jurovski je sem toga imao i mauzer, a dvojica – puške sa bajonetima. Svaki ubica je unapred odabrao svoju žrtvu. Tako je Gorvat odabrao doktora Botkina. Ali, pritom je Jurovski svima strogo zabranio da pucaju u Gospodara Cara i Carevića: hteo je (ili mu je to, možda, bilo naređeno) da sopstvenom rukom ubije Ruskog Pravoslavnog Cara i Njegovog Naslednika.

Kroz prozor se začula buka motora kamiona od četiri tone «Fiat», spremnog za prevoz tela. Streljanje uz buku kamionskog motora, da bi se prigušili pucnji, predstavljalo je omiljeni postupak čekista. To je učinjeno i ovoga puta.

Bilo je 1 sat 15 minuta posle ponoći po sunčevom vremenu, ili 3 sata 15 minuta po letnjem (koje su boljševici pomerili dva sata unapred) kada se Jurovski vratio u sobu praćen čitavim timom krvnika. Otišao je kod Gospodara. Nikulin je stao bliže prozoru, preko puta Gospodarice. Licem u lice doktoru Botkinu smesio se Gorvat. Ostali su se rasporedili s obe strane vrata. Medvedev je zauzeo poziciju na pragu.

Prišavši Gospodaru, Jurovski je rekao nekoliko reči, saopštavajući o predstojećem streljanju. To je bilo toliko neočekivano da Gospodar izgleda nije odmah shvatio smisao rečenog. Pridigao se sa stolice i zaprepašćeno upitao: «Šta? Šta?» Gospodarica i jedna od Velikih Kneginja stigle su da se prekrste. U tom trenutku je Jurovski podigao revolver i nekoliko puta opalio prvo u Gospodara, a onda u Naslednika. Skoro istovremeno i ostali su otvorili vatru. Velike Kneginje koje su stajale u drugom redu, videle su kako padaju njihovi Roditelji, i užasnuto zavikale. Bilo im je suđeno da ih nekoliko trenutaka nadžive. Streljani su jedan za drugim padali. Za dva-tri minuta je ispaljeno oko sedamdeset metaka. Za većinu Mučenika smrt je bila skoro trenutna.

Naslednik je slabo ječao. Jurovski Ga je dokrajčio sa dva metka u glavu. Ranjena Velika Kneginja Anastazija dotučena je bajonetima i kundacima. Ana Demidova se koprcala dok nije pala pod udarcima bajoneta. Nekolicinu žrtava su dokrajčili mecima ili bajonetima, pre nego što je sve utihnulo.

Kroz plavičastu izmaglicu koja je ispunila sobu posle otvaranja tolike vatre, pri slaboj svetlosti jedne električne sijalice slika ubistva je predstavljala užasan prizor.

Gospodar je pao napred, blizu Gospodarice. Uz njih je na leđima ležao Naslednik. Velike Kneginje su bile zajedno, kao da se drže za ruke. Doktor Botkin je zakoračio napred pre nego što je pao ničice s dignutom desnom rukom. Ana Demidova i Aleksej Trup pali su kraj zadnjeg zida. Kraj nogu Velikih Kneginja nauznak je ležao Ivan Haritonov. Svi ubijeni su imali po nekoliko rana, i zato je bilo izuzetno mnogo krvi. Lica i odeća su im bili obliveni krvlju, na podu su bile barice krvi, a kapljice i mrlje krvi pokrivale su zidove. Izgledalo je kao da je čitava soba preplavljena krvlju i da je to klanica.

Istražni sudija N.A. Sokolov je na zidu otkrio i snimio dva natpisa koje su krvnici ostavili.

Prvi se sastoji iz četiri kabalistička znaka. Istraga je zaključila da ga treba čitati zdesna ulevo. U knjizi R. Viltona «Poslednji dani Romanova» taj se natpis dešifruje ovako: «Tu je poglavar religije, naroda i države ubijen, naredba izvršena». U Britanskom muzeju se nalazi Enelova knjiga «Žrtva» u kojoj je potpuno razotkriven tekst natpisa: «Tu je po nalogu tajnih sila Car žrtvovan za razaranje države. O tome se obaveštavaju svi narodi».

Drugi natpis je maltene sasvim na nemačkom, maltene sasvim citirajući pesmu H. Hajnea o kažnjavanju cara Valtasara, zato što je uvredio Starozavetnog Jehovu (Dan. V, 30): «Belsazar ward aber in selbiger Nacht von seinen Knechten umgebracht». («No iste te noći Valtasara ubiše sluge njegove»). Onaj koji je ostavio potpis uneo je odgovarajuće, na prvi pogled neprimetne izmene: «Belsatzar (engl., franc.: ruski car) ward <…> (aber – nem.: no) in  samim tim simvolički zapisnički-selbiger Nacht von seinen Knechten umgebracht»  zabeleživši da je tu izvršeno krvavo pogubljenje. Na samoj ivici prozorske daske mastilom su jedan nad drugim ispisana tri natpisa: «1918. godine», «148467878 r», a kraj njih je istim mastilom i rukopisom napisano «87888».

U to vreme u «Kuću Posebne Namene» stigli su Šaja Gološčokin, Beloborodov, Mebius i Vojkov. Jurovski je zajedno sa Vojkovom pomno pregledao ubijene. Prevrtali su ih na leđa da vide nema li još znakova života u njima. Pritom su sa svojih žrtava skidali dragocenosti: prstenje, narukvice, zlatne satove. Zatim su tela umotali u unapred pripremljeno sukno za šinjele i na nosilima načinjenim od dveju rukunica i čaršava preneli na kamion koji je stajao pred ulazom. Za volanom je sedeo zlokazovski radnik Ljuhanov. Kraj njega su seli Jurovski, Jermakov i Vaganov.

Pod okriljem noći kamion je krenuo od kuće Ipatjeva, spustio se Voznesenskim prospektom prema Glavnom prospektu i izašao iz grada kroz predgrađe Verh-Isetsk. Tu je skrenuo na jedini put koji vodi u selo Koptjaki na obali Isetskog jezera. Put tu prolazi kroz šumu, presecajući Permsku i Tagiljsku železničku prugu. Već je svitalo kada je oko 15 vrsta od Jekaterinburga i četiri vrste pre Koptjaka, u gustoj šumi na mestu «Četvorica Braće» kamion skrenuo levo i izbio na omanju šumsku poljanu kraj niza zapuštenih rudarskih okana zvanih «Ganina Jama». Tu su tela Carskih Mučenika istovarena, raskomadana, polivena benzinom i bačena na dve velike vatre. Kosti su uništavane pomoću sumporne kiseline. Tri dana i dve noći ubice su, uz pomoć 15 odgovornih partijskih komunista specijalno mobilisanih u tu svrhu, radile pod neposrednim rukovodstvom Jurovskog, po uputstvima Vojkova i pod nadzorom Gološčokina i Beloborodova, koji su nekoliko puta dolazili iz Jekaterinburga u šumu. Najzad je uveče 6/19. jula sve bilo svršeno. Ubice su brižljivo uništile tragove vatri. Pepeo i sve što je ostalo od spaljenih tela, bačeno je u rudarsko okno u koje je potom ubačeno nekoliko ručnih granata, a zemlja je unaokolo prekopana i na nju nabacano lišće i mahovina, da se prikriju tragovi zločina koji je tu počinjen.

Српска политика
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija


Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6423
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Samsung S7
Kakvi god da su bili,uzasno su ubijani ,posebno Kneginje "dokrajcavane bajonetima" ...... 8-[
IP sačuvana
social share


This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Iako to nije bilo jedino političko ubistvo, bilo je posebno okrutno. Žrtve su naterane u podrum gde su ih dočekale batine, noževi, bajoneti i hici iz pušaka streljačkog voda.

Te noći, 16. jula 1918, uz blagoslov bolješivčkog vođe Vladimira Iljiča Lenjina, tela su posle masakra utovarena na kamion. Pre zore ostaci su prebačeni izvan Jekaterinburga, bivšeg Sverdlovska. Bilo je planirano da budu bačeni u napušteno rudarsko okno. Umesto toga, kamion se pokvario. Što učiniti?

Nestrpljivi egzekutori iskopali su plitku grobnicu i ubacili tela u nju. Za svaki slučaj još su ih zalili sumpornom kiselinom. Kako bi se osigurali da tela žrtava nikada neće biti prepoznata, pošto su ih prekrili zemljom nove "crvene" Rusije, ubice su još neko vreme preko grobnice vozile kamion.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


i love wolf

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3144
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia n73
okrutno i ruzno ali oni ostaju da zive u knjigama  =D> po dosta dobrim stvarima dok nisu dosli crveni i cisti
« Poslednja izmena: 05. Jan 2008, 02:14:52 od vuk777 »
IP sačuvana
social share
nediraj vuka777 dok spava jer to rijetko radi
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
sta fali crvenima?
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost


Када сам слаб онда сам силан.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3880
Zastava Београд је СВЕТ !
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Коначно је 1991. нађена масовна гробница царске породице Романов и њихових слугу. Ексхумација је извршена у шуми ван Јекатеринбурга. Гробница је била нађена читаву декаду раније, али они који су открили су чували тајну да комунисти не би сазнали за њихово откриће. Када је гробница отворена уместо 11 скелета гробница је садржавала само девет скелета. Очекивало се да су ту сахрањени цар, царица Александра, царевић Алексеј, 4 велике кнегиње, доктор Јевгениј Боткин и дворска дама Ана Демидова, кувар и собар. У гробници су недостајали Алексеј и према форензичару Вилијаму, Анастазија. Руски научници су веровали да недостаје велика кнегиња Марија. Руси су идентификовали Анастазију у гробу користећи компјутерски програм, којим су анализирали фотографије и лобање. Амерички научници су њихове процене сматрали неегзактним. (ДНК тестирање је показало да су то скелети царске породице и њихових слугу. Мада постоји и део стручњака који оспорава налазе комисија. Ово је и довело до оклевања Руске православне цркве да призна да су ово остаци царске породице Романов, касније је прихваћено, а после су канонизовани. Дакле једни тврде да су у питању посмртни остаци царске породице, док други мисле да су у питању непознате жртве.)
Тела цара, царице и три кнегиње сахрањени су 17. јула 1998. у Санкт Петербургу у саборној цркви светог Петра и Павла, тачно 80 година од масакра.
Међутим судбина двоје деце је била неизвесна. Током лета 2007. године, код Јекатеринбурга су пронађени остаци 2 тела, крхотине керамичких бочица са остацима сумпорне киселине, остаци ноктију, метке разних калибара. Остаци су пронађени у импровизованој јами, недалеко од места где су 1991. године пронађени остаци цара Николаја, царице, сестара и троје слугу и доктора. Кости су припадале младој жени од 17-20 година и дечаку од 12-14 година. Стоматолози су установили да пломбе нађене у устима дечака су од истог материјала као и оне нађене у зубима цара. Од три зрна, балистичари су установили да су 2 од браунинга 9 мм, а треће зрно је истог калибра каои оно којим је убијен цар. После тромесечне анализе руских стручњака, потврђено је да се ради о деци императора Николаја Романова, царевићу Алексеју и кнегињи Марији. (приликом проналаска царских остатака 1991. године, део костију цара и царице је задржан ради генетских истраживања и овом приликом су упоређени са остацима костију ова 2 тела и тиме је потврђена генетска веза)
У току револуције убијено је много чланова породице Романових - чак њих седамнаест, међу којима царев брат Михаил, царичина сестра, царев стриц и бројни рођаци. Ипак, већина Романових успела је да напусти Русију.
Најближи преживели царев брат од стрица - велики кнез Кирил Владимирович, прогласио се у избеглиштву 1918. године за поглавара породице Романов и цара. Након његове смрти, 1938. године, титулу претендента на престо преузео је његов син Владимир, а затим Владимирова кћи велика кнегиња Марија Владимировна Романова, рођена 1953. године

P.S.  1613. се руски народ, преко својих најбољих црквених и друштвених представника, заклео на верност лози Романова(тачније Михаилу) у Ипатјевом манастиру. А Романови су погубљени у Ипатијевом дому. Онај који је срушио кућу у којој је убијен последњи руски Цар, зато што је постала поклоничко место где су се сабирали православни са свих страна Русије, звао се Борис Јељцин. Рушење је обавио као шеф уралског обласног комитета КП СССР 1977.
IP sačuvana
social share


Речи Светог Јована Лествичника: »Ко у разговору с другим људима упорно настоји да наметне своје мишљење, макар оно било и тачно, нека схвати да болује од болести ђавола.«

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Revolucija je krvav posao !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija


Memento Mori

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7891
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
sta fali crvenima?
sreda i krajevi i gram mozga  :[115]:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan


I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14657
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Rehabilitacija cara Nikolaja II


Vrhovni sud Rusije je presudio da je ubistvo cara Nikolaja drugog, koga su 1918. godine ubili boljševici, bilo protivzakonito.

Sud je u odluci naveo da Nikolaj drugi ima pravo da bude rehabilitovan.

U toj simboličnoj presudi navodi se da su car i njegova porodica bili žrtve političke represije.

Monarhisti i članovi carske porodice godinama su nastojali da obezbede takvu presudu.

Međutim, niži sudovi su u više navrata odbijali njihove žalbe, tvrdeći da ubistvo carske porodice nije izvršeno iz političkih razloga.


Izvor: BBC
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice


Impossible is nothing

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 880
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N95
sta fali crvenima?

To sto su izazvali gradjanski rat u Rusiji, a potom u Srbiji. I zbog tih nekih crvenih Srbija jos danas placa cenu...
IP sačuvana
social share
С вером у Бога, за Краља и Отаџбину! Живела Краљевина Србија!
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Nov 2020, 02:04:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.