Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 11:53:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ubijene vehabije kod Novog Pazara  (Pročitano 24401 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 838
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung ZV - 10
Треба све вехабије побити!
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Pesnicama na novinare!
M. Nićiforović, 21. april 2007

PRI pokušaju da sa pristojne udaljenosti snime povorku koja je nosila kovčeg (tabut) Ismaila Prentića, u subotu su u centru Novog Pazara, kod Melajske džamije, grubo napadnuti novinar "Glasa javnosti" i "Kurira" Zoran Šaponjić i fotoreporter "Novosti" Miloš Cvetković. Deblji kraj izvukao je Zoran Šaponjić koji je dobio nekoliko udaraca i kome su bezobzirni napadači polomili skupoceni aparat.
- Jedva sam izvukao živu glavu. U jednom trenutku pomislio sam da će me ubiti! Najpre mi je, dok sam slikao povorku sa leđa prišao jedan mladić koji je, uz psovke, pokušao da mi otme foto-aparat. Koji trenutak kasnije, iz povorke su izašla još trojica-četvorica razjarenih mladića. Na prvi pogled nisu ličila na vehabije, jedan od njih me odmah udario u predelu glave, a drugi mi je bacio aparat na asfalt i razbio ga u komade. Nije pomoglo ni to što sam vikao da sam novinar. Bio sam duže od minut opkoljen razbesnelim i izbezumljenim ljudima. Psovali su me i pretili, još neki su se zaletali da me udare sve dok se iz povorke nisu izdvojila trojica ljudi koji su povikali "pustite novinara", "ne dirajte ga", "nije nam ovo trebalo". Ti ljudi su me prosto oteli iz ruku napadača i praktično spasili - kaže Šaponjić.
Zanimljivo je da u blizini nije bilo policije, tek kasnije SUP je napravio zapisnik, a Šaponjiću je ponuđena policijska zaštita dok ne izađe iz Novog Pazara.
- Iz kolone je i prema meni krenulo pet-šest razjarenih ljudi uz povike "nemoj sve to da ti razbijemo", nemoj da te ovde prebijemo", "gubi se odavde"... Spaslo me je to što sam se, poučen ranijim iskustvom iz Novog Pazara, brzo sklonio sa lica mesta dok je kolega Šaponjić bio petnaestak metara ispred mene; da je video šta se meni dogodilo verovatno bi se i on sklonio - ističe naš fotoreporter Miloš Cvetković.

"GLAS JAVNOSTI" TRAŽI REAKCIJU BORISA TADIĆA I VOJISLAVA KOŠTUNICE
ZAUSTAVITE TORTURU

BEOGRAD (Beta) - Beograski dnevnik "Glas javnosti", zatražio je od predsednika i premijera Srbije Borisa Tadića i Vojislava Koštunice, kao i ministra unutrašnjih poslova Srbije Dragana Jočića da se hitno oglase i odrede prema napadu na novinara Zorana Šaponjića u Novom Pazaru.
Beogradski "Kurir" saopštio je u subotu da je izveštač tog lista, "Glasa javnosti" i agencije SINA Zoran Šaponjić napadnut u Novom Pazaru dok je pokušavao da fotografiše pogrebnu povorku sa telom ubijenog vehabije Ismaila Prentića.
"Glas javnosti" zbog toga od Tadića, Koštunice i Jočića traži da preduzmu sve mere kako bi "konačno prestala tortura nad novinarima".
List dodaje da neće povući svog novinara sa terena i zato insistira da Tadić, Koštunica i Jočić učine sve kako bi Šaponjić, ali i ostali novinari konačno mogli nesmetano i slobodno da rade ne strepeći za goli život.
"Verujemo da ni jedna redakcija, pa ni "Glas javnosti", nije u mogućnosti da angažuje telohranitelja svojim zaposlenima", piše u saopštenju.

UNS OSUDIO NAPAD NA ŠAPONJIĆA I CVETKOVIĆA
PREPOZNATLJIVI NAPADAČI

BEOGRAD (Beta) - Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije je osudilo napade u Novom Pazaru na novinara "Glasa javnosti", "Kurira" i agencije SINA Zorana Šaponjića i fotoreportera "Večernjih novosti" Miloša Cvetkovića.
UNS u saopštenju poziva policiju da pronađe napadače na novinare i pokrene krivični postupak protiv počinilaca tog krivičnog dela.
Ocenjuje se da napadači mogu lako biti pronađeni s obzirom na to da se obračun s novinarima dogodio pred velikim brojem očevidaca i da je zbog visokog bezbednosnog rizika policija, takođe, na odgovarajući način pratila događaj.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Ništa od novih nereda
M. Nićiforović, 21. april 2007

NOVI PAZAR - Dan posle okršaja policije sa grupom vehabija, ubistva Ismaila Prentića i ranjavanja Senada Ramovića - Becana, za koje se veruje da su bili glavne vođe vehabijsko-terorističke grupe, u Novom Pazaru je mirno. U prisustvu rodbine i prijatelja, Prentić je u subotu sahranjen na Velikom novopazarskom groblju. Uprkos najavama da bi se sahrana mogla pretvoriti u protest ekstremno militantnih muslimana, policija nije imala razloga za intervenciju.
Povodom tragičnog događaja u selu Donja Trnava, održana je vanredna sednica Odbora za bezbednost opštine Novi Pazar na kojoj je zaključeno da nije destabilizovana bezbednost u gradu i da su građani pokazali visok nivo svesti, kao da treba da nastave saradnju sa državnim organima i institucijama. Od državnih organa je zatraženo da i dalje profesionalno izvršavaju svoje obaveze u cilju prevazilaženja nastalog stanja.
Saopštenjem se oglasilo i Bošnjačko nacionalno veće pitanjem: ko je edukovao, finansirao i zaveo te mlade ljude da danas gube živote.
"I ranije smo upozoravali na štetnost verskog ekstremizma u okviru Islamske zajednice Sandžaka koje su vezane za period od kada je na čelo ove institucije došao Muamer Zukorlić", ističe se u saopštenju i naglašava "da je anarhiju u Islamskoj zajednici Sandžaka moguće prevazići formiranjem jedinstvene islamske zajednice u zemlji".
- U ime Nove Srbije čestitam policiji na uspešnoj akciji u borbi protiv terorizma. Važno je da je država Srbija shvatila da je, kada se radi o vehabijama, reč o terorizmu i da se uhvatila u koštac sa tim problemom. Država je pokazala da je sposobna da se bori protiv najvećeg zla današnjice - ističe Vujica Tiosavljević, predsednik OO Nove Srbije u Novom Pazaru.
Tiosavljević kaže da Nova Srbija osuđuje izjave pojedinaca koji situaciju u Novom Pazaru koriste da optuže državu Srbiju. Među njima su pojedini političari i verski velikodostojnici, koji sebe proglašavaju faktorom stabilnosti u ovom kraju.
- Mi to osuđujemo i poručujemo im da oni postaju faktor nestabilnosti, a pravi faktor stabilnosti u ovom kraju je narod, srpski i bošnjački, koji decenijama, i danas, živi zajedno... Pošto je Amerika područje Novog Pazara proglasila centrom droge u istočnoj Evropi, pošto ovde imamo pojavu terorizma, prostituciju, trgovinu belim robljem i druge oblike kriminala, tražićemo od Vlade Srbije da ovde otvori odeljenje Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal - naglašava Tiosavljević.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Samo za tebe,uvek uz tebe A NJIH KO JEBE!!!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 2680
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Nokia 6710
Vehabije treba zaustaviti na sve nacine,jer oni su pre svega pretnja za muslimane pa tek za nas...A i malo mi sve ovo lici,na los scenario DB-a...Citajte malo izmedju redova... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by canelane: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Сценарио укључује бацање бомби на полицију, пуцање по њој, пуштање паса и рањавање њених припадника...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

True Hardcorer - Hate Corps!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1023
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 3120
malo su posli u ofsajd ti novopazarci kad misle da mogu nekaznjeno da prodju sa tim sranjima!u zadnje vreme predstavljaju pretnju za sav narod Sandzaka,severne Crne Gore i juzne Srbije,a buduci da nam strane<i ne bas preterano pametne sile>po obicaju nece dozvoliti da branimo svoju zemlju na Kosovu,imam neki osecaj da ce ljudi u Srbiji ogorceni svim glupostima koje ih okruzuju da konacno povade hladno i vatreno oruzje iz slamarica i da naprave cistku odvratnih zelembaca,prvo iz Sandzaka,a onda i iz ostatka Srbije!pa dobro,majku mu,prvo smo 500 godina pod jednim muslimanima,pa smo onda kao svi braca,pa nam onda drugi muslimani oduzmu pradedovinu i to uz podrsku zapada,a sad nam se i ovi radikalni idioti nesto prave pametni pa pucaju po muriji i prebiju novinara,pa dobro turci,vi stvarno ne znate kad je dosta,treba bre pobiti sve to zeleno ja-hocu-da-budem-radikalan-i-da-palim-drzavu-koja-mi-je-sve-pruzila!idite bre u irak pa se tamo krljajte stoko jedna obrezana!!!!
ali to je samo moje misljenje...
IP sačuvana
social share
Samo ti u mome srcu si...FCRS
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Samo za tebe,uvek uz tebe A NJIH KO JEBE!!!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 2680
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Nokia 6710
Сценарио укључује бацање бомби на полицију, пуцање по њој, пуштање паса и рањавање њених припадника...  Smile

Brate ocigledno neznas sta je srpski DB... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by canelane: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Da je licno licno je..

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 282
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
SonyEricsson k 700i
Vehabije treba zaustaviti na sve nacine,jer oni su pre svega pretnja za muslimane pa tek za nas...A i malo mi sve ovo lici,na los scenario DB-a...Citajte malo izmedju redova... Smile
hahaa..Ja sam pazarac i svo ovo lupanje pojedinaca osim tebe je veoma daleko od svega. Mi znamo sta je i kako je..
I verujte mi niti su bili meta smotana nasa takozvana policija niti srbija niti islamska zajednica vec najgore zlo koje vlada i srbijom i pazarom a i celim svetom..A DB je ipak i sada odigrao glavnu ulogu..
IP sačuvana
social share
brrrrrrrmmmm..brrrrrmmm..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Objasni, koje je to najgore zlo ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Da je licno licno je..

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 282
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
SonyEricsson k 700i
Saznace se.... Smile Smile
IP sačuvana
social share
brrrrrrrmmmm..brrrrrmmm..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 11:53:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.