Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 23:32:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: u vezi sa deckom druge veroispovesti  (Pročitano 24109 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
ne vidim zasto takve stvari ne bi mogle da sacekaju 18 godina pa nek samo dete odluci koje ce biti vere... mada ja nisam verski fanatik tako da mozete i da zanemarite ovo Smiley
pa i pre 18-te godine u mnogim formularima treba da stavi veroispovest Wink Uostalom ako ga ti ne ucis veri nego ateizmu od ranog doba on/a ce i posle 18-te biti ateista Wink

IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung S7
Kako kazu...GO 4 IT !!
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia N97
@Orf
 ne, nemam pik na tebe, nego, eto, moji su ateisti, a ja sam vernik ... pravi vernik sam postao kad sam bio formirana lichnost. Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
ateisti u kom smislu ? nisu slavili Bozic, Uskrs, Slavu... ?

Uostalom i da je tako ti si jedan od milion slucajeva Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3

tako je... najbolje da ti odaberes veru za nju... Smiley

A to je kao njen izbor? Ona je utvrdila da je ta vera prava pa je zbog toga prihvata? Apsurdno. Ona bi eventualno prihvatila tu veru jer je "dragi" time uslovljava, a ne zato sto je odjednom uvidela kako je Islam pravi put. Ako resi da zapliva u ateistickim vodama, nema problema; ali ako prihvati Islam kao svoju veru onda vise nema brata, a ni roditelje. Kao sto sam rekao, nek se uda za koga oce, nemam sa tim problem, ali ako promeni veru jer je on time uslovljava, onda moze da se odrekne ostatka porodice. Verujem da se i muslimani slicno osecaju po ovom pitanju.
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
ateisti u kom smislu ? nisu slavili Bozic, Uskrs, Slavu... ?
Uostalom i da je tako ti si jedan od milion slucajeva Smile
a ti si vodio statistiku milionima ili pricas u svoje ime... ? Smiley

...ja sam opet dete vernika, koje postuje obicaje (zbog mojih) ali ne dajem puno para na bukvalno shvatanje biblije i vere ...

Citat
A to je kao njen izbor? Ona je utvrdila da je ta vera prava pa je zbog toga prihvata? Apsurdno. Ona bi eventualno prihvatila tu veru jer je "dragi" time uslovljava, a ne zato sto je odjednom uvidela kako je Islam pravi put. Ako resi da zapliva u ateistickim vodama, nema problema; ali ako prihvati Islam kao svoju veru onda vise nema brata, a ni roditelje. Kao sto sam rekao, nek se uda za koga oce, nemam sa tim problem, ali ako promeni veru jer je on time uslovljava, onda moze da se odrekne ostatka porodice. Verujem da se i muslimani slicno osecaju po ovom pitanju.

to je mnogo ako...sto se mene tice moze sestra da mi postane budista, ne znam sto bih je manje voleo, i zasto bi to ponistilo nesto kao sto je zajednicko odrastanje, vezanost, pomoc u nevoljama i da ne duzim - neko lepo detinjstvo npr..
...to je njen i samo njen put... ako bilo ko ima volju da bilo kog uslovljava sa takvim glupostima to je opet lose zbog nekih drugih stvari, mnogo gorih od toga na koju veru ce da se poziva... a ti opet, na neki drugi nacin uslovljavas nju... nije ni spomenula promenu vere a vec si je se odrekao.
« Poslednja izmena: 23. Dec 2008, 17:29:36 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
...ja sam opet dete vernika, koje postuje obicaje (zbog mojih) ali ne dajem puno para na bukvalno shvatanje biblije i vere ...
takodje Wink

To osetis ili ne ali ako te neko ne uputi kao dete na veru i na crkvu vrlo su male sanse da ces kad dodjes do punoletstva biti vernik Wink

Citat
a ti si vodio statistiku milionima ili pricas u svoje ime... ?

a jesi li ti vodio statistiku pa mozes da tvrdis da nisam upravu ? Smile ja znam bar 100 takvih slucajeva i ni jedan nije vernik odnosno kaze postujem Pravoslavlje ali nisam vernik ! ...
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
To osetis ili ne ali ako te neko ne uputi kao dete na veru i na crkvu vrlo su male sanse da ces kad dodjes do punoletstva biti vernik

ako si bio vise od mene u crkvi kad sam bio klinac onda si bio dete popa...  Smile
nema tu puno pravila... i dalje ne vidim sta je lose da nekom detetu prenesu najbolje od oba sveta, pa nek samo izabere... licno verujem u visevekovnu mudrost ljudi (glede vere, obrazovanja itd.) i smatram da su 'mesanci' cesto bolji u vise pogleda od onih 'cistokrvnih'... pocevsi od genetike, preko obrazovanja do nekih petnaestih stvari... nisam lepo srocio ovo ali shvaticete me...

Citat
a jesi li ti vodio statistiku pa mozes da tvrdis da nisam upravu ? Smile ja znam bar 100 takvih slucajeva i ni jedan nije vernik odnosno kaze postujem Pravoslavlje ali nisam vernik ! ...

ja samo tvrdim da ti ne mozes da tvrdis u ime vecine vec samo u svoje uze okoline , kao i svi mi ... apro po, ne mozes da tvrdis da je neko izolovan slucaj u odnosu na milion njih koji ne osporava pravilo...
« Poslednja izmena: 23. Dec 2008, 17:41:04 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
nema tu puno pravila...
dete uci tako sto mu neko da primer pa se ono vodi tim primerom ako ti kao glavni autoritet svom detetu kazes da Bog ne postoji i da si ti ateista onda to dete nece ni pokusavati da oseti to sto pruza odlazak u crkvu! Nikada nece pokusati da oseti veru a samim tim je vrlo tesko da ce postati vernik!  Postoje naravno primeri na koje drustvo utice u drugom smeru (uostalom i sekte su jedan od slicnih primera) i onda taj pojedinac promeni stavove u nekom zrelom ili adolestentskom dobu Wink

Citat

ja samo tvrdim da ti ne mozes da tvrdis u ime vecine vec samo u svoje uze okoline , kao i svi mi ... apro po, ne mozes da tvrdis da je neko izolovan slucaj u odnosu na milion njih koji ne osporava pravilo...
pa kako se vrse analize? :S na nekom uzorku mogu da procenim otprilike kakvi bi bili rezultati na velikom broju ljudi Wink
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
dete uci tako sto mu neko da primer pa se ono vodi tim primerom ako ti kao glavni autoritet svom detetu kazes da Bog ne postoji i da si ti ateista onda to dete nece ni pokusavati da oseti to sto pruza odlazak u crkvu

pricali su ti i da deda mraz postoji... nesto ipak odlucis sam za sebe.. strahopostovanje koje osecas kao klinac u crkvi nije nuzno vezano sa verom... ostalo pricas iz licnog iskustva, mnogo toga utice na nas, ali ja svejedno (opet licno)cenim kad mi je data mogucnost izbora a imam averziju prema nametnutom, sto nema direktne veze sa verom u nesto.

Citat
pa kako se vrse analize? :S na nekom uzorku mogu da procenim otprilike kakvi bi bili rezultati na velikom broju ljudi

nisam znao da si strucni analizator... i da 'procene otprilike' znace da mozemo da tvrdimo nesto sa sigurnoscu toliko da procene drugih vrede manje Smiley

ps odo da spavam pa cu da skratim

nije bitna ova nasa prepirka, bitno je :
.. da li nekom od roditelja znaci vera toliko da bi se odrekao sopstvenog deteta ako ne krene njegovim putem... jer ako da, takvim ljudima ne bih preporucio brak a kamoli decu u bilo kom slucaju..
« Poslednja izmena: 23. Dec 2008, 17:54:31 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 23:32:00
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.