Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U Srbiji postoji 17 masovnih grobnica  (Pročitano 1828 puta)
29. Okt 2004, 12:46:26
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
U Srbiji postoji 17 masovnih grobnica

NOVI SAD - U Srbiji, pored slučaja "hladnjača", postoji još 17 masovnih grobnica - rekao je Nenad Čanak, predsednik Skupštine Vojvodine, na tribini "Haški tribunal - put suočavanja s prošlosti", koja je pre dva dana održana u Novom Sadu.

Čanak je rekao da je još pre tri godine o tim grobnicama Predsedništvo DOS-a izvestio Dušan Mihajlović, bivši ministar unutrašnjih poslova Srbije.
- Mihajlović nam je tada rekao da s nama mora nešto da podeli, jer ne može da spava otkako je video da, sem slučaja "hladnjača", u Srbiji postoji još 17 masovnih grobnica. Jedan član Vlade Srbije se pobunio i rekao da te činjenice treba da se stave pod režim državne tajne, pošto ćemo, u suprotnom, imati problem sa investicijama - naveo je predsednik Skupštine Vojvodine.

Čanak je rekao da je priča o hladnjačama i masovnim grobnicama posle tog sastanka "odjednom počela da se utišava" i naveo da misli da postoji i stenogram sa tog sastanka Predsedništva DOS-a, kojim je, u Palati Federacije, predsedavao Vojislav Koštunica, lider DSS-a.

Predsednik Skupštine Vojvodine rekao je da je protivnik Haškog tribunala, "ali, ako je odsustvo domaćeg pravosuđa razlog da se krivci izvuku od kazne, onda sam pristalica Haškog tribunala jer je bolje da budu kažnjeni bilo kako, nego da ne budu kažnjeni nikako". Čanak je pomenuo i NATO bombardovanju SRJ 1999. godine, rekavši da se na početku pitao zašto su na meti bili Novi Sad i Vojvodina, "poznati po svom antiratnom i antimiloševićevskom angažmanu".

- Svaka bomba koja je pala na Novi Sad tehnički je bačena iz Nato bombardera, ali je suštinski bačena iz onih ruku koje su na beogradskim mostovima cvećem ispraćale i dočekivale tenkove koji su rušili Vukovar - rekao je Čanak.
Beta
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
Ja tehnički kakim na dupe .. ali suštinki izlazi dotičnom na usta ..

Mup je demantovao Mihajlovićeve optužbe i rekao je da je sve za sobom ostavio prazno .. kao i da fasciklu sa svojim dosijeom ..

Samo da napomenem da je prvi leš koji je pronadjen (u okolini Bataje) i koji je ukazivao da ima neka grobnica .. bio leš Srpskom policajca u uniformi .. ne albanca ..
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 265
Citat: SVITAC
Samo da napomenem da je prvi leš koji je pronadjen (u okolini Bataje) i koji je ukazivao da ima neka grobnica .. bio leš Srpskom policajca u uniformi .. ne albanca ..

Ma da, Srbe mrzrlo da ga pristojno sahrane pa su ga sibnuli zajedno sa 1000 albanaca u batajnici, kao nece se primetiti.
A tih 1000 albanaca su totalno nebitni, ko da ne postoje, bitan je onaj jedan u pandusrkoj uniformi.
Verovatno su metodom DNK analize otkrili da je srbin ( dss-ova izmisljotina io srpskim i albanskim genima (

SVITAC, ja se uvek iznova iznenadim koliko ti mozes biti zaslepljen.
Mada nacionalisti ni ne moigu da se pohvale bistrinom svoga uma.
IP sačuvana
social share
\x56 \x6f \x6a \x76 \x6f \x64 \x69 \x6e \x61
\x52 \x65 \x70 \x75 \x62 \x6c \x69 \x6b \x61
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Vazno je da ti mozes da se pohvalis cime god treba Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
Recimo da mogu ta ti dovedem čoveka koji je leš pronašao .. pecaroš za čiji se čamac leš zakačio ! Tada se krenulo u istraživanje i uskoro je locirana grobnica .. u uniformi su nadjena lična dokumenta i izvršena je indentifikacija ..

Iznosim činjenice .. to nije slepilo .. bar za mene ..
Naravno da bih voleo da saznam istinu .. ali neću nikoga da osudjujem bez dokaza ..
To što je neko bio na funkciji nije garancija da je bio upoznat sa radom podčinjenih ..
Ali je dobar osnov da se podje sa istragom ..

Ni moj šef nema pojma da li ja odnesem poštu u firmu ili odem da kupim neko parče hardwera ..

Kakav je to ministar policije koji je dok je bio na funkciji pohapsio 12.000 ljudi .. prekršio ustav i zakone .. bio kategoričan u odbrani akcije 'sablja' a nije smeo da kaže nikome o "17 grobnica" .. pa našao Čanka da mu se ispoveda ..

I sa tim pričama oboje počinju kada su potpuno nestali sa političke scene .. na kojoj opstaju samo zahvaljujući ovakvim izjavama .. postoje zvanični odgovori ministartava u novinama pa ih pročitaj ..
Na sve optužbe koje je Mihajlović dobijao za račun malverizacija u mup'u bilo je .. "ako imate dokaza vi me tužite" .. zašto to nije isto uradio kada je bio na funkciji .. kada je "imao" dokaze ?

Zašto nije otišao kod Vladana pa na sred Tv'a da to kažu i stanu iza toga ?
Narod ih je postavio da se prekine sa lažima .. narod je hteo istinu .. ako nešto nisu mogli da završe ili su se plašili za svoj život i imovinu .. nisu ni trebali da počinju sa tim ..

Poredjene 1000:1 nije baš na mestu .. to je tvoja interpretacija ..

Nemoj očekivati od mene da oplakujem albance jer mi duša još oplakuje nastradale Srbe u proteklih 15 godina ..

Nisam se nešto preterano izjašnjavao da sam nacinalista .. podržavam nacionalizam svakog naroda .. nema tu ništa loše.. svako voli svoje i trudi se da ga poboljša ..
Ja samo nikada neću sebe isticati time što ću se totalno ralikovati od drugih .. ali isto tako neću biti ni u većini samo zato što ih je više .. trudim se da budem u sredini i dajem šansu svakome ..
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 265
Izvini, gde je to prekrsio ustav i zakone?
Uvedeno je vanredno stanje kad su drugacija pravila igre.
I saopstio je o ne samo Canku nego celom predsednistvu DOS-a.
Sam Canak je nekoliko puta govorio o tome ali su ga ignorisali, sad se nasao neko da slusa.

Drugo, da li je cinjenica da je pronadjena masovna grobnica u Batajnici gde su uglavnom lesevi albanaca?
Da li su to samo srbi mogli zakopati tu?

Case closed, pateticno jadanje o 15-godisnjim srpskim zrtvama je nista drugo do izrugivanje svim ostalim zrtvama u bivsoj sfrj.
Samo u bosni je odnos 10:1 poginulih na stetu muslimana, a pogodite ko je najvise doprineo toj brojci?
Srbi naravno, i srbi su jedini napravili tvorevinu u bosni koju nazivaju drzavom a koja je zasnovana na genocidu i zbog koga se sudi celnim ljudima te tvorevine.

A tih 17 grobnica su sasvim moguc i realan scenario s obzirom na prethodna iskustva.

Sramota, to je vecna sramota koja ce zauvek prljati srpski narod i njegovo ime i nikada se nece moci sprati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
Opet ti donosiš zaključke bez dokaza .. na nečemu što je "sasvim moguće" .. kako si kazao .. ako se krene tko .. dobićemo situaciju koja je bila posle WWII na ovim teritorijama ..

NIsam ni mislio da su Madjari pravili te grobnice .. samo sam ti naveo slučaj koji ih je otkrio a ta ubistva onda nisu na nacionalnoj osnovi .. već na nekoj drugoj .. kriminalnoj .. kako drugačije objasniti postojanje i Srpskih žrtava u istim grobnicama ?

Produženje pritvora bez odluke suda je kršenje zakona .. i to je Mihajlović priznao .. zato ćeš sada i ti i ja da plaćamo odšeteu tim ljudima .. i to ne male pare .. neće ih Mihajlović plaćati .. on će se i dalje baviti sakupljanjem numizmatike .. a mislim i da se za živote koje je uzeo za vreme sablje neće mnogo potresti ..

Kažeš da su za vreme 'sablje' važila druga pravila ? .. Šta misliš kakva pravila važe u ratu ??

Ženevska .. neka druga .. ne .. ima samo jedno pravilo .. ubi ili ćeš biti ubijen.
I to su poštovale sve strane u sukobima .. bez izuzetka ..

Srbi će se izboriti protiv te ljage samo istinom .. ne nikakvim ordiniranim priznanjima kojima će se Srbija naći bliže evopi ili nekom zajmu mmf'a .. sramota je gaziti po kostima predaka i prodavati čast za šaku para ili nekog prividnog statusa ..

Istina se može saznati samo sa hladnim glavama .. bez predrasuda i ličnih osećanja .. koji bi svakako mogli sputavati spoznaju istine .. opet ponavljam ti si spreman da prihvatiš krivicu .. osudjuješ ceo narod .. osudiš ljude bez sudjenja .. ja nisam .. želim svakom da dam mogućnost da se odbrani i kaže svoju verziju dešavanja .. da je potkrepi dokazima ..

Misliš li da nipodaštavanje Srpskih žrtava doprinosi nekom boljitku .. sadšnjem .. budućem .. ?

Opet neki odnosi 10:1 .. misliš li da se životi mogu tek tako pretvoriti ubrojke .. voleo bih da znam kojom formulom si došao do saznanja 'ko je tu najviše doprineo .." ?

Nemoj misliti da su im hrvati ostali dužni ..
Uostalom .. pročitaj prečišćeni stenogram  hrvatskih vojskovodja ..  i onako prečišćen je dovoljan da dodješ do nekih zaključaka ako ti je do   istine stalo ..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 265
Citat: SVITAC
Opet ti donosiš zaključke bez dokaza .. na nečemu što je "sasvim moguće" .. kako si kazao .. ako se krene tko .. dobićemo situaciju koja je bila posle WWII na ovim teritorijama ..

Izvini, jel su otkrivene vec masovne grobnice albanaca u Srbiji?
Jesu!
Jel onda verovatno da ce ih otkriti jos?
Jeste!
Evo u Srebrenici svaki dan otkriju po koju novu.
Prema tome manite se iluzija i drzite se cinjenica.
I ova jedna je previse a nesto ne vidim da je osudjujes nego kukas nad sudbinom jednog u  uniformi a ostalih 1000 blatantno ignorises.
To je u najmanju ruku zlocinacki

Citat

NIsam ni mislio da su Madjari pravili te grobnice .. samo sam ti naveo slučaj koji ih je otkrio a ta ubistva onda nisu na nacionalnoj osnovi .. već na nekoj drugoj .. kriminalnoj .. kako drugačije objasniti postojanje i Srpskih žrtava u istim grobnicama ?

Ma kakvoj kriminalnoj osnovi?
Sta lupas ti, sta, to su dileri droge pa su ih pokopali tamo jer ne zasluzuju drugacije?
To je cist masakr koji je pokusan da se prikrije.

Navedi mi ime i prezime tih srpskih zrtava u hladnjaci i koliko ih ima od ukupnog broja leseva?

I navedi mi molim te razlog, razuman razlog zasto bi srbi pokopali srbe na takav nacin. Nema razumnog objasnjenja sto znaci da tamo verovatno nema, niti je bilo srba, znaci samo albanci cije su leseve pokusali sakriti na taj nacin.

Citat

Produženje pritvora bez odluke suda je kršenje zakona .. i to je Mihajlović priznao .. zato ćeš sada i ti i ja da plaćamo odšeteu tim ljudima .. i to ne male pare .. neće ih Mihajlović plaćati .. on će se i dalje baviti sakupljanjem numizmatike .. a mislim i da se za živote koje je uzeo za vreme sablje neće mnogo potresti ..

Nesto ne vidim da si se bunio kad je mojim i tvojim novcima finansiran ovaj bezumni ratni poduhvat koji je kostao mnogo vise od par odsteta.
A ne, ti ti tebi slicni ste podrzavali te ratne pohode i radovali se tome sve se nadajuci da ce najzad doci do ispunjenja sna o velikoj srbiji

A i na koje zivote mislis, na siptara i kuma?
Veruj mi ja sam se jos manje potresao od mihajlovica. Mene brine sto si se ti potresao sto su poginula dva dilera droge, kriminalca, ubice a ne potresas se oko leseva albanskih civila u batajnici ili oko leseva 8000 srebrenicana.

Citat

Kažeš da su za vreme 'sablje' važila druga pravila ? .. Šta misliš kakva pravila važe u ratu ??

Ženevska .. neka druga .. ne .. ima samo jedno pravilo .. ubi ili ćeš biti ubijen.
I to su poštovale sve strane u sukobima .. bez izuzetka ..

Upravo tako, zenevska konvencija i sluzi tome.
Samo divljaci sa balkana na kojoj god strani su, za njih ne vazi ta konvencija jer su suvise primitivni da je shvate i primene.
Ratni zarobljenik je svetinja a ubijanje civila najgnusniji zlocin. To sto su sve tri strane ubijale i zatvorenike i civile govori samo jedno....sve je to ista stoka, nema boljih ili gorih.

Citat

Srbi će se izboriti protiv te ljage samo istinom .. ne nikakvim ordiniranim priznanjima kojima će se Srbija naći bliže evopi ili nekom zajmu mmf'a .. sramota je gaziti po kostima predaka i prodavati čast za šaku para ili nekog prividnog statusa ..

A da, kosti predaka, one kosti, mosti i ostali lesevi raznih kvazi svetaca i bivsih careva koje su se nosale citavom bivskom sfrj ostavljajuci trag buduce velike srbije ko kad pas zapisava drvo i koje su i jedan od glavnih uzrocnika citavog ovog pakla sto se desio.

Gadi mi se pomisao da je neciji les bitniji od gomile zivih ljudi.

Citat

Istina se može saznati samo sa hladnim glavama .. bez predrasuda i ličnih osećanja .. koji bi svakako mogli sputavati spoznaju istine .. opet ponavljam ti si spreman da prihvatiš krivicu .. osudjuješ ceo narod .. osudiš ljude bez sudjenja .. ja nisam .. želim svakom da dam mogućnost da se odbrani i kaže svoju verziju dešavanja .. da je potkrepi dokazima ..

pitaj za dokaze one albance koji su pokopani u batajnici a koje ti tako bezocno prenebregavas kao da ne postoje.
Negiranje i ignorisanje zlocina je isto tako zlocin.

Citat

Misliš li da nipodaštavanje Srpskih žrtava doprinosi nekom boljitku .. sadšnjem .. budućem ..

Ja ne prenebregavam nicije zrtve,  ja sam uzasnut nad svakom nevinom zrtvom koja je bezrazlozno pala u ovoj suludoj zemlji i okolini

Citat

Opet neki odnosi 10:1 .. misliš li da se životi mogu tek tako pretvoriti ubrojke .. voleo bih da znam kojom formulom si došao do saznanja 'ko je tu najviše doprineo .." ?

Pa to su cinjenice.
Zna se priblizno tacan broj poginulih a sto se tice saznanja ko je tu najvise doprineo?
Pa "najverovatnije" onaj  ko je imao najvise i najbolje oruzje i ko je uspeo da prigrabi sebi najvise teritorije.

Citat

Nemoj misliti da su im hrvati ostali dužni ..
Uostalom .. pročitaj prečišćeni stenogram  hrvatskih vojskovodja ..  i onako prečišćen je dovoljan da dodješ do nekih zaključaka ako ti je do   istine stalo ..

Nemam ja iluzija da je neko nekome ostao duzan ili mozda klao manje nego sto je mogao. Svi su klali najvise sto su mogli, samo su eto srbi zahvaljujuci svojih tehnickim mogucnostima bili u prilici da kolju najvise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.