Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kupio ženi kola, pa ih polupao!  (Pročitano 1016 puta)
08. Mar 2007, 11:11:08
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
UŽICE - Saša Đunisijević (37) iz Bergama u Italiji, rodom iz Kosjerića, prekjuče je na parkingu Carinarnice u Kraljevu razlupao čeličnom felnom svoj kvadricikl "ajham 500". Đunisijević je kvadricikl za 2.000 evra kupio još prošle godine u Italiji, a nameravao je da ga pokloni supruzi baš danas, za 8. mart. Saša je vozilo razlupao jer više nije imao živaca da čeka da Institut za standardizaciju u Beogradu utvrdi da li se radi o putničkom vozilu ili motociklu.

- Sve oko uvoza automobila uradio sam kako nalažu i naši i evropski propisi. Vozilo sam transportovao do Kraljeva i, umesto da poslove na carinjenju završim za jedan dan, kako se to radi u evropskim ili u nama susednim zemljama, duže od dva meseca čekam da Institut za standardizaciju u Beogradu utvrdi da li se radi o putničkom vozilu ili motociklu i da li, u oba slučaja, vozilo ima motor koji zadovoljava evropski standard "eko 3" - ispričao je Đunisijević.

On kaže da i u susednim zemljama, a i kod nas, u poznatijim servisima postoji uhodan i brz način da se dobiju svi podaci o vozilu, tako što se broj šasije ubaci u računar i za samo nekoliko trenutaka dobiju svi podaci o vozilu, motoru...

Đunisijević tvrdi da je u međuvremenu više puta zvao i Kraljevo i Beograd da se raspita šta je sa carinjenjem njegovog vozila, ali da je uvek dobijao slične odgovore, da "bude strpljiv". Pre nekoliko dana ponovo je otišao u Kraljevo s namerom da preuzme vozilo. Međutim, tamo ga je čekalo novo neprijatno iznenađenje:

- Na parkingu su mi rekli da moram da platim ležarinu u iznosu od 15.000 dinara. Toliko sam se razljutio i zagalamio da su ležarinu odmah smanjili na 6.000 dinara. Rekao sam im da neću ni toliko da im platim i tačka. Na kraju sam odlučio da uradim ovo što sam već uradio. Evo im sada vozilo pa neka se država sa njim slika - ispričao je za Kurir Đunisijević, pošto je u prisustvu carinika razlupao vozilo.

Đunisijević je juče carinicima predao i pismo svoje supruge u kome je napisala da nema nameru da čeka da se predmet reši i da se odriče predmetnog vozila u korist države "jer ne želi da se i dalje gomilaju troškovi".

Od nadležnih državnih službenika u Kraljevu juče se moglo čuti samo nezvanično objašnjenje da problem nije do Carine, da su carinici već utvrdili da se radi o motociklu, ali da Institut u Beogradu treba da utvrdi da li motor vozila zadovoljava standard "eko 3". U Institutu, navodno, postoji tri hiljade sličnih zahteva, a dok se oni ne reše, mora da se čeka, a za to vreme, opet, potrebno je platiti troškove ležarine...

Izvor: Kurir
« Poslednja izmena: 08. Mar 2007, 11:58:21 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile lele
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

eat steel !

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 853
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Motorola v3
mislim stvarno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Nepoznat
Browser
Netscape 4.0
mob
HTC Tattoo
Shvatam čoveka u potpunosti,naša administracija je da se ubiješ.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Ima mnogo takvih slučajeva... uveze čovek skoro nova kola (motor "evro 4") a oni mu kažu "ne znamo da li je evro 3"... "Nije evro 3 nego je evro 4"... "E pa ne može. U uredbi vlade stoji evro 3"...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 113
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Siemens 
sta ce covek.i ja bi moj rado razlupao ali nemo ko da mi kupi novi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 288
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
SonyEricsson 
U Italiji a verovatno i u ostalim zemljama EU, takvo vozilo se tretira kao obican bicikl sa motorem, i vozi se bez dozvole. Smile

Tek pre par godina su uveli obavezni test, nesto kao PSP kod nas, ako to jos uvek postoji, inache do pre desetak godina nije trebala ni kaciga ni tablica, sve se to vozilo kao bicikl Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.126 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.