Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: u se ,na se ,poda se ... filosofija totalnog egoizma ...  (Pročitano 9116 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ja nisam egoista. ali volim sebe.

Pa, i u Bibliji pise... Voli bliznjeg svog, kao samog sebe. Tj. a priori se podrazumeva da vec volis sebe. Smile

To je sasvim prirodan sled stvari. NIko ovda nije ni mucenik, ni asketa i sl.

Potrebno je samo ne kinjiti druge, svojim prevelikim samoljubljem. Smile

Eto, na pr. bila bi laz kada bih ja rekla za sebe, iz neke skromnosti, da sam glupa ili da sam ruzna. Sto ne znaci da sam egoista, vec da sam racionalna.

Smile Smile Smile Smile Smile
Tako je draga moja,razlika izmedju,ega i racija,Bog nam je dao zadovoljstva uzivanja u dobroti i ljepoti,a ne u samoljublju,i ponitavanju drugoga.
« Poslednja izmena: 01. Apr 2007, 11:59:36 od heldin1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Mig- mig 

Cenim racio.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
umoljavaju se lokalna magarad da prekinu sa njakanjem Smile Smile mislim da se ovde promashuje poenta - egoizam je po definiciji stavljanje svojih interesa iznad svega drugog (ja kao prioritet) .prema tome egoista nikad ne bi uradio neshto shto bi shtetilo njegovim interesima ,a koristilo interesima drugih.

primer: egoista nikad ne bi skochio u reku da spase nekog ,ako zna da za to nece dobiti neku nagradu ... semitske religije upravo istichu taj pogled na svet obecavajuci nagradu za dobra dela - kod drugih religija chesto je dobro delo nagrada samo po sebi ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Citat
umoljavaju se lokalna magarad da prekinu sa njakanjem

Нити говора!Свак' ради оно што најбоље зна,али нисам ни мислио на мој зов,већ на ругање налик на Нелсона Манца ....

успут:
Citat
primer: egoista nikad ne bi skochio u reku da spase nekog ,ako zna da za to nece dobiti neku nagradu ... semitske religije upravo istichu taj pogled na svet obecavajuci nagradu za dobra dela - kod drugih religija chesto je dobro delo nagrada samo po sebi ....

Ако се искључи човекољубље као врхунска категорија,равна богољубљу,добија се управо ова формула,али она је погрешна баш као и само теоретско добротољубље...т.ј. и "зарадио" и рајско насеље,а био без сабраће у њему,бићу као у паклу,али не чинивши ништа,а са браћом која не чинише ништа- бивајући у паклу-желим,али авај,касно,да смо могли на време нешто да учинимо...страх и корист су први степеници слабог човека на путу ка Богу.Када их пређе,вера коју је имао,прераста у наду,а ова се са тих степеника отискује равно у небо-на крилима љубави-и према Створитељу и према створењима....

Сад стварно идем,чека ме гомила свеже траве пуна пролећних сокова....поздрав....

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
umoljavaju se lokalna magarad da prekinu sa njakanjem

Нити говора!Свак' ради оно што најбоље зна,али нисам ни мислио на мој зов,већ на ругање налик на Нелсона Манца ....

успут:
Citat

Ако се искључи човекољубље као врхунска категорија,равна богољубљу,добија се управо ова формула,али она је погрешна баш као и само теоретско добротољубље...т.ј. и "зарадио" и рајско насеље,а био без сабраће у њему,бићу као у паклу,али не чинивши ништа,а са браћом која не чинише ништа- бивајући у паклу-желим,али авај,касно,да смо могли на време нешто да учинимо...страх и корист су први степеници слабог човека на путу ка Богу.Када их пређе,вера коју је имао,прераста у наду,а ова се са тих степеника отискује равно у небо-на крилима љубави-и према Створитељу и према створењима....

Сад стварно идем,чека ме гомила свеже траве пуна пролећних сокова....поздрав....

?

A steta nemoj ici,tako si bio cakani,pa tko ce nam biti sad egzemplar njakaca?
« Poslednja izmena: 02. Apr 2007, 00:10:53 od heldin1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
 nashe magarence misli izgleda da se i u crkvenim pitanjima moze koristiti princip trgovine : ja tebi milostinju ,ti meni molitvu ... ili ja tebi donaciju za crkvu ,ti meni ikonu ili oproshtenje grehova . istina je da se na taj nachin za crkvu mogu skupiti novci (koji su joj i najvazniji Smile ) ali teshko da tu ima neke vere a josh manje ima chemu da se nada .ljubavi naravno ima - one prema samom sebi Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
  .ljubavi naravno ima - one prema samom sebi Smile
AAA mislis na egoizam,jel ti znas kako se popo udavio,zato sto je stalno uzimao......e evo dosla iznenada velika rijeka,i nekako upade popo,a sa njim bio jos jedan covjek i da ga spase vice,,popo daj ruku,ovaj vice ,,nedam'',ovaj opet popo ,,daj ruku'',ovaj opet ,,nedam'',a covjek vikne ..popo daj ruku udavit ces se covjece'',a ovaj popo vice ,,ma nek se i udavim,nedam ruku da si lijepo rekao,popo na ruku,ko sto ste svi uvijek vikali na popo,na popo,ne bi se udavio,a sad nek se i udavim ,popo nije navikao davati nego uzimati  iz ruke''. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

idemo daaaalje

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 333
Zastava Kotez
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Motorola a1200r
he he lepa pricica.
i mnogo poucna
IP sačuvana
social share
Covjek je nerazuman, nelogican, sebican.
Nije važno, voli ga!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50130
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24

stvarni egoizam ne leži u obezbjeđivanju materijalne ugode zbog nje same već zbog toga da bi to drugi vidjeli. Želja za značajem je najveća ego želja. Kod hrišćana se zna: čini dobro tako da samo Bog vidi, tj. ne razvijaj ego -- želju da te drugi veličaju u svojim očima, da budeš neki dasa. Skupa kola, velika kuća... sve su to ego potrebe. Zato hrišćani propagiraju skromnost.

(prije će se kamila provući kroz iglene uši, nego bogati uću u carstvo nebesko) 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
hriscani takodje praktikuju egoizam - samo ne u ovom zivotu ,nego u sledecem, jer dobra dela vrshe zato da bi dospeli u "nebesko kraljevstvo/carsto/republiku whatever ..." Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.