Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 22:26:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U ratu u BiH poginulo 97.207 osoba  (Pročitano 18024 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Sta nije jasno u mom postu....
Nije jasno gde si to procitao ili ko ti je rekao da su muslimani najviše stradali u drugom svetskom ratu?
Pa to nije laž to je još gore!To je vredjanje Srba i Jevreja na podrucju bivše Jugoslavije!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
LG Nexus 5
@Uragan

Procente naroda vadis na osnovu cega?

1. Muslimani su izmislili rec "Bosnjak" zadnjih godina proslog veka;
2. Muslimani su se izjasnjavali velikom vecinom kao Jugosloveni, a ne kao muslimani za vreme, a i posle II sv. rata;
3. Aj malo konkretnije nesto navedi, mlacenje prazne slame je ovde izgleda uobicajeno.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Idem da legnem, glava me zabolela...
Ovo je gore nego "Zona sumraka".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Ovako,tacno je da je Srba najvise stradalo u 2 Svijestkom Ratu,tacnije
5% od ukupnog broja ,dok je nas Bosnjaka u tom istom ratu stradalo 8% od ukupnog broja....
Stro znaci da smo mi kao mali narod izvukli deblji kraj.......

Pa i tih tvojih 8% su barem 6 Smile% Srbi(poturice)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1148
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Uragan

Procente naroda vadis na osnovu cega?

1. Muslimani su izmislili rec "Bosnjak" zadnjih godina proslog veka;
2. Muslimani su se izjasnjavali velikom vecinom kao Jugosloveni, a ne kao muslimani za vreme, a i posle II sv. rata;
3. Aj malo konkretnije nesto navedi, mlacenje prazne slame je ovde izgleda uobicajeno.....
Ukratko.........na podrucju bive drzave  zivjela su 2 muslimanska naroda....Bosnjaci i Albanci(mada nisam siguran ali mislim da nisu 100% muslimani) trecih nema.....
Sto se tice nas,mi smo sami sebi krivi sto smo godinama proslog stoljeca imali problema zbog imena...razni popisi
stanovnista,pa se izjanjavao ko je kako stigao,uglavnom neko je pisao Hrvat neko Srbin,tek kad je bio zadnji popis
pred rat bilo nam je dozvoljeno da se izjasnimo kao Muslimani....  

Gledajuci podrucja na kojima mi Bosnjaci zivimo pored BIH,ima nas znacajan broj u Sandzaku,zatim u Turskoj od 700 000 do 4 miliona  .....

Sto se tice ovih procenata o zrtvama,gledajuci(sabirajuci)zna se na kojim podrucijima zive Bosnjaci,pa se onda moze i sabrati......mada su se to vrijeme izjasnjvali kao drugi narodi.
IP sačuvana
social share
Jedna anegdota koja to ilustrira je da je Husein-kapetanov navodni odgovor na pitanje da li se boji rata sa Osmanlijskim carstvom bio Boga se bojim malo, odgovorio je, Sultana nimalo, a Vezira - ko dorata svoga.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
LG Nexus 5
tek kad je bio zadnji popis
pred rat bilo nam je dozvoljeno da se izjasnimo kao Muslimani.... 

Ko vam je to branio pre? Bas me interesuje.

Gledajuci podrucja na kojima mi Bosnjaci zivimo pored BIH,ima nas znacajan broj u Sandzaku,zatim u Turskoj od 700 000 do 4 miliona  .....

Znaci vi niste poturceni Srbi? Vec neki drugi narod, koji se izjasnjavao kroz istoriju kako je hteo? Neko kao Hrvat, neko kao Srbin?
Kada je u Bosni izgradjena prva dzamija? A kada prva pravoslavna ili katolicka crkva? Od kada potice istorija bosnjaka? Koji su vasi carevi i kraljevi? Interesuje me ta tvoja precizna procena, interesantna je, kazes od 700 000 do 4 miliona? Mislim, koji je vas/tvoj identitet?

Jos jedno pitanje: Koji je bosnjacki maternji jezik? Kako je moguce da pricate srpski/hrvatski jezik uz odredjeni broj turcizama (koji je u zadnjih 15-17 godina bitno porastao)?

Sto se tice ovih procenata o zrtvama,gledajuci(sabirajuci)zna se na kojim podrucijima zive Bosnjaci,pa se onda moze i sabrati......mada su se to vrijeme izjasnjvali kao drugi narodi.

Kako je moguce da su se svi narodi izjasnjavali ko su i sta su, samo vi niste to smeli? Ko vam je i kada zabranio da kazete da ste muslimani, pardon, bosnjaci?

Bosnjacka nacija je najnoviji brend i hit je u Bosni?

"Ko si ti?" "Ja sam Bosnjak."
"Kojim jezikom govoris?" "Bosnjackim."
"Kakav je to jezik?" "A otkud znam, to mu dodje ko srpsko-hrvatski, pa malo remixovan sa turskim recima?"

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia E50
U WWII stradalo 5%Srba(od ukupnog broja)...onda dodje da je Srba tada bilo 20 miliona...ne pije vodu... Smile
Branili vam da se izjasnjavate...nije tacno... Smile
No dobro,vratimo se temi.
Poginulo je najvise Bosnjaka.Zasto...pa zato sto smo bili jaci i to je to... Smile
Nemoj mi samo reci,kako ste vi bolji ljudi od Srba,pa ne biste to isto uradili nama,samo da ste mogli(na nasu srecu,a vasu zalost-niste).Zamisli samo opsadu Sarajeva.E,aj sad samo pokusaj da zamislis sta bi bilo,da je situacija bila obrnuta,tj. vi na odlicnim polozajima i sa naoruzanjem,a mi u gradu-rupi...Sta,kao vi ste fini,pa nas ne bi vostili kao mi vas...sije mi ga Djura... Smile koliko ste bolji od nas videli smo kroz istoriju,i to nam je bila skola.
Ali neka,mi za razliku od vas imamo muda da priznamo,da smo vas vostili(bilo,ne ponovilo se)...dok vi svo vreme nesto kukate,kao zrtve,jadni vi...etc...a pogledaj ovde da i nije bas tako...o ostalim stradanjima Srba u "sekularnoj" BiH da i ne govorim... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7220
Nije problem sto su stvorili novu naciju, vec je problem sto izmisljaju porijeklo te nacije.
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1148
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@)@Crowz
1) Takva su vremena bila,uglavnom kao Muslimani u to vrijeme bili smo gradani drugog reda,tek
70 godina poroslog stoljeca,doslo je do promjene u ustavu tadasnje Jugoslavije,gdje smo stavljeni kao
ravnopravan narod,sa vama Hrvatima,Slovencima.....mada se i posle toga dobar dio izjasnjavao kao
Srbin,Hrvat....pred rat kao Jugosloveni........
2)Gledajuci strukturu stanovnistva,prije dolaska Turaka na ovo podrucje(BiH) vecinsko stanovnistvo su
bil Katolici,koji su u velikom broju primali Islam....naravno bio je i manji dio Srba Pravoslavaca, koji su dolaskom Turaka,isto u velikom broju primili islam(ova tvoja varijanta "poturice").......i treci bitan narod koji je u to vrijeme naseljaovao BIH su Bosnjaci (tadasnji Bosnjani) narod koji je pripadao Bosanskoj Crkvi....i koji je najvecim dijelom presao na Islam,nesto malo preslo u Katolike.

@Crowz
Jos jedno pitanje: Koji je bosnjacki maternji jezik? Kako je moguce da pricate srpski/hrvatski jezik uz odredjeni broj turcizama (koji je u zadnjih 15-17 godina bitno porastao)?

Bosanski...............samo jos da dodam,da vi Srbi sad imate problema sa jezikom u BIH,jer
pojedinci hoce nazor da pricaju ekavski..........

Mislim da je prva DZamija izgradena u 15 stoljecu,dok su vase Crkve naravno prije....
Sto se tice nasih kraljeva(mislim na srednjevijekovnu Bosnu)kako znam tada je postojala
i Bosanska Crkva,pa su ti Kraljevi bili Bosnjani(Bosnjaci)l,nisam bas isguran,ali mislim da je Kralj Tvrtko kad je
bio na postelji,izjasnio se kao Hrvat....
Neznam sta ti nije jasno o broju Bosnjaka u Turskoj,kad insistiras da ti malo pojsanim.....
To su uglavnom Bosnjaci koji su pobjegli u WWII  iz Istocne Bosne i Sandzaka....

3)@Crowz
Bosnjacka nacija je najnoviji brend i hit je u Bosni?

Jesili ikad cuo za Husein-kapetan Gradaščević(Zmaj od Bosne)
Da nebi bilo da od juce postojimo kako ti kazeses,evo par recenica:

Husein-kapetan Gradaščević (1802. - 17. august, 1834.) bijaše bošnjački general koji se je borio za bosansku autonomiju u Osmanlijskom carstvu. Također je poznat kao "Zmaj od Bosne", nadimak koji je možda sam on izmislio. Gradaščević je rođen u Gradačcu 1802. godine i odrastao je okružen političkom klimom nemira u zapadnim krajevima carstva. Kad je Dželaludin-paša otrovao njegovog brata Murata 1821. godine, Gradaščević se našao na čelu Gradačačke vojne kapetanije. Mladi Husein je tokom svog kapetanstva razvio reputaciju mudrog vladanja i tolerancije, te je postao jedan od najpopularnijih osoba u Bosni.

1831. godine Gradaščević je izabran za vođu pokreta za Bosansku autonomiju. Brzo je otjerao vezira i ostale protiv-autonomijske osobe, te tako postaje de facto vladar Bosanskog pašaluka. 18. jula iste godine Gradaščević savlađuje vojsku pod zapovjedništom velikog vezira u blizini Štimlja u Kosovu. Odlučuje da ne nastavi pohod i vraća se u Bosnu gdje su ga njegovi vojnici proglasili novim vezirom 12. septembra. Međutim, 1832. godine pokret za autonomiju je izgubio prednost u ratu. Nakon niza manjih okršaja ključna bitka se dogodila 17. i 18. maja izvan Sarajeva. Bosanska vojska je poražena nakon što Hercegovačko pojačanje stiže i pridružuje se Osmanlijskoj vojsci.

Iako bošnjački ustanak ne bi bio ugašen za još 18 godina, Gradaščević je morao bježati u Habsburšku monarhiju 31. maja. Odatle je on pregovarao sa sultanom da se vrati u carstvo, koji njegovu želju ne odobrava u potpunosti. Seli u Beograd i onda u Istanbul, gdje je umro od kolere 17. augusta, 1834. godine. Legenda u svoja doba, Gradaščević je danas bošnjački narodni junak i jedan od najuglednijih ličnosti u historiji Bosne i Hercegovine.

U WWII stradalo 5%Srba(od ukupnog broja)...onda dodje da je Srba tada bilo 20 miliona...ne pije vodu... Smile
Branili vam da se izjasnjavate...nije tacno... Smile
No dobro,vratimo se temi.
Poginulo je najvise Bosnjaka.Zasto...pa zato sto smo bili jaci i to je to... Smile
Nemoj mi samo reci,kako ste vi bolji ljudi od Srba,pa ne biste to isto uradili nama,samo da ste mogli(na nasu srecu,a vasu zalost-niste).Zamisli samo opsadu Sarajeva.E,aj sad samo pokusaj da zamislis sta bi bilo,da je situacija bila obrnuta,tj. vi na odlicnim polozajima i sa naoruzanjem,a mi u gradu-rupi...Sta,kao vi ste fini,pa nas ne bi vostili kao mi vas...sije mi ga Djura... Smile koliko ste bolji od nas videli smo kroz istoriju,i to nam je bila skola.
Ali neka,mi za razliku od vas imamo muda da priznamo,da smo vas vostili(bilo,ne ponovilo se)...dok vi svo vreme nesto kukate,kao zrtve,jadni vi...etc...a pogledaj ovde da i nije bas tako...o ostalim stradanjima Srba u "sekularnoj" BiH da i ne govorim... Smile
Da se razumijemo,nigdje nisam spomenuo da smo mi bolji narod od vas,samo sam postao
da smo bar u ovom ratu casno postupali,jer da smo postupali kao vi na podrucju RS(takatika,ubi otjeraj)
vi bi imali sigurno 2,3 puta vece zrtve.........ali nismo....
Sto se tice naseg "kukanja" sa koje god strane okrenes mi smo najgore prosli i to je cinjenica,dok
naprimjer dobar dio vas  jos negira Srebrenicu,to mene boli,dok sdruge strane ja osudujem i najmanji
zlocin sto su Bosnjaci uradili vama ili Hrvatima....

Znam ja dobro da ste i vi Srbi kroz istoriju(evo primjer su ovi zadnj ratovi) imali stradanja,ali ja to nijednom
nisam porekao....

Samo jos da dodam da tek ovih dana neka nevladina organizacija,pokrenula akciju da se i mi Bosnjaci pikamo kao
jedni od naroda koji su nastradali u Jasenovcu.....

Smile
« Poslednja izmena: 23. Jun 2007, 10:39:35 od Uragan »
IP sačuvana
social share
Jedna anegdota koja to ilustrira je da je Husein-kapetanov navodni odgovor na pitanje da li se boji rata sa Osmanlijskim carstvom bio Boga se bojim malo, odgovorio je, Sultana nimalo, a Vezira - ko dorata svoga.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Bili ste slabiji, ali bezobrazniji - pa sad ti vidi!

Mislis bili smo pametniji Smile
Nije mala stvar 1992,tadasnjoj cetvrtoj evropskoj sili stati na put,bez ijednog tenka,aviona
kako znam nije se imalo ni topova,MB,haubica.....sa tandarama i lovackim puskama,malo
nesto autmatskih i kalasa.....i to je to....
Samo jos da napomenem da nije mala stvar da smo se mi Bosnjaci 92 borili za
opstanak a 95 za pobjedu.....
@Uragan nemoj molim te vise.
Pa Srbi tu zive stotinama godina,i tvoji preci koju su bili Srbi tu su ziveli.
Dolaskom islama je pravljena vestacka islamska drzava koja i danas postoji,samo sto svi vi "Bosnjaci" znate sta ste nekad bili samo se pravite grbavi Smile
Znam ja dobro da vi zivite stoljecima,samo vas Srbe niko nije tjerao iz BIH,pa niste zbog toga ratovali,
nego vi Srbi ste htijeli etnicki cisto podrucije........"Karlobag,Virovitice,Karlovac"
Samo ste malo sebe precjenili a nas i Hrvate podcijenili.....

Јадни и недужни, без помоћи Амера и Арапа...

Не подмећи тезе о "етнички чистој Великој Србији".

Какви црни Бошњаци, какви бакрачи? Бошњак је израз који означава сваког становника Босне, без обзира на верску и народну припадност. Значи, и херцеговачки муслимани су Бошњаци? И они из Рашке? И Из Црне Горе? То је превара која омогућава касније територијалне претензије. И још нешто. Одакле, према последњем попису "Бошњаци" у Македонији?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 22:26:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.