Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Dec 2024, 20:58:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U ratu u BiH poginulo 97.207 osoba  (Pročitano 16470 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k800i i D820
Ne!!!
Nego po ko zna koliko puta se dokaze da je nesto preuvelicavanono zarad medijskog ocrnjivanja nekog,u datom momentu...sada vise nije ni bitno,ni da je bilo 3 miliona,cilj je bio jasan,medijska kampanja...etc...

Eh pa Niko,sam znas da tako nesto svi rade...nije to nikakva nova stvar sto Muslimani cine...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Pa nesto se ne secam da su se nasi frljali tolikim brojkama.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Pa nesto se ne secam da su se nasi frljali tolikim brojkama.

Koji nasi,pa nasi se nisu frljali nikakvim brojkama osim sa onim sto je na nasoj strani pobijeno....
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Тигре,

Разлика између 65 000 и 200 000 постоји, слажеш ли се? Немој само када се испостави да је у Сребреници страдало 2500, а не 8000 муслиманских војника да буде "то је то, у односу на укупан број жртава".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Previše ljudi (na svim zaraćenim stranama) je platilo glavom ekstremizam nekolicine fanatika i nacionalističkih ludaka u BiH i van nje. Skoro sto hiljada ljudi. Najmanje je bitno koliko je stradalo Bošnjaka, koliko Srba, koliko Hrvata. Stradali su ljudi, a npr. preživelima iz Kravice nije nikakva uteha što je stradalo 64 hiljade Bošnjaka u odnosu na "samo" 25 hiljada Srba.

Vidim da se ovde stalno spominje Srebrenica. Dosta više sa tom pričom. U Srebrenici nije stradalo 2500 vojnika, nego je planski likvidiran određen broj zarobljenih muslimana (nije važno da li je cifra 2.500 ili 8.109). Jedno je ubiti par zarobljenika u afektu, a sasvim drugo je kad unapred pripremiš kamione i bagere za kopanje masovnih grobnica, nekoliko dana pre pada Srebrenice. Jel' neko od vas čitao presude u haškom tribunalu.

IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hoi Polloi

Zodijak
Pol
Poruke 573
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung D780
Secam se jednog transparenta na utakmici BiH-SCG. Mislim da je glasio:"Imamo 200.000 razloga da vas mrzimo". Izgleda da su tada Muslimani radili po formuli:
(broj poginulih Muslimana + broj poginulih Srba + broj poginulih Hrvata) x 2 = broj poginulih Muslimana
Sada ce se valjda uneti neka doza ozbiljnosti u te brojke. Svaki rat je uzasan pa makar pala i jedna zrtva ali mislim da je igranje sa brojkama jos veca uvreda za zrtve.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1489
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 
Izgleda morbidno kada se prepucavate oko broja poginulih.

Posebno odvratno izgledaju razni ekstremisti koji koriste poginule
u ratu za sopstvenu ili stranačku promociju. A takvih nažalost ima mnogo.

Primer: SRS - svi znate na šta mislim

Žrtve su žrtve i treba ih poštovati, a ne koristiti njihovu smrt u političke svrhe.
« Poslednja izmena: 22. Jun 2007, 07:23:54 od sstanko78 »
IP sačuvana
social share
"Cogito, ergo sum"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Previše ljudi (na svim zaraćenim stranama) je platilo glavom ekstremizam nekolicine fanatika i nacionalističkih ludaka u BiH i van nje. Skoro sto hiljada ljudi. Najmanje je bitno koliko je stradalo Bošnjaka, koliko Srba, koliko Hrvata. Stradali su ljudi, a npr. preživelima iz Kravice nije nikakva uteha što je stradalo 64 hiljade Bošnjaka u odnosu na "samo" 25 hiljada Srba.

Vidim da se ovde stalno spominje Srebrenica. Dosta više sa tom pričom. U Srebrenici nije stradalo 2500 vojnika, nego je planski likvidiran određen broj zarobljenih muslimana (nije važno da li je cifra 2.500 ili 8.109). Jedno je ubiti par zarobljenika u afektu, a sasvim drugo je kad unapred pripremiš kamione i bagere za kopanje masovnih grobnica, nekoliko dana pre pada Srebrenice. Jel' neko od vas čitao presude u haškom tribunalu.

Svaka cast Zemunac...to i ja mislim nije bitno dali je "samo"25.000 Srba poginulo,i 1 covijek je previse a kamol i ta cifra,svaka majka istu bol ima nema veze dali je Srbin,Hrvat ili Musliman bio. Oko Srebrenice jednostavno nema cega govoriti tu svi znamo tko je i kako poginuo...

@Panini...naravno razlika je izmedju te dvije cifre velika...samo takodje je SRS uvelicavala i jos druge stranke stradale Srbe,a umanjivala druge zrtve,nemoj samo da se lazemo..i znas panini nemozes ti pricati koliko je Muslimana poginulo u Srebrenici,jer ako uzimas negdje izvore onda ti je najbolje idi na Haske stranice pa ces vidjeti koliko ih je bilo...a i da ih je bilo samo 2500 to opet nista neznaci jer se zna kako su oni ubijani i zasto...to nigdje drugo nije bilo u ratu nego u Srebrenici...

@Krofna...ljudi ce eto sljedeci puta dizati cifru od 65 000,a vi ce te opet noz zica srebrenica i tome slicno...ili ste vi to samo gledali nogomet,u miru!?

@sstanko  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
re: U ratu u BiH poginulo 97.207 osoba

istrazivacko dokumentacioni centar sarajevo i njihov projekat.
ne znam kako uposte prolaze ovakve stvari, ah, da.. zaboravio sam... nemamo covjeka sa mozgom na bilo kojoj funkciji, strategija idiota i te stvari...

kao prvo, projekat je guran iz Sarajeva rukama i nogama prije dvije ili tri godine kada je iz RS krenula ostra inicijativa za obavljanje popisa u BiH, a jedan od glavnih argumenata srpske strane bio je da ce se popisom prije svega utvrditi tacan broj stradalih u ratu.
a onda je kao odgovor formirana komisija za ovaj projekat.

na koji su oni nacin dolazili do podataka?   pa ovo nije ni priblizna ukupna cifra, vjerovatno, a da ne pricam o brojanju srba muslimana hrvata...

@zemunac

za koga ti radis, jarane  Smile

dosta price o srebrenici a? sa koliko si ti srba razgovarao koji su bili tamo?

a sa koliko muslimana?

ali hajde, necemo vise, kad ti kazes...  Smile

IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hoi Polloi

Zodijak
Pol
Poruke 573
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung D780
@Krofna...ljudi ce eto sljedeci puta dizati cifru od 65 000,a vi ce te opet noz zica srebrenica i tome slicno...ili ste vi to samo gledali nogomet,u miru!?

Sto se mojih stavova tice mogu samo reci da nigde neces naci da opravdavam Srebrenicu. Samo bolestan covek moze opravdavati zlocin. Ja bih samo voleo da se tamo tacno utvrdi broj zrtava - broj civila i broj vojnika i da se oni tacno oznace poimence. Nemojmo stalno manipulisati - od broja poginulih ljudi koje je prestavljala Madlen Olbrajt (20.000) stigli smo do 8.000. Ni u kom slucaju ne kazem da je to super ali ajde da otkrijemo istinu. Pre par godina jedan Musliman koji je proglasen ubijenim u Srebrenici nadjen je u Sremskoj Mitrovici gde je pocinio krivicno delo. Znaci spiskovi ne valjaju.
Sto se tice "Noz, zica, Srebrenica" to je postalo na utakmnicama standardno sredstvo provokacije. Isto kao i "Srbe na vrbe" , "Ubij, ubij Srbina"... Cak se slogan "Noz, zica, Srebrenica" moze cuti u hrvatskim delovima BiH. Evo gledao sam na TV-u kada je muslimanski fudbalski klub gostovao nekom hrvatskom klubu i isto se moglo cuti "Noz, zica, Srebrenica". Ne znam da li ti je ovo poslednje prihvatljivo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Dec 2024, 20:58:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.