Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U prevozu godišnje provedemo 30 dana  (Pročitano 822 puta)
26. Dec 2008, 08:46:14
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Reporter Alo! u dvadesettrojci, jednoj od najdužih beogradskih linija
U prevozu godišnje provedemo 30 dana
Petak - 26.12.2008
Sigurno ste bar jednom videli rezultate istraživanja naučnika o tome koliko vremena u životu provedemo jedući, spavajući, gledajući TV ili radeći ko zna šta u toaletu...

E pa baš tako Beograđanin koji se svakog radnog dana vozi linijom 23 godišnje provede više od jednog meseca na točkovima, bilo da je zavaljen u sedištu ili da se drži za šipku kako ne bi poklekao pod naletom drugih putnika.

Suštinski, dužina vožnje dvadesettrojkom od okretnice na Karaburmi do iste na Petlovom brdu (i obrnuto) zavisi od toga da li će vam se tog dana „nasmešiti zvezde“. U saobraćajnom špicu autobusi na ovoj liniji uleću u gotovo svaku gužvu, krećući se brzinom puža golaća.
- Apsolutni rekord je kada sam od stanice kod Skupštine u Takovskoj do Vlade vozio sat i po. Pazi, to je 500 metara - priča Krule (41) sa Karaburme, koji već osam godina vozi dvadesettrojku.
On kaže da ne može ni da zamisli nekoga ko mora svakodnevno da saobraća od Karaburme do Petlovog brda.

- Ne vozim se do poslednje stanice, već idem samo do grada. Onaj ko ide „do kraja“ je u žešćem maleru - priča Marija, dok propušta starije i nervozne sugrađane da izađu uz koju psovku.
Slično misli i Ana, koja dnevno provede bar dva sata u ovom autobusu.
- Prevoz svakodnevno čekam, u najboljem slučaju, od 15 do 20 minuta. Najgori deo puta je kod Gazele i uključenje u ulicu Kneza Miloša. U povratku, oko šest sati, na svakoj od stanica u Takovskoj i Kneza Miloša je više od 50 ljudi koji pokušavaju da uđu u već ionako prepun autobus - priča ona.
Vožnja dvadesettrojkom u proseku traje od 70 minuta, pa do u beskonačnost. To najteže proživljavaju penzioneri.
- Skoro sam vozio neku baku. Prethodno sam uhvatio pravac u kome smo ostali zakrčeni sat i po. Negde pred kraj vožnje pita ona mene: „Sinko, hoćemo li stići? Bila sam mlada kada sam krenula“ - kroz osmeh priča Krule.
I pored svega, ovo putešestvije nosi sa sobom neka mala uživanja, kao što su letnji prolazak pored Ade Ciganlije i vožnja kroz Košutnjak. Tada osmeh zablista na licu svakog putnika.
- Zbog ovoga i radim na dvadesettrojci. Tih 10 minuta vožnje ti ulepšaju ceo dan - kaže naš vozač dok prolazimo kroz najlepšu prestoničku šumu. Samo desetak minuta kasnije otvara se deo Ceraka koji je trenutno jedno od najvećih beogradskih gradilišta. To obećava da će se u budućnosti još više putnika voziti na liniji 23. Prava vest za proizvođače osvežavajućih napitaka.

Teško onom ko mora da preseda

Autobuska „krađa“ vremena mnogo je ozbiljnija kada se preseda ili putuje iz prigradskih naselja.
- Putujem iz Ovče i svaki dan sam u prevozu od dva do tri sata. Ne nerviram se puno, jer sve zavisi od gužvi u gradu - ne žali se Rajko Dorijel.
Neki se zbog gužvi odlučuju za motocikle, šetnje, a ponekad postoji i alternativno rešenje.
- Dolazim linijskim taksijem (popularnim minibusom) za 90 dinara umesto autobusom za 110. Njime sam za 15 minuta na cilju, za šta bi mi vožnja autobusom „uzela“ pola sata - priča Aca, koji na ovaj način duplo brže prelazi relaciju Pančevo - centar grada.

B. R. - M. St.

Izvor: Alo
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
...e a onda se nađu neki pametnjakovići da nešto baljezgaju ispred skupštine, vlade ili na trgu pa se svi lepo zaglavimo tako kod SIVa ili na mostu i eto, prođe dan u veselju...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.