Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 20:25:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zajedno ste - ili ne?  (Pročitano 686 puta)
06. Jun 2008, 15:30:12
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nekada su pravila muško-ženskog upoznavanja, izlaženja, zabavljanja bila znatno striktnija nego što su danas. Danas je mnogo više toga dopušteno, a veliki deo stvari je u "sivim zonama", tako da se može desiti da ni sami ne znate da li vam je neko partner/partnerka ili nije.

Trebalo bi da je jasno: s nekim ste u vezi ili niste. Međutim, danas nije retka situacija da neko redovno izlazi i flertuje, pa i ide dalje od flerta, s nekoliko osoba (ne mislimo na grupne izlaske), nijednu od njih ne smatra partnerom/partnerkom, nego "ispipava teren", gleda, praktično, s kime će mu/joj "se posrećiti". Ovakvo ponašanje neko će smatrati nemoralnim, ili postupkom očajnih, a neko će u tome videti samo neminovnost vremena u kome je sve toliko užurbano da se za privatan život i potragu za pratnerom/partnerkom nema vremena.

Neki od onih koji se na taj način viđaju s potencijalnim partnerima će, jednom kad s nekim od tih muškaraca ili žena odu u krevet, smatrati da su u vezi i prestati da se viđaju s ostalima. Neki neće, već će, tek nakon razgovora u kome ih direktno pitate: "Da li smo sada zajedno?", i oni vam potvrde da jeste, i vi nakon toga tražite da prestanu da se viđaju s ostalima, to i učiniti. A s nekima vas i tada čeka iznenađenje - recimo, vaša koleginica vas vidi s vašim dragim, prepozna ga sa fotografije koju ste joj ranije pokazale, i veselo kaže: "A, vi ste (ubacite vaše ime) dečko!", na šta vaš dragi odgovori da se vas dvoje viđate, ali da vam nije dečko. I vi se onda upitate o čemu se tu radi, i kako uopšte da znate jeste li vas dvoje "dečko i devojka" (partner i partnerka, štagod) ili niste.

Možda on (ili ona, i žena može da se ponaša na taj način) i dalje ne smatra da ste vas dvoje par, možda se samo oseća nelagodno da pred drugima izjavi da ste par, možda... Da ne biste nagađali koje je objašnjenje i da li ste vas dvoje par, preostaje vam da u nekom trenutku direktno pitate. Po mogućnosti, bez optužbi, bez pominjanja incidenta s koleginicom, može i uz osmeh kako biste olakšali situaciju, pitajte: "Jesmo li nas dvoje sada par (momak i devojka, partner i partnerka, koji već izraz koristite)?". Možete da pitate i da li se od sada i pred drugima izjašnjavate kao par, ne samo kao ljudi koji se viđaju. Deluje vam šašavo da pitate takve stvari? Možda i jeste, ali je to nekad, u današnjem svetu u kome je mnogo toga dozvoljeno (i nejasno), jedini način da saznate na čemu ste.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 20:25:22
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Zajedno

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.153 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.