Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 02:40:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Privatnik platio put na Kubu! ?  (Pročitano 1127 puta)
18. Maj 2009, 23:37:24
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Troškove odlaska na Kubu za dva člana delegacije Ministarstva energetike platila kompanija u vlasništvu biznismena Đorđija Nicovića. Portparol Ministarstva prvo dva puta potvrdio ovu informaciju, a zatim je demantovao

Biznismen Đorđije Nicović i njegova kompanija „Irva inžinjering" platili su troškove petodnevnog boravka na Kubi pojedinim članovima delegacije ministra energetike Petra Škundrića!

Ovu informaciju juče je za Press dva puta potvrdio portparol Ministarstva Milan Budimir, koji je takođe bio na Kubi, da bi nešto kasnije u našu redakciju stiglo saopštenje u kome Budimir tvrdi da je on sam sebi platio put?!

Naime, na pitanje Pressa upućeno Budimiru ko je sve putovao sa ministrom na Kubu i ko je snosio troškove prvo smo dobili sledeći odgovor:

- Troškove puta za ministra, odnosno avionsku kartu od 93.294 dinara i dnevnice od 55 dolara po danu snosila je Vlada, dok je troškove puta za državnog sekretara Dušana Mrakića i šeficu kabineta platilo Ministarstvo. Oni nisu plaćali smeštaj i obroke jer je to bilo obezbeđeno u Vili protokola kubanske vlade. A troškove puta i smeštaja za mene i kamermana platili su privrednici koji su putovali sa nama - rekao nam je jasno i glasno Budimir.

Nicović: Ni ručak im nisam platio

Na pitanje kako je moguće da državnom službeniku put na Kubu plaća privatna kompanija, Budimir je odgovorio:

- Nisam siguran da li je „Irva" sama snosila troškove za mene i snimatelja ili su učestvovale sve tri kompanije koje su imale svoje predstavnike u delegaciji. Mislim da to nije nikakav sukob interesa, naročito zato što sam ja u ministarstvu angažovan na ugovor o delu. Privrednicima je bilo bitno da se to medijski isprati - kazao nam je Budimir.

Press je potom pozvao vlasnika „Irve" Đorđija Nicovića, koji nam je rekao da ta kompanija „nikome ništa" iz državne delegacije nije platila.

- Ja im nisam ni ručak platio, a kamoli put. To nije tačno. Ja sam tamo išao da bih izvideo kakve su mogućnosti da se otvori fabrika za proizvodnju daljinskih strujomera, i mogu reći da je na pomolu sklapanje višemilionskog posla - kazao nam je Đorđije Nicović.

Budimir: Sam sam platio put!

Ponovo smo kontaktirali s portparolom Ministarstva Milanom Budimirom, koji nam je rekao da su mu i nadležne službe Ministarstva potvrdile da je njegov put platila „Irva inžinjering" ili njena „ćerka firma". Sa ovom informacijom smo još jednom pozvali Đorđija Nicovića i on je još jednom demantovao da je njegova firma platila bilo šta.

Nešto kasnije Pressu je stiglo saopštenje portparola Škundrićevog ministarstva Milana Budimira u kome se doslovce kaže:

- Milan Budimir je putovao nezavisno od delegacije. Sam sebi je platio put i spavanje. Nisam stalno zaposlen u Ministarstvu rudarstva i energetike, već dostavljam informacije medijima po osnovu ugovora o delu koji vam mogu dostaviti, te nisam bio član državne delegacije koja je bila u zvaničnoj poseti Kubi i koja je boravila u Vili protokola Vlade Republike Kube. U pres-službi Ministarstva energetike jedino ja radim po osnovu gore navedenog ugovora, dok je u većini ministarstava za stalno zaposleno i po nekoliko ljudi, tako da kad ja odem na odmor ili sam bolestan, nemamo osobu koja je zadužena da komunicira sa novinarima.

Barać: Čudno i sumnjivo

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać kaže da je situacija sa putovanjem Škundrićeve delegacije „veoma čudna i sumnjiva".

- Sve ukazuje da bi tu moglo da bude elemenata korupcije, koja se kao krivično delo dokazuje na sudu. S obzirom na to da je slučaj vrlo delikatan, najbolje bi bilo da Vlada koja je putovanje i odobrila zatraži izveštaj od ministra i utvrdi ko je sve putovao, ko je šta plaćao i koliko je to u skladu sa odlukom Vlade o samom putu, pa da se onda utvrđuju dalje okolnosti. U suprotnom će ostati sumnja - kazala nam je Baraćeva.

Razočarani ministar ne govori engleski

Ministar energetike Petar Škundrić već četiri dana odbija da odgovori na pitanje šta je njegova petočlana delegacija tražila pet dana na Kubi i koje to energetske interese Srbija može da ostvari u ovoj udaljenoj zemlji. Portparol Ministarstva Milan Budimir rekao nam je da je „ministar razočaran što niko nije napisao da su naši privrednici dogovorili izgradnju fabrike za proizvodnju daljinskih strujomera", i dodao:

- Ministar je putovao i kao predsednik Skupštine NIS-a. Sve svetske kompanije vrše istraživanja u kubanskim morima, pa što ne bi i NIS. Konačno, ministar je putovao na poziv kubanskog ministra bazne industrije - rekao je Budimir. Na pitanje šta su ostali članovi delegacije tražili na Kubi, on je odgovorio:

- Šefica kabineta je išla jer ministar ne govori engleski, a kamerman i ja kako bi se sve to adekvatno medijski ispratilo.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 02:40:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.