Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U okolini Mostara ispaljena zolja na dzamiju  (Pročitano 12312 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
http://forum.burek.com/index.php/topic,132149.msg1716473.html#msg1716473

pretpostavljam da na ovo misli , ali nidje veze to što ona misli  Smile

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zoljom pogođena džamija u Mostaru

MOSTAR - U utorak rano ujutro nepoznata osoba ispalila je raketu iz ručnog bacača na džamiju u naselju Jasenica, južno od Mostara, potvrđeno je juče u mostarskoj policiji.
"U utorak u 4.30 džamija u Jasenici, južnom mostarskom prigradskom naselju, pogođena je projektilom. Imam džamije prijavio je slučaj policiji, koja je odmah po dojavi osigurala objekat, a o svemu su obaviješteni županijski tužitelj Esad Maksumić i Odjel krim-policije", kazala je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Lejla Trivun.

"Do sada je utvrđeno da je nepoznata osoba iz ručnog bacača ispalila granatu kalibra 60 mm i tom prilikom znatno oštetila objekat", kazala je Trivunova, te dodala kako će o daljim koracima odlučit županijski tužitelj, a policija će poduzeti aktivnosti na otkrivanju počinitelja i motiva ovog terorističkog čina.

Imam džemata u Jasenici Miralem Mezit je izjavio kako je na džamiji pričinjena velika šteta, ali i istakao da ovaj incident neće narušiti suživot Bošnjaka i Hrvata u Jasenici.

"Prije ustajanja na sehur, jutarnji ramazanski ručak, čuo sam jaku eksploziju. Pogledavši kroz prozor na džamiji sam vidio dim. Kada sam došao do džamije vidio sam razbijene prozore. Nastala je i rupa iznad ulaznih vrata džamije, a probijene su i bakarne kupole krova, koje su vrlo skupe. Uništene su i elektroinstalacije, kao i prostirke. Ko je mogući počinitelj niko ne zna jer nije bilo očevidaca. Ne mislim da će ovaj incident uticati na stupanj povjerenja među žiteljima Jasenice", kazao je imam Mezit.

Naglasio je da su Bošnjaci i Hrvati u dobrim odnosima, te da će tako i ostati.

"Ovaj napad je čisti terorizma, a terorizam nema nacionalnosti", zaključio je Mezit.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić oštro je osudio napad na džamiju u Jasenici.

"Uvjeren sam da će počinitelji ovog nedjela biti uhićeni i kažnjeni. Pozivam građane da ostanu mirni. Također, pozivam građane da pomognu policiji kako bi počinitelji bili privedeni i primjereno kažnjeni", izjavio je gradonačelnik Bešlić, nakon što je telefonski razgovarao s imamom napadnute džamije.

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=971&meni=2
« Poslednja izmena: 10. Okt 2006, 23:43:45 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
Citat
Banjalučke Nezavisne novine, pozivajući se na neimenovani izvor, navode da je uhapšen Rahim Amulj,

Rahim Amulj... Srbin 100% Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
pušten nakon obavjesnog razgovora , tako da ti je pravo jača strana  Smile Smile

nije ovde stvar ko je koje nacije , što stalno nešto nabrijavaš bezveze  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
Ma, da... pravdajte se vi... samo ste dignuli Stari most u vazduh.. nista strasno...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
i dubrovnik se dizao u vazduh
joj zaboravih pa i on je vaš
vekovima
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Ma, da... pravdajte se vi... samo ste dignuli Stari most u vazduh.. nista strasno...  Smile

koji vi - koji mi , jel to neka kolektivna priča , opet 0 iz analitike ....  Smile Smile

... i ne kaže se dignuli nego digli  Smile
« Poslednja izmena: 11. Okt 2006, 12:16:52 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Ovaj bombas je Srbin muslimanske veroispovesti, eto razloga da Bosnjaci i Hrvati optuze Srbiju.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa na povrsini danasnje rep. srpske je sruseno preko 1100 dzamija za vrijeme rata..cak su i grobove(mezare) dizali u zrak. zna se ko je sta rusijo i koliko i sta je cilj bio sa tim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Stravična eksplozija potresla naselje nedaleko od Mostara

Teroristički napad na džamiju u Jasenici

"Zolja" ispaljena u ranim jutarnjim satima * Zabrinutost među Bošnjacima * Ef. Dedović: Cilj je da se uznemire povratnici, ali i da se povrijedi svetost ramazana

Nepoznata osoba izvela je jučer, nekoliko minuta prije četiri sata, teroristički napad, ispalivši na džamiju u Jasenici kodMostara raketu kalibra 64 milimetra, takozvanu "zolju".
Povrijeđenih nije bilo, ali je na džamiji pričinjena značajna materijalna šteta.

Pronađeni tragovi

Kako se jučer moglo vidjetina licu mjesta, raketa je pogodila i probila zid džamije, malo iznad prozora na spratu. Projektil je prošao kroz džamiju i izašao kroz prozor na suprotnom zidu. Polupana su stakla, oštećene kupole džamije, zidovi izrešetani gelerima... Šteta se procjenjuje na 20 hiljada KM.
Uviđaj su obavili dežurni tužilac HNK Esad Maksumić i pripadnici kriminalističke policije i Odjela kontradiverzione zaštite MUP-a HNK.
- Naredio sam da se prikupe svi potrebni tragovi s lica mjesta. Uspjeli smo pronaćikućište "zolje", takozvanu leptiricu, i niz drugih tragova, koji su poslani na vještačenje. Policiji sam naredio da obavi niz aktivnosti s ciljem da se pronađu počinioci - rekao je Maksumić, izrazivši uvjerenje da će policija uspjeti uhapsiti napadače.
U potragu za počiniocima uključeni su i pripadnici specijalne jedinice MUP-a HNK, koji su s osposobljenim psima pretraživali teren oko džamije. Portparol MUP-a HNK Leila Trivun izjavila je jučer popodne da policija traga za napadačima, ali da rezultata istrage još nema. Kazala je da niko još nije uhapšen, te da istražitelji još nemaju osumnjičene osobe.
Mjesni imam Miralem efendija Mezit prvi je bio na licu mjesta nakon, kako je kazao, stravične jutarnje eksplozije.
- Ustali smo na sehur, kada se odjednom začula snažna detonacija. Najprije se čula jedna pa druga eksplozija. Vjerovatno je to bio trenutak ispaljenja "zolje" i njenog udara u džamiju. Odmah sam pomislio da je džamija napadnuta. Nažalost, to je bilo tačno - kaže nam efendija Mezit.
Ističe da je napad izvršen na džamiju koja je tek nedavno obnovljena uz mnogo protivljenja i opstrukcija hrvatskih struktura. Teroristički napad ih je, kaže efendija, podsjetio i na teške dane 1993. godine kada je HVO minirao i do temelja srušio džamiju, a Bošnjake protjerao iz ovog mjesta.
Poručio je da se Bošnjaci ne boje i da ovaj put neće napustiti svoje domove.

Velika napetost

U Jasenici se jučer osjećala velika napetost. Mještani Bošnjaci, njih između 250 i 300, koji su se vratili o ovo inače većinski hrvatsko mjesto, bili su ogorčeni.
- Bošnjaci su povrijeđeni ovim barbarskim i vandalskim činom. Povrijeđenaje njihova dostojanstvena atmosfera mira i duhovnosti ramazana. Ovaj atak uzbudio je nacionalne duhove i tenzije. Bošnjaci, koji su ovdje u značajnoj manjini, u ovoj džamiji su imali svoj mir i sigurnost. To je, izgleda, nekome smetalo - kaže za naš list glavni mostarski imam Salem ef. Dedović.
Dedović vjeruje da je cilj napada bio uznemiriti i preplašiti povratnike Bošnjake, ali i povrijediti svetost ramazana.
- U pitanju je bolesna svijest onih koji stoje iza ovog napada. Oni ne poštuju svetinje - rekao je Dedović.
Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar Ramiz Jelovac ogorčen je činjenicom da su pripadnici policije, iako su odmah bili obaviješteni o incidentu, na mjesto događaja došli tek jedan sat kasnije.
- Napad na džamiju u Jasenici je klasični teroristički napad i tražimo da se u istragu uključi Tužilaštvo BiH. U MUP HNK mi zaista nemamo povjerenja imajući u vidu sve što su činili i tokom njene obnove, pa i sada. Zato nismo optimisti u pogledu istrage ovog slučaja i hapšenja počinilaca ovog nedjela -rekao je Jelovac.

F. VELE

Odakle je ispaljena raketa

Tokom uviđaja policija je jučer nastojala utvrditi odakle je ispaljena raketa. Prema nekim pretpostavkama, došla je iz pravca jedne napuštene kuće koja se nalazi nedaleko od džamije.
Policija je jučer pregledala ovaj objekt, ali nismo uspjeli dobiti potvrdu da li je tamo naišla na neki trag.

Od komšija nisu čuli ružnu riječ

Dženan Mezit kaže da povratnici nikada nisu ni pomislili da bi moglo doći do ovakvog napada.
- Sporenja oko džamije jeste bilo, ali od komšija Hrvata mi nikada nismo čuli nijednu ružnu riječ. Ne znam zašto je nekome trebalo da izvede ovaj napad, ali je jasno da smo zbog toga jako zabrinuti i ogorčeni. Bojimo se i novih incidenata - rekao je Mezit.

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer.asp?a=18446&z=7&isasp=
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
pa na povrsini danasnje rep. srpske je sruseno preko 1100 dzamija za vrijeme rata..cak su i grobove(mezare) dizali u zrak. zna se ko je sta rusijo i koliko i sta je cilj bio sa tim.
Savo u pravu si. Srbi su srusili sve dzamije koje su bile na nasoj teritoriji. Sve crkve koje su se nalazile u Federaciji nisu srusene zahvaljujuci Aliji Izedbegovicu. Sruseno je oko 90% crkvi... Nikako mi nije jasno kako je 4 ili 5 crkava u Sarajevu opstalo...  Smile

PS jedno mora biti jasno, a to je da Hrvati zarko zele da dobiju svoj entitet i da dignu kineski zid... Toliko mrznje, koliko postoji u Mostaru, nije vidjeno ni u ratu...
« Poslednja izmena: 11. Okt 2006, 12:37:45 od vlado85 »
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.