Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U Novoj godini promenicu.... (New Year's resolutions)  (Pročitano 42525 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
Nikad mi nisu bila jasna ta newyearsresolutions, nekako je .. andrian mole  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG Frizider
Тај фазон, ја то немам, повод за провод и то је то Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
да преживим и да више дочекам ту шесту сезону лоста Smile Smile Smile

daaaaaaaaaa  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
pripremam veliko spremanje
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Zelim da se za Novu Godinu vrate marke
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Исправљање грешака

Жене замерају себи то што нису довољно храбре да промене посао, кажу шефу шта мисле и открију осећања вољеном мушкарцу

Како се приближавају новогодишњи и божићни празници, готово све жене почињу да своде рачуне и да се преиспитују – шта им је то добро или лоше донела претходна година. Многе даме које познајем задовољне су оним што су постигле, друге сматрају да су могле и боље, док треће увелико праве планове за 2010. годину са једном од главних жеља: да у предстојећој години не понављају исте грешке.

Шта то жене замерају себи? Када је реч о послу, припаднице нежнијег пола најчешће жале за тим што нису биле довољно храбре да прихвате неку од понуђених пословних понуда и промене радно место, што нису имале храбрости да се супротставе шефу и кажу му шта заправо мисле по цену отказа, као ни снаге да се расправљају са надређенима о томе зашто оне морају да раде туђ посао за исту плату само зато што се колега или колегиница понашају ноншалантно и дају минимални допринос. А ту су и кајања због тога што су после доста година схватиле да су потпуно промашиле професију... Када погледају годину иза себе, неке жене, ипак, замерају себи то што својим родитељима никад не кажу шта заправо мисле, већ прећуте сваку њихову опаску да нису довољно успешне, што нису имале довољно воље да пресеку везу која одавно не функционише како треба, што нису довољно времена посветиле деци, као и то што мушкарцу кога заправо воле нису откриле своја осећања.

– Жао ми је што немам храбрости да се разведем и што живим у браку без љубави. Волела бих да у наредној години проводим више времена са људима који ми пуно значе и са мушкарцем којег волим, а не са онима са којима сам због посла или породице принуђена да будем често – објашњава моја пријатељица Јаца своју новогодишњу жељу.

Враћање старим навикама, или можда старим љубавима, често не донеси ништа добро, али та чар сазнања да постоји могућност да се нешто што је годинама било заташкано у женском срцу поново обнови и овај пут заиста успе, нешто је што жене просто тера да се врате на добро познати, стари терен. Можда делује као „поновно лупање главом у зид“, али понекад вреди покушати. Чисто да не бисте размишљале о томе „шта би било кад би било“. Управо ме је једна од најбољих другарица обрадовала вешћу да ће се удати за дечка који јој пуно значи још од средње школе, а за којим је годинама патила јер се оженио другом, доживео фијаско у браку и поново се њој вратио. Мудри људи кажу да су све реалне жеље оствариве. Само треба зажмурити и јако, јако их пожелети... Оствариће се... Кад-тад... Најважније су вера, љубав и нада, која никад не умире.

Данијела Давидов-Кесар

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Nove želje i nova ljubav

Kako da u novoj godini prežalimo ono što smo izgubili i da nas to ne obeshrabri da idemo napred, da nađemo novu energiju, ohrabrimo se za neki novi sveži početak, savetuej nas dr Tija Despotović psihijatar, psihoanalitičar.

Piše: Ljiljana Sinđelić Nikolić

Početak budi nadu

„ Dolazak nove godine podrazumeva da se jedan prethodni period završio. To je nešto strašno važno u doživljavju vremena da imamo neke celine koje se završavaju i počinju nove. Iako je to u stvari, kontinuitet. Sad to što se završava jedna godina povlači za sobom svesno ili nesvesno neko sabiranje i preispitivanje šta je urađeno, da li je godina bila teška, koliko smo se ostvarili kao osobe, koliko su naši odnosi bili dobri u poslu, da li je bilo problema ili novih stvari. Najčešće čovek doživljava neko olakšanje kada se završava taj period i ulazi sa nadom u novi.“

Radost i uteha

„Tostoji tu i jedan paradoks. Vreme koje prolazi ostavlja nam manje onoga koje je ispred nas i dolazak nove godine i ispraćaj stare podrazumeva u sebi jednu mešavinu osećanja radosti i nade s jedne strane, a sa druge strane tuge za nečim što je prošlo i izgubljeno je i zapravo nikada više neće moći da se vrati. Zbog toga je često ambivalentan stav prema novoj godini, jer postoji jedno zrnce depresivnosti u tom prelasku. Otuda možda je i to slavlje i neka želja da se uteši čovek i da kroz neku radost sačeka novi period, i ohrbri se, i isprati ono što je iza nas.“

Sveži početak

„Što se tiče nade, u našoj prirodi je da postoji želja da se krene iz početka i postoje velike nade da će se u novoj godini ostvariti ono što postavi čovek sebi kao zadatak ili ono što priželjkuje, u sferi ljubavi, ili poslovno, zapravo, sve sfere života su tu. Znate i sami da sve započinjemo ili ponedeljkom, ili početkom meseca ili u krajnjoj liniji početkom godine. Često to nazivamo kao neki sveži početak. Mislim da je to opravdano s jedne strane, jer uliva neku novu energiju ali s druge strane, kao da je to jedna iracionalna nada da će nešto biti bolje.“

Unutrašnja promena

„Suštinski bi bilo jako dobro ukoliko bi mi drugačije ulazili u novu godinu. Ukoliko bi postojala mogućnost da iz godine u godinu čovek na neki način malo zrelije pristupa rešavanju svojih problema, planiranju, neki ljudi i ne planiraju, i ne znam ni da li se može život planirati. Ali postoji taj racionalni deo, pa je prirodno da planiramo. Bilo bi dobro kada bi ulaskom u novu godinu mogli da preispitamo sebe, da li smo uspeli da napravimo neku unutrašnju promenu koja nam omogućava da rešavamo sve zadatke sa kojima se srećemo. Da težimo da zapravo postižemo više a ne samo da se nadamo i onda gubimo nadu, pa opet sve iz početka. Dakjle, ono što nismo ostvarili da sebi priznamo, da se sa tim suočimo i da vidimo šta bi moglo da se promeni u nama što bi nas opremilo da rešavamo svoje probleme sa kojima se sreće ili jednostavno da savladavamo životne zadatke.“

Budimo hrabri

„Kad su u pitanju želje čovek ne treba da bude skroman. Svi imamo pravo da imamo svoje želje naročito one emocionalne, pravo da imamo očekivanja i od sebe i od drugih ljudi, da tražimo više od sebe u raznim poljima, u emocionalnom životu, u učenju, napredovanju. A što se tiče materijalnih stvari, važno je da budemo realni. Zato, kada su u pitanju želje u novoj godini, treba biti hrabar i slobodan u postavljanju ciljeva.“

Savladavanje novih životnih situacija

„Nova godina je novi početak. Naravno, mi smo svesni da nikada nije zapravo novi, jer u novu godinu ulazimo mi, oni mi koji smo bili i pre toga, u staroj godini. Međutim, bitno je da u odnosu na nekoliko godina pre ove nove postoji neki razvoj, da postoji neka sposobnost da se savladaju nove životne situacije, da čovek bude opremljeniji, da ne štedi sebe, da uči u raznim poljima života, da očekuje od sebe otvorenost, da ne prebacuje promašaje uvek na nekog drugog, da očekuje neke dobre stvari, da bude okrenut prema dobroti, nečem velikodušnom a ne da je sve u nekakvom stezanju, u preživljavanju i obuzdavanju sebe.“

Prežalimo ono što smo izgubili

„Nova godina je neko vreme kada ljudi daju malo više sebi slobode u raspoloženju, veselju. Možda i zbog toga što je nova godina vreme kada mnogi ljudi ili većina prepoznaju jedan tužni deo sebe, pojave se i nekakve suze i melanholija. Ali to je prateći deo ovog perioda. Zašto smo tužni? Pa, tužni smo što prolazi život i uostalom, možda što to podseća na sve ono što je u životu izgubljeno a nama je bilo značajno. Zato, mislim da bi bio zadatak da u novoj godini prežalimo ono što smo izgubili, da nas to ne obeshrabri da idemo napred. Svako u sebi ima pravo da ima nove želje i novu ljubav i nešto što čime će se ostvariti svaki čovek kao osoba i kao racionalno i kao emocionalno biće. „

Ponavljanje želja

„Meni se čini da mnogo ponavljamo stare želje. Svako od nas se vrti oko jednog i ima neku unutrašnju prepreku da taj problem reši. Možda bi to bio neki ključ da prepoznamo šta se ponavlja. Nikako da se naučimo šta je dobro za nas i šta menjati. Trebalo bi da probamo ono što nismo do sada radili, da razmišljamo o sebi, da razmišljamo o drugima. Dokle god u durigma vidimo uzroke naših nevolja onda smo na krivom putu što naravno ne znači da treba za sve sebe okrivljavati. Važan je taj neki lični razvoj, da čovek nauči da rešava svoje probleme i ispunjava, pa, hajde da kažemo želje. Ali, često o željama govorimo kao o nekoj magiji, želimo da ih rešavamo na magijski nači, kao deca kada očekuju poklone za novu godinu ili Božić Batu. Uopšte, ovi praznici imaju neku magiju, sećamo se kako smo kao deca zamišljali poklone i oni su se čudom stvarali. Taj deo nečeg magičnog u nama verovatno ostane tokom celog života. Ali, da se ne bi stalno razočaravali, trebalo bi da postajemo zreliji, da realnije sagledavamo svoje snage, da znamo da ništa nije prepušteno nekom čudu nego da svoj život uzmemo u svoje ruke.“

Želje se ostvaruju

„Da, želje se ostvaruju. Ali, prvo čovek treba da se oslobodi unutrašnjih blokada, da slobodnije rešava odnose, probleme na poslu, pitanje učenja, u krajnjoj liniji čak i zarađivanja da ne bude obeshrabren, da se ne oseća nemoćnim nego realno sposobnim, ne mislim moćnim to je druga kategorija. Ali ne nemoćan u smislu nesposbonosti, inferiornosti, nego da bukvalno oslobađa unutrašnje snage. Svaki čovek ima mnogo onoga što može da koristi za život.“

Pogled unutra

„Bavim se profesijom koja ne nudi instant rešenja. Ja sam više sklona pokretanju dugotrajnih procesa, tom pogledu unutra, proširivanju unutrašnjih prostora kada čovek upoznaje sebe i svoje pozitivne kapacitete i nedostatke i da se negde sa svojom prirodom zaživi. Ali isto tako postoji mogućnost i da se promeni. Pogled unutra bi mogao mnogo da obogati život svakoga od nas. Taj pogled unutra, ako čovek nađe nešto zanimljivo, možda će moći bolje da se poveže sa drugom osobom i sa svojom okolinom. Važno je proširivanje nekog svog kapaciteta i prostora za odnose i komunikaciju sa drugima. Prava komunikacija, pravi odnosi, neizbegavanje, nepovlačenje, nego razmena onog kako jeste - to je najveći poklon koji možemo jedni drugima da damo. Nekada je to radosno a nekada zna da zaboli. Mene to čini zadvoljnom, ta neka prava i duboka razmena, to je život,“kaže dr Tija Despotović psihijatar, psihoanalitičar.

Izvor: B92

IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
pozelela sam da dobra zemunska deca za novu godinu ne bacaju napalm i da mi ne sruse kucu .. i ispunila mi se zelja wiiiiiiiiiii  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia 1800
Citat
Prežalimo ono što smo izgubili

Prežaliću...al teško

IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Keep the wheelz rollin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Da mozda ako Bog da,promenim kola!! Yuuupiiii  Smile
IP sačuvana
social share
Sometimes the truth is not good enough, sometimes people deserve more, sometimes people deserve to have their fate rewarded ...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.118 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.