Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 15:09:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Policajac na meti piromana  (Pročitano 617 puta)
08. Okt 2011, 03:36:50
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Sony xperia
Policajac na meti piromana

NIŠ - Za sada nepoznati piroman polio je 6. oktobra benzinom i zapalio džip „suzuki vitara“ koji je bio parkiran u Ulici Dragiše Mišovića, na svega 300 metara od Policijske stanice Pantelej, koji inače koristi saobraćajni policajac iz Niša S.S. Vozilo staro 19 godina, koje je u vlasništvu supruge policajca Lj.S, ali kojim on ide na posao, skoro je u potpunosti uništeno, a uviđajem je potvrđena sumnja da je požar namerno izazvan.

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) oštro je osudio ovaj incident i ocenio da to predstavlja dokaz da „korupcija i kriminal u Nišu uzimaju sve više maha“.

- Ne smemo da zaboravimo da je S.S. pošten policajac i da je pre izvesnog vremena imao hrabrosti da svedoči pred inspektorima Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije o zloupotrebama i korupciji unutar niške policije. NPSS poručuje kriminalcima koji su izveli ovakav kriminalni akt da ako misli neko da časne i poštene policajce uplaši na ovaj način, grdno se vara jer nas je on još više iritirao i naterao da ubrzamo akciju protiv korupcije i kriminala, te da nam više nego očigledno nedostaje nastavak akcije „Sablja“ - saopštio je predsednik Glavnog odbora NPSS Momčilo Vidojević.

On je dodao da ovo nije napad na pojedinca već na državu, te da je vreme da se sprovede obračun sa kriminalom i korupcijom.

U saopštenju niške policije ne pominje se da je vlasnica vozila supruga policajca niti da ga je on koristio, već samo da je uzrok požara „delovanje otvorenim plamenom na zapaljivu materiju od strane za sada nepoznatog lica“ i da je šteta procenjena na oko 200.000 dinara. Policajac S. S. kaže za naš list da ga ni posle dva dana od požara niko iz policije nije pozvao da da izjavu.

- Niko iz policije i Odeljenja kriminalističke policije me nije pozvao da dam izjavu, da kažem da li sumnjam na nekoga ili imam neka saznanja. Da sam običan građanin morali bi da me pozovu, a kamoli što sam saobraćajni policajac koji je životno ugrožen. U kolima su mi ostale šapka i „stop“ palica koje su izgorele, iz čega se jasno vidi da je vozilo koristio policajac - kazao je S.S.

Dragan Zlatanović, predstavnik Nezavisnog sindikata policije u Nišu, navodi da slučaj paljenja džipa ne mogu da komentarišu dok se istraga ne završi, a da kolegama iz manjeg sindikata poručuju da se „bave više pravima radnika“.

- Nije sindikalni posao da se vrši istraga paljenja vozila već istražnih organa. Ko je i kako zapalio, moći ćemo da komentarišemo tek kada se završi istraga. Ako iz NPSS imaju dokaze o zloupotrebama i korupciji u policiji, neka nam ih predoče i mi ćemo se odmah priključiti zahtevima da se ove pojave iskorene. Ne može se proizvoljno pričati a da niko ni u koga neće da uperi prst - kaže Zlatanović.

U Policijskoj upravi Niš rečeno nam je da ne mogu da komentarišu navode NPSS. Niška policija je skoro dve godine bez načelnika, a uprkos brojnim najavama da će se uskoro imenovati načelnik, to se nije dogodilo.

Plinska boca nije eksplodirala

Tokom požara vozilo se nalazilo uz samu ogradu obdaništa i na pet metara od dečje zdravstvene ustanove „Lira“. Benzin je proliven po zadnjem delu automobila, u delu gde se nalazi plinska boca koja na svu sreću nije eksplodirala. Zapaljiva tečnost je potom prolivena i preko haube. Komšije su uočile plamen na vozilu i to prijavile vatrogasnoj službi i policiji. Policija je izvršila uviđaj, a OJT Niš je delo okarakterisao kao izazivanje opšte opasnosti.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.187
znaci pocelo je
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 15:09:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.168 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.