Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: У Европи без Бога све је могуће и дозвољено. . .  (Pročitano 45026 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
.
.

Svedska verovatno jeste po nekim parametrima dobra za zivot, ali sve zavisi sta
covek od zivota ocekuje. Ja ne bih mogla da zivim u skandinavskim zemljama
nikada. Zbog klime,mraka,ali i temperamenta,navika tih ljudi koje meni nikako
ne leze.
IP sačuvana
social share
Srbi  pripovedaju da tice na Cirilovdan traze druga svaka sebi da
gradi gnijezdo i da nose jaja;pa koja koja ga ne nadje,ona se obijesi.

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Šveđani su veseliji i temperamentniji od Srba. Čak i piju više od Srba  Smile
Mit o švedskom temperamentu je građen na imidžu Grete Garbo (hladnokrvna, tajanstvena, nikada nije davala intervjue niti se smejala) i na filmovima Ingmara Bergmana. Ali to je isto kao kada bi sliku o Srbiji gradila na osnovu Kusturičinih filmova.

Svi kažu da je leto u u južnoj švedksoj (gde živi 90% stanovništva) najlepše leto na svetu. I da, imaju more i kupaju se u njemu jer je toplo leti. Pliva se čak i u gradskim jezerima Stockholma.

« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 21:43:00 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Švedska je ubedljivo najbolja za život jer je najstabilnija od svih skandinavskih držva. Tačnije, pozicije se stalno menjaju na tim listama ali Švedska je jedina već 30 godina uvek bar među pvih 5.
Их,па прије тридесет година смо и "ми" имали добар стандард. Smile
Они са сјевера кажу да су финци најбезбрижнији по новчаник а цијене падају како се иде према југу тако да је тешко дефинисати гдје је боље,дал' у Финској која је пуно скупља од Данске или у Шведској која је скупља од Данске а неупоредиво скупља од Њемачке.
Ипак ће бити да је безбрижно окружење узело примат над економијом али је опет нејасно како се у тај
статистичким податак нису узеле у обзир и посједовање имовине гдје пола западне "развијене" европе нема приватан кров над главом.
Биће да су за мјеродавно узели само оно шта њима одговара,односно прескакали теме које смо претходно спомињали јер нису битна за услове живота,бар за поједине земље које нису међу првих пет али су високо рангиране.
.
.

Svedska verovatno jeste po nekim parametrima dobra za zivot, ali sve zavisi sta
covek od zivota ocekuje. Ja ne bih mogla da zivim u skandinavskim zemljama
nikada. Zbog klime,mraka,ali i temperamenta,navika tih ljudi koje meni nikako
ne leze.
Па јесу хладни али .... Smile можда би се човјек ради свога мира могао скрасити у Канади или Финској нпр.
Иначе,невидјех (или нисам пазио) Канаду на ранг листи упркос чињеници да је то поприлично мирна и добро ситуирана држава.Мислим да је она међу првих пет мада је ствар као шта ти кажеш шта ко сматра
битним за добар живот.
Mit o švedskom temperamentu je građen na imidžu Grete Garbo (hladnokrvna, tajanstvena, nikada nije davala intervjue niti se smejala) i na filmovima Ingmara Bergmana. Ali to je isto kao kada bi sliku o Srbiji gradila na osnovu Kusturičinih filmova.
Јес' ал када су у за њих јефтиној Србији,иначе,цугају само петком ко волови,мјешају све само да се укину што јефтиније.Толико о темпаременту за који се да имају као људи са већине "наших" простора могу похвалити само шпанци.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
[
.

Па јесу хладни али .... Smile можда би се човјек ради свога мира могао скрасити у Канади или Финској нпр.
Иначе,невидјех (или нисам пазио) Канаду на ранг листи упркос чињеници да је то поприлично мирна и добро ситуирана држава.Мислим да је она међу првих пет мада је ствар као шта ти кажеш шта ко сматра
битним за добар живот.
Šveđani su veseliji i temperamentniji od Srba. Čak i piju više od Srba Smile
Јес' ал када су у за њих јефтиној Србији,иначе,цугају само петком ко волови,мјешају све само да се укину што јефтиније.Толико о темпаременту за који се да имају као људи са већине "наших" простора могу похвалити само шпанци.

Ma,da to sa alkoholom je uzas. Oni uopste ne umeju da piju, a ni da jedu Smile
Ja volim samo predele gde ljudi piju vino,a piju ga obicno tamo
gde i uspeva.

A i daleko bre sve od njih.

A dobro si se setio Kanade,Kanda je zapravo uvek mnogo ispred USA i po standardu,
uslovi zivota,socijali.

I ja bih mogla u Kanadi zivim,ali bogumi i kod Schwarzenegera.

Kalifornia je prelepa. Doduse, ja iz Evrope ne bih isla nikuda,ipak je ovde nekako sve
pod rukom.A valjda me i pregazolo vreme da se uopste i upustam u takva razmisljanja.
« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 21:46:35 od Rayela »
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0

Svi kažu da je leto u u južnoj švedksoj (gde živi 90% stanovništva) najlepše leto na svetu. I da, imaju more i kupaju se u njemu jer je toplo leti. Pliva se čak i u gradskim jezerima Stockholma.

To za leto vazi kad ga ima, a obicno ga nema ili se svede na nedelju-dve suncanih dana.

More je jako hladno,ja se ne kupam u tako hladnoj vodi.

Ljudi sa severa nisu temeperamentni( doduse pojma i nemam sta je to temperament),
prilicno su rezervisani, ali to ne mora da bude neprijatno.Velika je razlika u Nemackoj
izmedju ljudi iz Hamburga i Minhena.Kao razliciti svetovi,nemaju veze jedno s drugim.
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
[
I to nema nikakve veze sa "judeo-liberalizmom" antisemito praznoglavi, nego sa arapskim emigrantima kojih ima najviše u švedskoj. Švedska i Danska su uvek bile najbolji prijatelji i najveći zaštitnici Jevreja.

mene naziva anti-semitom stvorenje koje mrzi arape  Smile Smile ...

inache , nekako se uvek u zemljama koje su najveci "prijatelji" sa jevrejima deshavaju takve stvari , promovishe se "jednakost" , "multikulturalizam" i odjednom ulice pune arapa , crnaca i turaka , po parkovima gde su se igrala deca sad se skupljaju narkomani  i.t.d.....   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

To za leto vazi kad ga ima, a obicno ga nema ili se svede na nedelju-dve suncanih dana.

Netačno.  Smile Celo leto je veoma toplo i gotovo bez padavina. Sve emisije švedske televizije se leti sele na otvorenom i snimaju pod vedrim nebom. Da gledaš švedsku televiziju kao ja znala bi koliko je toplo tamo tokom celog leta.

Evo ovo je jedna od tih emisija koje se redovno emituju uživo tokom celog leta i retko je oblačno, još se nije desilo da pada kiša koliko znam.

inache , nekako se uvek u zemljama koje su najveci "prijatelji" sa jevrejima deshavaju takve stvari , promovishe se "jednakost" , "multikulturalizam" i odjednom ulice pune arapa , crnaca i turaka , po parkovima gde su se igrala deca sad se skupljaju narkomani  i.t.d.....   Smile

Nema to nikakve veze sa Jevrejima. Srećom, problem postoji samo u Malmeu i siguran sam da šveđani neće tolerisati fundamentalizam i primitivizam muslimana.
« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 22:09:23 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ????
ajde bre ne seri vise, ne moze da se poredi njihov temperament sa ovim nasim, jesi procitao yetiev post o njegovom prijatelju?
podseticu te:

Citat
Па стандардом јесу најбољи,сигурно али што се тиче безбједности:
Копенхагеном владају двије мото-банде (људи се ложе на седамдесете),постоје дијелови града гдје полиција незалази а мој пријатељ клинца држи у ограђеном простору под надзором како би се мали могао играти.Иначе,тај простор чува полиција под сталним надзором док су дјеца испред.
Када дође код мене мали (сада му 6-та) се погуби када види дјецу како трче без ограничења и страха.
Јбг. ја за то не бих мијењао стандард а његов мали има само бољи компиш.Бајс нема јер се нема гдје
возати а риста му је преморен да га води на мјесто које је за то предвиђено.
Жалосно је колико су та дјеца погубљена.

Izvini, ali za ne znam koje pare ne bih voleo da mi dete odrasta u kavezu (makar i od zlata). Nije samo novac bitan, a kad vi to shvatite, svet ce postati mnogo mnogo lepse mesto Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ne znam šta se dešava u danskoj to je druga država, ali znam, a postoji i film o tome, da su bosovi danskog podzemlja srbi! Srbin je ubio švedsku ministarku bez razloga i srbi su izvršili pljačku veka u Stockholmu. I pored toga, ni jednom srbinu nije falila dlaka sa glave u švedskoj.
« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 22:13:31 od framling »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0

Netačno.  Smile Celo leto je veoma toplo i gotovo bez padavina. Sve emisije švedske televizije se leti sele na otvorenom i snimaju pod vedrim nebom. Da gledaš švedsku televiziju kao ja znala bi koliko je toplo tamo tokom celog leta.

Pa sada,to sto ti kazes da je netacnone znaci da u Svedskoj ovih dana sija sunce.
Roka kisa vec danima,kao i u Nemackoj, a rokace i sledecih dana. Najvisa temperatura
do 20 stepeni.

Danska se prilicno radikalizuje, ne znam koliko je prijatno ziveti tamo.

A ti batali s tim mediteranskim vremenom u Svedskoj.
Jos ces da tvrdis da arstu masline i banane kako si poceo Smile
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.229 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.