Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U EU svaki peti gradjanin siromasan, a deca najugrozenija!  (Pročitano 15884 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson k800i i D820
@Djuka....zivis u Srbiji a pojma zivog nemas kako je u EU, bolje receno kako je u Njemackoj ili drugim zemaljima...

Evo ja Djuka zivim u Njemackoj i vjeruj mi da mnogo bolje poznajem situaciju ovdje nego ti... a tako sam vezan za Srbiju da poprilicno dobro znam kako je tu stanje....upravo sam se danas avionom vratio iz Beograda....

Cijene hrane su vam skuplje nego u Njemackoj,gorivo je skoro isto...a prihodi su vam mnogo mnogo manji... vecina mladih u Bg zivi sa cimerima u jednom stanu i tako dijeli stan...dok ovdje toga u Njemackoj nije potrebno.....

Ovdje covijek ako je na potrebno da ide na socijalnu pomoc dobije i stan i djeparac od drzave, sve do onog trenutka dok se ne zaposli....

Mi placamo za vodu,struju,grijanje 220€ mjesecno...

U Srbiji je prosijecna placa oko 380€. a stan u Bg je negdje oko 250€.... ako nije istina ti me ispravi-
u Njemackoj je prosijecna placa oko 1900€. A stanovi su u prosijeku, oko 650€.

Hrana je u Njemackoj, kao i u Sloveniji, Poljskoj, Nizozemskoj npr. jeftinija nego u Srbiji....

Dodatak za prvo dijete u Njemackoj je mjesecno oko 200€.
Ako ostanes bez posla drzava trazi za tebe posao i pomaze ti da nadjes uz to dobijes za prvu godinu od kada covijek ostane bez posla narednu godinu dana dobija 75% od svoje place koje je dobijao....

Djuka daleko je EU od Srbije.....

A da ne pricam koliko vam je zemlja prljava....nikada nisam vidio toliko prljavu zemlju a proputovao sam dosta.... ako mislis da sam bio samo u Bg, ne nisam nego sam bio i u Cacku,Zlatiboru i drugim gradovima manjim...
« Poslednja izmena: 27. Feb 2008, 22:46:30 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1842
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
djuka, nisam ziveo napolju, ali sumnjam da bi me tetka lagala za tako nesto... reci da ne znas i gotovo Smile
IP sačuvana
social share
So I say live and let live. That's my motto. Live and let live. Anyone who can't go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It's a simple philosophy, but it's always worked in our family...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Svako ima razlicito iskustvo. Meni je smesno sto vi poredite jednu Nemacku i Srbiju!!! To je ono sto je van pameti. Da ne pricam o tome sto vi Evropskom unijom izgleda samo smatrate Nemacku. Normalno je da se u Nemackoj bolje zivi nego u Srbiji, ali da je totalno sjajno, nije. Daleko od toga! A sta je Slovackom, Bugarskom, Madjarskom, Rumunijom...? Pa tamo je zivot van svake pameti, posebno u Bugarskoj cija je prosecna plata manja nego u Srbiji za citavih 100 evra!
S obizrom da su podaci ovakvi kakvi jesu, a to vam Evropska komisija kaze, a ne ja koji sam principijalno protivnik ulaska u EU, zaista ne vidim razlog zbog kog bi Srbija trebalo da se gura da tamo udje, kada je sasvim jasno da nas oni nikada nece primiti, jer i ovako imaju dovoljno sirotinje sebi na grbaci!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson k800i i D820
Svako ima razlicito iskustvo. Meni je smesno sto vi poredite jednu Nemacku i Srbiju!!! To je ono sto je van pameti. Da ne pricam o tome sto vi Evropskom unijom izgleda samo smatrate Nemacku. Normalno je da se u Nemackoj bolje zivi nego u Srbiji, ali da je totalno sjajno, nije. Daleko od toga! A sta je Slovackom, Bugarskom, Madjarskom, Rumunijom...? Pa tamo je zivot van svake pameti, posebno u Bugarskoj cija je prosecna plata manja nego u Srbiji za citavih 100 evra!
S obizrom da su podaci ovakvi kakvi jesu, a to vam Evropska komisija kaze, a ne ja koji sam principijalno protivnik ulaska u EU, zaista ne vidim razlog zbog kog bi Srbija trebalo da se gura da tamo udje, kada je sasvim jasno da nas oni nikada nece primiti, jer i ovako imaju dovoljno sirotinje sebi na grbaci!

Djuka...kao sti si dobro rekao, Eu nije samo Njemacka, ali je Spanija,Italija,UK,francuska,Luxenburg,Benelux zemlje....i u njima se takodje daleko bolje zivi...od novih zemalja, Slovenija je takodje u EU i ona dosta bolje ima ekonomsku situaciju nego bila koja clanica izvan EU na Balkanu, takodje Poljska...

A za one zemlje koje si ti naveo, jeste da im je tesko i da nisu bog zna sta razvijene ali one idu naprijed i godinu za godinu njima je sve bolje, sto sa investicija sto EU pravi (u Bugarsku se mnogo investira, kao i Ruminiju od ulaska u EU).....

Tako da ce i one dostignuti ako ovako nastave dosta bolji standart od same Srbije...a to naravno uz pomoc Europske Unije...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
To je najobicnija demagogija. U tim drzavama po svim podacima zivi se daleko gore. Najpre se to odnosi na zivotni standard. Tragedija za te drzave od kada su usle u EU je cinjenica da im se spoljni dug visestruko uvecao, a da ne pricam o broju stanovnika bez kog su ostali, jer je vecina krenula trbuhom za kruhom u bogatije zemlje. Sustina kod EU je da ona NIJE za drzave poput Srbije, Bugarske, Rumunije, Slovacke, pa i Ceske i Poljske. To je udruzenje bogatih drzava i nista vise. Drzave istocne Evrope jednostavno ne mogu da se nose sa drzavama zapadne Evrope i mogu samo dalje da propadaju upustajuci se u avanturu ulaska u EU. Da ne pricam u kojoj meri gube vlastiti identitet, pa i suverenitet!
Prema tome, Srbija neka sama usvaja standarde Evropske unije koji joj odgovaraju, a da li ce uci nekada u zivotu o tome ne mora da se preterano razmislja. Nikakve koristi nemamo od tog ulaska, cak naprotiv, imamo samo stetu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Alcatel 
Jako je teško porediti bilo koju bogatu zemlju Eu sa Srbijio. Dok je Srbija bila u ropstvu razvijene zemlje zapada su pljačkale, pljačkale... po čitavom svetu. Imali su kolonije , vodili ratove, otimali , ubijali zarad para i ... sada Srbiji drže predavanja, kako smo mi Srbi lenji i prljavi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
To je najobicnija demagogija. U tim drzavama po svim podacima zivi se daleko gore. Najpre se to odnosi na zivotni standard. Tragedija za te drzave od kada su usle u EU je cinjenica da im se spoljni dug visestruko uvecao, a da ne pricam o broju stanovnika bez kog su ostali, jer je vecina krenula trbuhom za kruhom u bogatije zemlje. Sustina kod EU je da ona NIJE za drzave poput Srbije, Bugarske, Rumunije, Slovacke, pa i Ceske i Poljske. To je udruzenje bogatih drzava i nista vise. Drzave istocne Evrope jednostavno ne mogu da se nose sa drzavama zapadne Evrope i mogu samo dalje da propadaju upustajuci se u avanturu ulaska u EU. Da ne pricam u kojoj meri gube vlastiti identitet, pa i suverenitet!
Prema tome, Srbija neka sama usvaja standarde Evropske unije koji joj odgovaraju, a da li ce uci nekada u zivotu o tome ne mora da se preterano razmislja. Nikakve koristi nemamo od tog ulaska, cak naprotiv, imamo samo stetu!

Djuka,

To jednostavno nije tačno.

Najveću korist od Evropske unije imaju upravo najsiromašnije zemlje Evrope jer dobijaju velike dotacije. Novac se dobija za poljoprivredu,obnovu infrastrukture, institucija, pa i kulturu. To je posebno važno za zemlje koje su siromašnije u Evropi ali i za siromašnije regione zapadnih zemalja - jug Italije, Portugalija, Grčka, istočna Mađarska, istočna Nemačka itd.

Španija je pre ulaska u Evropsku uniju bila jedna od najsiromašnijih zemalja na kontinentu. Danas je to peta ekonomija u Evropi i deveta u svetu.

Irska je bila jedna od najsiromašnijih zemalja Evrope a danas je lider u softverskoj industriji. Lider su zahvaljujući članstvu u Evropskoj uniji. O tome govori i nekadašnji irski premijer Garet Ficdžerald. Pročitaj:

http://www.radio.cz/en/article/54045

Ti si protivnik ulaska u Evropsku uniju ali nemaš nikakve informacije o njoj. Hajde se prvo upoznaj sa temom pa onda zauzimaj stav.

« Poslednja izmena: 27. Feb 2008, 23:55:38 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Koje dotacije dobijaju i za sta? Pa sve te pare idu iskljucivo u potrosnju. Apsolutno se nista ne unapredjuje, osim onih privrednih grana koje su potencijalno zanimljive pojedinim multinacionalnim kompanijama. Savetujem svima da procitaju intervju Dzona Perkinsa, nekadasnjeg sluzbenika Svetske banke, koji je do za "Geopolitiku" u kome je objasnio koji su mi bili motivi da napise knjigu kako je kompletnu svoju karijeru bio ekonomski ubica zemalja u tranziciji. Zemlje Istocne Evrope, ali kompletno, od kada su usle u EU samo su uvecale svoje dugove. Ko ne veruje neka ide i neka vidi zvanicne podatke. To se ne moze sakriti. Mislim da je dug Poljske danas preko 120 milijardi sto je strasno!
Normalno je da je Spanija napredovala kada je pre toga imala Franka. Zaista nije tesko da se napreduje iz takvog sistema, ako nista, a ono u slobodama. Samo mi nije jasno, ako je sve tamo tako sjajano, pa zasto Spanci sve vise po posledjnim istrazivanjima velicaju Franka!? Da im je tako dobro ne bi ni pomislili na njega!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
Citat
djuka

To je najobicnija demagogija. U tim drzavama po svim podacima zivi se daleko gore.

Ti ne kapiraš razliku izmedju kreativnog nereda i psihotičnog kaosa?
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Alcatel 
danilobg ovu priču slušam već godinama. Prvo 2000 godine , glasajte za DOS ućićemo u Eu oni su za nas.....I ništa . jedno pitanje. Da li će ulaskom u Eu nestati tajkuni i kako će se to uraditi samo od sebe, kad su ovi ljudi finansirali sve vlasti u poslednjih 20 godina?
« Poslednja izmena: 27. Feb 2008, 23:58:29 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.