Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U eksploziji u Moskvi poginulo 10 osoba  (Pročitano 901 puta)
21. Avg 2006, 20:41:31
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Apple 15
U eksploziji u Moskvi poginulo 10 osoba
Teroristički čin ili obračun trgovaca

Deset osoba je poginulo, među njima dvoje dece, a preko 40 je povređeno u eksploziji u tržnom centru na istoku Moskve.

Reč je o centru na kojem se prodaje odeća. Posle eksplozije pijačna konstrukcije se srušila, pa postoji velika verovatnoća da ima još žrtava. Milicija trenutno sastavlja foto-robote dve osobe za koje se pretpostavlja da su podmetnule bombu kućne izrade. Nekoliko trenutka pre eksplozije očevici su primetili dvojicu muškaraca kako ostavljaju nekakvu torbu pored jednog od stolova i odlaze.

Bomba se nalazila u neposrednoj blizini plinske boce, pa se u prvi mah verovalo da je njena eksplozija uzrok nesreće. Tim stručnjaka sada pokušava da utvrdi o kakvom se eksplozivu radi. Trenutno se razmatra nekoliko verzija eksplozije, uključujući teroristički čin i međusobni obračun trgovaca. Identifikacija je otežana zbog unakaženosti žrtava. U trenutku eksplozije u tom delu pijace nalazilo se oko 100 ljudi.

CDC/JS

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Ma­sa­kr na pi­ja­ci
B. VLA­HO­VIĆ, 21. avgust 2006

Od stal­nog do­pi­ni­ska MO­SKVA
NA jed­noj od naj­ve­ćih mo­skov­skih pi­ja­ca "Čer­ki­zov­skoj" u ponedeljak pre pod­ne do­šlo je do eks­plo­zi­je od ko­je je po­gi­nu­lo 10 lju­di, a vi­še od 30 ih je ra­nje­no. Me­đu po­gi­nu­li­ma su i dva de­te­ta. Eks­plo­ziv je bio u put­noj tor­bi ko­ju su dva čo­ve­ka osta­vi­la u jed­nom ka­fi­ću. Kad su na­pu­sti­li pro­sto­ri­ju vr­lo br­zo je do­šlo do eks­plo­zi­je. Za sa­da po­li­ci­ja i vla­sni­ci Mo­skve ni­su si­gur­ni u to je­su li eks­plo­ziv­nu na­pra­vu osta­vi­li te­ro­ri­sti, ili ma­fi­ja ko­ja je na taj na­čin raš­či­šća­va­la ra­ču­ne.

NA­MER­NI VAN­DAL­SKI ČIN
OD moć­ne de­to­na­ci­je sru­šio se pla­fon dvo­sprat­nog pa­vi­ljo­na što je raz­log ve­li­kog bro­ja po­vre­đe­nih.
Pred­stav­ni­ci po­li­ci­je su od­mah po­sle eks­plo­zi­je po­mi­sli­li da je do­šlo do eks­plo­zi­je ga­sne bo­ce. Me­đu­tim, ka­sni­je, po­li­ci­ja je usta­no­vi­la da se ne ra­di o ne­sreć­nom slu­ča­ju, već o pod­met­nu­tom eks­plo­zi­vu.
Za­me­nik gra­do­na­čel­ni­ka Mo­skve Vla­di­mir Re­sin je iz­ja­vio da je već sa­da ja­sno da su oni ko­ji su ak­ti­vi­ra­li eks­plo­ziv to uči­ni­li - sve­sno.
Za sa­da, ni­ko ne žu­ri sa oce­nom ko je po­sta­vio eks­plo­ziv, ma­fi­ja ili te­ro­ri­sti. Me­đu­tim, su­de­ći po to­me da je ak­ti­vi­ran "go­li" eks­plo­ziv, mo­že se za­klju­či­ti da je kr­va­vi do­ga­đaj re­ži­ra­la ma­fi­ja. Te­ro­ri­sti, obič­no, "na­fi­lu­ju" eks­plo­ziv me­tal­nim opilj­ci­ma i ek­se­ri­ma.
Čer­ki­zov­ska pi­ja­ca je me­sto gde se, ina­če, oku­plja­ju kri­mi­nal­ci ko­ji ili re­ke­ti­ra­ju tr­gov­ce, ili svoj ban­dit­ski no­vac pla­si­ra­ju u bi­znis. Na njoj sva­ke go­di­ne, ba­rem jed­nom, bi­va pod­me­nut po­žar.
Još ni­je po­tvr­đe­no, ali se ne­zva­nič­no sa­zna­je da je po­li­ci­ja već uhap­si­la ne­ko­li­ko osum­nji­če­nih.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Напад у Москви
Експлозија на пијаци
Погинуло десет људи, а 49 је повређено. – У позадини напада, највероватније, обрачун конкурентских група

МОСКВА – У московским болницама преминула су још два повређена у експлозији на Черкизовској пијаци, чиме се укупан број жртава повећао на 10.

Како је саопштио заменик московског тужиоца Алексеј Григорјев, на месту је погинуло осам особа, од којих је двоје деце, а повређено је укупно 49 људи.

Представник московске службе за заштиту здравља Љубов Жомова изјавила је да је у болницама задржано 35 људи, а да је стање шесторо повређених веома тешко.

Медији преносе изјаве очевидаца да су примећена тројица младића „словенског изгледа” који су у једном кафеу оставили торбу у којој је био експлозив, као и извора из истражних органа да су приведене две особе под сумњом за учествовање у подметању експлозива. О њиховом хапшењу, међутим, још нема званичних потврда.

Московски јавни тужилац Јуриј Сјомин претходно је изјавио да се као највероватнији узрок експлозије разматра подметање направе ради „рашчишћавања” пословних интереса у оквиру обрачуна конкурентских фирми.

Черкизовска пијаца је највећа тржница у источном делу града, која се простире на више од 20 хектара, а до експлозије је дошло у делу који се зове „Евроазија”.

Ова пијаца је од формирања почетком деведесетих година сматрана једном од најјефтинијих у Москви, а ту се на отвореном и у затвореним павиљонима може купити све–  „од игле до локомотиве”.

Будући да тржницу, уз туристички и трговински део града Измаилово, свакодневно посети више стотина хиљада људи, и да се обрћу стотине милиона долара, као и на другим пијацама у Москви, пословање често прати и криминал, чији припадници по правилу проблеме решавају подметањем експлозива или аутоматским оружјем.

Само прошле године у два пожара изгорело је више од 2.000 квадратних метара пословног простора.
Према наводима агенције РИА Новости, власници већег дела Черкизовске пијаце пореклом су Азербејџанци Телман Исмаилов и Зара Илијев, који, према проценама, „теже” стотине милиона долара.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Pi­ja­cu raz­ne­la
pod­met­nu­ta bom­ba
B. V., 22. avgust 2006

Od stal­nog do­pi­sni­ka Mo­skva
Mo­skov­ska po­li­ci­ja je uhap­si­la tro­ji­cu 25-go­di­šnja­ka ko­ji su u po­ne­de­ljak na ov­da­šnjoj "Čer­ki­zov­skoj" pi­ja­ci na­pra­vi­li kr­vo­pro­li­će. Po­gi­nu­lo je 10 oso­ba me­đu ko­ji­ma je bi­lo i de­ce, a ra­nje­no vi­še od 50 lju­di.
Iako, zbog in­te­re­sa is­tra­ge po­li­ci­ja ne že­li da sa­op­šti ime­na uhap­še­nih, mo­skov­ski no­vi­na­ri su ipak sa­zna­li da je je­dan od njih stu­dent he­mi­je i eks­plo­ziv je na­pra­vio u svom sta­nu. Is­tra­žni or­ga­ni sa­da po­ku­ša­va­ju da sa­zna­ju je­su li mla­di­ći po­sta­vi­li eks­plo­ziv na pi­ja­ci po ne­či­joj na­rudž­bi ili se ra­di o ak­ci­ji ru­skih na­ci­o­na­li­sta ko­ji­ma sme­ta­ju stran­ci ko­ji sve vi­še do­la­ze da ra­de u Mo­skvu.
Ru­ski dr­žav­ni tu­ži­lac Ju­rij Čaj­ka ju­če je ka­zao da is­tra­ga i da­lje po­ku­ša­va da utvr­di da li u po­sta­vlja­nje eks­plo­zi­va ima pr­ste ma­fi­ja ili su i re­ži­se­ri i iz­vo­đa­či isti lju­di ko­ji su sa­da u za­tvo­ru.
Ana­li­zi­ra­ju­ći snim­ke tuč­nja­ve "ro­do­lju­ba" sa ho­mi­ći­ma na ne­u­spe­loj ovo­go­di­šnjoj gej pa­ra­di u Mo­skvi po­li­caj­ci su pro­na­šli i dvo­ji­cu osum­nji­če­nih ko­ji su sa­da u za­tvo­ru. Zbog to­ga su ne­ki mo­skov­ski li­sto­vi na­pi­sa­li da se ra­di o ru­skim na­ci­o­na­li­sti­ma.
Na­vo­di se da su po­gi­nu­la dva de­te­ta. Njih su maj­ke Ci­gan­ke po­ve­le sa so­bom na "po­sao" jer su one pro­si­le na toj pi­ja­ci.
Vla­sni­ci "Čer­ki­zo­ve­ske" pi­ja­ce su Azer­bej­džan­ci ali na njoj ra­de i tr­gov­ci ro­be ko­ja sti­že iz Azi­je, da­kle iz Ki­ne, Ko­re­je i Vi­jet­na­ma. Upra­vo je to raz­log što je me­đu po­gi­nu­li­ma naj­vi­še Ki­ne­za, Vi­jet­na­ma­ca, Ta­dži­ka a sud­bi­na je bi­la okrut­na i pre­ma Ci­ga­ni­ma.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.