Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 12:30:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U-Boat  (Pročitano 27548 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0

Idemo dalje.  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

crew_37b2.gif
(6.07 KB, 230x227)
flo09.gif
(3.93 KB, 230x183)
u181_2.gif
(1.81 KB, 230x247)
u214.gif
(4.52 KB, 230x268)
u262b.gif
(4.13 KB, 230x230)
u312.gif
(2.91 KB, 230x251)
u331.gif
(1.18 KB, 230x56)
u333.gif
(3.23 KB, 230x159)
u475_dusseldorf.gif
(36.12 KB, 230x274)
u577.gif
(6.78 KB, 230x230)
u654.gif
(3.37 KB, 230x223)
u1019.gif
(3.35 KB, 230x230)
u2527.gif
(3.53 KB, 230x239)
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Care!  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0

Nastavak.  Smile

crew_39xii.gif
(4.18 KB, 230x274)
u124.gif
(3.36 KB, 169x112)
u205_salzburg.gif
(9.09 KB, 230x278)
u208.gif
(7.12 KB, 230x230)
u221_klagenfurt.gif
(23.37 KB, 230x232)
u461.gif
(2.66 KB, 230x177)
u481.gif
(3.24 KB, 230x177)
u482.gif
(5.24 KB, 230x205)
u484.gif
(6.31 KB, 230x230)
u488.gif
(3.62 KB, 230x230)
u489.gif
(3.58 KB, 230x230)
u505.gif
(2.78 KB, 227x250)
u515.gif
(1.59 KB, 230x215)
u601_hamburg.gif
(10.09 KB, 230x241)
u923.gif
(2.1 KB, 230x108)
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Fenomenalno druze! Smile Smile Smile Smile Smile Smile Reci mi, jeli ono u imenu fajlova ujedno i broj, tj. oznaka  podmornice Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Fenomenalno druze! Smile Smile Smile Smile Smile Smile Reci mi, jeli ono u imenu fajlova ujedno i broj, tj. oznaka  podmornice Smile

Upravo tako.  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0

Jos malo.  Smile

flo11.gif
(7.46 KB, 230x294)
flo23f.gif
(2.7 KB, 230x155)
u82.gif
(3.66 KB, 207x310)
u189.gif
(4.29 KB, 230x310)
u199.gif
(5.58 KB, 230x234)
u403.gif
(3.79 KB, 230x271)
u518.gif
(3.38 KB, 230x285)
u518_2.gif
(3.64 KB, 230x140)
u520.gif
(3.7 KB, 230x243)
u527_meldorf.gif
(36.16 KB, 230x248)
u538.gif
(2.61 KB, 230x230)
u554.gif
(6.85 KB, 230x230)
u558.gif
(4.08 KB, 230x230)
u587.gif
(4.61 KB, 230x297)
u849.gif
(3.08 KB, 230x230)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0

Evo jedan zanimljiv link o bazi La Rochelle u Farancuskoj. Ovo je bila jedna od vaznijih baza za podmornice tokom okupacije Francuske.

http://www.uboat-bases.com/en/La-Rochelle/history.html

The construction of La Rochelle U-boat base started in april 1941. Work lasts day and night. The night, powerful projectors light the building site but they must be extinct with air the slightest warning, plunging the workmen in the darkness what entraine the fall of some of them in concrete castings. To make the building invulnerable to the bombardments, the Germans cover it with a flagstone of concrete and of steel an average thickness of 3,5 Mr. finished work, it any more but does not remain to be made jump the dam intended to drain the building site to make of them the access free to the submarines.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Kolika raznovrsnost ovih oznaka Smile  Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Dobar je link  Smile Smile Smile , eh, podmornicke baze - to je citava zasebna oblast za proucavanje.
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0

Evo jos jedne zanimljive price o podmornici U-188.  Smile

Ono sto je zanimljivo za ovu podmornicu je neverovatan put koji je prosla tokom svoje karijere. Naime podmornica je imala svoju prvu patrolu 04.03.1943. kada isplovljava iz luke Kiel i nastavlja svoju patrolu dugu 62 dana dok nije stigla u luku Lorient 04.05.1943. Tokom ove patrole uspeva da potopi Britanski brod HMS Beverley (H 64) u Atlantiku i tom prilikom 151 clan posade gubi zivot dok je 4 prezivelo. Brod je pogodjen sa 2 torpeda 11.04.1943.
Po povratku u bazu u Francuskoj, posada dobija zasluzeni odmor sve do 30.06.1943. kada krece na svoj put prema bazi Penang u Maleziji. Tokom ovog puta uspeva da potopi Americki brod Cornelia P. Spencer u blizini obale Somalije. Brod pogadja 21.09.1943. i tom prilikom 2 clana posade gubi zivot dok je 66 prezivelo.
Posle ovog nastavlja i uspeva da sa jednim torpodem pogodi Norveski brod Britannia u blizini obale Omana. Brod ipak nije potonuo i niko od clanova posade nije izgubio zivot. Posle ovog napada U-188 nastavlja put prema bazi Penang gde stize 30.10.1943. posle 123 dana dugog puta.
Po dolasku u bazu Penang posada odmara tokom Novembra i Decembra, da bi 01.01.1944. krenula nazad prema bazi    Bordeaux u Francuskoj. Tokm ovog neverovatnog puta uspeva da potopi sedam saveznickih brodova. Prvi brod koji potapa bio je Britanski Fort Buckingham. Uspeva da ga potopi 20.01.1944. u Arapskom moru. Tom prilikom 38 clanova posade gubi zivot dok je 51 preziveo.
Drugi brod koji potapa je takodje Britanski Fort la Maune. Brod potapa u blizi obale Jemena i tom prilikom nije bilo gubitaka medju posadom. Ovaj napad se dogodio 25.01.1944. Sledeceg dana uspeva da potopi jos jedan Britanski brod Samouri i ovom prilikom nije bilo gubitaka medju posadom. Istog dana potapa jos jedan Britanski brod Surada, bez nastradalih clanova posade.
Tri dana posle ovih uspesnih napada i uspeva da potopi Grcki brod Olga E. Embiricos. Tom prilikom je 20 clanova posade gubi zivot dok je 21 clan preziveo. Sledeca zrtva je bio Kineski brod Chung Cheng, koji pogadja i potapa 03.02.1944. u blizini obale Somalije. Tom prilikom 20 clanova posade gubi zivot dok je 50 prezivelo. Zadnji brod koji potapa U-188 bio je Norveski brod Viva, koji potapa 09.02.1944. Tom prilokom niko od 37 clanova posade nije izgubio zivot. Posle ovakvog vise nego uspesnog napada na saveznicke brodove, U-188 nastavlja svoj put prema bazi u Francuskoj gde stize 19.06.1944. posle ukupno 171 dana provedenog na putu. Zanimljivo je da je podmornica donela dosta neophodnog i retkog materijala sa Dalekog Istoka. Podmornicom je komandovo veliki morski vuk Siegfried Lüdden. U-188 nije uspela na vreme da napusti Francusku i biva zarobljena 20.08.1944.

luedden.jpg
(4.1 KB, 152x221)
u188.jpg
(82.21 KB, 400x599)
willmann das boot u 188.jpg
(35.41 KB, 380x600)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
 Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 12:30:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.166 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.