Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 00:49:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U Beču uhapšen general Armije BiH Divjak  (Pročitano 20470 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 455
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
evo da vidite malo kakvi su bili ovi vaši iz JNA, radi se o evakuaciji kasarne maršal tito u sarajevu, a ne dobrovoljačkoj kako piše u naslovu..Smile

zamolio bi samo da odgledate klip do kraja, meni je smješan iskreno, od 5minute posebno...volio bi da čujem iskrene i dobronamjerne komentare.. Smile

« Poslednja izmena: 09. Mar 2011, 00:47:55 od ahmet_bont_007 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 
Citat
takve stvari se ne odradjuju preko sudova , a pogotovu ne tako shto optuznice pishu hrvati (bruno vekaric i ekipa ) .

za drzavu bi bilo mnogo jeftinije i efikasnije da je ovog div(l)jaka u  bechu  sachekao dobro placen chovek i "zavrshio pos'o" ™   

Pa nismo mi Jevreji da tako efikasno resavamo probleme...  Smile

Moze se od njih svasta nauciti...  Smile

Takav metod je sigurno bolji od sudsog razvlacenja, a i trajan je. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Ma slazem se... Al eto, ne ugledamo se na Jevreje po tome...

Da je ovaj narod ozbiljan, bio bi snajper ili bomba za svakog od junaka koji su se proslavili klanjem i silovanjem Srba sirom Balkana...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
Nokia 
Вук Драшковић: Дивјаково чојство и повампирење српског духа национализма

среда, 09. март 2011.

Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић рекао је, поводом 20-годишњице деветомартовских демонстрација у Београду, да се "повампирује" дух национализма који Србију "слаби и срамоти и свађа је са суседима и демократским светом".

"Како друкчије разумети државну стратегију да се Србима у Хрватској врати конститутивни статус из времена Југославије? Или захтев да исти статус добију и Срби у Црној Гори, која је себе дефинисала као државу грађана а не ниједног народа, па ни црногорског? Како бисмо реаговали да Хрватска и Црна Гора затраже исто и од Србије? Шта то радимо и зашто", рекао је Драшковић у интервјуу за дневни лист Данас од среде.

Председник СПО је оценио да ће реконструкција владе бити "кречење фасаде" ако не уследи промена државне стратегије. "Морају се сасећи расипништво и многе Колубаре. Неколико стотина милиона евра годишње плаћамо илузију 'очувања суверенитета над Косовом", рекао је он и запитао колико ће коштати министарска конференција несврстаних и "шта ће тај скуп држави која хоће статус кандидата у ЕУ".
Упитан да ли чињеница да СПО данас у много мањој мери учествује у креирању друштвених прилика и власти у Србији од Социјалистичке партије Србије донекле представља пораз српског друштва или његов лични, Драшковић је одговорио да је то и његов и пораз друштва у Србији. "То јесте пораз и нашег друштва и мој лични и пораз свих који су се десет година жртвовали за нову, европску Србију", рекао је он. На питање да коментарише изјаву председника СПС-а Ивице Дачића да Србија мора да буде истрајна у захтеву за изручење Јована Дивјака ухапшеног у Аустрији по потерници из Србије за ратни злочин у Добровољачкој улици у Сарајеву, Драшковић је рекао да је Дивјак бранио Сарајево. Он је навео да је, "по Марку Миљанову, чојство бранити другог од себе" и да је у ратовима у бившој Југославији било доста примера и таквог српског чојства.

"Требињца Горана Алексића убијају Срби јер је бранио комшију муслимана. Београђанин - Сарајлија Јован Дивјак није отишао на Пале, одакле је гранатирано Сарајево, него је остао у Сарајеву и бранио свој град. Он је, због тога, издајник и злочинац за многе Србе који људску и националну етику нису учили од Марка Миљанова него од Слободана Милошевића. Кад ово разуме министар Дачић, ако разуме, друкчије ће и да мисли и да говори", рекао је Драшковић.

(Бета)

http://www.nspm.rs/hronika/draskovic-divjakovo-cojstvo-i-povampirenje-srpskog-duha-nacionalizma.html
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Rece lik koji je pretio odsecanjem ruku!  Smile Sjajno!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
Nokia 
Познати редитељ сматра да је Трифуновић жртва свог сарадника

Паскаљевић: Бјела смешта линч Сергеју!

Среда - 2011/09/03

Скандал који су у Сарајеву изазвали Сергеј Трифуновић и Драган Бјелогрлић, један носећи мајицу са ликом Јована Дивјака, а други истичући пријатељство са њим, натерао је већину јавности да занеми, али појединце, међу којима је и славни редитељ Горан Паскаљевић, да после дуго година ћутања проговоре.

Он је уверен да је Трифуновић у читавог причи испао само наиван, а касније и жртва линча јавности, јер сматра да је за све што се десило много већа Бјелогрлића кривица.

- То што се догодило у Сарајеву је само Бјелогрлићев и Сергејев проблем. Такође, није поштено причати једно, а онда то и порицати. Бјелогрлић је најпре тврдио да не зна ко је Дивјак, а потом да га познаје. Ја не мислим да је Сергеј желео да да подршку човеку који је осумњичен за ратне злочине, он је само желео да буде у центру пажње. Са друге стране, Бјела сада ћути и пушта да сва кривица падне на Сергеја и то је лицемерно, јер је општепознато да он одлично зна ко је Дивјак. Он је тај који се дружио са Дивјаком, а не Сергеј, а сада се повукао и подмеће Трифуновићу линч јавности. И при том тврди да му је жао што човек оптужен за масакр није био на премијери филма. За то нема оправдања - тврди истакнути редитељ, који каже и да не жели да окриви Јована Дивјака, јер је то сад у домену судства.
- Да не буде забуне, ја Дивјака не осуђујем, јер је посао судства да открије истину. Не знам да ли је он крив или не - истиче Паскаљевић, који је изразио сумњу у изјаву Сергеја Трифуновића да је осумњиченог генерала помешао са покојним папом.

- Сергеј је изузетно паметан младић, али је и склон ексцесима. Међутим, та изјава о томе да је помешао папу Војтилом са Јованом Дивјаком ми не пролази. Већ смо се уверили да је мајицу са ликом генерала Дивјака носио и на премијери филма у Сарајеву и ја бих то поштовао да је он у томе истрајао до краја. Треба рећи истину! Када сте јавна личност, морате да знате шта радите и говорите и да сносите последице за то. Не верујем да ће због овога српски филмови у Републици Српској наићи на баријеру, као ни наши редитељи - каже за наш лист Паскаљевић, који додаје да га Бјелогрлић није звао како би му замерио због његових изјава о овом инциденту.

- Драган ме није звао да ми замери било шта, јер он са мном не говори већ годинама. Бјелогрлић је склон да даје другима лекције из патриотизма и склон је да друге зове издајницима - завршио је разговор за "Ало!" Прослављени редитељ Горан Паскаљевић.

Сергеј: Немам више снаге да причам!

Скандал и интересовање које је изазвало Трифуновићевим појављивање у мајици са ликом Јована Дивјака очигледно је исцрпло популарног глумца, који јуче није био расположен да коментарише било чије изјаве, укључујући и Паскаљевићем речи.

- Ја немам више снаге да причам о томе. Немам никакав коментар - рекао је смиреним тоном Трифуновић и завршио разговор.

Бјелогрлић се крије од медија!

Драган Бјелогрлић је изгледа одлучио да бежи од медија јер је у протекла два дана вешто избегавао јављање на телефон нашим новинарима. Пре два дана се прво није јављао на мобилни телефон, а онда је своје позиве проследио на непознату госпођу, која нам је поручила да пошаљемо СМС у ком ћемо поставити питања. Када смо то и учинили, Бјела нити нам је одговорио нити нашао за сходно да се јави на телефон. У току јучерашњег дана, познати глумац и редитељ филма "Монтевидео, бог те видео" се није јавио ни на један од наших позива.

Сергејев отац: Страхујем за свој живот у овој земљи!

Томислав, отац Сергеја Трифуновића, огорчен је новинским написима о скандалу који је његов син проузроковао и одмах на почетку разговора осуо је паљбу по нама.

- Ви сте ти који су предали потерницу за Сергејом! Ја предлажем правосудним органима да ухапсе Сергеја и Бјелу јер то што су они урадили узбуђује овај народ! Да ли је могуће да сте ви ову причу ставили на прву страну у вашим новинама? Видим ја чије су ваше новине! Кажем вам, њих двојицу треба ухапсити - рекао је видно узбуђени Трифуновић, који се мало смирио када смо му објаснили да је речи "Сергеја треба послати у затвор" изрекао отац који је изгубио сина у Добровољачкој улици у Сарајеву.
- Ја могу да замислим само како је тим родитељима који су изгубили децу и изражавам дубоко саучешће - рекао је Томислав, а на питање да ли страхује за живот свог сина, Трифуновић је одговорио:
- Ја страхујем за свој живот у овој држави, а не за његов!

Томислав је за "Пулс онлајн" прекјуче изјавио да га све што се дешава подсећа на ликвидацију.

- Знам колико Сергеј може да попије, али верујем да није знао шта носи. Није имао појма, био је на путу када је Дивјак ухапшен. Он и не зна како Дивјак изгледа. Питао је да ли је на слици папа, а одговорили су му да је лик на мајици православан. Сергеј није проверавао. Знам како се блати у овој земљи и како од неког могу да направе крпу и од крпе звезде. Мени је битно да се пренесе како је било, што би рекао Шојић "без подмећање". Мени то личи на ликвидацију, није то "за добрим коњем диже се прашина" - рекао је пре два дана отац познатог глумца.

Д. Петровић - А. Вељковић
http://www.alo.rs/ljudi/36397/Paskaljevic_Bjela_smesta_linc_Sergeju
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Истражујемо: Како се човек проведе у Београду кад контрира Сергеју

Младићу, скидај Младића!

Среда - 2011/09/03

Било је довољно прошетати само двадесетак метара у мајицама с ликовима хашких оптуженика и бегунаца, па да полиција јуче код зграде ТВ Б92 у Новом Београду заустави и легитимише екипу "Ало!" За разлику од Сарајева и Загреба, где се Готовина, Мерчеп, Дивјак и Орић, што уживо, а што на мајицама, шетају као народни хероји, Радован Караџић и Ратко Младић као ликови на мајицама били су сасвим довољан повод нашим полицајцима да новинаре "Ало!" упишу у своје бележнице као "опасне елементе".

Идеја је у принципу била веома једноставна: тестирати да ли је могуће да, као што је недавно Сергеј Трифуновић на сарајевској премијери филма "Монтевидео, бог те видео" прошетао "локалног хероја" Јована Дивјака, ми учинимо исто с Караџићем и Младићем. Али ...

"Перформанс" је трајао мање од минут. Првом члану нашег двојца без кормилара, који је успео да лаганим кораком стигне на неколико метара од улаза у зграду, таман када је хтео да скрене лево пришао је један од неуобичајено великог броја присутних полицајаца. Уследио је оштар поглед на мајицу с ликом Ратка Младића, а потом и оно чувено: "Молим вас, пођите са мном."

Видевши како је прошао његов колега, наш други новинар покушао је да се отвори "дамином гамбиту" преко паркинга поред зграде. Али, после свега пет корака и њега је "стартовао" један од полицајаца. Уследила је крајње мирна и такорећи дечачки наивна реакција ...

- Да, изволите? У чему је проблем - упитао је наш новинар полицајца, док је његов колега већ увелико "пролазио кроз моторолу". Уместо одговора, уследила су контрапитања: ко смо, шта смо и зашто смо ту где смо. Док смо одговарали (Ма ништа, само шетамо ...), полицајци су нас посматрали испод ока, шарајући погледом од наших лица до ликова Радована Караџића и Ратка Младића на нашим мајицама. Никаквих додатних питања није било, никаквих ружних или тешких речи, никакве реакције ... Само тишина, коју је у једном тренутку прекинуо звук "мотороле", из које су стигли одговори на наше податке: "Не пролазе." У преводу, момци су чисти, нема потраге, нема их у евиденцији. Барем нас није било до тог тренутка ...

Ипак, ситуација је мирисала на привођење, али непријатна тишина је прекинута показивањем новинарских легитимација, као и званичном верзијом одговора на питања ко смо, шта смо и зашто смо ту где смо, не би ли се ситуација откравила. До тада крајње службени, полицајци мало су се "отворили".

- У току је посета неких амбасадора, па су повишене мере безбедности, а ви сте у мајицама с ликовима хашких оптуженика и ознакама организације "СНП Наши 1389" - објаснио нам је један од полицајаца, док су ретки пролазници гледали шта се дешава - неки с погледима којима су очигледно одобравали акцију полиције, а неки са симпатијама према ликовима на нашим мајицама. Нико да се заустави и подржи једну или другу страну. Ипак, мимика је била довољна да се закључи да је резултат тесан - подједнак број пролазника био је за и против.

Уследило је краће ћаскање и размена искустава ("Јес ', вала, и ми радимо по овом мразу ... А какве су плате вас новинара, добијете ли барем нешто више за овакве послове?"), Полицајци су нас замолили да се удаљимо. Да не би морали да приводе. Наравно, послушали смо их ...

Дивјак на слободи

Бивши генерал Армије БиХ Јован Дивјак, ухапшен 3. марта на бечком аеродрому на основу међународне потернице коју је расписала Србија због злочина у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992, пуштен је из екстрадиционог притвора уз кауцију од 500.000 евра. Представница за медије аустријског суда Христа Земанек рекла је да је Дивјаку одузет пасош и да неће моћи да напусти Аустрију док не буде донета одлука о његовој судбини, јавио је АП. Аустријски министар спољних послова Михаел Шпинделегер јуче је рекао да Аустрија неће изручити Дивјака Србији, уз образложење да међународни правни стручњаци сматрају да би то било незамисливо.

М. Лончар - М. С. Прелић

http://www.alo.rs/vesti/36380/Mladicu_skidaj_Mladica
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Rece lik koji je pretio odsecanjem ruku!  Smile Sjajno!
Vuk Maniti, covjek je presao citavu ideolosku skalu al i to mu malo.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
Nokia 
Бјелогрлић: Жао ми је

БЕОГРАД –Глумац и режисер Драган Бјелогрлић упутио је данас јавно извињење због своје изјаве да му је жао што на премијери филма „Монтевидео, Бог те видео” недавно у Сарајеву није био пензионисани генерал Армије БиХ Јован Дивјак.

„Свима који су се из било ког разлога осетили повређенима због моје изјаве, посебно породицама настрадалих у рату, јавно се и искрено извињавам, уколико то може да поправи штету”, рекао је Бјелогрлић на конференцији за новинаре.

„Сметнуо сам с ума да човек осумњичен за ратне злочине не може бити изједначен са сваким другим гледаоцем, и погрешио сам”, рекао је режисер.

Тужилаштво за ратне злочине Србије води истрагу против Дивјака и још 18 особа за злочин у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године

Бјелогрлић је рекао да му је жао што је приликом премијере „Монтевидеа” у Сарајеву „уопште дао одговор на тенденциозно и намештено питање” једне новинарке да ли му је жао што на премијери није био Дивјак.

„На такво питање је немогуће дати нормалан и људски одговор, јер вас сваки одговор ставља у позицију судије. Одговор 'Да, жао ми је', нажалост изједначен је са ставом да ми је жао што је ухапшен, односно да није крив”, нагласио је Бјелогрлић.

Он је нагласио да је своје филмско умеће уложио у „Монтевидео” како би поручио својим „суграђанима и народу да постоји неко ко га воли и цени, и ко га не третира као чергу Цигана, банду убица и лудаке са Балкана без будућности”.

„Свој патриотизам не могу, не желим и нећу да доказујем речима. Али питам се може ли једна непромишљена и трапава изјава да доведе у питање моју оданост свом народу. Ако може, то би била неправда”, истакао је Бјелогрлић.

На новинарско питање да објасни своје познанство са Дивјаком, Бјелогрлић је рекао да се са њим сусрео први пут на Сарајево филм фестивалу 1998. године, и потом три-четири пута, од чега последњи пут 2003. поново на истом фестивалу.

Да би објаснио свој однос са Дивјаком, Бјелогрлић је поделио новинарима примерак свог интервјуа у ком описује први међусобни сусрет на фестивалу у Сарајеву, где му је Дивјак пришао и рекао: „Знаш ли ти ко сам ја? Ја сам овај град бранио од вас”.

„Дрско му узвратим: 'Од мене га ниси бранио!... Да си га од мене бранио, не би га ни одбранио!”, рекао је Бјелогрлић у интервјуу Недељном телеграфу 2005. године.

Конференцији за новинаре у Медија центру присуствовали су и Никола Ђуричко, Бранимир Брстина, Војин Ћетковић, Небојша Илић и други глумци и чланови екипе филма „Монтевидео, Бог те видео”, како би подржали Бјелогрлића.

Упитан за изостанак Сергеја Трифуновић, који се после премијере филма у Сарајеву појавио носећи јавно мајицу са Дивјаковим ликом, Бјелогрлић је рекао: „Назвао је да каже да неће доћи данас да не злоупотреби моју конференцију за штампу”.

„Сергеј није носио мајицу на премијери, био је у џемперу. Шта је имао испод не знам. Нисам видео кад се сликао у мајици. Питао сам га, дао ми је одговор који је дао свима. Желим да му верујем. Све што је урадио нанео је штету филму, као што сам је и ја нанео”, рекао је Бјелогрлић.

Трифуновић је рекао раније да је мајицу добио после приказивања филма и да није знао чији се лик налази на њој.

Упитан да прокоментарише отказивања приказивање „Монтевидеа” у Републици Српској, Бјелогрлић је изразио наду да се неће десити да људи у Републици Српској не виде „један од највећих српских филмова”.

Бета
објављено: 09.03.2011

http://www.politika.rs/rubrike/kultura-i-zabava/Bjelogrlic-Zao-mi-je.sr.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
droga je smrt, spasi Srbiju i overi se Vuče
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Dragan Bjelogrlić: Ne pucajte u pijanistu...

Reditelj Dragan Bjelogrlić se u svom prvom obraćanju javnosti nakon premijere filma "Montevideo, bog te video" u Sarajevu, izvinio porodicama nastradalih u ratu koje su povređene njegovom izjavom na "namešteno i tendenciozno pitanje" o Jovanu Divjaku.

"Posle završene konferencije za novinare pred premijeru filma u Sarajevu, jedna novinarka me je pitala da li znam da Jovan Divjak neće doći na premijeru iako je pozvan i da li mi je žao. Rekao sam 'žao mi je' i osećam da je zbog te moje greške stradao film", počeo je Bjelogrlić da objašnjava situaciju zbog koje se, zajedno sa Sergejem Trifunovićem, nalazi na naslovnim stranama svih dnevnih listova od premijere filma u Sarajevu 4. marta.

"Ja na to ne mogu da utičem, mogu samo da održim pres konferenciju i odbranim se od nezasluženih napada i uputim izvinjenje. Na pitanje da li mi je žao što na premijeri moga filma neće biti Jovo Divjak, mogu da kažem da mi je žao što sam na to tendenciozno i namešteno pitanje uopšte dao odgovor", rekao je Bjelogrlić na pres konferenciji u Medija centru kojoj je, osim velikog broja novinara, pristustvovala celokupna glumačka postava njegovog novog ostvarenja.

"Na takvo pitanje je nemoguće dati normalan i ljudski odgovor, jer vas svaki odgovor stavlja u poziciju sudije. Odgovor - 'da, žao mi je', nažalost se izjednačio sa stavom da mi je žao što je uhapšen, odnosno da nije kriv. Kao reditelj, voleo bih da moj film vide svi, bez obzira na njihovo opredeljenje ili ljudske kvalitete, a pogotovo da vide 'Montevideo' koji Srbiju i Srbe prikazuje u najboljem mogućem svetlu. Takav film, o takvim Srbima, mislio sam da treba da vidi čak i Jovan Divjak. Smetnuo sam s uma da čovek osumnjičen za ratne zločine ne može biti izjednačen sa svakim drugim gledaocem i pogrešio sam. Svima koji su se iz bilo kog razloga osetili povređenim zbog moje izjave, posebno porodicama nastradalih u ratu, javno se i iskreno izvinjavam, ukoliko to može da popravi štetu koja je nastala", rekao je reditelj.

Bjelogrlić je dodao da natpisi pojedinih beogradskih medija da je "čas rekao da zna, čas da ne zna Divjaka" nisu istiniti, jer je tokom karijere nekoliko puta u svojim intervjuima pričao o poznanstvu i "odnosu" sa njim.

"Ja sam 1998. godine sreo Divjaka na Sarajevo Film festivalu i taj susret sam opisao u jednom intervjuu (u 'Nedeljnom telegrafu'). To dosta govori o susretu i 'odnosu' koji nije postojao. Nakon toga sam ga video tri ili četiri puta - pojavljivao se u filmu u kojem sam igrao, a 2003. godine sam ga poslednji put video, opet na Sarajevo Film festivalu, kada mi je čestitao na nagradi koju sam osvojio za film 'Mali svet'. Što se tiče premijere 'Montevidea' u Sarajevu, ja Divjaka nisam zvao na premijeru - nisam producent koji pravi VIP liste ili ima 'mejling' liste i poziva ljude. Ako hoćete da znate ja sam zvao Ivicu Osima, Faruka Sokolovića i Lošu. Uostalom, on taj dan nije krenuo na premijeru već u Beč gde je i uhapšen", rekao je Bjelogrlić, a onda rekao reč-dve i o trenutku kada je Sergej Trifunović uslikan sa majicom na kojoj se nalazi lik ratnog generala Armije BiH.

"Sergej nije nosio majicu na premijeri. Imao je džemper, a ja zaista nisam video šta ima ispod njega. Znam kako izgleda kada vidite iskeženog Sergeja u toj majici, i ja sam sliku video na jednom portalu i tada sam ga pozvao i pitao šta je to uradio. Ali, u njegovu 'odbranu', kada smo stigli u Sarajevo gde su u toku bile demonstracije zbog hapšenja u Beču, on me je upitao 'ko je taj Divjak?!' To je sve. Naneo je štetu, kao što sam je i ja naneo", rekao je Bjela.

Bjelogrlić je rekao da je svrha organizovanja pres konferencije u Beogradu ta da se izvini ljudima kojima je izjava nanela bol, kao i zbog svoje boli, ali i da se odbrani od nezasluženih napada.

"Svestan sam da u napadima postoje oni povređeni i oni koji manipulišu i koriste situaciju", rekao je Bjelogrlić nakon pitanja novinara da prokomentariše izjave Gorana Paskaljevića.

"Svo svoje umeće sam uneo u 'Montevideo' da pokažem da postoji neko ko respektuje ovaj narod i ne tretira ga kao neke ludake sa Balkana. Postoje zlobne i zavidne kolege koje ne mogu da mi oproste uspeh. Izlaze iz jazbina i koriste situaciju da već ranjenom čoveku puštaju krv do kraja".

Reditelj je pres konferenciju završio, "u duhu svoje profesije" - porukom koju smo svi često viđali kao natpis u vestern filmovima - "Ne pucajte u pijanistu...nije on kriv za gužvu u kafani".

Izvor: Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 00:49:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.