Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tурска никада неће бити део Европе  (Pročitano 35476 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
SonyEricsson k850i
ljudi vi imate totalno krivu predodzbu o turskoj, to je jedna moderna i uredjena drzava u juoistocnoj evropi...ne zive tamo vise janjicari sa nozevima u ustima  Smile

zivi jedno 30 miliona ljudi koji jedva prezivljavaju ....

Economy of Turkey
Lev Ist Tur 1.jpg
Currency    Turkish lira (TRY)[1]
Fiscal year    calendar year
Trade organisations    G-20 major economies, OECD, EU Customs Union, WTO, ECO, BSEC
Statistics
GDP    $1.028 trillion[2] (2008 est.)
GDP growth    4.5%[3] (2008 est.)
GDP per capita    $13,920[2][4] (2008 est.)
GDP by sector    agriculture: 8.5%, industry: 28.6%, services: 62.9%[5] (2008 est.)
Inflation (CPI)    5.53%[6] (November 2009)
Labour force    23.21 million[5] (2008 est.)
Labour force
by occupation    agriculture: 29.5%, industry: 24.7%, services: 45.8%[5] (2005)
Unemployment    7.9% plus underemployment of 4%[5] (2008 est.)
Main industries    textiles, food processing, autos, electronics, mining (coal, chromite, copper, boron), steel, petroleum, construction, lumber, paper
External
Exports    $141.8 billion f.o.b.[5] (2008)
Export goods    textiles, foodstuffs, metal manufactures, transport equipment, electronics, home appliances
Main export partners    Germany 11.2%, United Kingdom 8.1%, Italy 7%, France 5.6%, Russia 4.4%, Spain 4.3%[5] (2007)
Imports    $204.8 billion f.o.b.[5] (2008)
Import goods    machinery, chemicals, semi-finished goods, fuels, transport equipment
Main import partners    Russia 13.8%, Germany 10.3%, China 7.8%, Italy 5.9%, United States 4.8%, France 4.6%[5] (2007)
Gross external debt    $294.3 billion[5] (31 December 2008)
Public finances
Public debt    37.1% of GDP[5] (2008 est.)
Revenues    $164.6 billion[5] (2008 est.)
Expenses    $176.3 billion[5] (2008 est.)
Main data source: CIA World Fact Book
All values, unless otherwise stated, are in US dollar

Ајд ти нама ово лијепо преведи да знамо шта то постављаш.
Да то нису број пушака,авиона,камиона,меткова и сл?

turska je nesto kao kina, ledano ekonomski... tu su ti osnovni podaci o ekonomiji turske za 2008-2009 odinu...koliko je budzet drzave,inflacija, nezaposlenost, rast BDP, BDP po lavi stanovnika itd...i odmax stvoris sliku o kakvoj se zemlji radi...

evo jos par interesantni detalja...

Turkey has the world's 15th largest GDP-PPP[7] and 17th largest Nominal GDP.[8] The country is a founding member of the OECD (1961) and the G-20 major economies (1999). Since December 31, 1995, Turkey is also a part of the EU Customs Union.

The CIA classifies Turkey as a developed country.[9] Turkey is often classified as a newly industrialized country by economists and political scientists;[10][11][12] while Merrill Lynch, the World Bank and The Economist magazine describe Turkey as an emerging market economy.[13][14][15]

The World Bank classifies Turkey as an upper-middle income country in terms of the country's per capita GDP in 2007.[15] According to a survey by Forbes magazine, Istanbul, Turkey's financial capital, had a total of 35 billionaires as of March 2008 (up from 25 in 2007), ranking 4th in the world behind Moscow (74 billionaires), New York City (71 billionaires) and London (36 billionaires), while ranking above Hong Kong (30 billionaires), Los Angeles (24 billionaires), Mumbai (20 billionaires), San Francisco (19 billionaires), Dallas (15 billionaires) and Tokyo (15 billionaires).[16]
« Poslednja izmena: 19. Jan 2010, 17:22:11 od inzko80 »
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
ljudi vi imate totalno krivu predodzbu o turskoj, to je jedna moderna i uredjena drzava u juoistocnoj evropi...ne zive tamo vise janjicari sa nozevima u ustima  Smile

zivi jedno 30 miliona ljudi koji jedva prezivljavaju ....

Economy of Turkey
Lev Ist Tur 1.jpg
Currency    Turkish lira (TRY)[1]
Fiscal year    calendar year
Trade organisations    G-20 major economies, OECD, EU Customs Union, WTO, ECO, BSEC
Statistics
GDP    $1.028 trillion[2] (2008 est.)
GDP growth    4.5%[3] (2008 est.)
GDP per capita    $13,920[2][4] (2008 est.)
GDP by sector    agriculture: 8.5%, industry: 28.6%, services: 62.9%[5] (2008 est.)
Inflation (CPI)    5.53%[6] (November 2009)
Labour force    23.21 million[5] (2008 est.)
Labour force
by occupation    agriculture: 29.5%, industry: 24.7%, services: 45.8%[5] (2005)
Unemployment    7.9% plus underemployment of 4%[5] (2008 est.)
Main industries    textiles, food processing, autos, electronics, mining (coal, chromite, copper, boron), steel, petroleum, construction, lumber, paper
External
Exports    $141.8 billion f.o.b.[5] (2008)
Export goods    textiles, foodstuffs, metal manufactures, transport equipment, electronics, home appliances
Main export partners    Germany 11.2%, United Kingdom 8.1%, Italy 7%, France 5.6%, Russia 4.4%, Spain 4.3%[5] (2007)
Imports    $204.8 billion f.o.b.[5] (2008)
Import goods    machinery, chemicals, semi-finished goods, fuels, transport equipment
Main import partners    Russia 13.8%, Germany 10.3%, China 7.8%, Italy 5.9%, United States 4.8%, France 4.6%[5] (2007)
Gross external debt    $294.3 billion[5] (31 December 2008)
Public finances
Public debt    37.1% of GDP[5] (2008 est.)
Revenues    $164.6 billion[5] (2008 est.)
Expenses    $176.3 billion[5] (2008 est.)
Main data source: CIA World Fact Book
All values, unless otherwise stated, are in US dollar

Ајд ти нама ово лијепо преведи да знамо шта то постављаш.
Да то нису број пушака,авиона,камиона,меткова и сл?

turska je nesto kao kina, ledano ekonomski... tu su ti osnovni podaci o ekonomiji turske...inflacija, nezaposlenost, rast BDP, BDP po lavi stanovnika itd...i odmax stvoris sliku o kakvoj se zemlji radi...

evo jos par interesantni detalja...

Turkey has the world's 15th largest GDP-PPP[7] and 17th largest Nominal GDP.[8] The country is a founding member of the OECD (1961) and the G-20 major economies (1999). Since December 31, 1995, Turkey is also a part of the EU Customs Union.

The CIA classifies Turkey as a developed country.[9] Turkey is often classified as a newly industrialized country by economists and political scientists;[10][11][12] while Merrill Lynch, the World Bank and The Economist magazine describe Turkey as an emerging market economy.[13][14][15]

The World Bank classifies Turkey as an upper-middle income country in terms of the country's per capita GDP in 2007.[15] According to a survey by Forbes magazine, Istanbul, Turkey's financial capital, had a total of 35 billionaires as of March 2008 (up from 25 in 2007), ranking 4th in the world behind Moscow (74 billionaires), New York City (71 billionaires) and London (36 billionaires), while ranking above Hong Kong (30 billionaires), Los Angeles (24 billionaires), Mumbai (20 billionaires), San Francisco (19 billionaires), Dallas (15 billionaires) and Tokyo (15 billionaires).[16]

Е јебига Инзко ја тражио превод,а ти још наваљо на енглеском (добро је да ниси на турском). Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
alo bre o cemu pricas ? ja mislio ti znas bar o turcima nesto kad ono se i tu sramotis  Smile Smile Smesno je uopste porediti tursku i kinu al cak i kad bi uzeo poredjenje takvo oces to da kazes da se u kini zivi lepo? pa kad bi im otvorili granice puno bi ti sarajevo bilo kineza Smile

Do pre pola godine sam bio u kontaktu sa mnogim ljudima iz raznih delova turske i znam kako zive....
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Turska je nesto kao Kina ?  Smile

Mislim strasno .....

Turska je americka kuckica . Smile
IP sačuvana
social share
Slaba Engleska - jaka Srbija !

Jaka Rusija - jaka Srbija !

Volimo Francusku , kao sto je ona volela nas !

Nemce moramo naterati da klece !

Najsladje se smije onaj koji prvi puca !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
SonyEricsson k850i
alo bre o cemu pricas ? ja mislio ti znas bar o turcima nesto kad ono se i tu sramotis  Smile Smile Smesno je uopste porediti tursku i kinu al cak i kad bi uzeo poredjenje takvo oces to da kazes da se u kini zivi lepo? pa kad bi im otvorili granice puno bi ti sarajevo bilo kineza Smile

Do pre pola godine sam bio u kontaktu sa mnogim ljudima iz raznih delova turske i znam kako zive....

ne neo se zivot i standard radjana tix zemalja brze poboljsava neo u ostalim dijelovima svijeta, prije svea zaxvaljujuci vlastitoj ekonomskoj ekspanziji i uslovima za dolazak stranix investicija...
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
uredu je to slazem se da se razvijaju ekonomije kineska doduse sto puta brze sto je i logicno ... vise rade,vise ih ima,manje su nadrkani Smile

Ali i dalje sam prosto ubedjen da bi turska bukvalno bila prepolovljena kad bi usli u EU sto bi za npr nemacku, francusku i englesku znacilo da na dosadasnji problem moraju da prime jos po 10 miliona ljudi koji imaju svoje obicaje i koji su dosli da bi imali od cega da zive i onda bi i njihove ekonomije pukle.... plus tome dodas da ne podnose muslimane i dobijes razlog zasto ih nikad nece primiti u EU.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
SonyEricsson k850i
uredu je to slazem se da se razvijaju ekonomije kineska doduse sto puta brze sto je i logicno ... vise rade,vise ih ima,manje su nadrkani Smile

Ali i dalje sam prosto ubedjen da bi turska bukvalno bila prepolovljena kad bi usli u EU sto bi za npr nemacku, francusku i englesku znacilo da na dosadasnji problem moraju da prime jos po 10 miliona ljudi koji imaju svoje obicaje i koji su dosli da bi imali od cega da zive i onda bi i njihove ekonomije pukle.... plus tome dodas da ne podnose muslimane i dobijes razlog zasto ih nikad nece primiti u EU.

ne znam vidjecemo, mozda ix budu molili za 10 odina, ali turci su rekli ako necete vi sa nama mi cemo napraviti pakt sa rusima...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mozda i bude mozda i ne bude ja ti pricam ono sto je sada ocigledno... al nikad necu zaboraviti recenicu lika koji uci vojnu akademiju neku Turskoj i sto sam se dopisivao sa njim i koji mi je rekao "they are Serbs but i cant say that becose my girl is from Bosnia" Smile to je parafrazirano posto meni malo slaganje reci na eng ide losije a on je napisao tacno Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
alo bre o cemu pricas ? ja mislio ti znas bar o turcima nesto kad ono se i tu sramotis  Smile Smile Smesno je uopste porediti tursku i kinu al cak i kad bi uzeo poredjenje takvo oces to da kazes da se u kini zivi lepo? pa kad bi im otvorili granice puno bi ti sarajevo bilo kineza Smile

ne neo se zivot i standard radjana tix zemalja brze poboljsava neo u ostalim dijelovima svijeta, prije svea zaxvaljujuci vlastitoj ekonomskoj ekspanziji i uslovima za dolazak stranix investicija...

Инзко ја Турску потпуно подржавам у уласку у ЕУ.
Искрено ми се јебе да ли цркавају од глади или носају 2 каратно злато али швабе,аустријанце,
eнглезе... желим да запљусне талас мултикултуралности и толеранције који ће им уласком
Турске бити моја сатисфакција за сва срања која су србима направили.GO,GO Turkey!!! Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Turci ne smeju ni da pisnu , akamoli da prave neke paktove sa Rusima .  Smile

Turci mogu samo da u okviru ekonomske saradnje sa Rusijom zarade pare za tranzit gasa i tacka ....  Smile..... Mada ce te pare biti velike .   Smile .... Jbg. samo za tranzit gasa dobice milijarde eura .....  Smile ....
« Poslednja izmena: 19. Jan 2010, 17:49:44 od Lepi_Bora »
IP sačuvana
social share
Slaba Engleska - jaka Srbija !

Jaka Rusija - jaka Srbija !

Volimo Francusku , kao sto je ona volela nas !

Nemce moramo naterati da klece !

Najsladje se smije onaj koji prvi puca !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.