Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 21:27:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Turci okreću leđa EU  (Pročitano 46523 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Alcatel 
Doslo vrijeme da srbi opet sluze Turcima, ko sto su him dedovi to radili!  Smile
Tvoji dedovi možda jesu, moji nisu. Samo mi objasni šta znači "him", da li je to na Turskom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 6230
Ma dok su Turci vladali do 1600, negde, bilo podnosljivo. Al kad su stasali srpski Turci sine, oni koji su bili uzeti kao krvni harach, bato onda je postalo jebeno.
Lepo sam ti napisao koji ce Turac da ti dodje. Mustafa Sandzakovic, koji se zove Turkoglu a govori srpski.
Isto kao sto na zelenom vencu je danas nakupac, Ljatif, koji se zove Dimce Trajkovski i je poreklom Makedonac.
Ne shvatate istoriju i razmere, Srbin moze biti samo Pravoslavac.
Sto bi reko stari Zagorac o Hrvatima: Pa cuj, za kaj bi bilo problem, mi smo uvek bili dobro sa njima. Smile Smile Smile
Te razmere se vekovima skupljaju i deluju.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 3510
Европа укида, а Турска би да врати фереџе у школе

Турска влада је покренула иницијативу за укидање забране ношења фереџа у државним универзитетима, али засад није успела да добије подршку опозиционих партија.
Врховни апелациони суд је упозорио да је та иницијатива у супротности са уставним принцима секуларног система, који је још почетком 20. века увео творац модерне републике Мустафа Кемал Ататурк.   
У Турској се фераџа доживљава више као политичко него верско обележје. Њено ношење забрањено је у државним школама и универзитетима, као и у јавним службама. Влада је и пре две година покушала да укине ту забрану, али је њену одлуку Уставни суд одмах ставио ван снаге.   
Садашња влада, која има происламистичке корене, предложила је опозицији да се формира заједничка комисија која би, у почетку, вратила фереџе у државне универзитете.   
Водећа опозициона Републиканска народна партија, која има секуларни програм, није прихватила ту иницијативу пошто се страхује да ће влада покушати да врати фереџе и у школе и државне службе.   
Фереџе ће сигурно бити једно од главних питања око којих ће се "ломити копља" у кампањи за парламентарне изборе, који ће бити одржани у јуну идуће године. Опозиционе партије тврде да владајућа странка има свој тајни исламистички програм, који и на овај начин жели да спроведе. Она то демантује и тврди да је то то питање верских права и слобода.

IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 3510
Ердоган: Хрватска није постојала када смо поднели кандидатуру

Ердоган и Јадранка Косор приликом њене недавне посете Турској (фото АФП)
ИСТАНБУЛ - Турски премијер Тајип Ердоган је критиковао Европску унију због отпора појединих земаља које блокирају приближавање Анкаре Унији, иако је она пре пет година почела приступне преговоре са Бриселом.
„Хрватска није ни постојала као држава када смо ми пре неколико деценија поднели молбу за улазак у Европску економску заједницу (ЕЕЗ), односно ЕУ”, истакао је Ердоган поводом недавне посете хрватске премијерке Јадранке Косор Турској, пренео је истанбулски лист „Заман”.
Анкара је први пут поднела захтев за улазак у ондашњу ЕЕЗ 1963. године, када Хрватска није била самостална држава већ само једна од шест република у саставу федеративне Југославије. Хрватска је тек почетком деведесетих година прошлог века стекла независност.
Турска и Хрватска су приступне преговоре са ЕУ почеле у истио време - крајем 2005. године. Како се најављује, Хрватска би већ идуће године могла да постане пуноправни члан ЕУ, док је Турска, пракрично, још на почетку. Она је преговоре о приступању Унији до сада завршила само у једном, од укупно 35 поглавља.
„Турска ће одлучно наставити са демократским реформама”, изјавио је премијер Ердоган поводом застоја у приближавању ЕУ.

IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Davutoglu i Srbi

Cio tekst je dosta interesantan , ali posebno je interesantna zadnja izjava !

Zamislite jednu hipotetičku situaciju , za destak godina Turska i Srbija zbog zajedničkih iteresa razviju i prodube i pojačaju ekonomske , političke .. i neznam kakve sve odnose , dok Bosna zbog nekih drugih interesa ( partnerstva sa Amerikom , Nemačkom  , Kinom ) bude u sukobu interesa sa Turskom , dočim Republika Srpska ode na treću stranu zbog ruskih interesa ?

Malo je verojatno  , ali slažete se da nije nemoguće ?

Znam nije u skladu sa narodnim pjesmama , ali zar nije moguće da Višnjić i nije bio previše politički i gepolitički pismen , čini mi se da nije imao neke doktorate i tako to , tako da nemora baš sve u narednih tri biliona godina biti u skladu sa njegovim dubokoumnim stihovima ?

Koga brine pobolšanje Srpsko-Turskih odnosa ?  Sigurno je mislio na neke krupnije zverke , sigurno ne na Bugare. A ne vjerujem da je ovo izmislio ili da je neupućen.
« Poslednja izmena: 26. Dec 2010, 22:17:39 od konankos »
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Ne znam da li si primetio u tekstu ideju stvaranja turskog komonvelta. Ako se setimo taj komonvelt treba da bude od Maroka do Irana i od Budima do Kartuma.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Marfi je u pravo definitivno , pobojao sam se da ćeš ti da se uključiš u dijalog i to se dogodilo , znaš zašto , zato što unapred znam tvoj odgovor na bilo šta vezano za muslimane ili islam , aj molim te otvori jedno 254343 tema gde ćeš da vređaš muslimane koliko te ti je volja , uopšte me ne interesuje , ali ovde ostavi da neko normalan kaže nešto bez trolanaj , svima je poznat tvoj stav , koji je vrlo jasan , može se iskazati u par prostih i jednoj prosto proširenoj rečeneici . 

Aha čak i ako hoćeš da provociraš potrebno je minimalno poznavanje engleskog jezika , koje očigledno nemaš , apsolutno nigde se netvrdi to što tvrdiš , već suprotno od toga.

" “Neither me, nor the president or the prime minister have ever talked about an Ottoman Commonwealth,"

a onda kaže :

"We do not want to dominate. We want to integrate with our region by making our borders more flexible.”
« Poslednja izmena: 26. Dec 2010, 22:30:39 od konankos »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
, ali zar nije moguće da Višnjić i nije bio previše politički i gepolitički pismen

могуће...али,једно је сигурно:био је писменији од сваког муслимана

Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Misliš onog muslimana koji te je naučio , kašiki , sapunu , kanalizaciji , onog muslimana koji je napisao medicinske knjige u 11. vijeku a po njoj se u Europi učilo u 18 . vijeku  , onog muslimana čijoj se peziji divio Goethe , a čini mi se nije baš bio naklon Višnjiću ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Misliš onog muslimana koji te je naučio , kašiki , sapunu , kanalizaciji , onog muslimana koji je napisao medicinske knjige u 11. vijeku a po njoj se u Europi učilo u 18 . vijeku  , onog muslimana čijoj se peziji divio Goethe , a čini mi se nije baš bio naklon Višnjiću ...

управо на те мислим Smile
а и на ове што се опашу експлозивом па као награду добију на небу 40 девица Smile
а и на ове госпоџе:
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 21:27:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.