E, pa drugari evo nekolicine fotki sa nedavno odrzanog dogadjaja u okolini Beograda... Organizator je bio moj prijatelj inace veliki fan auto-sporta a narocito trka na 402m. I pored toga sto je vlasnik nekoliko zanimljivih (preradjenih) automobila ovaj zadnji projekat je zaista na svetskom nivou. Naravno, i ja sam bio na licu mesta jer se voznja automobila od 1000ks+ na stazi ne propusta!
Mogu slobodno da kazem da su fotke ekskluzivne jer se radi o prvoj Subaru Imprezi na svetu sa tjuniranim sestocilindricnim boxer TwinTurbo agregatom od 3.0L! Agregat je radjen u jednoj renomiranoj tjunerskoj radionici u Engleskoj a dorada automobila (skoljke) i spajanje sa motorom su obavljeni ovde kod nas.
Za ovu priliku su iz Engleske doputovali i momci iz tjunerske kuce koja je radila agregat jer se najvise vremena provodilo oko testiranja, odnosno mapiranja. Iako postoji jos nekolicina decijih bolesti i problemcica koje treba otkloniti - auto je brutalan!!! Po njihovim recima kada posao bude doveden do samog zavrsetka i kada auto bude spreman za 402m - agregat ce razvijati oko 1200ks!
Bilo je tu jos nekoliko zanimljivih automobila i dosta dobre voznje i zezanja... naravno, sve je bilo super organizovano a bio je prisutan prvi i jedini srpski Stig!
« Poslednja izmena: 11. Sep 2010, 15:37:11 od bockoyogi »
Uh, Uh... Bravo za slike! No comment! Auto je zlo!!
Takvi automobili i staza, savrsheno!
Eh da, bilo je super! I jos jedan autic mi je nabacio osmeh na lice i o njemu sam vec ranije pisao. Tada je imao atmosferski motor sa nitrom - ovoga puta je imao i turbo a raspolagao je sa 470ks! Evo i par njegovih slicica...
« Poslednja izmena: 12. Sep 2010, 00:18:31 od bockoyogi »