Nova poslastica za ljubitelje BMW-a stiže iz kuće G-Power, i to u vidu dorađene i pojačane limuzine 760i.
G-Power je svoju kreaciju kratko i jasno nazvao Storm, a ime opravdava V12 motor sa 725 konja pri 5500 o/min. i okruglo 1000 Nm obrtnog momenta pri 2000 o/min. (serijski model raspolaže sa 544KS i 750 Nm), čija se snaga preko modifikovane osmostepene automatske transmisije prenosi na zadnje točkove.
Po navodima tjunera, Storm od 0-100 km/h ubrzava za 4,2 sekunde, do 200 km/h mu treba 11,9 sec, dok najveća brzina iznosi 345 km/h.
Pojačanje motora prate i novi aero body kit (novi prednji i zadnji branik, pragovi od karbon fibera, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku plus nova hauba sa otvorima za vazduh), novi izduvni sistem, sportsko ogibljenje (niže 30 mm), prerađena unutrašnjost (za sada bez slika, ali se najavljuju ergonomski oblikovan sportski volan, elementi od karbon fibera, novi brzinomer...), kao i set novi 22-inčnih alu točkova sa Michelin gumama 265/30 napred i 295/25 pozadi.
G-Power će napraviti ekskluzivnu seriju od samo 10 komada Storma, a cene se kreću od 365.000 evra za 760i, odnosno 375.000 evra za 760iL sa produženim međuosovinskim rastojanjem.
Mansory nas je odavno navikao na svoje "zanimljive" prerade prestižnih evropskih automobila, pa još jedna slična modifikacija iz ove firme ne predstavlja neko iznenađenje (bar što se tiče kombinacija boja).
Mansory će naime na 80. Salonu automobila u Ženevi prikazati svoje viđenje novog, najmanjeg Rollsovog modela Ghost. Njegov izgled može da izazove polemike (sa grilom, točkovima i drugim detaljima zlatne boje), ali pažnju zaslužuje i motor pojačan sa fabričkih 420kW/570KS i 780 Nm na 530kW/720KS pri 5850 o/min. i čak 1020 Nm obrtnog momenta. To je sasvim dovoljno da ubrzanje od 0-100 km/h padne na 4,4 sekunde a da najveća brzina iznosi 310 km/h.
Novi aerodinamički elementi sadrže spojlere napred i pozadi, zadnji difuzor i spojler na prtljažniku, a deo paketa su i sportski izduvni sistem i komplet točkova od 22 inča (sa Dunlop Sport Maxx gumama 265/35 i 295/30).
Na kraju, tu je i doterana luksuzna unutrašnjost (za sada nema slika), sa kožom, karbonom, drvom, LED osvetljenjem i sportskim volanom).
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX puta sam se vozio u njoj naravno dok je bila 3.0 24v... Putovali taj drugar,moj buraz i ja sa omegom i u cetvrtoj nagurao 220km/h i tek onda presaltao u petu ,naravno sa 4.0 ce ici mnogo mnogo bolje,posto je ovaj stari motor imao oko 220ks(irmserov chip) a ovaj novi ima kao sto i pise 272(+ ce se malo nesto cackati oko motora) Jedva cekam da vidim kako ce to da ide A moram opet da naglasim da je auto jedini u srbiji i sire!!!Veci je raritet cak i od lotus omege,jer njih ima 2-3 u srbiji a ova je jedina
Nemački Brabus na ženevskom Salonu automobila ponovo izlaže jedan izuzetan automobil – Brabus E V12 Coupe, dakle kupe verziju prošle godine promovisanog Brabusa E V12 sedan.
Tako i E V12 Coupe ima 6,3 litarski V12 Biturbo motor, koji i ovde razvija 800KS i čak 1420 Nm obrtnog momenta (ali ograničen na 1100 Nm).
To je naravno dovoljno da E V12 Coupe postigne elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 350 km/h (bez blokade bi mogao 370 km/h), dok ubrzanje do stotke traje 3,7 sekunde (do 200 km/h je potrebno 9,9 sec, a do 300 km/h 23,9 sec).
Snaga se inače na zadnje točkove prenosi preko petostepene automatske transmisije.
Naravno, sem motorom, u Brabusu su se pozabavili i aerodinamikom i agresivnijim izgledom vozila (aero body kit od karbon fibera), doterivanjem unutrašnjosti, izduvnim sistemom, jačim kočnicama, modifikovanim ogibljenjem, širim tragom točkova i setom novih točkova od 19 inča (gume Pirelli ili Yokohama 285/30 R 19).
Cena još nije saopštena, ali onima kojima je ovaj Brabus namenjen novac ionako ne predstavlja prepreku u životu.
Ako je sve ovo povezano,mogu da zamislim kako se čuje,al je napakovao vufere u red,to kad grune. :chuckel Samo mi nije jasno,koliko ovo povuče struje kad se odvrne,ako uopšte funkcioniše.
Mada mi se čini da je to neki reklamni kombi,a ne od privatnog vlasnika.
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti. Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."