ma kakve opruge... trebao si uzeti gewinde i lijepo ga spustiti šalim se naravno. i ja planiram da pazarim Eibach ProKit. Eibach Sportline (-5cm) su jeftinije, ali nije baš pametno stavljati ih na fabričke amortizere. (da ne prop.šaju nakon 200-300 km , mada ima puno ljudi koji imaju -5 opruge na fabričkim amortizerima, i kažu da nema nikakvih problema)
i ja planiram da pazarim Eibach ProKit. Eibach Sportline (-5cm) su jeftinije, ali nije baš pametno stavljati ih na fabričke amortizere. (da ne prop.šaju nakon 200-300 km , mada ima puno ljudi koji imaju -5 opruge na fabričkim amortizerima, i kažu da nema nikakvih problema)
Licno, nikada ne bih stavljao opruge koje spustaju vise od 3 cm na fabricke amortizere. Cak ni preko a kamoli na nasim dzadama. Na Imprezi sam imao Eibach stelujuce amortizere (sa njihovim oprugama naravno), pa ga opet nisam spustio "do koske" vec sam ostavio normalniju toleranciju zbog ivicnjaka, rupa, lezecih policajaca...
Drugo, Roomster je totalno "civilni" autic i nema potrebe za ekstremnijim poduhvatima, i ovo sto radim je vise iz zadovoljstva i zelje da imam auto bar malo drugaciji od ostalih...