Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Туђман брука за Хрвате!!!  (Pročitano 15016 puta)
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
а зашто би...ако се не може заборавити рат 90 их зашто би се заборавиле жртве 2 светског рата...?
када се не буде више спомињао рат 90 их, неће се ни спомињати НХД и Нацистичка Немачка....ипак је између те две ствари прошло "само" 45 година

замисли ја теби кажем : докле ћеш да смараш Сребреницом ,Вуковаром, Слобом и Арканом....?ма пусти то то је било пре 11 година....
« Poslednja izmena: 22. Sep 2006, 14:23:45 od bambyle »
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma jesam li ja to tebi ikada spominjao prvi?

rekoh čovjek se može vratiti, ti kažeš da ali ne ide to baš glatko, ja rekoh kako će ići kad su rane od rata još svježe, polako ići će a ti meni na to kako smo se mi pomirili sa zločinima njemaca i ustaša. samo se vrtimo u krug

i da od tada je prošlo 50 godina a ti još to spominješ a to nisi ni doživio
ja sam siguran kad od oluje prođe 50 godina niko neće srbe krivo gledati
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
ма све је то ОК, али ни ми нисмо гонили Немце наредних 50 година због свега што се десило а они су радили стварно грозне,грозне ствари, нити је било репресије над Хрватском због НДХ него смо опет мирили ране...усташки НДХ злочини су били мноооооооооооооого већи него сва злодела од свих страна у ратовима 90 тих...

Ma kurac niste... a šta je bio onaj  natpis u Kragujevcu "Ako si Nijemac, ne dolazi ovamo" ili tako nešto... Svako dijete u školi učilo je "Krvavu bajku" i "umrla je mučeničkom smrću četa đaka" - a što je to nego nametanje krivnje i kolektivizacija odgovornosti? Njemački SS-ovci izvršili su zločin, ergo svi Nijemci su ubojice i nepoželjni su u Kragujevcu. Ma daj, molim te...

A nitko, u niti jednoj školi, u niti jednoj knjizi, nije mogao pročitat nešto o Momčilu Đujiću, krvavom popu iz Strmice, i zlodjelima njegove bande krvoloka koji su sebe nazivali "Dinarskom četničkom divizijom".

Ali zato se bogme, sve u šesnaest trubilo o NHD, ustašama, Jasenovcu.

Nemoj me sad krivo shvatit - o NDH, ustašama, Jasenovcu se treba trubit. To je bio zločin protiv čovječnosti i to se ne smije zaboravit.

Samo, svaki zločin protiv čovječnosti treba imat jednaki tretman, jer takvo selektivno prikazivanje zločina stvara odn. podržava sliku o kolektivnoj odgovornosti naroda. Takva selektivna prikazavanja zločina dovela su do situacije da povijesni hrvatski grb ("šahovnicu") Srbi shvaćaju kao simbol zločina, da ideju o neovisnoj Hrvatskoj svaki Srbin shvaća kao reinkarnaciju Pavelića i ustaških smeđekošuljaša - a to je ono što ja vidim u skoro svakom postu na ovom forumu...

Nitko ne govori (jer ogromna većina ljudi to ne zna) kako je, gdje, i u kojim političkim uvjetima nastao ustaški pokret, a otprilike slična opravdanja koja se pronalaze za četničke zločince mogu se primijenit i na ustaški pokret.

Naravno, postoji i razlika - ustaški zločin odvijao se ogranizirano, planski i dokumentirano, dok su četnički zločinci svoj "posao" odrađivali pod izlikom "reakcije" na ustaše, a u okviru "nastavka" velikosrpske kraljevske tendencije "prisajedinjenja svih srpskih zemalja"

Opet ponavljam - ne opravdavam niti jedan zločin, pogotov ne ustaški, koji je za najoštriju osudu.

Ali neutemeljno je, neumjesno i nekorektno izjedanačavat ustaše i NDH sa koncepcijom hrvatske državnosti i hrvatske neovisnosti. To je isto kao da se izjedanačava nacizam, Hitler, Mein Kampf i logori smrti sa njemačkom državnosti, kao da se Staljin i gulazi izjednačavaju sa ruskom državom i kao da se Srbija i srpska državnost izjedanačava za koljačkim pohodima Đujića i njegove bande.

A upravo u tim i takvim izjednačavanjima leži dobar dio uzroka sranja iz 90-tih.
« Poslednja izmena: 22. Sep 2006, 14:50:34 od st_faca »
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
ја не знам за тебе али овде се учило о Ђујићу и Љотићу као отпадницима од регуларне војске који су радили све што си набројао, не видим како можеш један четнички покрет Драгољуба Михаиловића поредити са тим, то једноставно не иде, па хорди пљачкаша и убица отпадника је било са свих страна...

четници и усташе се не могу поредити  , па није Србија пришла Хитлеру и нису четници организовали систематску акцију против Хрвата (1/3 протерати 1/3 побити и 1/3 поправославити)...Дражни (једини прави) четници нису деловали на тлу "НДХ" ...није исто

о немицима се морало учити тако али их нико није тукао по Београду, гађао их камењем, дочикевао мотикама, није им се викало "говна немачка" није их нико тукао што причају немачки...уосталом политику учења је одређивао један Хрват (Тито)...дакле нису срби криви за то...

зар није усташка шаховница са првим белим пољем (у горњем левом углу)...видиш да ипак знам разлику између хрватске и усташке шаховнице...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ne postoji ustaška niti koja druga šahovnica
postoji jedna jedina stara 14 stoljeća i na njoj je prvo polje bilo bijelo(srebreno), uostalom jel bitno koje je polje prvo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 148
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
A Ustaše i njihov pokret stvorila je velikosrpska hegemonija i teror koji su provodili u vremenima prije WW-II.

Kakvo to sljepilo mora vladati, kad se vide samo posljedice, a nitko se ne pita o uzrocima svega..

A ono što je najgore, svi ovi postovi samo pokazuju kako se iz krvave povijesti nije naučilo baš ništa.. dakle, treba samo čekati nova vremena i nove prilike za osvajanja, protjerivanja, ubijanja i otimanja... Ako plan ne uspije, opet će za sve biti krivi genocidni Hrvati..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
A Ustaše i njihov pokret stvorila je velikosrpska hegemonija i teror koji su provodili u vremenima prije WW-II.

ма дај, треба те на лечење...бедни србофобу

а што се тиче усташког и хрватског грба ,разлика постоји... итекако...осим ако можда признајеш да је садашња Хрватска наследник НДХ...
први грб је званични Хрватски а на застави је усташки грб, ја мислим да је разлика очигледна али...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

hr).gif
(7.38 KB, 171x216)
hr!8.gif
(2.1 KB, 432x216)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ti jednostavno nemaš pojma
šahovnica je hrvatski simbol (kao i pleter) već 1500 godina i kroz to vrijeme javljale su se razne varijacije na temu ali suština je ista: 25 (5x5) crvenih i bijelih(srebrenih) polja.
svejedno je koje je prvo ili drugo
i još jednom ti ponavljam ne postoji ustaška, partizanska, današnja ili kakva druga šahovnica
samo se grbovi razlikuju, banovina hrvatska je imala prvo polje crveno a npr. kraljevina dalmacija, hrvatska i slavonija prvo polje bijelo
dakle nije to nikakva ndh izmišljotina
« Poslednja izmena: 26. Sep 2006, 13:32:12 od umorni »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
BlackBerry Perl
A da se vratite na temu?

Mislim da je mnogo gore da Sloba dobije ulicu (trg, plocu...) nego Tudjman. Tudjman je Hrvatima dao prelepu drzavu, etnicki gotovo cistu, koja napreduje (kako-tako). Sta je nama Sloba dao?
Necu ni da pocnem da nabrajam...

E sad, to sto se nama ne svidja da Tudjman ima ulicu, to je nas problem...
IP sačuvana
social share
Official Ghost of Burek Forum! :[64]:
Oni su sistem instrukcija, dogma, korupcija,
teror institucija, represija ubija!
Mafija - murija, drzava - hajducija,
kadija - sudija, a mi smo revolucija!
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
kad se bamby ne može držati teme

šta reći, meni tuđman nije bruka. imao je on i svojih loših poteza ali su oni dobri svakako puno puno vrijedniji i cijenjeniji tako da mi nikako ne može biti bruka
trebao bi bar ulicu dobiti ali nije ni važno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.