Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: True Detective (2013–) Serija  (Pročitano 89275 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
  Moja greška, pomešao sam Benisia i Đuilerma. Smile
  Benidio je trenutno libero.
  Šok posle prvih 10 minuta Pacigik Rima je bio prejak a traume su istale
. Nastavak je najavljen http://www.imdb.com/title/tt2557478/
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Ja mislim da u neku epizodu treba da ubace likove Pembletona i Bejlisa iz serije Homicide  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Ta je i danas omiljena - to ne treba da diraju  Smile
« Poslednja izmena: 20. Mar 2014, 09:48:16 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Ta je i danas omiljena - to ne treba da diraju  Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
mob
HTC One
Da se malo i ja osvrnem na seriju.  Smile

Generalno, bas bas dobra serija. Nisam bas siguran da je za ocenu 9.5 ali 8-8.5 definitivno zasluzuje.

Jeste osvezenje, iako neko rece da je materija vec prezvakana. Svaka materija je prezvakana, tesko se moze izmisliti nova prica, vazno je kako je prica docarana. Slazem se sa vecinom da ono sto ovu seriju odvaja od ostalih jesu veoma kvalitetni dijalozi, kao i paralelne price. Noseca koja se bavi kultom i prateca koja se bavi njihovim profilima i zivotima.

Glumacki dvojac je oduvao, pa da citiram jednu osobu "Mekonahi je ustvari dobio oskara za ovu ulogu ali posto ne moze za seriju, dali su mu za film".  Smile Ne razumem pojedine koji su rekli da nisu videli glumu, da nije ialo sta da se glumi i slicno. Da ne razglabam i pojasnjavam, ostavimo ovo na tome da su o :mrgreen:cigledno razlicite definicije sta gluma zapravo jeste.

Ogroman plus jeste mali broj epizoda, dovoljan da se prica kvalitetno isprica. I odustajanje od tradicionalnog koncepta razvlacenja sezona u nedogled bez izgleda za skoriji kraj. Ovo sa novom pricom svake sezone je potpuno drugacije, drzi te u iscekivanju da pogledas novu sezonu ali ne kida zivce jer moras da provedes par desetina godisnjih doba u pracenju jedne price.

Minusi koji su subjektivan dozivljaj su:

- definitivno klise gde Rast kresne Megi. Definitivno jedan od najvecih klisea u filmskoj industriji i jedna od retkih stvari koja je odudarala od neizvesnosti celokupne serije. Od prve epizode se vec to naslucuje, nadao sam se da su pametniji i da je bila namerno navlakusa na klise koji se nece desiti. Sta je, tu je.

- Rastovo prezivljavanje kosovskog zahvat.  Smile Istina je da postoje sanse da se prezivi ovakvo cepanje utrobe, ali u malom procentu... scenarisiti su se odlucili bas za taj mali procenat, nije nikakav sf samo sto je neocekivano. Mada, mozda su bas ovde igrali na kartu iznenadjenja, jer sam od polovine serije (kao i jos par poznanika) ima utisak da neko od njih dvojice gine u seriji, a sve je mirisalo da je to Rast.

- Religijska katarza.  Smiley 1 Razlog nije onaj koji vecina na stranim portalma komentarise, meni su problem klasicna americka propaganda kao i losa prica. Sto se propagande tice, SAD se samo predstavljaju kao sekularna drzava, u realnosti su jedna od najpovezanijih drzava sa religijom/ama. Najveci broj zatucanih vernika (podvlacim - zatucanih, ne vernici su zatucani) zivi u SAD... govorim o hriscanskim denominacijama. Tako da meni tj deo u seriji opasno ide na zivce. Na to dodajem i pricu... sve sto znamo o njemu, cinjenica da mu nije prvi put da je ranjen i suocen sa smrcu pa cak i sa gubitkom deteta... ali eto, kraj serije je nekako idealno mesto za bozije providjenje.

I za kraj, komentari na racun Bred Pita.  Smile

Necu da ulazim u njegovu pojavu i komentare lep ili ne... znam solidan broj zena kojima nije ni malo lep i privlacan, ali ne vidim kako je to bitno za diskusiju o glumackom kvalitetu.

Bred Pit ima gomilu besmislenih filmova iza sebe, gde i nije bila potrebna neka vajna glumacka izvedba. Problem je sto ljudi pamte te stvari naspram nekih drugih. Filmovi u kojima je trebalo izneti ulogu na pravi nacin su bolje merilo.

Ovako na prvu loptu setim se filmova gde je pokazao da jeste odlican glumac - Intervju sa vampirom, Sedam, Fight club, Snatch, itd. Licno, uopste nisam skeptican po pitanju njegove glume ukoliko bude u sledecoj sezoni.
« Poslednja izmena: 20. Mar 2014, 13:57:51 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
evo ja ću ti reći, kosovski zahvat može da se preživi ako  mu nije pocepao želudac i previše creva, trbušnu aortu, i ako pomoć dođe pre iskrvarenja. obzirom da je bio u komi, bilo je gadno Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Idris Elba.

Газда.

Citat
Ja se iskreno nadam da nece ubaciti nekog crnca

А ја се надам да ће ти црћи рачунар... овог момента.

IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 33.0.1750.166
 :wave:ko gleda puno serija ili filmova ove tematike, posebno skandinavske mracne price sa dubokim intenzivnim odnosima karaktera, spontanim razvojem dijaloga itd.. tome ovo nije neko preterano odusevljenje, stavise sama prica izvan ova dva glavna lika i njihovog odnosa je truba..

boli su bingo sa njima dvojicom, jer su i privatno razliciti karakteri.. mekonahi je komplikovan, mracan i religiozan, a vudi je porocan, pozitivan i veseo lik.. mekonahi je po meni odigrao sjajno, jer ja volim taj tip role.. vudi je standardno glumacki temeljan.. a izgleda dobro cak i sa stomacinom  Smile

ako vam se dopadaju ovakve price, preporucujem seriju Durham County iz 2007. godine.  www.imdb.com/title/tt0885761

Ne glumi bred pit  Smile i hvala bogu na tome..

i uopste se ne radujem drugoj sezoni sad kad znam da dolaze drugi glumci  Smile  mogli su da ostave dvojac i promene slucaj..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
mob
Ericsson jeste
serija je po mom mišljenju 8-8.5; 9.5 mi je overrated
gluma je fantastična (obojica su pokidali),scenario i ne toliko.ne kontam baš ovoliki hajp al ae,sve je subjektivno  Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Why are you wearing that stupid man suit?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12586
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Dobra serija. Ocena na imdb-u je smešna, ali to i nije toliko bitno. Radnja je takva kakva je, ne može tu nešto mnogo da se izmišlja i vrda. Gluma joj podiže kvalitet prilično, a čini mi se da će sve učestalija pojava da budu serije gde ćemo imati ludomile poput Šeldona, Šerloka i Rasta, jer je to sad očigledno popularno i nešto što publika prihvata i što joj se dopada.

Mene je u nekoliko scena podsetila i na Wire. Ne znam dal su imali takvu nameru ili sam ja utripov'o, ali s obzirom da ovde imamo i dvojicu glumaca iz pomenute serije, moguće je i da je postojala namera.

Još jedan plus je i to što jedna priča traje jednu sezonu, a ne 7 godina. Mislim i da ćemo takav format sve više gledati u budućnosti..
IP sačuvana
social share
"And onward goes this thing of ours."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.