Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:10:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Trojstvo" Boga jedinoga ?  (Pročitano 28881 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Sony xperia
Sveti Duh - sila kojom Bog začinje čoveka

Šta je Duh? Kao što smo ranije uočili, teolozi priznaju da je Duh Božiji Božija sila. Oni nemaju razloga da veruju drukčije, osim ako nemaju pristrasna ubeđenja o Trojstvu. Duh ili "Sveti Duh", kako se u Novom Zavetu naziva, bio je sila kojom je začet Isus Hristos. "A rođenje Isusa Hrista beše ovako: kada je majka njegova Marija bila zaručena za Josifa, pre no što se sastaše, nađe se da je začela od Duha Svetoga" (Jevanđelje po Mateju 1:18). Kada je Josif nameravao da tajno raskine njihovu veridbu zato što je bila u drugom stanju, "gle anđeo Gospodnji mu se javi u snu i reče: Josife, sine Davidov, ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer što je u njoj rođeno (začeto) od Duha je Svetoga" (Jevanđelje po Mateju 1:20).
Isus je začet u Marijinoj utrobi silom Svetoga Duha. On je bukvalno rođen sa Božijim Duhom u svom razumu. Postao je sin Božiji i umro za nas da bismo i mi imali istu šansu da postanemo Bog. Apostol Pavle jasno podučava ovu vitalnu istinu u Svetom Pismu, baš kao što je možemo pročitati u poslanici Rimljanima 8:16: "Sam Duh svedoči s našim duhom da smo deca Božija". Pavle nije mislio na nekakav sentimentalan način, kao što nam to pokazuje u sledećem stihu: "Ako smo pak deca, onda smo i naslednici; naslednici Božiji, sunaslednici Hristovi, - ako s njim stradamo, da se s njim i proslavimo". Pavle kasnije ističe u poslanici Jevrejima 1:2 da je Isus Hristos naslednik svega. Stoga ako posedujemo Božiji Duh, imamo šansu da nasledimo sve zajedno sa Isusom Hristom.
Duh Božiji sjedinjuje se s našim umom, čime bivamo ponovo začeti (ali ovoga puta duhovno), a ne kao što je bilo na početku, fizički. Postali smo nova ličnost. "Neka je blagosloven Bog i Otac Gospoda našega Isusa Hrista, koji nas je po svojoj velikoj milosti - uskrsom Isusa Hrista iz mrtvih - ponovo rodio (začeo) za živu nadu" (Prva Petrova 1:3). I u 23. stihu kaže: "jer niste preporođeni (nanovo začeti) propadljivim semenom nego nepropadljivim, živom i postojanom rečju Božijom".

Pavle ne priznaje Trojstvo

Mnogi koji veruju u Trojstvo danas bi verovatno smatrali apostola Pavla bogohulnikom, zato što je u svojim pozdravima crkvama kojima je slao poslanice, zanemario da spomene i Sveti Duh. U svom uvodu poslanici Rimljanima, Pavle se predstavlja kao apostol Boga Oca i Isusa Hrista, ali ništa ne govori o nekoj trećoj ličnosti. On takođe propušta da spomene Sveti Duh u pozdravnim rečenicama svojih ostalih poslanica. Njegov standardni pozdrav glasi: "Blagodat vam i mir od Boga Oca našega i Gospoda Isusa Hrista" (Prva Korinćanima 1:3). Isti pozdrav ponavlja se i u Drugoj Korinćanima 1:3, poslanici Galatima 1:3, Efescima 1:2, Filipljanima 1:2, Kološanima 1:2, Prvoj Solunjanima 1:1, Drugoj Solunjanima 1:2, Prvoj Timoteju 1:2, Titu 1:4, Filemonu 3. U svim ovim pozdravima, bez izuzetka, dosledno se izostavlja Sveti Duh (veliki propust - zapravo, hula, ako polazimo od toga da je doktrina o Trojstvu ispravna)!
Jedino se u Drugoj Korinćanima 13:13 spominje Sveti Duh sa Bogom i Isusom, pa i tu samo u vezi sa zajednicom. Sveti Duh nije treći član Božanstva.

Sveti Duh začinje u nama božansku prirodu. Ovo duhovno začeće oplemenjuje nas božanskim umom i Njegovom prirodom. Tokom celog našeg hrišćanskog života neprestano rastemo i razvijamo razumevanje i um Božiji, sve dok se konačno ne budemo rodili u Božiju porodicu i prilikom Hristovog povratka na zemlju postanemo besmrtni (Prva Korinćanima 15:49-52).
Kako da steknemo ovaj Duh? Apostol Petar daje odgovor na to pitanje koje se spominje u Delima apostolskim 2. glava, gde se opisuje dan Pedesetnica (Pentekost). Kada su na kraju njegove propovedi ljudi upitali Petra šta da učine, on je odgovorio: "pokajte se i neka se svako od vas krsti u ime Isusa Hrista za oproštenje svojih grehova, pa ćete primiti dar Duha Svetoga" (Dela apostolska 2:38). Takođe vidimo u Jevanđelju po Mateju 28:19 da se Otac, Sin i Sveti Duh spominju u "formuli krštenja". Bog Otac je taj koji nas dovodi u pokajanje; Isus Hristos - Bog Sin - je taj koji je umro da bi nam gresi iz prošlosti bili oprošteni; a Sveti Duh je sila kojom bivamo začeti od strane Boga Oca.
Kako je istina u Bibliji jasna! Sveti Duh je sila Božija. To nije nikakva ličnost, već sila kojom bivamo začeti da bismo postali sinovi i kćeri Božije.

GLAVA 4
Bog je porodica

Rani teolozi imali su potrebu da objasne pojavljivanje Isusa Hrista. Neki su svoja objašnjenja pronašli izmislivši doktrinu o Trojstvu. Pošto Bog nije Trojstvo i pošto je Isus Hristos Bog, kakav onda odnos vlada u Božanstvu? Da li je Bog jedan, ili pak postoje dva odvojena Boga? Da li je onda hrišćanstvo politeistička religija?
U drugom poglavlju ovoga rada otkrili smo da Biblija uči kako je Isus Hristos Bog Starog Zaveta, kao i da je On postao telesan i došao na Zemlju kako bi umro za čovečanstvo. On se naziva Sinom Božijim, a On sam naziva Boga Svojim Ocem. Do sada bi taj odnos trebao da postane jasan svima - Bog je porodica.
U trećem poglavlju otkrili smo da i mi možemo da postanemo sinovi i kćeri koje će Bog začeti putem oplodnje Duhom Božijim - dakle ponovo je reč o porodičnom odnosu.
Kada shvatimo da je Bog porodica - to jest da se On reprodukuje po svojoj vrsti - više se ne suočavamo sa problemima vezanim za doktrinu o Trojstvu, niti sa problemom mnogobožačkih kultova.
Samo je jedna Božija porodica, koja ima trenutno dva člana, ali će ih u budućnosti biti mnogo više. Isus je nazvan "prvencem među mnogom braćom" (Rimljanima 8:29).
Pogledajte sebe! Bez obzira na to da li ste u braku ili ne, deo ste jedne porodice. Imate roditelje, možda decu, a možda i unuke. Pa i pored toga, vi ste ipak jedna porodica.
Bog je bio taj koji je stvorio čoveka i stavio ga na Zemlju. On je stvorio instituciju braka i porodične odnose kao ogledalo njegove božanske porodice.

Božije ime stoji u množini

Reč u hebrejskom jeziku koja se u Prvoj Mojsijevoj 1:1, 26 upotrebljava za "Bog" je "Elohim". Elohim je po svom gramatičkom obliku reč koja podrazumeva množinu. Iako ta reč sama po sebi ne dokazuje da u Božanstvu postoje dva bića, ona ostavlja mogućnost za množinu na koju jasno ukazuju ostali delovi Biblije.
Iz onoga što možemo da razumemo iz ostatka Biblije, ova reč Elohim nalik je na reči koje imamo u našem jeziku: "porodica", "grupa", "crkva" ili "svetina". Ove reči se često posmatraju kao jednina, ali sve one sadrže više od jednog člana. Apostol Pavle nam ovo pojednostavljuje u Prvoj Korinćanima 12:20. Govoreći o Crkvi, on kaže: "Ovako su mnogi udovi, a telo je jedno".
Bog je porodica. Trenutno su u toj Božijoj porodici dva člana, Bog Otac - Glava porodice, Zakonodavac - i Isus Hristos, Sin - Glasnogovornik, Stvoritelj. Ali reč Elohim nije samo dvojina (dual). Dvojina kao broj postoji u hebrejskom, ali onda bi ta reč zvučala "Elohaim". Međutim, za Božiju porodicu je određeno da bude odistinski mnogobrojna - da ima mnoge članove. I upravo ovu činjenicu reč Elohim opisuje i omogućava.
Verovanje u Trojstvo zamagljuje pravu svrhu koju Bog ima na umu za ljudski rod. Ako nas podučavaju da je Bog ograničen na Trojstvo, tri ličnosti, onda se gubi iz vida činjenica da je prava Božija namera da stvori mnogo više članova u Svojoj porodici.
Pogledajte izveštaj o stvaranju u prvoj glavi Prve Mojsijeve. Bog je stvorio ribe po njihovim vrstama, ptice po njihovim vrstama i životinje po njihovim vrstama. Ali u 26. stihu Bog je stvorio čoveka i to ne po bilo kojoj životinjskoj vrsti, već po božanskoj vrsti - po Božijem liku i obličju. "Potom reče Bog (na hebrejskom "Elohim"): da načinimo čoveka po svojemu obličju, kao što smo mi koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji".
Bog je stvorio čoveka po Svom liku. Čovek je na višem nivou od ostatka tvorevine, zato što mu je Bog dao moć razmišljanja. On gospodari nad svim stvorenjima. Čovek nije životinja, već je stvoren po Božijem liku - Božijoj vrsti.

Čemu nas uči Novi Zavet?

Apostol Jovan je razumeo Božiji plan za ljudski rod. Pogledajte šta je zapisao u Prvoj Jovanoj 3:1: "Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac (evo porodičnog odnosa - a ne ograničenog trojstva) - da se nazovemo deca Božija, i jesmo. Svet nas zato ne poznaje, što njega nije upoznao. Dragi moji, (već) sad smo (začeta) deca Božija i još se ne pokaza šta ćemo biti. Znamo da ćemo - kada se on pokaže - biti njemu slični, jer ćemo ga gledati onakvog kakav je".
Isus Hristos, onaj koji je bio Bog u Starom Zavetu, Bog Stvoritelj, postao je telo, umro je i razapnut je kao deo Božijeg plana da načini čoveka Bogom. Isus Hristos nije jedini koji treba da bude Sin Božiji. On je sada jedini rođen kao sin Božiji, ali kao što piše Jovan: "kad se pokaže, bićemo kao i on". Sada smo začeti, a postaćemo rođeni sinovi i kćeri od Boga prilikom vaskrsenja.
Jasno je da je Božiji plan da dovede mnoge sinove i kćeri u Svoju porodicu: "Jer je dolikovalo njemu (Bogu Ocu), za koga je sve i kroz koga je sve, pošto je mnoge sinove doveo u slavu, da stradanjima učini savršenim začetnika njihovoga spasenja (Isusa Hrista)" (Jevrejima 2:10). Biblija je puna stihova koji govore o Božijoj namisli za čoveka. Pa ipak, većina hrišćana ovoga sveta zaslepljena je kada je u pitanju ova centralna biblijska istina. Ali zašto? Zato što sotona vara ceo svet (Otkrivenje 12:9). Bog ne predstavlja nekakvo zatvoreno trojstvo. On je porodica čiji član možete da postanete i vi!

Čemu prevara?

Zašto je sotona svetu podmetnuo doktrinu o Trojstvu? Zato što ne želi da vi vladate umesto njega! Sotona je izvorno stvoren da izvršava Božiju vlast na Zemlji, ali on je odbio da služi Tvorcu i čak je podstakao pobunu kako bi svrgnuo Boga sa njegovog vladarskog položaja nad čitavim Univerzumom (Knjiga proroka Jezekilja 28:11-19; Knjiga proroka Isaije 14:12-14). Trećina anđela se udružila sa Luciferom u tom odmetništvu, pa je zajedno sa njim zbačena na Zemlju (Otkrivenje 12:3-4) - čime su se, zajedno sa sotonom, zauvek diskvalifikovali od upravljanja unutar Božije vlade. Međutim, sotona i njegovi demonski odredi ostaju na dužnosti sve dok se Hristos ne vrati.
Iako su diskvalifikovani, oni ne žele da bilo ko ikada preuzme njihovo mesto. Iz tog razloga, tokom skoro 6000 godina ere čoveka, pokušali su da od čitavog sveta sakriju Božiju istinu od koje zastaje dah. Ukoliko vas mogu navesti da poverujete u Trojstvo, bićete prevareni da mislite kako se Božanstvo sastoji od samo tri ličnosti. Onda ne možete da zamislite ni u svojim najluđim snovima da ste stvoreni da se rodite kao članovi Božije porodice - da biste stvarno imali udela u vladanju na Zemlji!
Sotona želi da mislite kako je Bog ograničeno trojstvo - a ne porodica čiji se broj članova uvećava ili pak Carstvo u koje možemo da stupimo Božijom milošću.
Eto istine! Istine o Trojstvu. Božija porodica nije zatvorena za čovečanstvo, kao što bi sotona očekivao od vas da verujete. Vrata te porodice širom su otvorena za vas, kao i za vašu porodicu i čitav ljudski rod. Prilikom Hristovog povratka možete da budete upravo nalik na Boga!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
O čemu ja govorim???
Uzdizanjem svesti i čišćenjem duše,svaki čovek može da se Vaznese i postane Božiji sin.
Dažbog,Sveti Duh ,je negativni princip,nesavršeni muški princip.
Zar Stvaranje sveta ne govori upravo o ovome o čemu je kolega iznad napisao?! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Bogami tesko je objasniti na pravi nacin sve kritike koje su upucene prema sadasnjem Krscanstvu i nacinu vjerooovanja krscana, jer postoji toliko pitaanja koja zahtijevaju prave odgovore, naime radi se o nemalim stvarima. Toliko je zabuna medju samim krscanskim ucenjacima pa i medju nama ovdje jer tesko je objasniti to, "jedan je a troica su"
Ako je "Gospodar" zbog ljuckih djela umro, ubili cu ga, pa kakav je to bio "Bog"?
Dali je on bio zadovoljan time sto su mu ucinili?
Ako jeste bio zadovoljan onda nek su blagosloveni jer su postigli mjegovo zadovoljstvo.
Ako je bio srdit zbog onoga sto su mu uradili onda, znaci da su ga savladali.
Dali je sve postojece tada bilo preppusteno samo sebi, bez "gospodara" koji sve cuje i odrzava?
Dali su nebesa bila napustena kada je sahranjen i kada je njegovo tijelo prekrila zemlja?
I koje odrzavao nebesa dok su mu ruke zakivali?
Kada je "Bog"svega, kako su komadi drveta mogli nositi "Istinskog boga" i kako su mu ekseri mogli nanijeti bol, a "stvorio" je i drvo i metal?
Kada je umro,dali je sam sebe ozivio ili ga je neki drugi Bog ravan njemu ozivio?
Cudim se grobu u kome je "bog" lezao i utrobi u kojoj se devet mjeseci kroz majcinu krv hranio i nacinu negovog zivota jer je pio i jeo,i onda ste ga, sto je normalno, mogli vidjeti kako obavlja prirodnu potrebu.
"Bog" da obavlja prirodnu potrebu?
Na sta smo sveli boga?
Zar Bog dz.s nebi trebao biti onaj koji oduzima zivot, a ne onaj kome se oduzima, zar on nije onaj koji je svemoguci, suvereni koji je Jedan i nema druga jer da ima druga, dijelili bi carstvo nebesko ili bi se oko njega prepirali, ili bi se dogovarali, ali to nije u bozanskoj prirodi, jer onaj koji sve zna nema potrebe za dogovorom.

* 255. Allah je - nema boga osim Njega - Živi i Vječni! Ne obuzima Ga ni
drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji! Ko
se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova?! On zna šta
je bilo i prije njih i šta će biti poslije njih, a od onoga što On zna - drugi znaju
samo onoliko koliko On želi. Moć Njegova obuhvaća i nebesa i Zemlju i
Njemu ne dojadi održavanje njihovo; On je Svevišnji, Veličanstveni!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Отац је Сунце Које нас Греје, Отац је У сваков твари и ствари, Отац је свеприсутан, Од Оца све Исходи, Отац је Творац свега видљивог и невидљивог
Мислим из Симбола вере треба све бити јасно...
Син од Оца Исходи, са Оцем се Заједно Поштује и слави
Отац је Сину Дао кључеве од Живота и Смрти, јер СИН је страдао За човечанство, Син је Својом крвљу Избавио човечанство од Првог Греха
-ДУХ свети хм... Господ Животворни... дах наш је дух свети...

-само моје мишљење  Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: akan1303
Da, valjda se na tome temelji hriscanstvo?
"Hriscanstvo" se temelji na osnovu price da se Isus fizicki samolansirao u atmosferu, i da je on jedini fizicki aspekt
Gospoda Boga, bez te price koju je lansirao Sveti farisej Pavle "hriscanstvo" ne bi postojalo. Oni koji su pre Isusovog nestanka bili sa Isusom nisu znali za tu pricu posto se tako nesto nije desilo.
Citat
Mozda me se ova tema ne tice toliko ali moram da odgovorim jer ja vjerujem u sve knjige koje je Bog dz.s poslao ljuckom rodu pa i knigu koju je poslao Isusu a.s (Indzil), i vjerujem u kontinuitet bozijih knjiga koji je zavrsen sa Kur'anom kao zadnjom objavom ljuckome rodu.
Nikako Isusove moci nemogu biti razlog njegove bozanstvenosti,ako je tako onda i drugi "proroci"zasluzuju isto.
Rodjen je bez oca? Stacemo onda sa Adamom, sa Evom, nijesu imali ni oca ni majku.
Rekao sam da nigdje u Bibliji nepostoje rijeci (Isusove) "ja sam bog ili obozavajte mene",

Ovo nije ono sto sam ja trazio ali dobro. No i ovo se moze tumaciti na drugi nacin, jer ako kazete da su jedno postavja se pitanje u cemu?, u stvaranju nisu jer je to Isus vec rekao; Jovan 17:7 " Sad razumeše da je sve što si mi dao od Tebe. "
Ovo nije tema u kojoj necije verovanje u nesto ima bilo kakav znacaj. Ja sam rodjen bez mogucnosti verovanja, i samo navodim sta ono sto je navedeno u bibliji odgovara stvarnosti. Kao sto ti rekoh Isus ne postoji,
reko' sam ti da je po prici Isus bio jedno sa Bogom, fizicki kao covek i duhovno posto je sve sto je on rekao Istina, sve sto je on rekao je ono sto postoji, ukoliko se razume sta je on rekao.
Ne postoji covek koji nije rodjen, to isto vazi i za "Adama,Evu" i za Isusa i za Gospoda Boga.
Stvaranje "Adama i Eve" u metaforama objasnjava proces koji je trajao od jednocelijskog organizma pa do prvog
ljudskog para koji je imao svest koja je dosla kroz rec koja se pojavila u njihovom DNK.
Za istinu ne postoji "vreme" ili "ego", sto znaci da je Isus za 33 godine isto sto ce Gospod biti u vecnosti, sem sto Otac ili Gospod Bog ima vece znanje od onoga koje je Isus imao. " Otac moj koji mi ih dade
veći je od svih; i niko ih ne može oteti iz ruke Oca mog. "
" A o danu tom i času niko ne zna, ni anđeli nebeski, do Otac moj sam. "
Nisam ja mislio da kazem da ti ne treba da ucestvujes u ovoj temi, nego da i tvoja knjiga kaze da je Bog - jedan,
odnosno da ti to i sam znas.
Citat: bozjicovek
nisam gnevan.samo govorim reč. ti shvati ovo istom merom. ako nešto nije u redu onda razmsli. kako vidiš pavla i petra farizejima,samo zato što je Isus rekao petru idi od mene satano. Isus je petru dao ključeve od raja,pavla jasno opozvao u veliku službu.petru je rekao to jer je taj časmislio ljudsko. ne Božje. dakle ovisno što čovek kaže,Bog tako i ranguje. ali Isus ostaje na svome da je petar u nebesima kao i pavle,a ne da su od đavla.otkrivenje ih vidi u zidinama novog jerusalima kao stubove. nema duhovnih hrišćana inače bez krštenja svetim duhom niti iko može razumeti Pisma bez duha svetoga. da li si kršten svetim duhom?
Kako nisi gnevan, kada govoris da ja pricam gluposti, govoris da nekakvom "mojom neverom" ja idem protiv tvoje vere, a to su ustvari sve neistine koje su produkt afekta sa kojim moje reci nemaju apsolutno nista posto
ih ili ne razumes ili neces da ih razumes.
Nigde nisam rekao da je Petar farisej ali je prihvatio fariseja Pavla i njegovu farisejsku pricu o vaskrsenju fizicki mrtvih, onih koji su se u prah pretvorili.
Isus je vise nego ocigledno govorio o dva razlicita Petra, bas kao sto ima razlicitih Ilija. Jedan Petar je Sotona, drugi Petar ima knjigu zivota/kljuceve Neba, jedan Petar se odrekao Isusa drugi Petar ce da pase Hristovo stado.
On jeste govorio jednoj osobi koja je u to vreme bila njegov glavni apostol, apostol koji je hodao po vodi kao Isus, koji je dizao iz mrtvih kao Isus, koji je zavrsio zakucan za krst naglavacke posto je znao da njegova smrt nije dostojna Isusove.
Kao sto rekoh reci Zaharija 13:7 koje je Isus ponovio u Matej 26:31 o tome kako ce svi koji su bili sa Isusom da
se udallje od istine su kristalno jasne. A Pavle je rodjen i umro je kao farisej, Dela Apostolska 23:6
Sveti Duh je Volja Bozija, i ja sigurno nisam taj koji cepa svoja usta hvaleci sebe kao sto to rade svi koji pripadaju
nekom sistemu verovanja.
Tumacenje biblije nikoga nije spasilo tako da je ono apsolutno irelevantno.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
petar je jedan apostol.pavle takođeje bio farizej i umro kao hrišćanin,jer činom krštwnja se odrekao zvanja,baposle on je davao svedočanstvo o tome.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia Luvmya 520
O čemu ja govorim???
Uzdizanjem svesti i čišćenjem duše,svaki čovek može da se Vaznese i postane Božiji sin.
Dažbog,Sveti Duh ,je negativni princip,nesavršeni muški princip.
Zar Stvaranje sveta ne govori upravo o ovome o čemu je kolega iznad napisao?! Smile Smile
Crkva govori da to moze svako ( sto je jedini nacin da se neko obmane )Rimljanima 10:9  " Jer, ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svom da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen. "
Svaka usta koja su tvrdila da je Isus - Gospod Bog su zavrsila u grobu.
Ti ovde sprovodis verbalni pritisak identicne seme, ti govoris da ljudi moraju tebe da prate ili ce goreti u paklu.
Stvaranje sveta nije opisao tvoj kolega nego biblijski proroci.
Citat: akan1303
Bogami tesko je objasniti na pravi nacin sve kritike koje su upucene prema sadasnjem Krscanstvu i nacinu vjerooovanja krscana, jer postoji toliko pitaanja koja zahtijevaju prave odgovore, naime radi se o nemalim stvarima. Toliko je zabuna medju samim krscanskim ucenjacima pa i medju nama ovdje jer tesko je objasniti to, "jedan je a troica su"
Ako je "Gospodar" zbog ljuckih djela umro, ubili cu ga, pa kakav je to bio "Bog"?
Dali je on bio zadovoljan time sto su mu ucinili?
Ako jeste bio zadovoljan onda nek su blagosloveni jer su postigli mjegovo zadovoljstvo.
Ako je bio srdit zbog onoga sto su mu uradili onda, znaci da su ga savladali.
Dali je sve postojece tada bilo preppusteno samo sebi, bez "gospodara" koji sve cuje i odrzava?
Dali su nebesa bila napustena kada je sahranjen i kada je njegovo tijelo prekrila zemlja?
I koje odrzavao nebesa dok su mu ruke zakivali?
Kada je "Bog"svega, kako su komadi drveta mogli nositi "Istinskog boga" i kako su mu ekseri mogli nanijeti bol, a "stvorio" je i drvo i metal?
Kada je umro,dali je sam sebe ozivio ili ga je neki drugi Bog ravan njemu ozivio?
Cudim se grobu u kome je "bog" lezao i utrobi u kojoj se devet mjeseci kroz majcinu krv hranio i nacinu negovog zivota jer je pio i jeo,i onda ste ga, sto je normalno, mogli vidjeti kako obavlja prirodnu potrebu.
"Bog" da obavlja prirodnu potrebu?
Na sta smo sveli boga?
Zar Bog dz.s nebi trebao biti onaj koji oduzima zivot, a ne onaj kome se oduzima, zar on nije onaj koji je svemoguci, suvereni koji je Jedan i nema druga jer da ima druga, dijelili bi carstvo nebesko ili bi se oko njega prepirali, ili bi se dogovarali, ali to nije u bozanskoj prirodi, jer onaj koji sve zna nema potrebe za dogovorom.

* 255. Allah je - nema boga osim Njega - Živi i Vječni! Ne obuzima Ga ni
drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji! Ko
se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova?! On zna šta
je bilo i prije njih i šta će biti poslije njih, a od onoga što On zna - drugi znaju
samo onoliko koliko On želi. Moć Njegova obuhvaća i nebesa i Zemlju i
Njemu ne dojadi održavanje njihovo; On je Svevišnji, Veličanstveni!
Nema nikakve razlike izmedju prvog "hriscanina" - Svetog fariseja Pavla, posto je "hriscanstvo" farisejski judaizam koji umesto Gospoda Boga za Gospoda Boga ima mrtvog Sina Bozijeg.
Isus je bio inkarnacija/otelotvorenje Logosa - reci - Duha Bozijeg - Istine a to je deo Gospoda Boga koji je morao da bude zrtvovan da bi odabrani mogli da postanu isto sto i inkarnisani/otelotvoreni Gospod kojeg ti nazivas "alah", samo sto tvoja religija ne govori o njegovom fizickom postojanju. Sto zvuci nelogicno u prici u kojoj neka sila stvara coveka u svom obliku i sve oko njega a ne moze da u tome uziva/ima bilo kakve koristi.
To je sama sustina svega sto je receno u bibliji  Jovan 3:16 " Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni. "
Taj deo Gospoda Boga koji je zrtvovan je rec/istina/Hrist..... " U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč. " ( proslo vreme ukazuje da se nestanak te reci desio, ali jos do tog momenta nismo dosli ) " Duh je ono što oživljava; telo ne pomaže ništa. Reči koje vam ja ( Isus ) rekoh duh su i život su. " a to je pripada Ocu " Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina. "
Prorok Daniel koji je svoja prorocanstva dobio od Gabriela ( kao i Muhamed ) je rekao da " A posle te šezdeset i dve nedelje pogubljen će biti pomazanik i ništa mu neće ostati; narod će vojvodin doći i razoriti grad i svetinju; i kraj će mu biti s potopom, i određeno će pustošenje biti do svršetka rata. "
Sto je takodje prorekao Isaija " Od teskobe i od suda uze se, a rod Njegov ko će iskazati? Jer se istrže iz zemlje živih i za prestupe naroda mog bi ranjen. "
Isus je ta zrtva od koje vise nema nicega, on je vaskrsnuo iz smrti posle dva dana, kao sto je Osija prorekao
" Povratiće nam život do dva dana, treći dan podignuće nas, i živećemo pred Njim. " ali je posle toga postao smrtnik i umro kao i svaki drugi. James Cameron reditelj Titanika i Avatara je napravio dokumentarni film koji
prikazuje grobnicu u kojoj se nalaze Isus, njegova majka, Marija Magdalena i Matej (apostol)
http://thelosttombofjesus.blogspot.com/
Kao sto jevandjelja apostola Jovana i Mateja nalazu, videli su se posle vaskrsenja, ispricali i onda je Isus otisao u nepoznatom pravcu iz Galileje ( kao sto je Isus i rekao ) a ne da se samolansirao iz Judeje
(razdaljina je nekih 200-300 km) kao sto je Sveti farisej Pavle rekao preko svog ucenika Luke.
Sve je to ekstremno irelevantno za tvoju, moju i sudbinu svih drugih ljudi, to je samo prica koja nema
veci znacaj od zabavno-obrazovnog.
Biti spasen kroz Hrista znaci biti spasen kroz istinu, ako ti kao musliman znas istinu i ona ce te voditi do
tvog spasenja od smrti, istina ne poznaje jezike posto postoji u svim jezicima.
Citat: gagijk
Отац је Сунце Које нас Греје, Отац је У сваков твари и ствари, Отац је свеприсутан, Од Оца све Исходи, Отац је Творац свега видљивог и невидљивог
Мислим из Симбола вере треба све бити јасно...
Син од Оца Исходи, са Оцем се Заједно Поштује и слави
Отац је Сину Дао кључеве од Живота и Смрти, јер СИН је страдао За човечанство, Син је Својом крвљу Избавио човечанство од Првог Греха
-ДУХ свети хм... Господ Животворни... дах наш је дух свети...

-само моје мишљење  Smile
To je "tvoje misljenje" koje nije tvoje nego pripada mesavini "univerzalizma" ( koje govori da je Gospod Bog "sveprisutan" i nalazi se u svemu ) i "hriscanstvu" koje veruje da je Sin jedini fizicki aspekt Boga.
Sveti Duh je Bozija Volja kojom je sve stvoreno, o cemu nam govori Boziji Duh koji je rec/istina.
Kao sto mozes da primetis ne govore svi istinu.
Znaci da su i Sveti Duh i Sin Boziji integralni delovi jednog jedinog Kreatora i ti delovi su neodvojivi.
Kao sto se covek sastoji od tela, duse i duha, mi ne mozemo da izdvajamo dusu ili duh van tela.
Telo je Gospod i njegovi aspekti (nematerijalne forme) su dusa/zivot i duh/rec.
Citat: bozjicovek
petar je jedan apostol.pavle takođeje bio farizej i umro kao hrišćanin,jer činom krštwnja se odrekao zvanja,baposle on je davao svedočanstvo o tome.
Simon sin Jonin ( "Petar" ) je bio glavni apostol, nijedan drugi nije imao paznju Isusa kao Petar, i kao sto rekoh, kao sto je Sveti Jovan Krstitelj bio u ulozi Ilije, Matej 11:14 " I ako hoćete verovati, on je Ilija što će doći." Isto tako ce jedan covek danas imati ulogu "Petra" koji ce " A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati. I daću ti ključeve od carstva nebeskog: i šta svežeš na zemlji biće svezano na nebesima, i šta razrešiš na zemlji biće razrešeno na nebesima. "
Ocigledno je da je originalni "Petar" mrtav, bas kao sto je Sveti Jovan Krstitelj koji je bio "Ilija" - mrtav.

Sve govori da je taj sadasnji "Ilija", sadasnji "Petar" i sadasnji Gospod Bog - jedna osoba.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Laž nametnuta od katoličke crkve da bi pruzela vodeću ulogu u hrišćanstvu.
Ne kažem ja da će bilo ko goreti u paklu,samo kažem da se neće niko Vazneti ko ne posluša moje reči.
Znači dajem samo informaciju,bez suđenja i osude,jer svako ima izbor.
IP sačuvana
social share
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
konfuzija poćinje pričom o tri Boga. tako ljudi padaju u napast kako je gospod umro,što se događalo za vreme njegove smrti,kao da je kosmos mogao paasti nam na glavu! Bog ne može umreti.umrlo je ljudsko u njemu,jer je on uzeo telo i došao međ ljude. to nije neka neobičnost,jerje Bog često uzimao teofaniku u Bibliji. tako petar nije jedna osoba sa sa nekim drugim ili krstitelj sa ilijom. to su fantazije kako Gospod govori proročki,čuvajte se da vas neko ne zavede praznom fuilozofijom sveta ne znajuć što uče ni što govore. za razliku od drugih foruma na ovom su okupljeni ljudi(ne svi) puni gnoze,posebnog demonskog nadahnuća u znanju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Dok ne razlučite da je sve trojstvo i da je to zakon kosmosa nećete moći da shvatite.
Tvorac je - otac
Sin je Gospod Bog za treću dimenziju i nalazi se u šestoj dimenziji
Sveti Duh je Dažbog,obnavlja biološki život u trećoj dimenziji i nalazi se u trećoj dimenziji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:10:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.