Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 00:39:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Trenerska vrteska  (Pročitano 51054 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 3Gs
Levante otpustio trenera

Španski prvoligaš Levante otpustio je trenera Abela Resina, pošto je klub posle prvenstvenog poraza u nedelju od Saragose (0:3) ostao zakovan na začelju tabele Primere.

"Posle skorašnje serije loših rezultata, klub je odlučio da zameni čoveka na klupi", navodi se u saopštenju Levantea.

Resino je zamenio Huana Ramona Lopesa Kara u januaru i spasao je klub ispadanja, pošto je sezonu završio na 15. mestu.

Nova sezona je, medjutim, jako loše počela, pošto je ekipa osvojila samo bod iz sedam kola.

Izvor: MTS-Mondo

Stoičkov dobio otkaz u Selti

Bugarin Hristo Stoičkov smenjen je sa mesta prvog trenera španskog drugoligaša Selte, preneli su španski mediji.

Kako piše dnevnik "Marka", umesto njega na klupu kluba iz Viga preuzeće Španac Huan Ramon Lopes Karo.

Stoičkov je u Seltu došao 10. aprila prošle godine kao zamena za Fernanda Vaskeza. Ove sezone u drugoj španskoj ligi Selta trenutno zauzima 11. mesto sa tri pobede iz sedam utakmica.

IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 3Gs
Livorno otpustio trenera Orsija

Italijanski fudbalski prvoligaš Livorno otpustio je trenera Fernanda Orsija zbog slabih rezultata i on je prvi stručnjak koji je ove sezone dobio otkaz u Seriji A.

"Orsi nije zaslužio otkaz, ali su navijači razočarani lošim startom u prvenstvu i igrama ekipe", izjavio je predsednik kluba Aldo Spineli.

Livorno trenutno drži "fenjer" u Seriji A sa samo dva boda iz sedam utakmica, a ekipa je izrazito neefikasna nakon što je Kristijano Lukareli na kraju prošle sezone prešao u ukrajinski Šahtjor iz Donjecka.

Orsi je preuzeo Livorno od Danijelea Arigonija u martu, ali je pod njegovim vodjstvom tim pretrpeo čak devet poraza, uz četiri nerešene igre i tri pobede.

Italijanski mediji navode da je bivši trener Torina Djankarlo Kamoleze prvi favorit za mesto šefa stručnog štaba Livorna.

IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4409
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung Lunar XZ130
 9. oktobar 2007. | Izvor: B92, goal.com

De Bjazi preuzima Levante?

Italijanski fudbalski stručnjak Đani de Bjazi stigao je u Valensiju na pregovore sa čelnicima Levantea, dan pošto je uprava kluba otpustila Abela Rasina. De Bjazi je prošle sezone otpušten iz Torina, iako je pre toga uveo u klub u Seriju A. Pre toga taj stručnjak je ime stekao uvođenjem Modene iz Serije C u Seriju A za samo dve godine, čime je klub doveo do najvišeg ranga posle punih 38 godina.

Posle toga on je dve sezone proveo na klupi Breše, u doba kada je za klub igrao slavni Roberto Bađo, pre nego što se 2005. preselio u Torino.

De Bjazi bi već u sredu mogao da preuzme drugi klub Valensije, koji je sezonu počeo očajno.

Posle sedam kola u Primeri Levante ima samo jedan bod, a postigao je dva gola. Ovog vikenda Levante je kod kuće poražen od Saragose 3:0.

Cilj koji će biti dat Italijanu je opstanak u najvišem rangu španskog fudbala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 3Gs
Kamolese novi trener Livorna

Italijanski fudbalski klub LIvorno imenovao je Djankarla Kamolesea za trenera prvog tima.

Bivši trener Torina, Redjine i Vićence zamenio je na klupi Livorna Fernanda Orsija, koji je dobio otkaz nakon što je klub osvojio samo dva boda u sedam ligaških utakmica.

Livorno je trenutno poslednji na tabeli Serije A.

Orsi je bio trener Livorna od marta, ali je njegov zadatak ove sezone bio težak s obzirom da je klub letos prodao najboljeg igrača, napadača Kristijana Lukarelija ukrajinskom Šahtjoru.

IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 3Gs
Di Bjazi novi trener Levantea

Fudbalski trener Djovani De Bijazi novi je šef stručnog štaba španskog prvoligaša Levantea. Pedesetjednogodišnji strateg je sa tim klubom potpisao jednogodišnii ugovor.

Italijanski stručnjak zamenio je na mestu trenera Levantea Abela Resina, koji je dobio otkaz posle poraza od Saragose sa 3:0.

Levante, koji zauzima poslednje mesto na tabeli španskog prvenstva, primio je čak 17 golova u poslednjih sedam prvenstvenih mečeva, a postigao samo tri. Di Bijazi je pre Levantea bio trener Modene, Breše i Torina.

IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 3Gs
Totenhem pregovara sa Klinsmanom

Čelnici Totenhema pregovarli su sa nekadašnjim selektorom reprezentacije Nemačke Jirgenom Klinsmanom u želji da preuzme klupu njihovog tima, preneli su ostrvski mediji.

Engleski novinari podsećaju da je Totenhem izuzetno loše počeo sezonu i da je u dosadašnjih devet utakmica osvojio sedam bodova i ostvario samo jednu pobedu.

Uprava kluba još nije priznala da traži zamenu za holandskog stručnjaka Martina Jola, iako lokalni mediji tvrde da je već razgovarala sa nekoliko kandidata.

Klinsman, koji je na poslednjem Mundijalu, sa selekcijom Nemačke osvojio treće mesto, već je, kako navode engleski novinari, razgovarao sa glavnim akcionarom kluba Džoom Luisom i blizu je povratku u Totenhem.

Nemački stručnjak je u dva navrata igrao za londonski klub. Prvi put dres Totenhema nosio je u sezoni 1994/95, a drugi put je na "Vajt Hart Lejn" stigao 1997, kao pozajmljen igrač iz Sampdorije.

IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 3Gs
Saši Nikoliću kormilo Napretka

Nekadašnji trener Železnika i kadetske reprezentacije, Saša Nikolić novi je šef stručnog štaba kruševačkog Napretka.

"Za razliku od mnogih koji su tražili veliku cirfu najbolje uslove dobili smo od Saše Nikolića. Dogovorili smo se da radi za platu, ako izbori opstanak sledi i nagrada," izjavio je "Sportu" predsednik kruševačkog supreligaša Branislav Jovanović.

Nikolić, koji je 2002. godine u izboru kolega izabran za najboljeg trenera, na klupi Napretka naslediće Zvonka Petrovića, koji privremeno vodio ekipu nakon smene Mladena Dodića zbog slabih rezultata.

Nakon osam odigranih kola Kruševljani su pretposlednji na tabeli Meridijan Superlige sa pet bodova, jednim više od "fenjeraša" Bežanije i tri manje od desetoplasiranog Smedereva.

IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Ilic kapiten, jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 8422
Zastava Mladenovac - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5;M
mob
Samsung X 680
Cudi me da je do sad blejao bez posla.... kad pogledam ko sve trenira po super ligi ,.. a on bez posla  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Alles Wird Gut

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4019
Zastava Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
                                           Katalinić: Odveo bih Bosnu na Mundijal!

Dolazak Ivana Katalinića, za trenera GOŠK -a iz Gabele, bio je svojevrsna senzacija, budući se radi o najtrofejnijem treneru Hajduka u njegovoj povijesti. Međutim, oni koji bolje poznaju ovog stručnjaka, ali i stanje oko NSBiH, uvjereni su da je Gabela samo usputna stanica od Splita prema Sarajevu. - piše danas San.

Kate, nekada sjajni golman Hajduka, kandidirao se zimus za selektora bh. reprezentacije. Poznati je stručnjak za San govorio o ambicijama GOŠK -a, o svojim planovima, o Muzuroviću, o potpisnicima pisma.

Dakle, da li još uvijek slovite kao kandidat za bh. selektora?

- Sada razmišljam samo o GOŠK - u. Laska mi ako me neko vidi kao mogućeg selektora. Kako je sada Muzurović na toj poziciji, o tome ne razmišljam zasada.

U jednom je hercegovačkom listu osvanuo naslov da ste vi novi selektor. Navodno ste favorit pojedinaca iz NSBiH?

- Naravno da je svakom treneru čast voditi neku reprezentaciju. Pogotovo bi meni bila čast biti selektor BiH. Ja od toga ne odustajem. Ako BiH bude tražila selektora, ja ću se prijaviti. Kao što sam i prošle godine poslao svoje papire.

Znači, zanima Vas?

- Hvala Bogu. Ja sam tip koji voli izazove. Vidite, bio sam u Hajduku, zatim u Bahreinu, pa sam sada u Gabeli. Bosanska je reprezentacija izazov.

Navijači bh. reprezentacije godinama sanjaju odlazak za veliko takmičenje: Jeste li Vi možda garancija da bi se ostvario taj san?

- Ja ne volim raditi bez cilja. I ovdje sam sebi stavio u cilj da budem prvi. Naravno da bih želio sa Bosnom izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Uvjeren sam da bi to ostvario, jer BiH ima odlične igrače.

Ima, ali ne igraju?

- Znam, pratim šta se piše, ali ja ne bih odustao lako od Bajramovića, Papca, Hasagića, Spahića... To su super kvalitetni igrači. Ja znam da politika u Bosni dosta toga diktira, ali meni niko ne bi sastavljao reprezentaciju. Poznat sam kao trener koji ne voli suflere, kod kojeg igraju samo koji zasluže. Trening i forma su jedino mjerilo. Lopta uvijek pošten pristup vrati. Mene ne bi zanimala reprezentacija u kojoj će biti jednak broj svih nacija. Želja mi je stvoriti jaku bosansku reprezentaciju, od igrača koji bi sa posebnom čašću nosili dres reprezentacije bez obzira na ime i prezime.

Jeste li gledali neku utakmicu bh. selekcije?

- Gledao sam neke utakmice. Previše se potrošilo domaćih bodova. Izgubiti dva puta od Mađarske i Moldavije je preveliki kiks. Da se pobijedila samo jednom Mađarska i Moldavija - obje domaće utakmice- Bosna bi izborila plasman na EP - izjavio je za Ivan Katalinić.

- Meni skauti ne trebaju. Ja sam slao neke trenere reda radi da pogledaju suparnike, čisto radi nekih sitnih detalja. Kada je igra u pitanju, ili svaki pojedinac, sam snimam suparnika. Imam kući dva televizora i satima gledam sve utakmice. Tako se pripremam, proučavam igru, ali i učim na taj način. Evo i sada kao trener GOŠK -a pratim sve bosanske utakmice. Sada sve čude kako jedna mala Gabela može biti prva. Možda su neke ekipe, poput Zvijezde i Budućnosti, Rudara.., i bolje od nas, ali ja težim da moja ekipa igra nogomet. Ne znam kako je bilo prije, ali znam šta hoću od momčadi. I u Prvoj ligi ima odličnih igrača. Recimo, Smajlović iz Rudara je odličan igrač. Inače, od bh. nogometaša pamtim Mirzu Mešića, koji je bio kod mene. On me na neki način smijenio sa klupe Hajduka. U revanšu u Irskoj protiv Shelbournea, Mešić je imao mrtvu šansu. Da je pogodio, prošli bi dalje, a i on i ja ostali u Hajduku - podsjetio je Katalinić.

Premda je Muzurović uvjeren da će odraditi ugovor do kraja, i sam je svjestan da se nešto kuha. Javnosti je malo poznato da Iljo Dominković i selektor samo službeno komuniciraju. Nešto bolju suradnju selektor ima sa drugim članom Predsjedništva Sulejmanom Čolakovićem. Ipak, Muzurović je, priča se po Savezu, imao najveću zaštitu u pokojnom Milanu Jeliću. Nakon slabijih rezultata, selektoru se počela sapunjati daska. Sve je veće nezadovoljstvo kod većine članova Izvršnog odbora. Selektor je svjestan glasačke mašinerije, pa je krenuo u misiju pomirenja sa pojedincima iz nogometne vlade. Dominković se ne ustručava da iznese svoj stav:

- Mi ćemo uskoro imati sjednicu Izvršnog odbora, na kojoj će se raspravljati o selektorovom izvještaju, ali i o izvještajima drugih selektora. Ja bih bio sretan da smo isplaćivali premije nakon svake naše utakmice. Selektor ima ugovor na tri godine, ali Savez može raskinuti ugovor ukoliko je nezadovoljan rezultatima, a samim time i korigovati uvjete iz ugovora, a selektora rasporediti na radno mjesto njegovim odgovarajućim stručnim referencama - naglasio je Dominković.

Saznajemo da je kampanja za Muzurovićevog nasljednika uveliko počela. Kao mogući kandidat spominje se i Faruk Hadžibegić, koji dobro kotira među čelnicima NSBiH. No, kako svako imenovanje prati i politika, vodiće se računa i o interesima FSRS. Navodno, Borče Sredojević, maksimalno odani Muzurovićev saradnik, najbolje kotira među trenerima iz RS. Bez obzira na želje pojedinih kandidata i poteze nekih čelnika Saveza i Izvršnog odbora, bilo bi krajnje korektno da Muzurovića podrže u preostale dvije utakmice, da što bolje okonča ciklus, a onda hladnih glava da utvrde smjernice za naredni ciklus. Muzurović nije bezgriješan, ali se mora priznati da je radio u nemogućim uslovima od prvog dana svog mandata. Pred nama je vruća nogometna zima.

Ždrijeb kvalifikacijskih grupa za SP 2010. godine u Južnoj Africi je 24. studenog. Još uvijek se ne zna tko će predstavljati bh. delegaciju. Na ovakvim skupovima, Saveze predstavljaju predsjednici i sekretari. Prisustvo selektora nije obavezno, ali jeste poželjno. Kod nas su do sada na ovakve "samite" putovali direktor Ahmed Pašalić, ponekad selektor, a u uvijek sekretar Munib Ušanović i neko od članova Predsjedništva. Naravno i Velid Imamović, prevodilac i delegat na utakmicama UEFA -e, koji najbolje kotira od svih članova NSBiH u evropskim formumima. Nažalost, Mehmedu Spahi, su vrata Saveza otvorena, iako je lični prijatelj Sepa Blatera. I Dominković postaje sve utjecajniji. Valja podsjetiti da je pokojni Milan Jelić uživao veliko povjerenje Michela Platinija. 
« Poslednja izmena: 16. Okt 2007, 21:12:07 od The Machinist »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1611
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Murinjo preuzima reprezentaciju Engleske?
Utorak, 16. oktobar 2007. 18:30

Doskorašnji trener Čelsija Žoze Murinjo mogao bi da preuzme kormilo engleske reprezentacije od sadašnjeg selektora Stiva Meklarena, ukoliko u sredu "Gordi Albion" pretrpi poraz na Lužnjiki stadionu u Moskvi od selekcije Rusije, preneo je "Tajms".

Portugalski stručnjak, koji je prošlog meseca napustio klupu Čelsija, ranije je demantovao pisanje pojedinih medija da bi mogao da predje u neki od engleskih prvoligaša, ali nijednom nije odbacio mogućnost angažmana na mestu prvog trenera engleske reprezentacije.

Poslednji selektor engleskog tima kome nije pošlo za rukom da reprezentaciju odvede na Svetsko prvenstvo bio je Grejem Tejlor 1994, dok je Bobi Robson 1984. ostao na čelu engleske selekcije još narednih šest godina, iako je doživeo neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

(MONDO)
« Poslednja izmena: 16. Okt 2007, 21:48:13 od rojrodzer »
IP sačuvana
social share
crno-bela zastava simbol je picketina

Stella Rossa
           Campione d' Europa 1990-91
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 00:39:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.352 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.