Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Медведев и Путин прелазе у офанзиву  (Pročitano 4460 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia E90
gslavic,

верујем да имаш непосредна искуства из Русије. Међутим не могу ни ја теби слепо веровати, јер знам доста других људи који су тамо боравили и причали ми о свему томе. Ти кажеш да мирише, понеко да смрди, а већина да није ни једно, ни друго у питању (можда мало више смрдуцка Smile ). Знам човека који већ дуже време живи и ради у Украјини. У поређењу с тим, Русија је заиста појам. Каже човек да је довољно само путеве видети и одмах је све јасно. У Украјини су магистрални и ауто путеви у прилично запуштеном стању, а они локални тек. С друге стране Украјина, као ни Србија нису баш примери над којима је тешко доказивати бољитак. (1)

Што се наталитета тиче, не знам по чему ти видиш да се стање поправља, кад се жути и даље коте и купе државну помоћ, док је Руса из године у годину све мање. Твоја статистика не мора пуно да значи, јер се свако може изјаснити Русом. Ето оног министра Шојгуа, боксер Валујев и др. (2)

Градови су им пуни емиграната из Кине, средњеазијских република и са Кавказа. Знаш ваљда и сам колико су ти људи склони криминалу. (3)

Улице свих већих градова су пуне бескућника. Који статистички податак то покрива? Или чињеницу да је Москва међу најскупљим градовима на свету. (4)

Не можеш никако рећи да земљи сјајно иде, кад су водка и гориво једине ствари које просечан Рус може лако себи приуштити. Smile (5)

Што се тиче моје везе с нацизмом, ајде и то да ти објасним. Нисам нациста, иако отворено кажем да је тај систем по много чему био добар. Ето погледај како је Немачка напредовала, а била је у говнима до гуше. Smile Колико ће онда смешно да изгледа овај руски напредак у односу на то?

1. Ovde si bolno u pravu. U odnosu na Ukrajnu i nas svashta se moze reci da je progres.
2. Kako "po chemu tvrdim/vidim" ? Pa po podatcima  Smile. Osim toga kao shto je poenta SAD-a svojevremeno bila da svi zele da budu amerikanci, da svi teze da budu amerikanci i da se u SAD-u jedino isplati biti amerikanac (a samo povremeno isticati da se americhki-italijan, americhki irac itd.) tako sada svi zele da zasluze da sebe nazivaju "rusijanj" (gradjanin rusije). Kao shto su za vreme Petra velikog horde holandjana i nemaca doshle u carsku rusiju i tamo se asimilovale u ruski nacionalni kod (najeklatantniji primer: Aleksej MILER, samo mu facu pogledajte, original tatarski-prus  Smile Smile Smile)  identichno josh od 1998-me funkcionishe "lonac za pretapanje" Rusije. Osim toga, chak i radikalni desnichari u rusiji (Lemontov % Co) tvrde da su mere vlade na povecanju nataliteta dale "pesnicu ruskim belim pravoslavcima u borbi protiv ne-ruskih uticaja". E sad ako su bande neo-boljshevichko-nacionl-socijalistichkih (ili kako god se danas deklarishu ti krelci) individua zadovoljne - ja stvarno ne znam zashto se ti "uzbudjavash"  Smile
3. Ako kriminal pada vec proteklih 8 godina - mene to navodi na zakljuchak da taj prirashtaj novog stanovnishtva nije uzrokovao nikakvunegativnu promenu u tom domenu drushtva  Smile Ne znam kako ti to gledash. Osim toga mala lekcija iz istorije Rusije. Rusija bila pod tatarima (tu negde koliko i mi pod Turcima). Samim time, "zakoshene ochi" koje su (pretpostavljam za tebe neoboriv) dokaz da je neko "zuti" su bojim se jako losh dokazni materijal da je neko ne-pravoslavac i ne-rus (u proteklih 3-5 kolena). Osim toga prochitaj kako to izgleda iz malo drugachijeg ugla:
Rusi-Chechenija-Islam
videcesh da su mere RF ustvari identichne onim iz SAD-a 50-tih. A to je bio period najveceg prosperiteta SAD-a i period koji se (iz sadashnje perspektive nove Velike Depresije) u samom SAD-u naziva "stara dobra vremena".
4. Jako jednostavan statistichki podatak to pokriva. 10% rusa i dalje zivi na ivici siromashtva. Nazalost, u progresu bilo koje drzave to je stvar koja se poslednja koriguje i za chiju korekciju je potrebno najvishe vremena. Mada, kako je za poslednje 4 godine redukovana na pola (sa 20 na 10) definitivno je opravdano biti optimista !!!
5. Ne znam zashto se ljudi toliko fokusiraju na vodku ? Nekoliko firmi (moja ih zastupa pa to eksperimantalno znam) ima veoma lukrativne poslove prodaje rakije u RF. Ista je nashla veoma plodnio tle na ruskom trzishtu. Mada uzevshi u obzir najnovije statistike (prosechna kolichina alkohola koju konzumiraju rusi je redukovana za trecinu) bojim se da cemo morati da pozurimo :-)
6. Ruski napredak (za sve koji nisu primetili) je veoma kvalitetna kopija nemachkog programa revitalizacije nacije i ekonomije iz 1930-tih. Jedino su iz njega uklonjene odredbe, laprdanja i teze koje su se pokazale kao neadekvatne, neefikasne i loshe za PR  Smile Ali nema veze videcete kako to radi/funkcionishe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.