Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Медведев и Путин прелазе у офанзиву  (Pročitano 4465 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung 
Кључни проблем је у великим очекивањима. Можда бих могао рећи и заслепљености.

Не полажем ја превише наде у Путина. Јеби га, једном комуњара... Свакако се стање тамо мало поправило, али зар није било више време за то? Па имају толико нафте и гаса и ред је био да мало покажу зубе. С друге њима прети једна опасност, која је много већа од свих спољашњих. Демографија - бољка целе Европе, у Русији тако изражена. Путинов режим ништа скоро није учинио да то спречи. И од тих мало мера што су предузели највише користи су имали разни монглоиди. Имиграција је такође огроман проблем. Наравно предњаче Кинези, а власт се прави луда на то, због добрих односа с смрдљивим комуњарама.

Треба раскрстити коначно с 80 година болне прошлости. Мора се пажња много више посветити унутрашњим проблемима. Ништа им не може донети поновна трка у напружању, јер у њој немају изгледа за победу.

Руске мајке су инвестиција која обезбеђује сигурну будућност. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia E90
Кључни проблем је у великим очекивањима. Можда бих могао рећи и заслепљености.

Не полажем ја превише наде у Путина. Јеби га, једном комуњара (1)... Свакако се стање тамо мало поправило, али зар није било више време за то? Па имају толико нафте и гаса и ред је био да мало покажу зубе. (2) С друге њима прети једна опасност, која је много већа од свих спољашњих. Демографија - бољка целе Европе, у Русији тако изражена. Путинов режим ништа скоро није учинио да то спречи. (3) И од тих мало мера што су предузели највише користи су имали разни монглоиди (4). Имиграција је такође огроман проблем. Наравно предњаче Кинези, а власт се прави луда на то, због добрих односа с смрдљивим комуњарама. (5)
Треба раскрстити коначно с 80 година болне прошлости (6). Мора се пажња много више посветити унутрашњим проблемима. Ништа им не може донети поновна трка у напружању, јер у њој немају изгледа за победу. (7)
Руске мајке су инвестиција која обезбеђује сигурну будућност. Smile
Duki - SVE shto si rekao je bilo tachno tu negde do 2004-2005-te. Sada su se stvari toliko promenile da je to neverovatno. Nego da krenemo redom."
1. Putina svashta mozesh nazvati ali nekakvim slavnim komunjarom - nikako. Jedan je od retkih ljudi koji je kroz KGB prolazio po struchnoj a ne politichkoj podobnosti. O ovome najbolje govori da je u lichnim vezama sa markusom Wolf-om (nekadashnjim shefom Shtazija i jedinim shefom obaveshtajne sluzbe istochnog bloka koji NIJE bilo chlan korespondirajue komunistichke partije svoje zemlje).  Smile Znachi "struchnost ispred politike".
2. Novac od nafte i gasa nije ishao direktno u privredu nego se usmerivao u Stabilizacioni fond RF (ko je chitao moje post-ove zna da sam time ovom forumu ushi probio). Trenutna kriza i efikasne mere vlade i predsednika RF pokazuju kako i koliko je to bila pametna odluka i zashto se morao zrtvovati brzi ekonomsko-socijalni progres gradana RF.
3. Ovde si bojim se lupio. Od 2003-2005-te RF je prepolovila svoj negativna prirashtaj. Osnovni razlog za to je usvajanje preko 6 zakona koji direktno iz budzeta stimulishu porodicu i radjanje dece. Od 2005-2007-me program "dechijeg kredita" (svako dete dobija ekvivalent 10.000 dolara za osnovne potrebe i u periodu od 8 godina) je svake godine uzrokovao dodatna povecanja kako broja dece tako i broja porodica sa vishe od dvoje dece. U 20007-moj je npr. rodjeno vishe dece nego u bilo kojih 5 godina SSSR-a za redom !!! Ako se nastavi trend iz prva 3 kvartala ove godine 2008-ma ce biti godina kada ce ruski prirashtaj biti jednak NULI !!! Trenutno stanje u RF se uporedjuje sa "baby boom"-om SAD-a 50-tih !!! Malo li je za 6 godina ?
4. "Mongoloidi", "prljavi" i "musavi" kako ih u svojim napadima nacizma najverovatnije zovesh zbog skoka zivotnog standarda i obrazovnog nivoa u RF imaju 1.3-1.5 PUTA MANJI prirashtaj nego 90-tih. Samim time se i demografska slika Rusije vishe nego adekvatno stabilizuje. Pored toga za razliku od nas u RF ne postoje nacionalne tenzije i verski sukobi. Preciznije postoje ali se prema njima vlada RF odnosi kako i zasluziju. Brzo, efikasno i brutalno. Ali o tome sam vec nekoliko puta pisao ...
5. Opet stereotipi i zastareli podatci. Programi stimulacije naseljavanja istochnih regona (pogledajte malo gde je Chukotka  Smile) su internom migracijom do 2006-te u potpunosti sustigli imigraciju iz Kine u dalekoistochnim regijama RF. Pored toga novi projekti (trans-Sibirski gasovodi i naftovodi, revitalizacija i demilitarizacija Vladivostoka, gasovodi prema Kini, razvoj industrije itd.) kao i podizanje kvaliteta zivota i zivotnih uslova u dalekoistochnim regijama uslovljavaju da sve veci broj kako ljudi odlazi u te regije radi zaposlenja. Samim time je i imigracioni fluks iz kine ne samo kompenzovan nego i u potpunosti relativizovan kao pojam. Najbolji podatak za to je procenat iskorishcenosti drvne mase. Do 2004-te 10-15% posechenog drveta na teritoriji Amurske oblasti se obradjivao u RF (80-85% se obradjivao u Kini). Sada je taj procenat iznad 50% !!! Osim toga prochitaj kako funkcionishe ruski "lonac za pretapanje" stranaca u gradjane RF-a.
6. Zashto bi neko raskrshtavao sa proshloshcu ? Da im nije neshto lepo donela demokratija 90-tih (ili odricanje od statusa super sile) ?
Te floskule o "komunistichkom mraku" mozete kod prosechnog rusa da obesite machki o rep. Da li su u pravu - necu da komentarishem. Ali faktichko stanje u RF je sledece: demokratija, liberalna ekonomija, liberalni kapitalizam su u RF "ruzne rechi" koje se u pristojnom drushtvu i pred prijateljima ne pominju  Smile
7. Izvini, a ko se trka u naoruzanju ? Ako pogledash podatke i objektivno ih analizirash dobicesh jednostavnu stvar. Ovim modernizacijama i izgradnjom novih oruzanih sistema Rusija i dalje nije ni blizu da probije OEBS-ove kvote velichini oruzanih snaga. SPECIJALNO kada se uzme u obzir povrshina koju zauzima. Samim time i 12 nosacha da naprave - i dalje ce to biti samo adekvatne snage za odbranu. Sad to shto je Rusija u odlichnim odnosima sa swvojim susedima pa moze prema jednoj drzavi (hm, da mi je znati kojoj ?  Smile) da usmeri sve svoje snage (a da ostavi "ostatak teritorije" "nebranjen") - e vidish do se zove dobra politika, odlichna diplomatija i kvalitetni medjudrzavni odnosi.
8. Tachno tako unutrashnji problemi su najvazniji. A sobzirom da:
-  chak i fabrike automobila u RF ne prekidaju proizvodnju, osim kada ne stizu delovi iz fabrika EU poshto su pred bankrototom (GAZ, MAZ i KAMAZ kao eklatantni primeri proshle nedelje)
- niko do sada nije izgubio posao u RF zbog svetske finansiske krize (a otpushtanja se na zapadu mere u desetinama hiljada).
- nema trke za dizanje uloga u bankama nego se naprotiv razvija shtednja kao aktivnost u RF.
- svi ekonomski i socijalni parametri rastu onoliko koliko je ekonomski/ljudski moguce.
- procena misnistarstva ekonomije kaze da ce cela kriza dovesti samo do smanjenja rasta ne ne do recesije (GDP nece skochiti 8% nego 3%).
mislim da mozemo reci da se BASH na unutrashnjem planu RF probleme reshava vishe nego zadovoljavajuce.
« Poslednja izmena: 17. Okt 2008, 08:50:17 od gslavic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Ајде да не заузимам стране само ћу рећи да ја више од овога од Руса ни не очекујем...
Остало је на нама! А ми играмо јадно!

Ова држава нема националне пројекте и јасну политику заштите националних интереса. Имамо Јеремића који крпи највеће рупе и ништа више...
Док је тако ми можемо само да кукамо!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung 
gslavic,

верујем да имаш непосредна искуства из Русије. Међутим не могу ни ја теби слепо веровати, јер знам доста других људи који су тамо боравили и причали ми о свему томе. Ти кажеш да мирише, понеко да смрди, а већина да није ни једно, ни друго у питању (можда мало више смрдуцка Smile ). Знам човека који већ дуже време живи и ради у Украјини. У поређењу с тим, Русија је заиста појам. Каже човек да је довољно само путеве видети и одмах је све јасно. У Украјини су магистрални и ауто путеви у прилично запуштеном стању, а они локални тек. С друге стране Украјина, као ни Србија нису баш примери над којима је тешко доказивати бољитак.

Што се наталитета тиче, не знам по чему ти видиш да се стање поправља, кад се жути и даље коте и купе државну помоћ, док је Руса из године у годину све мање. Твоја статистика не мора пуно да значи, јер се свако може изјаснити Русом. Ето оног министра Шојгуа, боксер Валујев и др.

Градови су им пуни емиграната из Кине, средњеазијских република и са Кавказа. Знаш ваљда и сам колико су ти људи склони криминалу.

Улице свих већих градова су пуне бескућника. Који статистички податак то покрива? Или чињеницу да је Москва међу најскупљим градовима на свету.

Не можеш никако рећи да земљи сјајно иде, кад су водка и гориво једине ствари које просечан Рус може лако себи приуштити. Smile

Што се тиче моје везе с нацизмом, ајде и то да ти објасним. Нисам нациста, иако отворено кажем да је тај систем по много чему био добар. Ето погледај како је Немачка напредовала, а била је у говнима до гуше. Smile Колико ће онда смешно да изгледа овај руски напредак у односу на то?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Qtek 小米
Дуки  Smile
Превише предрасуда које си покупио из холивудских филмова. Чак и за водку си промашио, зато што је и тамо пиво популарно.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung 
Заправо не сећам се кад сам последњи пут погледао холивудски филм, где се Руси појављују.

А и холивудски стереотипи понекад настану од истине. А истина је да водка производ који Руси конзумирају чешће но што би требало.

А пиво ко пиво. Пијеш га и то је то. Освежење уз утакмицу, блеју.

Не бауљају улицама у касне сате од пива свакако. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Bauljaju od kombinacije piva i votke. Rusi imaju uzrečicu ''Votka bez piva, pare bačene u vetar''. Smile

Пиво без водки - деньги на ветер.
« Poslednja izmena: 17. Okt 2008, 22:04:05 od RASMC »
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Ja sam bio u moskvi kad sam imao oko 12 godina i dosta sam prepesacio i video, ostao sam oko mesec to je bilo oko 98-99 godine i mogu ti reci da bi sigurno video beskucnike kako po ulicama hodaju i ostalo bi mi u secanju a tamo mi je bilo super i nista mi nije nesto tako lose privuklo paznju, evo  kad pogledam one crnce na nekom dokumetarcu kako divljaju ulicama i pucaju jedni na druge plus beskucnike duz celih ulica u satorima, ako ne verujes mozes videti u serijalu bumfightsi, amerika je kapitalisticka zemlja i tamo jedino najaci prezivljavaju i gaze sve pred sobom, dok je rusija uvek tezila da svi budu jednaki.
Mnogo su nam isprali mozak ovi sa zapada da i ja sam koji sam bio tamo poceo da razmisljam jbt bolje je u americi ali kad bolje razmislis rusija je zakon, nas narod,  druzeljubivi, normalni dok je onaj zapad pun lopova i nesmes sam prosetati ulicama da te nesto ne bi snaslo.
« Poslednja izmena: 17. Okt 2008, 23:18:28 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
"najaci" se pise sa 2 j  Wink

A inace samo najjaci opstaju svugde, ne samo u "sugavoj Americi"  Smile
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

svasta nesto od necega

Zodijak
Pol
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Alcatel 
Ma ameri ce da ih isprase.
Cim se malo dignu.
Obicni pijanci.
Svaki put kad bi nas branili,dobili bismo po repu,kao za vreme bombardovanja.
Jadni mi kad nas rusi brane. Smile
IP sačuvana
social share
[img][/img]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.