Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Treba li jedna od ulica u Beogradu nositi ime Josipa Broza Tita?
Treba
36.8%  (25)
Ne treba
57.4%  (39)
Nemam stav
5.9%  (4)
Ukupno glasova: 68
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li jedna od ulica u Beogradu nositi ime Josipa Broza Tita?  (Pročitano 24301 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.5
mob
Alcatel 
Na sremskom frontu je bilo dosta Srba iz centralne Srbije. U tom trenutku to više nije bilo dobrovoljno odlaženje u partizane, već mobilizacija, jer tada je već partizanski pokret prerastao u regularnu armiju. Ono što je u prethodnom pustu stvarno istina , da su mahom regrutovani mladići iz centralne Srbije i da ih je dosta izginulo jer su bili neobučeni. To je svakako katasrofalna greška, ali ja bih pre rekao osveta jer su pripadali Četničkom pokretu , ili su im bar to bili očevi. Znam priče da su njihovi roditelji dolazili pokušavajući da ih odvedu kući, pa su ih čak žive sakrivali u mrtvačkim kovčezima i nosili u Srbiju. Šta je meni zasmetalo pa sam napravio sarkastičan komentar. Zato što ne verujem da je postojala neka antisrpska zavera od strane komunista. To ko je bolje prošao, od jugoslovenskih naroda je druga stvar i uopštze je diskutabilno.Šta meni uvek smeta , što se sve pretvori u aktikomunizam, a zaboravlja se da su jugoslovensku avanturu započeli političari iz srpskre buržoazije. Čitav taj rat je na žalost imao obeležje  socijalne revolucije i završio se tragično po obe strane. Verujem da bi se završio tragično i da su komunisti izgubili. Onda bi oni bili ti koji bi bili proganjani.Misliš Dulać da bi Draža poštedeo komuniste , da je pobedio.Niko se ne pita zašto su komunisti u Srbiji bili dovoljno jaki da stvore pokret protiv okupatora i iskoriste ga da bi došli na vlast. U Jugoslaviji se jako loše živelo i bilo je zbog toga komunista i pre rata.
Uopšte naše srpke gazde se loše i danas ponašaju prema svojim zaposlenima i to stvara veliki antagonizam, a bilo je tako i tada i još gore. Znači želim da kažem da nije baš tako sve jednostavno i da nije sve zavera i da druga strana ima sopstvenu krivicu.
Uzmimo da kralj nije pobegao, da li bi Tito imao šanse. Ne . Ovako kralj i bogataši su kidnuli, pa šta je naroda obavezivalo na vernost njima. Uostalom iz priča u Sremu znam da Karađorđevići, posle Petra I , više nisu bili popularni, šta više bili su veoma loši.
« Poslednja izmena: 26. Maj 2010, 21:19:00 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
cetnici i partizani su sklopili dogovor 1941 god da ce se nastaviti mobilizacija u podrucjima u kojima su vrsili istu - po okruzima ...
na nacine na koje su to vec obavljali...dakle, milom ili silom  Smile

postoji jedan dobar "domaci" film u kojem cetnicki oficir bira vojnike...2 brata, jedan kljakav drugi buzdovan. kljakavi u partizane -buzdovan u cetnike  Smile

a posto su se tada dogovorili i o isporuci oruzja, novcanoj pomoci i podeli ratnog plena, licno tito i draza, stekla sam utisak da je to sve ista kurva banda ...
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Mene samo interesuje sta bi ovi sto osudjuju kralja sto je napustio zemlju,sta bi ovi pametnjakovici predlozili kralju da uradi????
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Zato što ne verujem da je postojala neka antisrpska zavera od strane komunista.

А који је онда разлог мобилизације необучених младића из централне Србије? Како то објашњаваш?

Иначе са остатком поста се мање-више слажем.

Mene samo interesuje sta bi ovi sto osudjuju kralja sto je napustio zemlju,sta bi ovi pametnjakovici predlozili kralju da uradi????

1. Промени тон. Ако се не слажемо са тобом не значи да смо идиоти.

2. Имаш пример његових предака у ПСР.
« Poslednja izmena: 26. Maj 2010, 22:10:12 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Empty, u pogledu njegovih predaka u prvom ratu...

Kralj Petar je ceo život ratovao...
U francuskoj vojsci, čuo sam i da je stekao čin pukovnika u legiji stranaca ali ne znam pouzdano.
Bio je četnik u ustanku protiv Turaka u Bosni pod imenom Petar Mrkonjić.

S druge strane, Aleksandar I je imao čin vrhovnog komandanta. I znam da je učio vojnu akademiju, mada je stigao do kapetana, rekao bih.

U poređenju sa njima dvojicom, Petar II je bio klinja bez ikakvog iskustva a odluke u njegovo ime je donosilo namesništvo.

Perudji, rekao sam ti, zavera jeste postojala, jer se komunjarski san nije mogao ostvariti dok su Srbi jači (brojčano, ekonomski itd.) od ostalih naroda. To je jednostavno deo njihove strategije
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Па и поред свега тога могао је да остане са својим народом. Ионако су се и млађи од њега борили.

Па јел знаш ти шта значи оставити свој народ кад прети капитулација? Па нема даље, бар за мене. Могу мислити како су се људи осећали. Није ни чудо што је толико људи отишло у партизане који су причали да желе да се боре.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
pa nemam pojma, nisam ja ni uzeo učešća u ovoj temi da bih pričao o njemu.
ne znam, nisam sigurno oduševljen, ali ni ne zameram toliko, mislim da tu fali mnogo podataka.
između ostalog, ko je čitao onaj proglas na radio Londonu i ko je donosio krucijalne odluike ?
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Није то више ни битно. Поента је да је оставило последице на моралу народа па је сасвим нормално да су се придружили комунистима. А ко је могао знати да ће после бити изманипулисани до сржи..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Изгледа да сте обојица у праву... Smile Петар II је био малолетник (непуних 18 година) када је напустио земљу, безвезе је да се њему ставља на терет све и свашта, није могао да расуђује зрело и промишљено већ је намесништво доносило најважније одлуке...

Вероватно је велики део српског народа то доживљавао као издају од стране Краља, наравно да су партизани својим деловањем током 1941 године то вешто искористили да придобију народ Србије...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Пази и ја бих био разочаран да ме краљ тако остави. Знам да је клиња и не очекујем да буд енеки вођа и шта ја знам, ал брате има да иде са својим народом и да се штека и крај. А не да се склања на сигурно док му људе одвозе у фабрике смрти.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.