Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Treba li jedna od ulica u Beogradu nositi ime Josipa Broza Tita?
Treba
36.8%  (25)
Ne treba
57.4%  (39)
Nemam stav
5.9%  (4)
Ukupno glasova: 68
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li jedna od ulica u Beogradu nositi ime Josipa Broza Tita?  (Pročitano 24318 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Sve je to deo nekog projekta. Ali treba znati, učiti, saznavati, sintetizovati znanja, kritički promišljati, proučavati... Nije kriv srpski seljak što je naivno verovao. Nije jadan znao, imao je dobru nameru i želju...

Krivi su naši intelektualci, i najveći zadatak je stvoriti nacionalnu, naučnu instituciju od autoriteta. Tu "Istina" nebi mogla da se upregne u kola politikanstva i trenutnog interesa ili iracionalnih poriva...

Da se Francuzi i Englezi nisu stavili na stranu Turaka za vreme Krimskog rata, Srbija bi danas bila Država, prosperitetna i moćna. Rusija bi bila u Carigradu, a Beograd ne bi mora da strepi niodkoga...

Ko tu istinu krije od naših zapadnjaka?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Tu ideju je započeo još Knez Aleksandar Karađorđević, koji je zbačen sa vlasti 1858. god.

A što se tiče partizana, činjenica je da je i među njima bilo hrabrih ljudi, izuzetnih rodoljuba, i dobrih i čestitih ličnosti...

Činjenica je da takvi nisu dobro prolazili, posebno nakon oslobođenja...

Takođe je činjenica da su po naređenu TITA, saveznici bombardovali samo Srbiju i sravnili sa zemljom i Beograd i Leskovac i Novi Sad,...

DA je potpuno bezpotrebno formiran tzv. sremski front, protiv vojske koja se povlačila. Na kojem su mladići (gotovo bez ikakvog vojničkog iskustva) iz centralne Srbije (procenjuje se građanske orijentacije i vaspitanja u duhu srpske tradicije) slati da bi bili žrtvovani jer su se smatrali glavnom preprekom za uspostvljanje komunističkog režima...

Da je Crvena Armija pregazila Srbiju (a ne Hrvatsku i Sloveniju), da bi na vlast u BG dovela najvećeg neprijatelja srpskog roda.

Činjenica je da je samo srpski etnički prostor pocepan administrativnim grancama Soc. Republika i pokraina.

Činjenica je da su samo srpskim seljacima otimali i čupali brke...

Činjenica je da su samo prema pravoslavnom svetu primenjivane metode antireligijskog vaspitanja, ismejavanja i usmeravanja...

Tako je !  Smile

i ovo je dovoljan odgovor na pitanje iz teme.
Razlog koji sam podvukao je samo jedan od monstruoznijih zločina ovog ustaše prema srpskom narodu.
A dodao bih i - ubijanje srpskih domaćina bez ikakvog povoda, bez suđenja, samo da bi se došlo do njihove imovine, o čemu tek predstoji osvešćenje, nakon iskopavanja masovnih grobnica !
Kao i - zabrana povratka Srbima, izbeglim sa Kosova, davanje Kosovu republičkih nadležnosti, doseljavanje šiptara, što je sve na kraju rezultiralo današnjim stanjem.

I koji onda debil može posle svega da kaže - dajte mu ulicu ?!?!?  Smile Smile Smile

Mrgec, ni ja ne želim lični sukob sa tobom, ne tumačim tvoje postove pogrešno, ali nemoj da mi pišeš tim povlađujućim tonom.
Jeste, ja ih nazivam crvenim zverima, satanistima, đavolima, pičkama i svakako. I jeste, Ćosić je bio jedan od funkcionera. Ali isti taj Ćosić je debelo uzdrmao tu nakaznu tvorevinu - jugoslaviju i doprineo nacionalnom buđenju svojim delovanjem i svojim romanima. Ko je još imao muda da opisuje prvi svetski rat kao on pritom nimalo ne štedeći hrvate u pogledu njihove uloge u tom ratu ?!
Ako se ikada dokaže da je on lično učestvovao u ubijanju ili otimačini, ne brini, ja ću ga prvi pljuvati.
Vrlo malo njih se uopšte usudilo da priča o nekom "srpskom pitanju" i stanju Srba na Kosovu u to vreme. Bilo ih je još, naravno (prof. Mihajlo Đurić npr.) ali je njegovo delovanje bilo dalekosežno.
Nisam ni ja ljubitelj prideva "otac nacije" i sl. ali je po meni, on jedan od naših velikana, i predstavnik nacionalne intelektualne elite. To je naravno, moj stav, i ne namećem ga nikome.

o prednostima parlamentarne monarhije, posebno u Srbiji u današnje vreme,  pričaćemo na drugom mestu, to nije tema ovde, kao ni Petar II ili Aleksandar II
« Poslednja izmena: 26. Maj 2010, 16:35:35 od Дулаћ »
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
vidim da ne vidite dobro,pa da vam ponovim jos jednom...
heh,oko cega se vi prepucavate...oko toga dal je bolji kralj koji je ostavio zemlju na cedilu i otisao u svet da se provodi,ili jedan prevarant koji je iskoristio rat i muku u narodu da uspostavi svoju dozivotnu vladavinu...
« Poslednja izmena: 26. Maj 2010, 16:45:34 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
vidim da ne vidite dobro,pa da vam ponovim jos jednom...
heh,oko cega se vi prepucavate...oko toga dal je bolji kralj koji je ostavio zemlju na cedilu i otisao u svet da se provodi,ili jedan prevarant koji je iskoristio rat i muku u narodu da uspostavi svoju dozivotnu vladavinu...

ma da, kad bi se sve rasprave tako lako okončavale  Smile

IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
pa,jes,vala,tako je previse lako,previse dobro da bi bilo istinito...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
Cosic je bio Rankovicev covek od poverenja ... drugog coveka drzave... tito ga je vodio u afriku...vozali se galebom ... Smile

bio je titov spijun i islednik! covek koji je bio na golom otoku! neko ko je isledjivao zene setajuci se u beloj kosulji i belom sorcu!
covek koji je saslusavao svog bivseg profesora, svoje prijatelje pisce...
sve je to dokumentovano i objavljeno.
tek kada pukne ljubav izmedju rankovica i tita staje na rankovicevu stranu ...i postaje disident ..

a do tada ...prst u dupe sa titom a posle tito najveci naprejatelj srpskog naroda  Smile

da je izvanredan pisac - jeste
da je pokrenuo prvi pitanje kosova- jeste
da je bio veliki nacionalista -bio je nacional-komunista Smile

citajte crnjanskog..... Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat
islednik! covek koji je bio na golom otoku! neko ko je isledjivao zene setajuci se u beloj kosulji i belom sorcu!

e baš me zanima gde ovo nađe...

a našao sam... to je u "Piščevim zapisima" koje nisam još pročitao...
samo, bolje se informiši, nije on bio nikakav islednik
« Poslednja izmena: 26. Maj 2010, 17:07:06 od Дулаћ »
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
Citat
islednik! covek koji je bio na golom otoku! neko ko je isledjivao zene setajuci se u beloj kosulji i belom sorcu!

e baš me zanima gde ovo nađe...

a našao sam... to je u "Piščevim zapisima" koje nisam još pročitao...
samo, bolje se informiši, nije on bio nikakav islednik

u vreme kad je bio na golom otoku bio je strasno uticajan. koliko se secam amislim da se dobro secam , na goli otok stigao je krenuvsi od Rijeke i to sve udbinim autom pa ladjom do golog otoka....
komunisti na najvisim polozajima u to vreme nisu mogli ni da prismrde golom otoku.
dosao je zbog zene nekog sekeretara KPJ zaboravih joj ime...ona je sve to kasnije posvedocila i prenela njihov razgovor u celini....zaboravih detalje ali ako to pronadjem postavicu ovde  Smile

po povratku referise tri sata Rankovicu, Kardelju i Djilasu, trojici najvisih rukovodilaca posle Tita.
time pokazuje ko je ustvari bio ....islednik , zbir , dousnik...kako god
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.5
mob
Alcatel 
Tu ideju je započeo još Knez Aleksandar Karađorđević, koji je zbačen sa vlasti 1858. god.

A što se tiče partizana, činjenica je da je i među njima bilo hrabrih ljudi, izuzetnih rodoljuba, i dobrih i čestitih ličnosti...

Činjenica je da takvi nisu dobro prolazili, posebno nakon oslobođenja...

Takođe je činjenica da su po naređenu TITA, saveznici bombardovali samo Srbiju i sravnili sa zemljom i Beograd i Leskovac i Novi Sad,...

DA je potpuno bezpotrebno formiran tzv. sremski front, protiv vojske koja se povlačila. Na kojem su mladići (gotovo bez ikakvog vojničkog iskustva) iz centralne Srbije (procenjuje se građanske orijentacije i vaspitanja u duhu srpske tradicije) slati da bi bili žrtvovani jer su se smatrali glavnom preprekom za uspostvljanje komunističkog režima...

Da je Crvena Armija pregazila Srbiju (a ne Hrvatsku i Sloveniju), da bi na vlast u BG dovela najvećeg neprijatelja srpskog roda.

Činjenica je da je samo srpski etnički prostor pocepan administrativnim grancama Soc. Republika i pokraina.

Činjenica je da su samo srpskim seljacima otimali i čupali brke...

Činjenica je da su samo prema pravoslavnom svetu primenjivane metode antireligijskog vaspitanja, ismejavanja i usmeravanja...

Ima još jedna čimnjenica, da su sv te tvoje konstrukcije, deo planetarne antisrpske zavere komunističko , ustaško nacističkih snaga u svetu.Jadni mi , svi su nas uvek tukli bombardoval, ubijali , iskorišćavali i još su svi protiv nas. Smile
« Poslednja izmena: 26. Maj 2010, 17:33:44 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Perudji, jel nešto nije tačno od toga što je čovek napisao ?

Sandra, prvo ću pročitati šta je on lično napisao, mada ni to nije tema, ali ajd'...
koliko sam video na brzaka na netu, nije nikakva tajna da je o svemu obavestio Rankovića
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.