Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Treba li crkvi ukinuti drustveno-politicko-moralni imunitet?
Da
48.1%  (13)
Ne
48.1%  (13)
Ne zanima me
3.7%  (1)
Ukupno glasova: 27
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li crkvi ukinuti drustveno-politicko-moralni imunitet?  (Pročitano 6729 puta)
21. Maj 2007, 21:39:34
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Спор због документарца "Сексуални злочини и Ватикан"

Питање да ли државна телевизија треба да прикаже документарну емисију Би-Би-Сија "Сексуални злочини и Ватикан" о томе како католички свештеници сексуално злостављању децу, изазвало је буру на политичкој сцени Италије.

Расправа се разбуктала када је један од конзервативних политичара изјавио да би телевизијска станица РАИ требало да заустави емитовање тог филма, јер он, како је рекао, представља део "медијског казненог одреда који ће отворити ватру на цркву и папу".

Марио Ландолфи, шеф парламентарне комисије за медије, затражио је од генералног директора телевизије РАИ Клаудиа Капона да не дозволи емитовање филма "Сексуални злочини и Ватикан", који је новинар Микеле Санторо намеравао да прикаже у оквиру свог шоу програма "Yеар Зеро."

Спор везан за овој филм, који је у октобру приказан на Би-Би-Сију, али не и у Италији, поклопио се са дебатом о томе да ли црква има превелики утицај на италијански политички живот, навео је Ројтерс.

Ландолфијевом захтев о забрани емитовања одмах су се супротставили левичарски политичари, а Католичка црква осудила је документарац.

Истовремено, надбискуп Анђело Бањаско, који је под полицијском заштитом због коментара који су разбеснели геј заједницу, данас је негирао оптужбе да су он или црква хомофобични.

Бањаско, који је прошле недеље добио хрпу претећим мејлова рекао је да су оптужбе против њега "клеветничке" и да је црква отворена према свима.

Он се на мети удружења хомосексуалаца нашао пошто је апеловао на католичке политичаре да гласају против закона владе левог центра који би хомосексуалним и невенчаним паровина гарантовао већа права.

Izvor: Tanjug

E sad, ova polemika u Italiji me je podsetila da i u nasoj pravoslavnoj crkvi postoje ljudi koji umesto da sluze bogu svoje zanimanje i moralni imunitet koji crkva i njeni poslenici uzivaju u narodu zloupotrebljavaju i to na najgore moguce nacine. Slucaj Pahomija (i iako sudski oslobodjen) koga je optuznica teretila da je sa klincima svasta radio, ali sama cinjenica da se vodio sudski postupak dovoljno govori, pa slucaj Zarka Gavrilovica, popa koji vise kometarise politicka desavanja u Srbiji nego sto radi svoj posao, naterali su me da se zamislim: Treba li i po svaku cenu svestenim licima omogucavati pre svega moralni imunitet? Da se kojim slucajem flim slican ovom pojavi kod nas, da li bi podrzali njegovo emitovanje, ili pi po difoltu to odbili?

P. S.
Nisam ateista, vec pravoslavni vernik i verujem u boga. Nadam se da ovu temu niko nece skapirati kao bogohuljenje, vec me samo zanima, imaju li pravo da nas bogu priblizavaju i oni ljudi koji su ogrezli u najgore vrste grehova?

IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
sto se tice ukidanja raznoraznih privilegija za crkvu(bilo koju) uvek sam za!!!

de je joca da me sad milostivo ukori? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
E sad, ova polemika u Italiji me je podsetila da i u nasoj pravoslavnoj crkvi postoje ljudi koji umesto da sluze bogu svoje zanimanje i moralni imunitet koji crkva i njeni poslenici uzivaju u narodu zloupotrebljavaju i to na najgore moguce nacine. Slucaj Pahomija (i iako sudski oslobodjen) koga je optuznica teretila da je sa klincima svasta radio, ali sama cinjenica da se vodio sudski postupak dovoljno govori, pa slucaj Zarka Gavrilovica, popa koji vise kometarise politicka desavanja u Srbiji nego sto radi svoj posao, naterali su me da se zamislim: Treba li i po svaku cenu svestenim licima omogucavati pre svega moralni imunitet?

P. S.
Nisam ateista, vec pravoslavni vernik i verujem u boga. Nadam se da ovu temu niko nece skapirati kao bogohuljenje, vec me samo zanima, imaju li pravo da nas bogu priblizavaju i oni ljudi koji su ogrezli u najgore vrste grehova?

Potpisujem post..

Citat
Da se kojim slucajem flim slican ovom pojavi kod nas, da li bi podrzali njegovo emitovanje, ili pi po difoltu to odbili?

Podrzao emitovanje..

Smatram da crkva (bilo koja) ne bi trebala da se mesha u drustveno politicka pitanja bilo koje zemlje..
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Ajde bre Zvezdas, nisam to ocekivao od tebe, pa jel ti sef rekao da crkva treba da se pita ili ne ?

A sto se tice katolicke "crkve", sve ti je jasno vidis "".
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
@Gambino
Alo bre decko meni Tadic nije otac (a ni oca ne bi slusao bas u svemu) pa da delim sve stavove sa njim. Ako ste vi radikali isprani mozgovi to je vec vas problem. Postavio sam temu jer je i kod nasih popova pocelo da izlazi na povrsinu svakojake nastranosti.
Zanima me misljenje forumasha i nista vise.
A ta tvoja poslednja recenica koja govori da je izgleda tako nesto moguce samo kod katolika dovoljno govori o tvom nacinu razmisljanja.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Cuj, pravoslavnom svesteniku sudu Bog (sem ako Bog ne odluci drugacije pa prodje i kroz ovozemaljski sud), a katolickoj materijalistickoj organizaciji vatikan, bi trebalo suditi.
« Poslednja izmena: 21. Maj 2007, 23:41:13 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Cuj, pravoslavnom svesteniku sudu Bog
I ako pipka decu od recimo 10 godina?
Alo momak, to vec potpada pod krivicnu odgovornost. A njoj podlezu svi gradjani Srbije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 8800-N73
Ja vjerujem u Boga ali ne u crkvu i one koji je predstavljaju  Smile Smile..Crkva nije potrebna da bi netko bio vjernik..... Smile
IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Citat
I ako pipka decu od recimo 10 godina?
Alo momak, to vec potpada pod krivicnu odgovornost. A njoj podlezu svi gradjani Srbije.
Pa ne znam sta hoces, to se desilo za vreme vladavine vaseg rezima, sto ga niste osudili ?
Sada je ocigledno da ce mu samo Bog suditi, ako je kriv i gotova prica.

Mislim da si trebao da nas odvojis od "katolickog problema", ovako ispada da si najgori lpd-ovac koji zeli da rusi najcvrscu srpsku instituciju.
« Poslednja izmena: 21. Maj 2007, 23:58:41 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Ne govorim ko je trebao da ga osudi vec o samoj cinjenici treba li svestena lica abolirati zbog toga ili ne! To je tema. A ti si se onim postom izjasnio u korist njihovog da tako nazovem totalnog imuniteta. ili se varam?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.