Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li čovječanstvu organizirana religija?  (Pročitano 75838 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Smiley Smiley :)Jel ti to ono po legendi: najbolji sistemi su oni koji se ne sire Smiley Smiley Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3156
Zastava Shorewood, WI
mob
Samsung Galaxy S6
A svi koji se sire na kraju se uruse... nicija nije do zore gorela...
IP sačuvana
social share

Dreadnot is proud to be here, sharing madness with you Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Puno sam ovdje pisao, možda i previše, no pitam vas gdje ste to otišli? Ovo više nije rasprava o potrebi organiziranih religija nego pisanje kratkih misli koje se krše sa svim pravilima društva.

1. Prvo pravilo svega u životu je: tko ne napreduje nazaduje. Cijelo je čovječanstvo ustrojeno po tom principu koji je upisan u našu narav, jer mi uvijek težimo za višim. Drugo je pitanje što time uzrokujemo.

2. Da bi uopće postojala religija ili u ovom slučaju organizirana religija potrebni su ljudi, jer ljudi su ti koji u religiji štuju Boga. Pa kakvo je onda pitanje treba li organiziranoj religiji čovječanstvo?

3. Istina je da čovjeku treba duhovni vođa da bi ljude usmjerio u pravom smjeru, jer kad takvih vođe nema ljudi samostalno tumače svoju vjeru i tada dolazi do loših rezltata, što nam povijest može najbolje pokazati. Stoga ako gledamo da su ti duhovni vođe, u ovom slučaju svećenici, nekakva "vlast", moje pitanje je koliko ih treba biti? Zašto postoji mišljenje da ih treba biti manje? Jel' uopće znate koliko ima svećenika i "tih na vlasti" protiv kojih pišete?
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
U sustini nemam sta da pisem protiv bilo koga. Svacija dela se pokazuju kakva su i ko su, sve drugo je nebitno. Isto tako svaki sistem se pokaze da li je dobar ili zao.
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3156
Zastava Shorewood, WI
mob
Samsung Galaxy S6
Tacno je da ko ne napreduje - nazaduje. Ali, sta ako napreduje u pogresnom smeru? Kako reci koji je napredak dobar (duhovni, materijalni, neki treci), a koji u perspektivi donosi vise stete nego koristi...

Pitanje je retoricko, imajuci na umu zatvorenost organizovane crkvene zajednice i njeno delovanje na krug vernika oko nje

Dobrih i pravih duhovnih vodja nikad dosta, ali i tu ima raznih fela i karaktera. Nije problem u broju vec u strukturi, tj. piramidi koju nuzno stvaraju, pretvarajuci duhovni rad u politicku organizaciju hijerarhijskog tipa...
IP sačuvana
social share

Dreadnot is proud to be here, sharing madness with you Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 84
Laslo  ---   Ima ljudi koji za sebe kazu da su vernici a ne zive tako,ima religija koje kazu da propagiraju to i to ali se ponasaju ipak drugacije.
Odnos izmedju religija i vernika razlicitih konfesija bi trebao da bude bratski.Moj brat je u drugoj verskoj organizaciji jer je duhovno zastranio ali to nije razlog da dizem ruku na njega ili on na mene!A i time se ne bi pridrzavao svoje veroispovesti!
IP sačuvana
social share
Ja hocu svoj deo!
Necete da me prevarite!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 84
strana 1

Lauda ---  ne bih bas rekao da je taj covek pametan odnosno cak bih rekao suprotno ako ne vredjam!
Ljudima treba religija jer je to jedini nacin spasenja.
Jedan deo nauke govori protiv vere ali ima dosta naucnika koji potvrdjuju religiju(ne sve)!

vidi ovaj sajt na primer

www.cps.org.yu

loverboy  ---   to sto je tebi glupo da verujes ne znaci da je to ispravno.Ako je religija ispravna nda zasto ne ponasati se u skladu sa normama,zapovestima,...

Puky  ---   da li si siguran da ti vidis sve sto postoji?

sanjica_021   ---    to sto rade Jevreji nije ispravno.Ne mogu sve religije(verske zajednice)biti ispravne posto se ucenja kose medjusobno!samo jedn amoze biti prava!

Cynic   ---   treba i razgraniciti istocnu i zapadnu crkvu jer hriscanstvo nije jedinstveno pa tako nije ni isto!Jedno su katolici,drugo pravoslavci,trece protestanti,...

Ne bih bas za pravoslavlje rekao da je nesto narocito sputavalo kreativnost pojedinaca.

Puky  ---   pravac ti je za svaku "pohvalu"!

Laslo  ---   ova uzrecica "Vjerujem u Boga, ali ne i u kanone",  je mozda cesta u drzavi  "tako blizu, a tako daleko" ali nemam pojma koja je to drzava!
Koliko se ko trudi da spozna Boga u tolikoj meri ce i biti!
za ovaj drugi deo si delom u pravu!

DJin-djIC  ---   za ovo prvo si u pravu.
pare-greh je vezano za katolicku crkvu!
To sto nauka neke stvari objasnjava ne znaci da Bog ne deluje kroz prvoredne uzrocnike tih pojava a koje mi smatramo pocetnim!

Lauda  ---    zavisi koje religije i zvisi sta podrazumevas pod verskim fanatizmom.Ako je istinita vera tu nema fanatizma vec samo pridrzavanja ispravnog i ne pridrzavanja - otpadanja od vere!
IP sačuvana
social share
Ja hocu svoj deo!
Necete da me prevarite!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 84
strana 2

Cynic   ---   vec da prihvati Boga,...

BEDAK  ---  dobro je da bar znas da je molitva dobra stvar,valjda ces jos sto sta o veri shvatiti!

Sasha1  ---   "mora da si to na teologiji studirao"!Sveto pismo ne govori protiv svih religija vec protiv svih onih drugih osim jedne ispravne!
Sveto pismo pominje i Crkvu a i od apostola je naslednik Crkva ucenja hriscanskog!

teakiryari  ---  da pravi srbin iz babusnice!

SerbianFighter  ---   ako je religija(hriscanstvo) nastala od Boga kako ces znatio kako se ispravno ponasati prema zapovestima Bozjim ako ti to nije neko stariji preneo u nizu sve do Bozjeg otkrivenja?
Upravo takav tvoj stav je doveo do stvaranja sekti i jeresi!

SerbianFighter   ---   da li sva tri religijska pravca poznajes do te dubine da kazes da imaju svoje prednosti i mane i da se moderan covek ne moze naci u njima?
Sta bi rekao protiv pravoslavlja,zanima me?

loverboy  ---   razlika izmedjukatolika i pravoslavaca je ako nisi znao(ocigledno nisi) poprilicno velika!zato nikad nece doci do spajanja te dve konfesije vec samo moze doci do pokajanja katolickog,protestantskog dela i vracanja pravoj veri od koje su se sami odelili!

DJin-djIC  ---   bas je velika vajda od nauke pa da se "kinta "preusmeri na nju!
IP sačuvana
social share
Ja hocu svoj deo!
Necete da me prevarite!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 598
samo cu reci da vecinsko misljenje nije uvek ispravno misljene...
IP sačuvana
social share
'Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live.'
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 84
Koje je po tebi ovde vecinsko misljenje?
IP sačuvana
social share
Ja hocu svoj deo!
Necete da me prevarite!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.