Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 03:33:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tražite dobro u svemu  (Pročitano 1214 puta)
21. Nov 2008, 10:45:02
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Ponekad je vrlo teško vidjeti nešto dobro u ljudima, situacijama ili mjestima koja nisu točno po našem ukusu.
U pravilu se usredotočimo na stvari koje ne volimo u našem životu i svu snagu usmjerimo na mijenjanje. Naravno, nema ništa loše u tome što želimo život okrenuti na bolje, ali problem se pojavljuje ako svijet oko sebe promatramo isključivo na taj način.
Zaboravljamo da postoji i opcija prihvatiti i jesti sve ono što se nalazi na našem tanjuru bez prigovaranja i izbirljivosti. Ponekad ljudi imaju dosta toga u životu zbog čega bi trebali biti sretni, ali se koncentriraju isključivo na ono što je potrebno mijenjati i što im se ne sviđa.

Kako biste povećali životno zadovoljstvo morate, ako je potrebno i namjerno tražiti dobre stvari, te se usredotočiti na njih.
Koncept ovakve ideje je modernim ljudima teško prihvatiti jer im se čini kao da se od njih traži da ne napreduju i ne mijenjaju ništa u svome životu.

Ipak, pokušajte prihvatiti svoj život takav kakav je bez ikakve želje da išta mijenjate. Možda će vam trebati mnogo napora za to, ali probajte bar na trenutak, jer tek u takvim momentima možete istinski uživati u pravoj životnoj ljepoti. Ako produžite takav osjećaj neko vrijeme uvidjet ćete da vam život ne stagnira i da se stvari ipak mijenjaju, ali u svoje prirodno vrijeme bez ikakvog forsiranja. Ako ipak postoje neke stvari koje trebate nužno mijenjati, prihvatite li ih prvo, preokret će biti lakši, a vi ćete imati dovoljno energije i volje za suočavanje.

U našoj, ciljno orijentiranoj kulturi, ne volimo vjerovati u smirenost, te se trudimo što više toga učiniti. Ali takva tendencija nas osljepljuje za dobre stvari koje imamo u životu i dobrotu koja leži skrivena negdje u dubini svega što nam se događa.

Zbog toga bar na trenutak zaboravite na negativnu percepciju i pokušajte vidjeti nešto dobro u svemu što vas okružuje. Isključite mozak i gledajte iz srca s većim razumijevanjem.

Duhovni učitelji oduvijek su pokazivali na srce kao središte naše svijesti, a nedavno su i zapadni znanstvenici pronašli određene dokaze koji idu u prilog ovoj tvrdnji. Ispada da srce ima svoj centar živčanog sistema, koji nije pod direktnom kontrolom mozga.

Pristupiti svijetu otvorenog srca znači da otvarate vrata većoj svijesti od svog vlastitog ega. Možda vam se čini kako je ovakav pristup dosta kompliciran, ali vrlo je jednostavno preći na ovakav način razmišljanja. Dovoljno je samo uključiti srce i isključiti mozak u pojedinim situacijama. S nešto vježbe, to ćete moći napraviti uvijek. Ako otvorite svoje srce, to vas možda može učiniti ranjivijima i nježnijima, ali to samo znači da ćete biti strpljiviji, suosjećajniji i da ćete ljubav pružati svojim najbližima bezuvjetno.

Izvor: Covemagazin
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 858
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Nokia krs
Odmah sam se pronasla u ovoj temi.
Sta god mi se desi ja uvek kazem ko zna zasto je to dobro. Optimista sam i nikada se olako ne predajem i ne padam u ocaj.
Tako i kod ljudi, prvo sve gledam s pozitivne strane, sto ne bih mogla reci i za svoju okolinu. Svesna sam cinjenice da mogu ispasti naivna i da me lako mogu prevariti, ali bez obzira na to ne treba izgubiti veru u ljude. Danasnje vreme je postalo jako okrutno, ali jos davno je receno da su dobri ljudi sreca na ovome svetu, a ja znam da oni postoje.  Smile

IP sačuvana
social share
Gentlemens good morning, ladies good night...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Naravno, ne treba izgubiti veru u ljude... vec se podici odmah nakon pada  Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
U našoj, ciljno orijentiranoj kulturi...

Na koju kulturu se misli? Ovo je neki hrvatski portal cini mi se?
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Isti ti je to đavo, haos je i ovde i tamo.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Na to sam upravo i mislio! Ali ne bih bas poredio sa tzv. zapadnom kulturom!
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Naravno, govorim o sličnosti naše i hrvatske (ne)kulture, a Zapad je druga priča, mada ni oni nisu ništa manje bolesni od nas, samo im je ta boles' drugačijeg kvaliteta. Njihova se zasniva na bahaćenju, a naša na primitivizmu. Nažalos'.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
To stoji, ali je ta "ciljno orijentisana kultura" ipak vise karakteristicna za njih nego za nas. Ako ostavimo po strani sociopatske komponente "komsije i krave" vecine populacije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Ma, ti su tekstovi ionako prevedeni sa nekih njihovih, zapadnih portala, pa ne vredi o tome ni razmišljati kao da je nešto vredno razmišljanja.
I sama sam ih pročitala i postavila mnogo, pa sam sve uverenija da ih pišu neki ''lifestyle botovi''.  Smile

Mada, nešto ne verujem da bismo mogli diskutovati o osobenostima naše kulture, a da zanemarimo koncept ''komšije i krave''.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Bese slicna tema na ovu tematiku. Pesimizam i optimizam
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 03:33:00
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Tra dobro ite svemu

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.