Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Како бити незналица, а постати милионер - на македонско  (Pročitano 724 puta)
03. Jan 2008, 14:13:48
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 2610
Како бити незналица, а постати милионер
Елементарно незнање двоје апсолвената са једног државног и једног приватног универзитета, исказано на македонском квизу „Милионер“, топ тема јавних полемика у Македонији 

Образовање младих болна тачка: Скопље
(Фото М. Раденковић)

Скопље – Некако у исто време кад су међународне институције за проверу планетарне писмености обелоданиле да је Македонија, заједно са Србијом, на самом дну светске ранг-листе, у Македонији је започело емитовање популарног квиза „Милионер“. У првим емисијама кандидати су практично потврдили резултате поменутог истраживања, показавши елементарно незнање о свету у коме живе.

Да брука буде комплетна, пред милионским ТВ аудиторијумом, у „Милионеру“, „тотално незнање“ су демонстрирали апсолвенти са једног државног и једног приватног универзитета. То је утицало на једнодушну оцену да је незнање алармантна друштвена појава у образовном систему, па и шире, у Македонији.

Двоје студената незнањем је шокирало овдашњу јавност изазвавши буру јавних полемика о „дну дна“ образовног система и „званичном устоличењу незнања“, недељом увече у продукцији македонског „Милионера“. Поштујући форму и садржину изворне верзије поменутог квиза, његови реализатори су за неколико степени снизили тежину питања. Михаил Горбачов, Орхан Памук и космополитизам нашли су се у средишту јавних полемика. Такмичари, већ поменути апсолвенти, и не само они, не само што нису знали ко су Горбачов и Памук и шта се подразумева под појмом космополита, већ су, користећи све три врсте помоћи, у незгодну ситуацију довели своје помагаче и публику у сали, који такође нису знали тачне одговоре. „Незнање је вриштало“ са свих страна. Такмичари нису знали ко је Михаил Горбачов, а нису чули ни за „перестројку“, којом је окончана ера „хладног рата“.

Универзитетски професор и водећи македонски књижевник Венко Андоновски не чуди се исказаном незнању, већ смелости „квизаџија“ да јавно демонстрирају елементарно незнање, али се и радује јер је жигосана појава која показује да данас „незнање и новац иду руку-подруку“. Незнање у квизу не треба да нас чуди, каже Андоновски, „јер смо већ навикли да милионери постају они који немају знање“.

Бивши министар и народни посланик Никола Поповски овакво испољено незнање на квизу довео је у везу са политиком актуелне власти, која студентима дели компјутере и рекламира себе, не водећи рачуна о незнању које продуцира и негује. У редовној колумни у скопском „Дневнику“ Поповски, између осталог, пише: „Није ни чудо што се у оваквим условима на политичкој сцени одржавају појединци и партије који би у нормалним условима са политичке сцене били избачени као талог. А они не само што се тамо одржавају, већ се множе и постају коловође и барјактари у најважнијим политичким институцијама. Собрање, Влада и многе друге институције практично су запоседнути њима“.

Продуценти А1 телевизије, која је откупила права квиза „Милионер“, трљају руке. Гледаност му је после „тријумфа незнања“ удесетостручена.

Миле Раденковић
[објављено: 03.01.2008.] 
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 391
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Како бити незналица, а постати милионер
Елементарно незнање двоје апсолвената са једног државног и једног приватног универзитета, исказано на македонском квизу „Милионер“, топ тема јавних полемика у Македонији

Образовање младих болна тачка: Скопље
(Фото М. Раденковић)

Скопље – Некако у исто време кад су међународне институције за проверу планетарне писмености обелоданиле да је Македонија, заједно са Србијом, на самом дну светске ранг-листе, [објављено: 03.01.2008.]

Stvarno mi je dosta takvih rasističkih sranja. Inače, institucije koje po pravilu nose tako bombastične, planetarne prefikse i atribute redovno su eksponenti prljave globalističke dakle - RASISTIČKE klike. Svaka nacija, svaka socijalna grupa temelji svoje postojanje na svesti o identitetu a opstanak na duhovnoj snazi koju crpi iz samopouzdanja ili u krajnjoj liniji - iz očaja (kao mi danas). Prvi cilj do konačnog, kojem teži eugenički šljam, pobornici ideologija nordijske superiornosti i globalistički ološ je upravo taj - potpuno urušavanje duhovnih vrednosti i samopouzdanja jedne nacije. Tako bombardovani rasističkom propagandom počinjemo da se stidimo što smo glupi i krvoločni "Vitazntinci", što smo deo jednog kulturnog podneblja u kome ljudima curi krv iz očnjaka i mazohistički uživaju da robuju autokratama tipa Ivana Groznog i Vlada Cepeša. A pošto su mudraci iz tih institucija tako intelektualno široki i duboko humani oni nas eto, (za razliku od medijskih monstruma koje imaju iste finasijere) ne definišu kao zlikovce, nego sažaljivo, kao jadne debile iliti genetski otpad. I onda se neko čudi što očajnici po Srbiji kupe probušene kurtone arhaične germanske ideologije i onda to demonstriraju preko novopečenih rasističkih i nacional-socijalistčkih folklornih grupa. Pa naravno, deca čiji roditelji priznaju da su počinili zločin rađajući ih u inferiornom okruženju, žele biti nešto drugo i izgaraju u pokušaju da revidiraju prošlost i isprave greške predaka, čime bi i oni od polu-ljudi prešli na stranu pametne i jake arijevske elite, pa makar dokazujući to pičkanjem Roma po mahalama ili tetoviranjem "crnog sunca" na čelepenki. Smatram sebe podobrazovanom osobom a do svoje jedanaeste sam pročitao više knjiga od perjanica Gornjeg doma engleskog parlamenta.To naravno znači da ih nisam pročitao previše. I svako ko živi na Zapadu ili se susretao sa sretnicima iz "pametnih" zemalja zna da tamo ne žive dušice svetloga uma kako tvrdi recimo Dr. Richard Lynn u svojim knjigama i mapama. To što nas smatraju prostacima i glupacima - fino abolira moj urođenički način obraćanja cenjenoj judeo-germanskoj intelektualnoj eliti - jer psovci u srpskom jeziku pripada posebna literalna i izražajna vrenost. Dakle srpski, jasno i glasno: "međunarodne institucije za proveru planetarne pismenosti" - nataknem vas na kurac! Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 3720c
Kod nas je u emisiji Oko na RTS-u bila anketa među studentima pravnog fakulteta da li znaju kada je bio Kosovski boj i ko je bio Knez Lazar. Od njih 15, dvoje je znalo, ostali nemaju pojma, a jedan je bio toliko "kurčevit" da je rekao: "Ne zna ni on ko sam ja". Ponavljam, studenti PRAVNOG fakulteta. Toliko.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple 15
Pa, trebali su da ih pitaju kada je donesen Dusaanov zakonik... u tome je greska...
« Poslednja izmena: 05. Jan 2008, 00:15:47 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 391
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Kod nas je u emisiji Oko na RTS-u bila anketa među studentima pravnog fakulteta da li znaju kada je bio Kosovski boj i ko je bio Knez Lazar. Od njih 15, dvoje je znalo, ostali nemaju pojma, a jedan je bio toliko "kurčevit" da je rekao: "Ne zna ni on ko sam ja". Ponavljam, studenti PRAVNOG fakulteta. Toliko.

Smile Sećam se @gibaničar, te ankete. U pozadini je bilo zdanje fakulteta a tocila su se preznojavala ispred. No dobro, niko ne sumnja da ovo podneblje obiluje takvima, ali sigurno ni više ni manje od UK i USA! Ja baš nisam od onih koju svoju zemlju i narod idealizuju bez osnova ali način na koji nam se imputira da smo glupi, dakle ne samo neobrazovani - meni više govori o instituciji koja to organizuje i finasira. Pa zar globalistička propaganda nije od Georga Sorosa napravila super-genija?

Nemački dnevni list "Velt" objavio je 15. februara pismo koje je Bil Klinton, američki predsednik i visoki funkcioner Demokratske stranke, poslao direktoru Geteovog instituta u Bonu: "Dragi Gete, imam čast da vam predložim da postanete član Demokratskog kruga u Vašingtonu kako bismo raspravljali o budućem svetskom poretku. Takođe bih voleo da Vam predstavim moju suprugu Hilari." Odgovor direktora Instituta: "Zahvaljujem na Vašem ljubaznom pozivu, ali žalim što neću moći da stegnem ruku Vaše supruge. Johan Volfgang fon Gete (1749 - 1832.)." Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.132 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.